Trading på budsjett

Man trenger ikke alltid mye penger for å begynne med profitabel trading. For en fersk trader som fortsatt trenger å lære mye, kan det være interessant å begynne å trade “på budsjett” og med lite penger. Men hvordan kan du gjøre dette?

Starte med et smalt budsjett?

Du kan begynne å trade umiddelbart, selv om du ikke har store summer å investere. Du gjør dette ved å handle hos en megler:
  • Du vil få en gratis demokonto når du registrerer deg.
  • Du kan trade aksjer, råvarer og valuta gjennom CFD’er.
  • Du kan aldri tape mer enn det du setter inn på konto.
Hos eToro kan du prøve å handle CFD’er for 40.000 euro med en gratis demo!

Sett klare mål

Hvis du har lyst til å trade med et mindre beløp, krever dette en viss mengde forberedelser. Det er ikke veldig annerledes å investere med små og store beløp. Når vi sier små beløp, mener vi her rundt 1000 kr eller et par tusen. Ikke tenk på titusener av kroner helt enda. Før du begynner å handle med et mindre beløp, er det viktig at du setter klare mål. Markedene er volatile, og det er viktig at målene dine er langsiktige. Når du først har bestemt deg for hva du ønsker å oppnå (for eksempel, kan dette være å trade for å spare opp til pensjon, bolig osv.), vil dette som regel føre til at du trader på en mer fokusert måte.

CFD-handel

Når du ønsker å handle med små beløp, kan CFD’er være gode instrumenter for deg. Når du handler med CFD’er, kan du gire posisjonene dine med en viss faktor. Fordelen med dette er at du kan åpne mye større posisjoner enn uten giring. Kort sagt, jo høyere giring, desto høyere mulig gevinst (og tap). Tips: Les kurset vårt om CFD-handel og lær hvordan du kan trade med et begrenset budsjett.

Profitt med et smalt budsjett

Trading på budsjett Hvis du handler CFD’er på et smalt budsjett, er gevinsten på disse produktene vanligvis mye høyere enn når man trader produkter uten giring. Kort forklart blir avkastningen på CFD’er bestemt av giringfaktoren. La oss ta et eksempel: Hvis du bruker en giringfaktor på 10x, vil gevinsten din bli 10 ganger så høy. Hvis du bruker en giringfaktor på 30x, vil gevinsten din bli 30 ganger større. På denne måten kan du øke den potensielle avkastningen din betydelig, selv om du handler med et mindre beløp.

Minsteinnskudd

De fleste CFD-tilbydere krever et minsteinnskudd på omtrent 1000 kr. Dette betyr at du bare trenger et par tusen for å begynne å trade. Hvis du bruker en giring på 50x, vil du ha en tilgjengelig kapital på 50 000 kr. Du kan også åpne flere posisjoner med mindre beløper for å spre risikoen din. På denne måten sprer du også mulighetene dine for høyere avkastning. Som en fersk trader, er det helt mulig å begynne å trade med mindre beløp. Dette kan du gjøre for å utvikle tradingferdighetene dine, men du kan også ende med å tjene litt penger i samme slengen! Klikk her for å sammenligne meglere og se hvor du kan åpne en gratis demokonto