Hvordan kjøpe britiske aksjer?

Å investere i britiske eller engelske aksjer kan være attraktivt! Men hvor kan du kjøpe britiske aksjer mot lave transaksjonsgebyrer? Og hva bør du være oppmerksom på når du investerer i engelske aksjer?

Hvor kan du investere i engelske aksjer?

Du kan velge enten å aktivt spekulere i engelske aksjer eller å kjøpe aksjene på lang sikt. Vi diskuterer de beste alternativene.

Hva er den billigste måten å kjøpe aksjer i Storbritannia?

Foretrekker du å investere i engelske aksjer på lang sikt? Da kan du kjøpe aksjer hos en nettmegler.

Når du skal investere i engelske selskaper er det viktig å gjøre dette hos en billig nettmegler. Mange kaster bort penger fordi de betaler for høye transaksjonskostnader og dette er selvfølgelig synd.

I de fleste tilfeller er det best å velge en megler der du ikke betaler faste kurtasje. På denne måten kan du oppnå gode resultater med dine investeringer selv med en liten sum penger. eToro er en av få meglere hvor du alltid kan investere i britiske aksjer uten å betale kurtasje. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte hos denne megleren:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Hvor kan du aktivt investere i engelske aksjer?

Noen mennesker vil gjerne investere aktivt i engelske CFD-aksjer. Dette lar deg svare direkte på den siste prisutviklingen. Det er for eksempel mulig å åpne en shortposisjon som du kan oppnå et godt resultat med selv når prisen faller.

En god nettmegler hvor du aktivt kan spekulere på engelske CFD-aksjer er Plus500. Med knappen nedenfor kan du åpne en demokonto gratis:

82% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Hold et øye med prisen på det britiske pundet

Når du kjøper britiske aksjer, er det viktig å være oppmerksom på prisen på det britiske pundet. Dette er spesielt viktig når du investerer i britiske aksjer med en annen valuta, for eksempel euro. Kursen på pundet kan da påvirke resultatet ditt i euro. Når verdien på en engelsk aksje stiger, men verdien av en euro mot pundet faller, kan du oppnå et negativt resultat i euro.

Selv om du bruker pundet selv, er det viktig å ta hensyn til valutakursen. Når det britiske pundet faller i verdi, kan selskaper som eksporterer mange produkter lettere konkurrere. Som et resultat kan aksjer av eksport orienterte selskaper øke i verdi.

Når du investerer i britiske aksjer, er det derfor viktig å være oppmerksom på kursen på pundet.

invest engIand

Tillitens rolle

Hvis du ønsker å investere i England, er det viktig å undersøke forbrukernes tillit i regionen. Vi kan illustrere dette godt med Brexit. Da England forlot Europa, sank forbrukertilliten. Det førte til at bedrifter som solgte produkter til det indre markedet, presterte dårligere.

Samtidig førte fallet i pund sterling til at selskaper som solgte produkter internasjonalt oppnådde bedre resultater. Produktene er da relativt billige for land som bruker ulike valutaer, noe som gjør at selskaper med fokus på eksport presterer bedre.

Det er derfor viktig å ta hensyn til alle disse faktorene når du investerer i britiske aksjer. Finn ut hvilke selskaper som har den beste konkurranseposisjonen for øyeblikket og kjøp aksjene deres.

Tips: Sjekk her for åpningstidene til den britiske børsen.

Slik kjøper du engelske aksjer: 5 enkle trinn

Å investere i engelske aksjer trenger ikke å være vanskelig. I denne håndboken beskriver vi hvordan du kan kjøpe første engelske aksjer med bare noen få trinn.

Trinn 1: Åpne en investeringskonto

Før du kan kjøpe engelske aksjer, må du først åpne en investeringskonto. For å fullføre dette må du legge igjen noen grunnleggende opplysninger: for eksempel navn, adresse, fødselsdato og kontaktinformasjon.

Du må også laste opp en kopi av legitimasjonen din til nesten hver megler. Dette gjør det mulig for megleren å bekrefte identiteten din og sørge for at du ikke har noen kriminelle hensikter.

Vil du vite fra hvilken megler du kan kjøpe britiske aksjer til den mest fordelaktige prisen? Så ta en titt på vår oversikt over de beste meglerne:

Trinn 2: Sett inn penger

Etter at du har åpnet en konto, må du sette inn penger på kontoen din. Hos de fleste meglere er det mulig å investere så lite som $100 i aksjer. Dette lar deg investere selv et lite beløp i engelske selskaper.

Trinn 3: velg en aksje

Etter at du har satt inn penger, må du velge en aksje du vil kjøpe. Det er viktig å analysere om aksjen er verdt å kjøpe i det øyeblikket. Det kan være lurt å kjøpe en aksje av et selskap du tror sannsynligvis vil gjøre det bedre i fremtiden. På denne måten kan kapitalen din vokse på lang sikt.

Å velge en aksje er vanligvis enkelt i programvaren til en nettmegler. På bildet nedenfor kan du se hvordan du velger en aksje hos eToro.

Britiske aksjer

Trinn 4: Kjøp aksjen

Når du har valgt en britisk askje kan du legge inn en bestilling på den. Først må du tenke på hvor mye penger du vil investere i aksjen. Hos noen meglere kan du bruke innflytelse. Med gearing kan du ta en større posisjon og dermed låne ut en del av pengene fra megleren. Dette anbefales ikke for de fleste nybegynnere.

Etter at du har lagt inn et beløp kan du trykke på åpne investering. Du kjøper da aksjen direkte til gjeldende aksjekurs. Du kan også velge å bruke en grense ordre. Med en limitordre velger du en pris du kjøper aksjen til.

kjøp av engelske aksjer

Hva trenger du å vite om å investere i britiske aksjer?

Før du investerer i britiske aksjer, må du forstå nøyaktig hvordan aksjer fungerer. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere alt du trenger å vite om investering i engelske aksjer.

Hva er aksjer?

Et selskap kan velge å gå på børs. Når et selskap går på børs, selger det små deler til hvem det vil kjøpe. Disse delene kalles aksjer. Når du kjøper en andel av et selskap fra England, blir du umiddelbart medeier i selskapet. Imidlertid er eierandelen din da veldig liten. Når et selskap selger en million aksjer, og du kjøper en, er du kun en milliondel eier av selskapet.

Aksjekursene endrer seg ofte. Dette skyldes kampen mellom kjøpere og selgere av aksjer. Prinsippet er enkelt: Når flere vil ha en aksje, stiger kursen, og når færre vil ha en aksje, går prisen ned.

Vil du vite mer om aksjer? Les deretter artikkelen vår om hva aksjer er.

Hvordan kan du tjene penger med aksjer?

Selvfølgelig kjøper folk aksjer fordi de forventer å tjene penger på dem. Det er to måter du kan tjene penger på ved å investere i et engelsk selskap.

Den første metoden er veldig kjent: prisgevinst. Når flere vil ha en andel, stiger prisen. Det er viktig å huske at prisen på en aksje ikke alltid trenger å øke i takt med verdien til et selskap. Noen ganger kan et selskap også være en hype som får prisen til å stige for høyt. I så fall sier vi at aksjen er overvurdert.

Den andre måten å tjene penger med britiske aksjer på er å dra nytte av utbytte. Selskaper deler jevnlig ut deler av overskuddet i form av utbytte. I mange land må du først betale skatt på utbytte utbetalingen. Etter at denne skatten er trukket fra investeringen din, får du pengene direkte inn på investeringskontoen din.

Invester i England

Hvordan oppnå bedre investering resultater?

Ikke alle som investerer i britiske aksjer oppnår også gode resultater. I denne delen av artikkelen gir vi deg noen tips som kan hjelpe deg å oppnå bedre resultater.

Tips 1: øv

De fleste nybegynnere investorer dykker rett inn i den dype enden. Når du gjør dette når du ikke kan svømme, ender det ikke bra. Det er derfor ikke rart at 70 til 80 % av investorer taper penger i begynnelsen. I de fleste tilfeller er det smartere å øve på å kjøpe og selge aksjer først.

En god måte å øve på å kjøpe og selge aksjer på er å åpne en gratis demokonto hos en nettmegler. Er du nysgjerrig på hvilke nettmeglere du kan prøve å investere hos gratis? Klikk deretter på knappen og sammenlign de forskjellige demo-kontoene med hverandre:

Tips 2: Begynn i det små

Etter at du har øvd med en demo, vil du lære at det føles annerledes når du investerer med ekte penger. Det er derfor lurt å begynne å investere med et lite beløp: for eksempel 100 eller 200. Når du handler med en billig megler, kan du kjøpe noen få aksjer. Dette gjør det mulig å kjøpe engelske aksjer i flere selskaper selv med en liten investering.

Tips 3: Analyser aksjer

Det er viktig å analysere bedrifter godt. For eksempel hvis du investerer 500 i Unilever og du hører i nyhetene at de skal si opp ansatte, er det stor sjanse for at aksjekursen faller. Negative nyheter kan sette prisen på en aksje under press. Dette betyr forøvrig ikke umiddelbart at det er nødvendig å selge aksjene dine.

For eksempel kan du se på viktige grunnleggende data for en aksje. Pris-til-inntjening-forholdet viser hvor høyt aksjen er verdsatt. For å beregne dette forholdet deler du inntekten per aksje med prisen på én aksje. Når forholdet mellom pris og inntjening er veldig høyt, er investorene veldig håpefulle om fremtiden. Selskapet må da vokse kraftig for å leve opp til disse forventningene i fremtiden.

Du kan også se på forholdet mellom gjeld og egenkapital. Dette tallet ligger mellom 0 og 1 hvor et høyere tall viser en sterkere korrelasjon mellom egenkapital og gjeld.

Dette trenger forøvrig ikke alltid være en dårlig ting: Kapitalintensive selskaper som for eksempel byggefirmaer eller flyselskaper må investere mye. Det er derfor lurt å sammenligne andelen med andre aksjer i sektoren.

Vil du vite hva de beste britiske aksjene er du kan kjøpe? Da er det lurt å bruke fundamental & teknisk analyse. Dette hjelper deg å finne ut om det er smart å kjøpe en aksje.

Tips 4: spre risikoen din

Innenfor Storbritannia viser aksjer svært forskjellige resultater. Britiske supermarkeder kan for eksempel gjøre det bra, men luksusmerker kan samtidig notere dårlige resultater. Som investor er det derfor lurt å spre mulighetene dine på de ulike sektorene så mye som mulig. På denne måten unngår du å miste en stor del av dine eiendeler fordi en sektor går dårlig.

Tips 5: vær sta

Den vellykkede investoren er fortsatt sta. Fortsett å stille spørsmål og ikke anta på forhånd at du er en strålende investor. Invester nøye og hold øye med den britiske økonomien. Ved å gjøre det kan du oppnå de beste resultatene.

Hvordan velge en god handelsplattform for britiske aksjer?

Når du ønsker å investere i britiske aksjer, er det viktig å velge en plattform av høy kvalitet. Det er derfor viktig å velge nettmegler med offisiell lisens. I Storbritannia er profesjonelle meglere registrert under FCA. Er en megler ikke under tilsyn? Da er det bedre å velge en annen megler.

Det er også lurt å se spesifikt på transaksjonskostnadene som belastes av megleren for engelske aksjer. Noen meglere krever relativt høyere kostnader for å kjøpe aksjer fra England. Når du bruker en annen valuta enn pundet, bør du sjekke om megleren tar provisjon for å konvertere valutaen din til pund.

Hva er den engelske aksjeindeksen?

Den mest kjente engelske aksjeindeksen er FTSE 100. FTSE 100 inneholder de hundre største selskapene notert på den engelske børsen. Noen eksempler er Royal Dutch Shell og BP.

Hvis du ønsker å bruke et godt nivå av diversifisering umiddelbart, kan du velge å investere i en ETF på aksjeindeksen. En ETF er et investeringsprodukt som prøver å spore prisen på for eksempel en indeks. En god megler hvor du kan investere i denne typen indekser er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ingen transaksjonskostnader på indeksfond fra kjerne utvalget. Med knappen nedenfor kan du åpne en konto direkte hos denne megleren:

Vil du vite mer om aksjer i Storbritannia?

På trading.info kan du kan finne mye spesifikk informasjon om ulike engelske aksjer. I denne kategorien kan du direkte lese mer om de største selskapene.

Hvordan kan du kjøpe Vodafone-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Virgin Galactic-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe BP-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe aksjer i Royal Bank of Scotland Group?
Hvordan kan du kjøpe Rolls-Royce-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe EasyJet-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Burberry-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Unibet-aksjer?

Hvordan kan du kjøpe Vodafone-aksjer?

Vodafone er markedsleder innen mobilkommunikasjon. De prøver også å svare på nye trender som f.eks IOT som lar deg koble til alle enhetene i hjemmet ditt. Ønsker du å investere i fremtiden til Vodafone? Da viser vi deg hvor du best kan kjøpe aksjer. Du kan også be om gjeldende aksjekurs på Vodafone her.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Vodafone aksjer?

Vodafones nåværende aksjekurs er i konstant endring. Dette kan du dra nytte av som trader!

Ønsker du å kjøpe eller investere i Vodafone aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Vodafone aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Vodafone aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Vodafone akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Vodafone? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Vodafone har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Vodafone:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Vodafone.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Vodafone for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til Vodafone gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Vodafone vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Vodafone, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er det lurt å investere i Vodafone?

Før du kjøper Vodafone-aksjer er det viktig å undersøke selskapet nøye først. Selskapet har en ledende rolle innen kommunikasjonsteknikker og med mer enn 600 millioner kunder er selskapets rekkevidde enorm. I tillegg betaler selskapet et attraktivt utbytte som gjør investering i Vodafone interessant for investoren som ønsker å bygge en inntekt fra aksjer.

Timing kan være spesielt viktig når du investerer i Vodafone. Aksjekursen kan stige og falle og ved å gjøre en god analyse sørger du for at du får det beste ut av investeringsstrategien din. Synes du det er vanskelig å kjøpe Vodafone-aksjer til rett tid, kan du også velge å kjøpe aksjene forskjøvet. Du kjøper så Vodafone-aksjer ved flere anledninger slik at du ikke risikerer å investere alle pengene dine når aksjen akkurat er på topp.

Det er også lurt å sammenligne Vodafone-aksjer med konkurrentene. På den måten kan du avgjøre om det ikke er mer attraktivt å kjøpe en aksje til.

Om Vodafone

Vodafone er markedsleder innen mobil, fastnett, bredbånd og TV. Bedriften er alltid innoverende og forbereder seg på fremtiden. IOT er et godt eksempel på dette. Det er allerede på vei oppover og Vodafone er godt forberedt på det.

De er også svært aktive med fremveksten av mobile betalingstjenester. I tillegg er de aktive i den digitale transformasjonen av fremvoksende markeder. Vodafone er en global aktør og ikke bare aktiv i Nederland eller Europa. Selskapet ble grunnlagt i Storbritannia i 1985. Nå opererer de i 42 land med egne eller partneres mobilnett og bredbåndsinternett.

Investering i Vodafone

 

Vodafone er en global aktør!

Selskapet har 625 millioner mobilkunder (i 2019), 27 millioner bredbåndskunder og 22 millioner TV-kunder. Disse kundene har de gjennom sine selskaper eller sammen med partnere i de forskjellige landene og tilknyttede selskaper til Vodafone. De jobber med den digitale fremtiden som fungerer for alle.

Spredningen på ulike regioner er en god grunn til å kjøpe Vodafone-aksjer. Hvis en region under presterer, kan resultatene fra en annen region imøtekomme dette.

Mobil og Vodafone

Det finnes flere mobiltjenester som Vodafone-kunder kan bruke til å ringe, sende tekstmeldinger og få tilgang til datapakker. De har et sterkt og godt nettverk og satser på 100 % kvalitet. Vodafone har det største 5G-nettverket i Europa.

Europas største bredbåndsnett

Vodafone har det største nettverket for bredbåndsløsninger i Europa. De kobler 118 millioner mennesker i Europa til Internett, noe som gjør dem til en dominerende og viktig aktør på bredbåndsmarkedet.

Tror du Vodafone kan opprettholde denne sterke posisjonen? Da kan det være interessant å kjøpe Vodafone-aksjer.

Andre Vodafone-tjenester

Vodafone tilbyr også løsninger for IOT ved å sørge for sikker kommunikasjon over Vodafones nettverk. I tillegg tilbyr Vodafone Cloud tjenester for bedrifter og husholdninger. For bedriftsmarkedet har de også skreddersydde tjenestepakker både for små hjemmekontorer og store multinasjonale selskaper. Når Vodafone innoverer ytterligere og lanserer nye, interessante tjenester, kan dette være positivt for selskapets resultater.

Hva er fremtidsprognosen for Vodafone?

Flere og flere innovative løsninger legges til for å gjøre byene smartere. Et selskap som Vodafone spiller en viktig rolle i dette. Gjennom nettverket deres er det mulig å la enheter og personer kommunisere med hverandre. Vodafones tjenester hjelper til med trafikkflyt, kollektivtransport, avfall, sykkeltransport og å hjelpe hjemme.

Kjøleskapet kan automatisk informere supermarkedet om at vi er tom for melk. Denne teknikken er i ferd med å ta enda større sprang enn vi forventer. Vodafone og andre kommunikasjonsselskaper vil spille en stor rolle i dette. Dette er en flott mulighet for Vodafone; reagerer selskapet godt på dette, kan dette øke aksjekursen. Det er imidlertid viktig at Vodafone ligger foran konkurrentene. Tror du de kan gjøre det? Da kan det være interessant å investere i Vodafone ved å kjøpe aksjene deres.

Hvordan kan du kjøpe Virgin Galactic-aksjer?

Etter at Richard Branson utforsket himmelen med Virgin Airways, trodde han det var på tide å gå inn i verdensrommet. Med Virgin Galactic kan folk med mye penger å brenne ($250 000 for en tur) fly rundt i verdensrommet i halvannen time. Billettene blir lett utsolgt, og en investering i dette nye, interessante forretningskonseptet kan sikkert gå bra. Men hvordan kan du kjøpe billige Virgin Galactic-aksjer?

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Virgin Galactic aksjer?

En investering i et selskap som er aktiv innen kommersiell romfart kan være fascinerende. Den totale verdien av markedet forventes å være over 800 milliarder dollar om noen tiår: På dette tidspunktet er markedet virkelig i en tidlig fase. Det er en spekulativ investering som vil tillate deg å tjene store penger i det lange løp.

Det er viktig å holde seg oppdatert: Virgin Galactic er ikke alene i romkappløpet. Elon Musks SpaceX og Jezz Bezos’ Blue Origin fokuserer også på å tilby kommersielle flyvninger i verdensrommet. Derfor bør du lure på om den nåværende prisen passer dagens perspektiv for selskapet: Virgin Galactic er langt fra å tjene penger.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Virgin Galactic aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Virgin Galactic aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Virgin-Galactic-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Virgin Galactic akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Virgin Galactic? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Virgin Galactic har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Virgin Galactic:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Virgin Galactic.

Analyse av Virgin Galactic:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Virgin Galactic-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Virgin Galactic-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Virgin Galactic for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til Virgin Galactic gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Virgin Galactic vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Virgin Galactic, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Om Virgin Galactic, selskapet

Virgin Galactic utvikler kommersielle romfartøy som vil tillate romturister å foreta en suborbital romflukt. For å gjøre det mulig har Spaceship Company, et selskap eid av Virgin Galactic, utviklet det suborbitale romflyet SpaceShipTwo.

Virgin Galactic planlegger å bruke fem av disse romflyene, som først ble avduket for publikum i desember 2019, for å foreta suborbitale flyvninger med passasjerer, med en billettpris på $250 000.

Kjøp Virgin Galactic aksjer

Historien til selskapet

Romselskapet Virgin Galactic ble grunnlagt i 2004 av Richard Branson, en britisk gründer som tidligere hadde grunnlagt flyselskapet Virgin Atlantic. Testflyvninger ble gjort med romslige fly. I 2004 foretok SpaceShipOne sin første vellykkede testflyging og i 2010 gjorde SpaceShipTwo sin første vellykkede testflyging.

I 2010 gjorde prototypen til romfartøyet VVS Enterprise også en vellykket første testflyging. I 2014 krasjet det første SpaceShipTwo og drepte piloten. Ifølge Virgin Galactic kompromitterte ikke ulykken programmet.

I 2018 fant den første testflygingen og luft-drop-landingen av den fornyede SpaceShipTwo og WhitekNightTwo-riggen sted. Under noen rakettmotortestflyvninger i 2018 og 2019 ble høyden på 50 miles overskredet flere ganger, en høyde som Virgin anser som grensen for plass. Virgin Atlantic planlegger å starte sine romflyvninger i 2021. På den første flyvningen vil Richard Branson og hans familie være de første passasjerene.

Virgin Galactic blir offentlig

Virgin Galactic ble tildelt en børsnotering på The New York Stock Exchange 28. oktober 2019. Ved lanseringen av dette børsfondet så flere analytikere potensial. Prisen steg i april 2019 til makshøyden på mer enn 40 dollar. Etterpå har aksjekursen falt ganske kraftig. Nesten et år etter introduksjonen av aksjen er aksjen fortsatt verdt nesten $6 mer enn åpningskursen på $12,90 28. oktober 2019.

Mange vil ut i verdensrommet

I slutten av mars 2020 kunngjorde romselskapet Virgin Galactic at nesten 8000 mennesker hadde uttrykt interesse for en flytur til verdensrommet. Alle interesserte parter må gjøre et innskudd på $1000. Billetten til romfarten koster 250 000 dollar. I løpet av denne flyturen på rundt nitti minutter opplever passasjerene følelsen av vektløshet i noen minutter.

Når nok folk foretar en forskuddsbetaling, får selskapet umiddelbart tilstrekkelig likviditet. Dette er også et godt tegn og kan vise at Virgin Galactic kan være en lønnsom virksomhet i fremtiden. Det kan derfor absolutt være interessant å kjøpe noen få Virgin Galactic-aksjer.

Hvordan kan du kjøpe BP-aksjer?

BP er et stort oljeselskap. De ble beryktet på grunn av et stort oljeutslipp, men situasjonen ser ut til å være under kontroll igjen. Er du interessert i å investere i BP? På denne siden kan du direkte finne den beste metoden for å kjøpe BP-aksjer! Du kan også finne den siste aksjekursen til BP på denne siden.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i BP aksjer?

Du kan velge å handle aktivt i BP-aksjer. Ved å handle aktivt kan du svare perfekt på den siste utviklingen. Katastrofen der mye olje lekket ut i havet har satt aksjekursen under betydelig press tidligere. Du kan da dra nytte av dette ved å åpne en shortposisjon på aksjen. Du oppnår da et positivt resultat når aksjekursen faller.

Ønsker du å kjøpe eller investere i BP aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i BP aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt BP til lav pris med en gratis demo!

Hva er BPs nåværende aksjekurs?

Ønsker du å vite hva siste BP-aksjekurs er? I diagrammet nedenfor kan du be om CFD-prisen på BP-aksjen. Du kan også åpne en posisjon direkte ved å bruke knappene nedenfor.

Selskapsinformasjon om BP:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til BP.

Analyse av BP:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge BP-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan BP-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til BP for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til BP gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror BP vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til BP, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er det lurt å investere i BP?

At resultatene til et selskap som BP er svært avhengig av det sosioøkonomiske klimaet var tydelig i 2020. Priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland fikk oljeprisen til å kollapse og samtidig korona pandemien førte til at den samlede etterspørselen etter olje falt. Til tross for denne typen tilbakeslag klarte BP å overleve og utnyttet til og med denne utviklingen til å utarbeide en ny strategi.

Selskapet har satt opp en ny strategi for å transformere seg til et hybrid energiselskap, redusere investeringene i olje og gass og samtidig øke investeringene i fornybar energi. Bærekraft er selvfølgelig et hett tema, og også investorer finner dette stadig viktigere: Hvis BP tar dette på alvor, kan det absolutt øke aksjekursen.

Så langt ser det absolutt ut som om BP tar bærekraft på alvor. Selskapet har inngått ulike samarbeid som bidrar til å gjøre virksomheten mer bærekraftig. For eksempel har selskapet sammen med Shell og Total besluttet å sette opp infrastruktur for transport og lagring av karbondioksid i Nordsjøen. Selskapet samarbeider også med Equinor om å sette opp vindturbiner og å sette opp et hydrogen produksjonsanlegg med Oersted på.

Det er tydelig at BP fortsatt prøver ut hvilke teknikker som fungerer best. Dersom investeringene slår godt ut, kan dette løfte aksjekursen. Dessuten betaler selskapet fortsatt en attraktiv utbytte, så å kjøpe BP-aksjer kan absolutt være interessant. Det er imidlertid viktig å huske at olje blir mindre og mindre viktig; det kommer en tid da BP virkelig trenger å gjøre en klar snuoperasjon.

Veikart for kjøp av BP-aksjer

For å kjøpe BP-aksjer trenger du bare å gå gjennom noen få enkle trinn. Først må du åpne en konto hos en megler. En megler er en part som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Nå for tiden kan du velge å prøve mulighetene med en demo eller å investere direkte med en sum penger.

Da må du velge et godt øyeblikk for å kjøpe aksjer. Du kan kjøpe aksjene direkte, eller du kan velge å legge inn en bestilling. Med en ordre åpner du først en posisjon når prisen når en viss verdi. Det kan være lurt å gå inn på ulike tidspunkt. I praksis er det svært vanskelig å avgjøre om prisen er høy eller lav.

Når du først har inntatt en posisjon, er du ikke ferdig: du må også definere en exit-strategi. Investerer du i BP for å bygge opp en inntekt fra utbytte? Da kan du kanskje holde på aksjen i flere tiår. Handler du aktivt i BP-aksjer? Da er det viktig å gjennomføre en analyse og finne ut når det er lurt å selge aksjene igjen.

Strategi for kjøp av BP-aksjer

Før du kjøper BP-aksjer er det viktig å bruke en god investeringsstrategi. For dette må du undersøke om aksjen for øyeblikket er verdt å kjøpe.

Det er lurt å analysere oljeprisen først. Et selskap som BP oppnår mye bedre resultater når oljeprisen er høy. Tror du oljeprisen vil stige i fremtiden? Da kan en investering i BP være ekstra attraktiv.

Ønsker du å kjøpe aksjer på lang sikt er det viktig å sjekke finans publikasjonene nøye. Her finner du også BPs utbytteplan. Selskaper betaler jevnlig ut utbytte, og du kan dra nytte av dette som investor.

Når du investerer i aksjen kan du utføre ulike analyser. Avhengig av strategien din, anbefaler vi en av disse analysene:

BP som en investering for utbytte inntekt

BP kan være en god investering for folk på jakt etter aksjer som gir utbytte inntekt. Selv under korona krisen ga det nettoutbytte. Ved kursen i skrivende stund er utbytteavkastningen rundt 6 %. De har redusert utbytte avkastningen, men sjansen er stor for at den øker igjen i bedre tider.

Selskapet har også som mål å være helt CO2-nøytrale innen 2050. Disse investeringene i en mer bærekraftig fremtid er viktige. Mange analytikere tror at oljeindustrien snart er over. På kort sikt blir ikke dette så ille som forventet, men nå som klimaet blir en sentral sak, blir oljen mindre og mindre viktig.

investering i BP

De største konkurrentene

BP er et av de største statlige uavhengige oljeselskapene. De andre oljeselskapene på denne listen er Chevron, Total, ExxonMobil, Shell og ConocoPhillips. Det er lurt å holde øye med disse konkurrentene, både i gode og dårlige tider.

Undersøk hvordan ulike selskaper presterer. På den måten kan du avgjøre om BP er det mest attraktive valget som investering.

En steg-for-steg plan for kjøp av BP-aksjer

Du trenger bare å gå gjennom noen få enkle trinn for å kjøpe BP-aksjer. Først må du åpne en konto hos en nettmegler. En nettmegler er en part som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Nå for tiden kan du velge å prøve mulighetene med en demo eller å investere direkte med en liten sum penger.

Du må da velge et inngangspunkt. Du kan kjøpe aksjene direkte, eller du kan velge å legge inn en ordre. Med en ordre åpner du en posisjon når prisen når en viss verdi. Det kan være lurt å trå til på ulike tidspunkt. I praksis er det svært vanskelig å avgjøre om prisen er på en bunn eller topp.

Når du først har tatt en posisjon, er du ikke ferdig ennå. Du må også etablere en exit-strategi. Investerer du i BP for å bygge utbytteinntekter? Da kan du kanskje holde aksjen i flere tiår. Handler du aktivt i BP-aksjer? Da er det viktig å gjøre en analyse og finne ut når det er lurt å selge aksjene igjen.

kjøp BP-aksjer

Hva gjør BP?

BP er et stort oljeselskap. Tidligere het selskapet British Petroleum eller Amoco. Hovedkvarteret til selskapet finner du i London. BP er aktiv i omtrent 70 land. Oljeselskapet produserer millioner av fat olje per dag.

I 2017 var BPs andel 20 % av den totale amerikanske petroleumsproduksjonen. BP sto også for omtrent 30 % av produksjonen til det russiske statlige oljeselskapet Rosneft i 2017. BP behandler mye av petroleumen i sine raffinerier. Disse raffineriene kan behandle 1,9 millioner fat råolje hver dag.

Oljeselskapet er aktivt på ulike områder. BP er aktiv innen forskning og produksjon av elektrisitet, gass, og de resirkulerer også produkter.

Hold øye med konkurrentene

Før du investerer i BP-aksjer, er det lurt å følge nøye med på konkurrentene. BPs største og mest kjente konkurrent er nederlenderen Royal Dutch Shell. Andre større konkurrenter er amerikanske ExxonMobil og franskmennene Totalt.

Det er alltid smart å sjekke hvordan de andre selskapene ligger an økonomisk. På den måten kan du analysere om en investering i en konkurrents andel kan være mer attraktiv. Det er også viktig å undersøke om BP fortsatt kan konkurrere.

Prisen på olje

En aksje som BP korrelerer alltid sterkt med oljeprisen. Forholdet er ikke helt én til én: Hvis oljeprisen stiger, men selskapet ikke fungerer som det skal, kan prisen på en BP-aksje likevel falle.

Likevel lever BP av olje. Når oljeprisen går bra, kan BPs lønnsomhet øke ytterligere. Vurderer du en investering i BP? Da er det lurt å også se på selskapets fremtidsvisjon.

Du kan også velge å investere direkte i olje som råvare. I denne artikkelen, skal vi diskutere hvordan du kan investere i olje lønnsomt.

BPs filialer i Nederland

BP er også aktiv i Nederland. BP har vært 100 % eier av BP Rotterdam oljeraffineri siden 2007. som er lokalisert ved Europoort. Selskapet har også en filial i Pernis. Oljeraffineriet PB i Rotterdam kan behandle 400 000 fat petroleum hver dag. BP selger også sine produkter i Nederland. Det er rundt 300 BP-fyllestasjoner i Nederland. BP har en markedsandel på 14 % i Nederland.

BP og energiovergangen

Klimaendringer er en av de viktigste sakene per dags dato. Verden trenger mer energi for å opprettholde sin raske vekst. Samtidig er det krav om færre utslipp. CO2-utslippene må reduseres i fremtiden. Bare fokus på fornybar energi er ikke nok. Verdensomspennende utslipp bør også reduseres. BP prøver derfor å forbedre produktene sine.

BP-kunder kan redusere utslippene sine takket være disse forbedrede produktene. Dessuten reduserer BP utslippene fra raffineriet. De undersøker om det er mulig å koble ut restvarmen fra raffineriet i Rotterdam. Bedrifter og husholdninger i regionen kan da bruke denne restvarmen. BP er også aktiv innen fornybar energi. For eksempel utvikler og realiserer BP i Nederland solcelleparker.

Selv om oljeselskapene blir mindre populære på grunn av økt fokus på klimaendringer, er vi fortsatt veldig avhengige av svart gull. Tror du det fortsatt er en fremtid for et selskap som BP? Da kan du vurdere å investere i BP ved å kjøpe aksjene.

Et selskap med en lys fremtid

I 2010 var det eneksplosjon og oljeutslipp som involverer oljeplattformen Deep Water Horizon. Denne hendelsen skadet BPs rykte. I årevis må BP betale erstatning. Utbetalingen av krav og bøter går ned hvert år. BP har også gjennomført kostnadsbesparelser.

Som investor kan du dra nytte av en lignende krise ved å reagere intelligent på den. Når en katastrofe inntreffer, vil aksjekursen ofte falle kraftig. Du kan deretter åpne en short posisjon. Når du åpner en short posisjon, tjener du penger når prisen på en aksje faller.

En annen strategi du kan bruke er å se etter et nytt, attraktivt øyeblikk å kjøpe. Ved panikk reagerer ofte markedene for sterkt. Du kan bruke et slikt øyeblikk til å kjøpe en aksje som BP til en fin rabatt.

BP-eksplosjon

Hvordan kan du kjøpe aksjer i Royal Bank of Scotland Group?

Royal Bank of Scotland Group (RBS) eller i dag Natwest Group LPC er en stor britisk bank. Ønsker du å investere i RBS-aksjer? I denne artikkelen ser vi på hvordan og hvor du kan kjøpe Natwest Group LPC-aksjer.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Royal Bank of Scotland Group aksjer?

Når du ønsker å kjøpe RBS-aksjer, er det viktig å huske at regjeringen i England fortsatt er en storaksjonær. Banken forventes derfor ikke å gjøre noen spektakulære innovasjoner eller ta noen store risikoer. Forvent derfor ikke stor vekst med en investering i Royal Bank of Scotland. Leter du etter en rimelig stabil aksje? Da kan du vurdere å kjøpe noen Natwest Group LPC-aksjer.

Ønsker du å investere aktivt i prisutviklingen til Royal Bank of Scotland eller Natwest Group LPC? Da er det best å benytte seg av CFD-er. Med CFD-er kan du spekulere i både stigende og fallende prisbevegelser. Dette lar deg gjøre en vellykket handel under alle markedsforhold.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Royal Bank of Scotland Group aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Royal Bank of Scotland Group aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Royal-Bank-of-Scotland-Group-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Royal Bank of Scotland Group akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Royal Bank of Scotland Group? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Royal Bank of Scotland Group har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Royal Bank of Scotland Group:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Royal Bank of Scotland Group.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Royal Bank of Scotland Group for de siste 5 dagene:

Om selskapet Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland Group, fra juli 2020 Natwest Group plc, er et britisk bank- og forsikring holdingselskap med base i Edinburgh, Skottland. Selskapet, som inkluderer flere merker av banker, tilbyr privat- og bedrifts banktjenester, private banktjenester, forsikringer og bedriftsfinansiering fra sine kontorer i Europa, Nord-Amerika og Asia. Store datterselskaper i Storbritannia er NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets og Couts. Selskapet utsteder sedler i Skottland og Nord-Irland.

Kjøp Royal Bank of Scotland-aksjer

Historien til selskapet

På slutten av 1960-tallet, da den økonomiske situasjonen for banksektoren ble mindre gunstig, fusjonerte National Commercial Bank of Scotland med Royal Bank of Scotland. Slik ble National and Commercial Banking Group til i 1968. I juli 1969 ble navnet på selskapet endret til Royal Bank of Scotland Group. Kredittkrisen i 2008 førte til at banken fikk store problemer.

Banken led et rekordstort tap på 31 millioner euro i 2008. I utgangspunktet var 58 prosent av banken eid av den britiske regjeringen. Ved å selge 11 millioner i nye aksjer forsøkte selskapet å komme seg ut av trøbbel. Den britiske regjeringen kjøpte opp halvparten av disse aksjene, med det resulterte at den britiske statens andel i selskapet steg til over 70 prosent. I andre halvdel av 2015 begynte den britiske regjeringen å selge sin andel i Royal Bank of Scotland.

I februar 2020 ble det kunngjort at RBS Group ville bli omdøpt til NatWest Group. 23. juli 2020 var navneendringen et faktum. Selskapet vil trolig forbli et statseid selskap frem til mars 2025. Aksjene som fortsatt holdes av den britiske regjeringen må selges senest i mars 2025.

Bedriftsstrukturen til Natwest Group

Selskapet er delt inn i fire hoveddeler. Hver divisjon har flere datterselskaper.

  • Retail Banking-segmentet. I Storbritannia handler det under navnene Natwest, Royal Bank of Scotland og Ulster Bank.
  • Det kommersielle bank segmentet. Dette segmentet er for bedriftskunder og kommersielle kunder, fra SMB til britiske multinasjonale selskaper. Tilbys bank-, finans- og risikostyring tjenester.
  • Private Banking-segmentet betjener kunder med høy nettoformue.
  • Natwest Groups investeringsbank virksomhet er et segment som tilbyr investeringsbank tjenester og integrerte finansielle løsninger til store selskaper og finansinstitusjoner rundt om i verden.

Royal Bank of Scotland har ristet av seg skandaler

Ved å endre navn til Natwest Group i 2020 håper Royal Bank of Scotland, et navn som har eksistert i 293 år, å riste av seg sin skandaløse fortid. Under finanskrisen i 2008 investerte banken i ulike risikofylte lån. I den perioden ønsket selskapet også å kjøpe den nederlandske banken ABN AMRO, sammen med Fortis og den spanske banken Banco Santander. Den avtalen drepte Bank of Scotland, hvoretter den britiske skattebetaleren måtte redde banken. Som et resultat kom banken i stor grad i hendene på den britiske regjeringen.

Hvordan kan du kjøpe Rolls-Royce-aksjer?

Rolls-Royce har en rik historie og er kjent for sine biler av høy kvalitet. Likevel investerer du ikke i bilene som selskapet produserer ved å kjøpe Rolls-Royce-aksjer. BMW eier nå bilavdelingen i selskapet. Når du investerer i Rolls-Royce-aksjer, investerer du hovedsakelig i BMW. Men hvor er det beste stedet å kjøpe Rolls-Royce-aksjer? Og hva er gjeldende aksjekurs for en Rolls-Royce-aksje?

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Rolls-Royce aksjer?

Ønsker du å kjøpe eller investere i Rolls-Royce aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Rolls-Royce aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Rolls-Royce-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Rolls-Royce akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Rolls-Royce? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Rolls-Royce har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Rolls-Royce:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Rolls-Royce.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Rolls-Royce for de siste 5 dagene:

Rolls-Royce historie

I 1904 lanserte Charles Royce og Henri Rolls den første Rolls-Royce bilen på markedet. Denne 10 HK var den første i en lang rekke høykvalitets biler. En Rolls-Royce er kjent for å være uforgjengelig: 65 % av all Rolls-Royce som noen gang er laget er fortsatt på veien.

Rolls-Royce produserer også motorer for fly. Den første flymotoren er Rolls Eagle fra 1915. Etter andre verdenskrig begynte selskapet også å produsere jetmotorer. I 1971 var det problemer med jetmotoren RB-211 som førte til at selskapet gikk konkurs.

I 1973 ble selskapet splittet opp, noe som førte til at den lønnsomme bildivisjonen fortsatte som en egen avdeling. Rolls-Royce holder merket unikt ved fortsatt å bygge motoren til bilene for hånd.

Kjøp Rolls Royce-aksjer

Den beste bilen i verden

I 1906 ble Rolls-Royce kåret til den beste bilen i verden takket være produksjonen av Silver Ghost. Denne bilen hadde en 40/50 HK sekssylindret motor. Fram til 1925 ble det bygget 6125 biler, og for å holde tritt med etterspørselen ble det bygget 1701 biler ved det andre Springfield-anlegget i USA i 1921. Denne nye fabrikken ble lagt ned i 1931.

Biler med Spirit of Ecstasy

Prestisjetunge bilmerker hadde ofte sin maskot rundt 1910 og Rolls-Royce var intet unntak. Kunstneren Charles Sykes produserte den luksuriøse maskoten Spirit of Ecstasy i form av en kvinne. Fra nå av ble alle biler av dette merket utstyrt med denne luksuriøse maskoten.

Overtakelse av BMW og Volkswagen

BådeVolkswagen og BMW ønsket å overta Rolls-Royce. I 1998, til 30 millioner pund, ga Volkswagen det høyeste budet og ble eier av maskoten og radiatorgrillen. BMW ble eier av logoen og navnet. I 2003 ble det inngått en avtale som tillot BMW å produsere Rolls-Royce-biler. I Goodwood, West Sussex, bygde BMW en ny fabrikk for Rolls-Royce.

Men hva investerer du egentlig i når du kjøper Rolls-Royce-aksjer? Deretter investerer du i Rolls-Royce Holdings plc, som er et britisk multinasjonalt selskap som driver med produksjon av motorer til fly. Dette gjør de så bra at de er den tredje største produsenten av flymotorer i verden. Så når du investerer i Rolls-Royce er det dette du kjøper en aksje i.

Stigende salgstall i 2020

Rolls-Royces salgstall er på vei oppover, blant annet takket være Cullinan. Takket være denne SUV-en har salgstallene økt kraftig og det er solgt en fjerdedel flere biler enn i 2018. I 2018 ble det solgt 4107 biler og i 2019 ble det solgt 5152 biler. En tredjedel av dette antallet ble solgt i USA. Rolls-Royce ønsker ikke å opplyse hvor mange Cullinan-biler som ble solgt i 2019.

Rolls-Royce-selskapet

Bilavdelingen til Rolls-Royce er overtatt av BMW. Hvis du kjøper Rolls-Royce-aksjer nå, kjøper du aksjer i Rolls-Royce Holding. Dette selskapet er den tredje største produsenten av flymotorer i verden. Andre divisjoner i selskapet inkluderer marinemotorer, forsvar og energi.

Hvordan kan du kjøpe EasyJet-aksjer?

Med et blomstrende marked kan det være interessant å investere i et flyselskap som EasyJet . Men hva er den beste måten å kjøpe EasyJet-aksjer på? Og hva er EasyJets nåværende aksjekurs? På denne siden kan du finne all informasjonen du trenger for din investering i EasyJet-aksjer!

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i EasyJet aksjer?

Ønsker du å kjøpe eller investere i EasyJet aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i EasyJet aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt EasyJet-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på EasyJet akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til EasyJet? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til EasyJet har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om EasyJet:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til EasyJet.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til EasyJet for de siste 5 dagene:

Er det lurt å investere i EasyJet?

Hvorvidt det er lurt å investere i EasyJet avhenger sterkt av den økonomiske situasjonen. Folk kutter ofte ned på luksusprodukter når økonomien ikke går bra.

Likevel virker selskapet krise sikkert: under koronakrisen ble det meste av EasyJets flåte satt på bakken. Selskapets gode økonomiske stilling gjorde at EasyJet holdt seg flytende. Likevel kan du se at slike perioder med dårlig ytelse legger press på resultatene. Det kan ta lang tid før flyselskapet kommer tilbake til positive resultater.

Likevel er EasyJet i en sterk posisjon. Flyselskapet selger seter til billigere priser enn mange konkurrenter. Spesielt i økonomisk usikre tider leter forbrukerne etter billigere posisjoner: EasyJet er mer robust og vil kunne komme seg fra en økonomisk krise raskere enn andre flyselskaper. En investering i EasyJet er derfor mindre risikabel enn en investering i andre luftfartsselskaper.

Om EasyJet

EasyJet er et lavprisflyselskap som opererer i Europa. De leter etter måter å holde kostnadene så lave som mulig for å tilby sine kunder lave priser. EasyJet gjør dette uten å redusere tjenesten til sine kunder. Flyreiser blir enkelt og rimelig og dette skaper vekst. Tror du EasyJet kan fortsette å vokse? Da kan det være attraktivt å kjøpe EasyJet-aksjer.

EasyJet

EasyJets suksess

Selskapets suksess avhenger av flere faktorer. EasyJet har en sterk kapitalbase med en markedsverdi på 4 milliarder innen 2020. De har også en sunn kontantposisjon. Basert på kredittvurderinger ser vi at selskapet er blant de sterkeste i flybransjen.

EasyJet flyr moderne Airbus-fly. EasyJet flyr Airbus A320 som kan frakte 186 personer. Det er et fly som kan vedlikeholdes godt og er også ideelt for kunder.

EasyJet sysselsetter mer enn 10 000 personer. Omtrent en fjerdedel er piloter, og resten er kabinansatte. De er dedikerte mennesker som elsker å jobbe for EasyJet.

Kjøpe EasyJet-aksjer

Teknologi, innsikt og kundelojalitet

EasyJet bruker ulik teknologi for å øke inntekter og kundelojalitet. Ved å utnytte de tilgjengelige dataene optimalt, er det mulig for dem å bygge en god relasjon til kunden langsiktig. Tror du smart bruk av data kan bidra til EasyJets resultater? Da kan det være smart å kjøpe EasyJet-aksjer.

En sterk posisjon på europeiske flyplasser

EasyJet utvikler og forbedrer aktivt sine sterke posisjoner på europeiske flyplasser. Dette gjøres blant annet ved å øke fly frekvensen. For tiden konkurrerer de med tradisjonelle flyselskaper. Basert på kostnadsfordelen deres ønsker de å tiltrekke seg flere kunder.

Kostnadsfordeler for kundene

EasyJet konfigurerer flyene slik at et høyere antall personer kan reise på dem. De har en yngre flåte enn konkurrentene og derfor mindre vedlikeholdskostnader. EasyJet har også et velkjent merkenavn og en sunn balanse som de kan vokse med i fremtiden.

Farer innen bransjen

Innenfor bransjen ser vi ulike farer. I skrivende stund har koronaviruset for eksempel stor innvirkning på reiselivet. Det er andre faktorer som kan bestemme en endring i sektoren. Disse inkluderer mulige ulykker med fly og terrorangrep. Dette er alvorlige ting å vurdere når du kjøper aksjer i flyselskap.

Som en aktiv investor kan du svare på denne typen hendelser. For eksempel kunne man under angrepene på World Trade Center se at aksjene til mange flyselskaper falt kraftig. Du kan da velge å åpne en shortposisjon. Når du shortselger, tjener du penger til en fallende aksjekurs.

Når du begynner å investere aktivt i EasyJet-aksjer, er det viktig å følge nøye med på den siste utviklingen. De kan ha en sterk innvirkning på aksjekursen.

Kortsiktig horisont

Foreløpig ser vi EasyJet høste fordelene av Thomas Cooks konkurs. Flyselskapet har kunnet overta mange flyvninger og kundene velger nå også EasyJet. Når de yter en god tjeneste, er det selvsagt også en mulighet for å skape et kundeforhold for framtiden. Det er da mulig å betjene flere kunder i deres hjemmemarked og fra andre land i Europa. Med sin sunne kontantposisjon er det muligheter for å vokse. Spesielt nå som det er et gap i markedet som må fylles raskt.

Når du investerer i flyselskaper er det derfor lurt å analysere konkurransen godt. Hvordan går det for eksempel med konkurransen når det gjelder kapasitetsutnyttelse? Og tjener den gjennomsnittlige konkurrenten mer? Først når du synes EasyJet gjør det bra i forhold til konkurrentene, er det lurt å kjøpe aksjene.

Muligheter og risikoer

Å investere i et flyselskap som EasyJet kan gå bra. I fremtiden vil folk sannsynligvis bare fly mer. Global velstand øker og med det markedet til et selskap som EasyJet. Dette kan være en god grunn til å kjøpe EasyJet-aksjer.

Samtidig ser vi også at den såkalte flyskamen blir mer og mer vanlig. Folk er i økende grad oppmerksomme på virkningene av å fly på klimaet. Bevisste kunder velger i økende grad alternative transportmidler. Myndigheter kan også innføre nye lover som kan være ugunstige for flyselskapene. Alt dette kan legge press på EasyJet og andre flyaksjer.

Hvordan kan du kjøpe Burberry-aksjer?

Vurderer du å investere i Burberry aksjer? Da er denne siden det rette stedet for deg! Her kan du direkte se hos hvilke nettmeglere du kan kjøpe eller selge Burberry-aksjer hos. På denne siden kan du også se aksjekursen til dette selskapet.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Burberry aksjer?

Spesielt i Kina ser man at luksusmerker blir stadig mer populært. Dette kan derfor være et godt vekstmarked for et selskap som Burberry. Ved å handle aktivt i denne aksjen kan du dra nytte av de siste trendene og dra nytte av både positive og negative nyheter om Burberry-aksjen.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Burberry aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Burberry aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Burberry-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Burberry akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Burberry? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Burberry har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Burberry:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Burberry.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Burberry for de siste 5 dagene:

Om selskapet Burberry

Det britiske luksus motehuset Burberry designer og distribuerer klær. Kolleksjonen inkluderer de berømte trenchcoatene, sko. Lærvesker, motetilbehør, briller, kosmetikk og dufter. Selskapet fokuserte opprinnelig på utendørsklær men nå er selskapet også aktivt i high fashion-markedet. Gabardin Stoffet er laget eksklusivt for Burberry-merket. Dette stoffet er vannavstøtende og fullstendig pustende.

Burberry er et børsnotert selskap på London Stock Exchange. Selskapets hovedkontor er i London, England. Dette hovedkontoret ligger på samme sted som der første butikk i London ble åpnet i 1891.

Buying-Burberry-stocks

Selskapets historie

Thomas Burberry grunnla Burberry i 1856. Deretter åpnet han butikken sin i Basingstoke, Hampshire. I 1891 ble en butikk åpnet i Haymarket, London.

Logoen designet i 1904 er velkjent. Det er en «Equestrian Knight»-logo med en ridder på hesteryggen.

Den berømte trenchcoaten ble født under første verdenskrig. Engelske offiserer hadde på seg trenchcoaten i skyttergravene. Etter krigen ble trenchcoaten populær blant sivile. Også kjent er Burberry-sjekken. Denne har blitt brukt som fôr for trenchcoats siden 1920-tallet.

En uavhengig familiebedrift

Fram til 1955 var Burberry en uavhengig familiebedrift. I det året ble selskapet kjøpt opp av Great Universal Stores (GUS). Selskapet ble børsnotert. I 2005 solgte GUS sine siste aksjer i selskapet og eier ingen aksjer der nå.

På 1970-tallet brøt det ut voldsomme fotball opptøyer. Burberrys image ble deretter bulkete, ettersom fotballhooligans i økende grad ble sett iført Burberry-klær. Omdømmet til en merkevare er viktig. Når du begynner å investere i Burberry er det derfor viktig å undersøke om merket fortsatt gjør det bra sammenlignet med konkurrentene.

Usolgte klær, tilbehør og ødelagte klær

I juli 2018 ble det avslørt at Burberry hadde ødelagt klær, tilbehør og parfyme for over 90 millioner pund de siste fem årene. Ifølge Burberry hadde dette blitt gjort for å beskytte merket og forhindre at varene ble stjålet eller solgt billig.

Greenpeace protesterte mot dette. Ifølge Burberry genererte de energi fra å brenne gjenstandene. Brenning var derfor miljøvennlig. I september 2018 kunngjorde selskapet at det ville slutte å brenne usolgte varer med umiddelbar virkning. Burberry annonserte også på den tiden at de ville slutte å bruke ekte pels i produktene sine.

Tror du dette økte fokuset på bærekraft kan øke aksjekursen? I så fall kan det være interessant å kjøpe Burberry-aksjer.

Burberry vil ha rike kinesiske kunder

Burberry ønsker å selge klær til rike kinesere. Derfor går motehuset i samarbeid med Tencent. Dette er den kinesiske eieren av den populære chat-appen WeChat. I Kina skal de to selskapene eksperimentere med nye butikkonsepter der sosiale medier spiller en sentral rolle.

Åpningen av den nye butikken i den kinesiske byen Shenzhen er første steg i dette samarbeidet. Butikken vil ha store speil, imponerende trapper, kunstverk og veggmalerier. Besøkende til denne vakre butikken vil bli lokket til å ta selfies og legge ut disse selfiene på WeChat.

I Kina kan man se at velstandsnivået øker konstant. Dessuten synes mange kinesere det er viktig å vise sin status; en aksje som Burberry kan dra nytte av dette i fremtiden. Dette kan derfor være en god grunn til å kjøpe Burberry-aksjer.

Hvordan kan du kjøpe Unibet-aksjer?

Nettgambling selskapet Unibet  ble grunnlagt i 1997 og har hovedkontor på Malta. For å kunne tilby sine nettjenester er selskapet lisensiert i flere land. Nettkasinoer kan være svært lønnsomme: huset vinner tross alt alltid. En investering i Unibet-aksjer kan derfor være bra. I denne artikkelen kan du finne ut hvordan du kjøper Unibet-aksjer, og du kan også se siste aksjekurs her.

Hvordan kjøpe Unibet-aksjer?

Er du sikker på at flere og flere begynner å gamble på nett? Og tror du Unibet kan reagere godt på utviklingen i dette markedet? Da kan det være smart å kjøpe Unibet-aksjer.

Ønsker du å kjøpe Unibet-aksjer? Du kan trade direkte i Unibet-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Unibet-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Unibet?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Unibet-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Unibet

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Unibet.

Analyse av Unibet-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Unibet-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Unibet har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Unibet de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Unibet de siste 5 dagene:

Hvordan vil Unibet prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Unibet vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Unibet, og det kan hende det ikke blir realitet.

Historien til selskapet

Grunnleggeren av Unibet er Andres Storm, og han bodde opprinnelig i London. Selskapet opererte opprinnelig fra hans hjem. Han klarte å få lisensen som trengs for å drive en gambling virksomhet. I 1998 begynte Unibet å tilby spill via telefon og i 1999 lanserte selskapet sin første nettside. Selskapet ble senere Unibet Group PLC, hvoretter en første internasjonal gambling lisens ble oppnådd på Malta.

Selskapet vokste deretter raskt: i 2004 hadde Unibet Group PLC allerede mer enn 300 000 registrerte kunder. Disse kundene kom fra mer enn 100 forskjellige land. I 2004 ble selskapet notert ved den svenske børsen i Stockholm. Selskapet kjøpte opp flere selskaper: noen av dem er BetChoice i Australia og Stan James Online.

De ønsket å støtte den nye flermerke strategien bedre. Derfor ble navnet på selskapet endret til Kindred Group i 2016. Dette selskapet lanserte andre spillemerker over hele verden. Tror du disse nye sjansespillene vil bidra til Unibets suksess? Da kan det være smart å kjøpe Unibet-aksjer.

kjøp unibet-aksjer

Unibet online tjenester

Dette online gambling selskapet tilbyr alle typer gambling: online kasinospill og rulett, for eksempel. I tillegg tilbyr Unibet online bingo spill, online tipping og online spilleautomater. Unibet har et omfattende utvalg av spilltyper. Dette store tilbudet er utvilsomt en av grunnene til at selskapet nå er en av de større aktørene på nettgambling markedet.

Før du investerer i Unibet er det lurt å sammenligne selskapet med konkurrentene. Synes du Unibet er et bedre casino? Da kan du vurdere å investere i Unibet.

Et vellykket selskap

Med mer enn 13,5 millioner kunder over hele verden er Unibet et vellykket selskap. Selvfølgelig håper de å tjene mye penger med et av nettcasino spillene på den nettsiden.

En viktig årsak til suksessen til dette online gambling selskapet er bruken av smart markedsføringsteknikk tilknyttet markedsføring. Eiere av nettsteder som henviser spillere til Unibet-nettstedet, mottar en provisjon. Dette gjør at selskapet kan tiltrekke seg kunder uten å bruke mye penger på annonsering.

Kjøpe Unibet-aksjer

Online gambling blir stadig mer populært: gamblingselskaper drar nytte av denne økende populariteten. Investorer kan dra nytte av denne økende populariteten. For eksempel kan de tjene på å kjøpe Unibet-aksjer. Paraplyorganisasjonen til dette selskapet er Unibet Group. Aksjene til Unibet Group er notert på børsen OMX i Stockholm, Sverige.

Nesten en halv million euro i bot for Unibet

I 2019 mottok gamblingselskapet Unibet en bot på 470 000 euro fra spilltilsynet. De fikk denne boten fordi selskapet eksplisitt fokuserte på det nederlandske markedet. Dette gjorde det mulig å betale med det nederlandske betalingssystemet iDeal. Unibet hadde også en nederlandsk kundeservice. Dette er ikke tillatt, fordi det er forbudt å tilby online gambling i Nederland.

Bøter kan føre til at aksjekursen faller kraftig. Som aktiv trader kan du dra nytte av dette ved å ta en shortposisjon. Med en shortposisjon oppnår du et positivt resultat når aksjekursen faller.

 

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.