Hvordan kjøpe britiske aksjer?

Å investere i britiske eller engelske aksjer kan være attraktivt! Men hvor kan du kjøpe britiske aksjer mot lave transaksjonsgebyrer? Og hva bør du være oppmerksom på når du investerer i engelske aksjer?

Hvor kan du investere i engelske aksjer?

Du kan velge enten å aktivt spekulere i engelske aksjer eller å kjøpe aksjene på lang sikt. Vi diskuterer de beste alternativene.

Hva er den billigste måten å kjøpe aksjer i Storbritannia?

Foretrekker du å investere i engelske aksjer på lang sikt? Da kan du kjøpe aksjer hos en nettmegler.

Når du skal investere i engelske selskaper er det viktig å gjøre dette hos en billig nettmegler. Mange kaster bort penger fordi de betaler for høye transaksjonskostnader og dette er selvfølgelig synd.

I de fleste tilfeller er det best å velge en megler der du ikke betaler faste kurtasje. På denne måten kan du oppnå gode resultater med dine investeringer selv med en liten sum penger. eToro er en av få meglere hvor du alltid kan investere i britiske aksjer uten å betale kurtasje. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte hos denne megleren:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Hvor kan du aktivt investere i engelske aksjer?

Noen mennesker vil gjerne investere aktivt i engelske CFD-aksjer. Dette lar deg svare direkte på den siste prisutviklingen. Det er for eksempel mulig å åpne en shortposisjon som du kan oppnå et godt resultat med selv når prisen faller.

En god nettmegler hvor du aktivt kan spekulere på engelske CFD-aksjer er Plus500. Med knappen nedenfor kan du åpne en demokonto gratis:

86% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Hold et øye med prisen på det britiske pundet

Når du kjøper britiske aksjer, er det viktig å være oppmerksom på prisen på det britiske pundet. Dette er spesielt viktig når du investerer i britiske aksjer med en annen valuta, for eksempel euro. Kursen på pundet kan da påvirke resultatet ditt i euro. Når verdien på en engelsk aksje stiger, men verdien av en euro mot pundet faller, kan du oppnå et negativt resultat i euro.

Selv om du bruker pundet selv, er det viktig å ta hensyn til valutakursen. Når det britiske pundet faller i verdi, kan selskaper som eksporterer mange produkter lettere konkurrere. Som et resultat kan aksjer av eksport orienterte selskaper øke i verdi.

Når du investerer i britiske aksjer, er det derfor viktig å være oppmerksom på kursen på pundet.

invest engIand

Tillitens rolle

Hvis du ønsker å investere i England, er det viktig å undersøke forbrukernes tillit i regionen. Vi kan illustrere dette godt med Brexit. Da England forlot Europa, sank forbrukertilliten. Det førte til at bedrifter som solgte produkter til det indre markedet, presterte dårligere.

Samtidig førte fallet i pund sterling til at selskaper som solgte produkter internasjonalt oppnådde bedre resultater. Produktene er da relativt billige for land som bruker ulike valutaer, noe som gjør at selskaper med fokus på eksport presterer bedre.

Det er derfor viktig å ta hensyn til alle disse faktorene når du investerer i britiske aksjer. Finn ut hvilke selskaper som har den beste konkurranseposisjonen for øyeblikket og kjøp aksjene deres.

Tips: Sjekk her for åpningstidene til den britiske børsen.

Slik kjøper du engelske aksjer: 5 enkle trinn

Å investere i engelske aksjer trenger ikke å være vanskelig. I denne håndboken beskriver vi hvordan du kan kjøpe første engelske aksjer med bare noen få trinn.

Trinn 1: Åpne en investeringskonto

Før du kan kjøpe engelske aksjer, må du først åpne en investeringskonto. For å fullføre dette må du legge igjen noen grunnleggende opplysninger: for eksempel navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformasjon.

Du må også laste opp en kopi av legitimasjonen din til nesten hver megler. Dette gjør det mulig for megleren å bekrefte identiteten din og sørge for at du ikke har noen kriminelle hensikter.

Vil du vite fra hvilken megler du kan kjøpe britiske aksjer til den mest fordelaktige prisen? Så ta en titt på vår oversikt over de beste meglerne:

Trinn 2: Sett inn penger

Etter at du har åpnet en konto, må du sette inn penger på kontoen din. Hos de fleste meglere er det mulig å investere så lite som $100 i aksjer. Dette lar deg investere selv et lite beløp i engelske selskaper.

Trinn 3: velg en aksje

Etter at du har satt inn penger, må du velge en aksje du vil kjøpe. Det er viktig å analysere om aksjen er verdt å kjøpe i det øyeblikket. Det kan være lurt å kjøpe en aksje av et selskap du tror sannsynligvis vil gjøre det bedre i fremtiden. På denne måten kan kapitalen din vokse på lang sikt.

Å velge en aksje er vanligvis enkelt i programvaren til en nettmegler. På bildet nedenfor kan du se hvordan du velger en aksje hos eToro.

Britiske aksjer

Trinn 4: Kjøp aksjen

Når du har valgt en britisk askje kan du legge inn en bestilling på den. Først må du tenke på hvor mye penger du vil investere i aksjen. Hos noen meglere kan du bruke innflytelse. Med gearing kan du ta en større posisjon og dermed låne ut en del av pengene fra megleren. Dette anbefales ikke for de fleste nybegynnere.

Etter at du har lagt inn et beløp kan du trykke på åpne investering. Du kjøper da aksjen direkte til gjeldende aksjekurs. Du kan også velge å bruke en grense ordre. Med en limitordre velger du en pris du kjøper aksjen til.

kjøp av engelske aksjer

Hva trenger du å vite om å investere i britiske aksjer?

Før du investerer i britiske aksjer, må du forstå nøyaktig hvordan aksjer fungerer. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere alt du trenger å vite om investering i engelske aksjer.

Hva er aksjer?

Et selskap kan velge å gå på børs. Når et selskap går på børs, selger det små deler til hvem det vil kjøpe. Disse delene kalles aksjer. Når du kjøper en andel av et selskap fra England, blir du umiddelbart medeier i selskapet. Imidlertid er eierandelen din da veldig liten. Når et selskap selger en million aksjer, og du kjøper en, er du kun en milliondel eier av selskapet.

Aksjekursene endrer seg ofte. Dette skyldes kampen mellom kjøpere og selgere av aksjer. Prinsippet er enkelt: Når flere vil ha en aksje, stiger kursen, og når færre vil ha en aksje, går prisen ned.

Vil du vite mer om aksjer? Les deretter artikkelen vår om hva aksjer er.

Hvordan kan du tjene penger med aksjer?

Selvfølgelig kjøper folk aksjer fordi de forventer å tjene penger på dem. Det er to måter du kan tjene penger på ved å investere i et engelsk selskap.

Den første metoden er veldig kjent: prisgevinst. Når flere vil ha en andel, stiger prisen. Det er viktig å huske at prisen på en aksje ikke alltid trenger å øke i takt med verdien til et selskap. Noen ganger kan et selskap også være en hype som får prisen til å stige for høyt. I så fall sier vi at aksjen er overvurdert.

Den andre måten å tjene penger med britiske aksjer på er å dra nytte av utbytte. Selskaper deler jevnlig ut deler av overskuddet i form av utbytte. I mange land må du først betale skatt på utbytte utbetalingen. Etter at denne skatten er trukket fra investeringen din, får du pengene direkte inn på investeringskontoen din.

Invester i England

Hvordan oppnå bedre investering resultater?

Ikke alle som investerer i britiske aksjer oppnår også gode resultater. I denne delen av artikkelen gir vi deg noen tips som kan hjelpe deg å oppnå bedre resultater.

Tips 1: øv

De fleste nybegynnere investorer dykker rett inn i den dype enden. Når du gjør dette når du ikke kan svømme, ender det ikke bra. Det er derfor ikke rart at 70 til 80 % av investorer taper penger i begynnelsen. I de fleste tilfeller er det smartere å øve på å kjøpe og selge aksjer først.

En god måte å øve på å kjøpe og selge aksjer på er å åpne en gratis demokonto hos en nettmegler. Er du nysgjerrig på hvilke nettmeglere du kan prøve å investere hos gratis? Klikk deretter på knappen og sammenlign de forskjellige demo-kontoene med hverandre:

Tips 2: Begynn i det små

Etter at du har øvd med en demo, vil du lære at det føles annerledes når du investerer med ekte penger. Det er derfor lurt å begynne å investere med et lite beløp: for eksempel 100 eller 200. Når du handler med en billig megler, kan du kjøpe noen få aksjer. Dette gjør det mulig å kjøpe engelske aksjer i flere selskaper selv med en liten investering.

Tips 3: Analyser aksjer

Det er viktig å analysere bedrifter godt. For eksempel hvis du investerer 500 i Unilever og du hører i nyhetene at de skal si opp ansatte, er det stor sjanse for at aksjekursen faller. Negative nyheter kan sette prisen på en aksje under press. Dette betyr forøvrig ikke umiddelbart at det er nødvendig å selge aksjene dine.

For eksempel kan du se på viktige grunnleggende data for en aksje. Pris-til-inntjening-forholdet viser hvor høyt aksjen er verdsatt. For å beregne dette forholdet deler du inntekten per aksje med prisen på én aksje. Når forholdet mellom pris og inntjening er veldig høyt, er investorene veldig håpefulle om fremtiden. Selskapet må da vokse kraftig for å leve opp til disse forventningene i fremtiden.

Du kan også se på forholdet mellom gjeld og egenkapital. Dette tallet ligger mellom 0 og 1 hvor et høyere tall viser en sterkere korrelasjon mellom egenkapital og gjeld.

Dette trenger forøvrig ikke alltid være en dårlig ting: Kapitalintensive selskaper som for eksempel byggefirmaer eller flyselskaper må investere mye. Det er derfor lurt å sammenligne andelen med andre aksjer i sektoren.

Vil du vite hva de beste britiske aksjene er du kan kjøpe? Da er det lurt å bruke fundamental & teknisk analyse. Dette hjelper deg å finne ut om det er smart å kjøpe en aksje.

Tips 4: spre risikoen din

Innenfor Storbritannia viser aksjer svært forskjellige resultater. Britiske supermarkeder kan for eksempel gjøre det bra, men luksusmerker kan samtidig notere dårlige resultater. Som investor er det derfor lurt å spre mulighetene dine på de ulike sektorene så mye som mulig. På denne måten unngår du å miste en stor del av dine eiendeler fordi en sektor går dårlig.

Tips 5: vær sta

Den vellykkede investoren er fortsatt sta. Fortsett å stille spørsmål og ikke anta på forhånd at du er en strålende investor. Invester nøye og hold øye med den britiske økonomien. Ved å gjøre det kan du oppnå de beste resultatene.

Hvordan velge en god handelsplattform for britiske aksjer?

Når du ønsker å investere i britiske aksjer, er det viktig å velge en plattform av høy kvalitet. Det er derfor viktig å velge nettmegler med offisiell lisens. I Storbritannia er profesjonelle meglere registrert under FCA. Er en megler ikke under tilsyn? Da er det bedre å velge en annen megler.

Det er også lurt å se spesifikt på transaksjonskostnadene som belastes av megleren for engelske aksjer. Noen meglere krever relativt høyere kostnader for å kjøpe aksjer fra England. Når du bruker en annen valuta enn pundet, bør du sjekke om megleren tar provisjon for å konvertere valutaen din til pund.

Hva er den engelske aksjeindeksen?

Den mest kjente engelske aksjeindeksen er FTSE 100. FTSE 100 inneholder de hundre største selskapene notert på den engelske børsen. Noen eksempler er Royal Dutch Shell og BP.

Hvis du ønsker å bruke et godt nivå av diversifisering umiddelbart, kan du velge å investere i en ETF på aksjeindeksen. En ETF er et investeringsprodukt som prøver å spore prisen på for eksempel en indeks. En god megler hvor du kan investere i denne typen indekser er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transaksjonskostnader på indeksfond fra kjerne utvalget. Med knappen nedenfor kan du åpne en konto direkte hos denne megleren:

Vil du vite mer om aksjer i Storbritannia?

På trading.info kan du kan finne mye spesifikk informasjon om ulike engelske aksjer. I denne kategorien kan du direkte lese mer om de største selskapene.

Hvordan kan du kjøpe Unibet-aksjer?