Hvordan kan du kjøpe amerikanske aksjer?

Det kan være interessant å investere i amerikanske aksjer. Dette er fordi disse aksjene er utstedt av forskjellige store og anerkjente selskaper som Facebook, Apple, Alphabet (Google) og Microsoft. I denne artikkelen vil vi vise deg de beste metodene for å kjøpe amerikanske aksjer!

Hvor kan du kjøpe amerikanske aksjer?

Noen mennesker foretrekker å kjøpe amerikanske aksjer på lang sikt. Når du kjøper amerikanske aksjer, kan du gi en positiv avkastning gjennom kursgevinster og utbyttebetalinger. Når du kjøper aksjer, må du gjøre mer omfattende undersøkelser enn når du investerer i aksjer på kort sikt.

Et godt nettmegler for å kjøpe amerikanske aksjer er eToro. Hos eToro betaler du ikke kurtasje når du kjøper aksjer, noe som betyr at du kan oppnå et godt resultat med denne megleren selv med en liten sum penger. Trykk på knappen for å åpne en konto med eToro direkte:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Hvordan kan du aktivt investere i amerikanske aksjer?

Ønsker du også å investere aktivt i amerikanske aksjer? Det er forståelig! Ved å aktiv trade i kursen på amerikanske aksjer kan du svare på både stigende og fallende kurser. For å gjøre dette trenger du en konto hos en CFD-megler som du kan ta en Short-posisjon med. Med en Short-posisjon kan du oppnå et gunstig investeringsresultat når aksjekursen faller.

Megleren Plus500 er en profesjonell og pålitelig nettmegler hvor du kan handle i amerikanske CFD-aksjer. Plus500 tilbyr ikke bare muligheten til å investere i amerikanske CFD-aksjer: du kan også investere i aksjer fra forskjellige land. Vil du prøve å invistere i amerikanske CFD-aksjer gratis med en demo? Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto med Plus500 direkte:

82% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Investere i en indeks

En god investeringsportefølje består alltid av flere investeringsprodukter. For å oppnå en diversifisert portefølje kan du også velge å investere i en amerikansk indeks.

Flere aksjer er knyttet til én indeks. Ved å investere i en indeks reduserer du umiddelbart den sektorspesifikke risikoen til porteføljen din. En av de mest kjente amerikanske indeksene er S&P 500-indeks, som følger de 500 største selskapene i Amerika. En annen kjent indeks er Dow Jones. Denne indeksen følger 30 forskjellige amerikanske selskaper.

En god nettmegler hvor du kan investere i indeksfond er DEGIRO. Med DEGIRO betaler du ingen transaksjonsgebyrer på fond som er inkludert i kjernefonddelen. I tillegg drar du nytte av en brukervennlig programvare og lave transaksjonskostnader. Bruk knappen nedefor for å åpne en konto direkte hos DEGIRO:

Invester i Amerika

Kjøp din første aksje på 3 trinn

Innen tre trinn kan du kjøpe din første amerikanske aksje. Her diskuterer vi kort hva du må gjøre for å kunne investere i Amerika.

Trinn 1: åpne en konto hos en nettmegler

En nettmegler er et selskap som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Det er viktig å velge en god og pålitelig megler. Ikke alle meglere er like fordelaktige: hos noen meglere betaler du høye transaksjonskostnader. Bruk knappen nedenfor for å umiddelbart sammenligne de beste meglerne med hverandre:

Trinn 2: velg aksje

Neste trinn må du velge hvilken amerikansk aksje du vil kjøpe. Med teknisk- og fundamental analyse kan du finne ut hvilke aksjer som er undervurdert. Glem heller ikke å undersøke om selskapet presterer godt i forhold til konkurrentene. På denne måten vil du sikre at du oppnår de beste resultatene.

Etter at du har bestemt deg for å kjøpe en aksje, må du bestemme deg for hvilket beløp du vil kjøpe aksjene for. Det er viktig å ikke umiddelbart legge alle eiendelene i én investering. Vurder derfor hvordan aksjen passer inn i din strategi og finn ut på det grunnlaget hvor mye penger du vil allokere til aksjen.

Trinn 3: legge inn bestillingen

For å faktisk kjøpe aksjen, må du legge inn en aksje ordre hos megleren din. Du kan velge mellom en marked og en limitordre. Med en markedsordre åpner du investeringen til gjeldende pris mens med en limit ordre setter du en pris du kjøper aksjen til. Det første alternativet er ofte et godt valg for den langsiktige investoren, mens det siste alternativet kan være bedre for den aktive traderen eller spekulanten.

W-8BEN-skjemaet

Som utenlandsk investor kan du ikke kjøpe amerikanske aksjer uten å fylle ut dette skjemaet. Heldigvis er dette enkelt hos nettmeglere, du kan gjøre dette direkte på nettplattformen. Med dette skjemaet indikerer du at du ikke er bosatt i USA, så du slipper å betale 30 % skatt på utbytte som kommer fra USA. Er du bosatt i Amerika? Da må du dessverre betale denne skatten.

Hva er de største amerikanske selskapene?

Størrelsen på et selskap måles ofte ved å se på markedsverdien. I 2020 er det hovedsakelig teknologi aksjene som er de største:

Hva er de mest populære og beste amerikanske aksjene?

Det er vanskelig å si hva de beste aksjene er, da dette er et ganske subjektivt spørsmål. For eksempel kan den beste aksjen for én person være for risikabel for en annen. Det er derfor lurt å undersøke nøye om et selskap passer for deg. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere hva noen av de mest populære amerikanske aksjene blant investorer.

Apple

Apple er mer verdifullt enn mange små økonomier. Med Steve Jobs vokste selskapet seg til et ikon innenfor IT sektoren. Med en markedsverdi på 2000 milliarder (!) kan en investering i selskapet absolutt være interessant.

Microsoft

Microsoft er nok et godt eksempel på et IT-selskap som er en stor suksess. Nesten alle bruker programvaren til dette velkjente selskapet: Microsoft Word, Internet Explorer og Windows er alle kjente produkter fra Microsoft.

Amazon

I Amerika,kontrollerer Amazon mer enn 50 % av hele e-handelsverdenen, og selskapet vokser fortsatt i andre regioner. Dessuten ekspanderer de også til andre grener: Amazon er også svært vellykket innen cloud computing.

Alphabet

Alphabet er hovedsakelig kjent av mange mennesker som Google. Googling har blitt et fenomen og nesten alle får daglig informasjon fra denne søkemotoren. Google klarer å tjene mye penger med annonsene som vises i søkemotoren.

General Electric

General Electric er et stort multinasjonalt selskap med elektronikkprodukter over hele verden. En investering i General Electric-aksjer kan derfor være interessant for framtiden.

Tesla

Tesla er en skikkelig hype: under Elon Musk ble elektrisk biler mer og mer populært. Produksjonskapasiteten er økt og dette gir mange muligheter for investorer.

Berkshire Hathaway

Er en av mine favoritt selskap pga Warren Buffett. En mann som viser seg å være utmerket til å velge og kjøpe de riktige aksjene. Fondet hans gjorde det bedre enn S&P 500, noe som gjør det interessant å kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer.

Facebook

Facebook er en ekte pengemaskin: de vet mye om brukerne sine, og dette gjør det interessant for annonsører å bruke mye penger. Å kjøpe Facebook-aksjer kan derfor være lønnsomt.

Walt Disney

Walt Disney har vært kjent i flere tiår for de vakre barnefilmene de gir ut og de store fornøyelsesparkene. Den nye strømmetjenesten kan gi enda mer fortjeneste for dette store amerikanske selskapet.

First Majestic Silver

First Majestic Silver er et sølvgruve selskap hovedsakelig aktivt i Mexico. Dette gjør det til en interessant investering for folk som har tillit til en stigende sølvpris.

Kjøp amerikanske aksjer

Med hvilke ETFer eller indeksfond kan du investere i USA?

Ønsker du investere i et større sett med amerikanske aksjer? Da er indeksfond eller ETF-er ideelle. Ved å kjøpe disse midlene kan du investere direkte i en samling aksjer. Følgende fond er populære valg blant investorer:

  • Vanguard S&P 500
  • istocks Core S&P 500
  • istocks NASDAQ 100
  • istocks S&P 500

Legg merke til utviklingen på dollaren

Når du investerer i amerikanske selskaper, er det viktig å ta hensyn til dollaren. Hvis dollaren blir dyrere, vil du motta mer av din egen valuta når du selger aksjene dine. Når dollaren blir mindre verdt, vil du få mindre av valutaen din tilbake.

Verdien av dollaren har derfor stor innflytelse på ditt endelige investeringsresultat når du investerer ved å bruke en annen valuta.

På toppen av det er det viktig å ta hensyn til Amerikas konkurranseposisjon. Hvis dollaren blir for dyr, kan det gjøre det vanskeligere for amerikanske selskaper å konkurrere med internasjonale virksomheter. Som du kan se, kan verdien av en valuta påvirke investeringen din på ulike måter.

Investering i en egen aksje

Hvis du ønsker å investere i amerikanske aksjer, har du to alternativer. Du kan invester i flere aksjer, men du kan også legge eiendelene dine i en enkelt amerikansk aksje.

Vil du for eksempel dra nytte av den forventede fortjenesten til Facebook eller tror du at Microsofts aksje vil øke i verdi raskt? Invester deretter i aksjen til Facebook eller plasser pengene dine i Microsofts aksje.

Det er imidlertid viktig å huske at dette er en risikofylt strategi. Når aksjen du investerer i uventet faller, taper du umiddelbart en stor del av investeringen. Ved å investere i ulike amerikanske selskaper reduserer du sjansen for et stort tap.

Investerer i amerikanske aksjer som utlending

Du trenger ikke å reise til Amerika for å investere i amerikanske aksjer. Det spiller ingen rolle om du ønsker å kjøpe en enkelt aksje eller investere i en indeks: du kan gjøre dette fra alle land. Det er flere nettmeglere som tilbyr muligheten til å investere i amerikanske aksjer.

Ønsker du å vite hvilke meglere du kan investere i amerikanske aksjer hos? Så ta en titt på de beste meglerne å investere med:

Tips: øv med en demokonto

Skal du investere i amerikanske CFD-aksjer for første gang? Da anbefaler vi deg å ikke investere med pengene dine direkte. Ved først å øve med en fiktiv kapital kan du lære å ta de riktige investeringsvalgene og svare godt på utviklingen i den (amerikanske) økonomien.

Du kan trene på å investere ved å åpne en gratis demo. Har du trent nok? Da kan du konvertere denne demo kontoen til en ekte investeringskonto. Med en ekte investeringskonto kan du sette inn penger og komme i gang for alvor. Vil du vite de beste demo-handelsplattformene? Ta en titt på siden vår og kom i gang med en gang:

Holder øye med de totale kostnadene

Skal du investere i amerikanske aksjer med en nettmegler, er det viktig å følge nøye med på alle kostnader. Det er tre typer gebyrer som kan beregnes på din aksjekonto.

De første kostnadene som kan belastes er kurtasje. Noen meglere krever et fast beløp for hver aksjetransaksjon.

En annen kilde til transaksjonsgebyrer er spredning kostnadene: dette er forskjellen mellom kjøps- og salgskurs. Noen meglere uten kurtasje kan fortsatt være dyre når de bruker en bred spredning. Du betaler da en høyere pris for hver aksje.

En tredje kostnads kilde er valutakostnadene. Når du kjøper amerikanske aksjer i en annen valuta enn dollar, betaler du ofte et gebyr for å bytte valutaen din mot dollar. Noen meglere krever høye gebyrer for å veksle fra en valuta til en annen.

Investere i Amerika

Bruke innflytelse

Du kan også velge å bruke innflytelse på investeringer i amerikanske aksjer. Dette lar deg ta en større posisjon med et mindre beløp. Imidlertid vil tapene dine akkumuleres raskere, og du kan til og med miste hele saldoen på investeringskontoen din. La oss forklare dette ved å bruke et eksempel.

Når du kjøper en aksje for $10 og prisen stiger med $1, får du en fortjeneste på $1. Hvis du bestemmer deg for å bruke en innflytelse på 1:10, tjener du $10 i samme situasjon. Samtidig betyr dette også at du mister hele beløpet på kontoen din når prisen faller med kun $1. Vær derfor forsiktig når du bruker innflytelse på dine amerikanske investeringer!

Noen siste tips når du kjøper amerikanske aksjer

Det er selvsagt viktig å følge nøye med på situasjonen i Amerika når man investerer i amerikanske selskaper. Den politiske, sosiale og økonomiske situasjonen kan ha stor innflytelse på dine investeringer. For eksempel kan et presidentvalg være viktig for utviklingen av aksjekursene. Dersom den ene kandidaten ønsker å øke skattene betydelig og den andre kandidaten la selskaper forurense mer, vil den siste kandidaten ha en positiv effekt på aksjekursene.

Med enhver investering er det viktig å styre risikoene dine godt. Det er ofte lurt å trå til forskjøvet. Å kjøpe aksjer med jevne mellomrom hindrer deg i å investere alle pengene dine på toppen og dermed tape mye. Du kan også spre risikoen din ved å investere i forskjellige sektorer: Ikke kjøp utelukkende aksjer i American Airlines, for eksempel.

Evaluer investeringene dine regelmessig og avgjør om aksjene du har kjøpt fortsatt passer deg. Ved å gjøre det vil du oppnå de beste resultatene med dine investeringer.

Hvordan kan du kjøpe Nikola Corporation-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Johnson & Johnson-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Verizon Communications-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe US Steel-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe UPS-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Tullow Oil plc-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Thomson Reuters Company-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Square-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe aksjer i Six Flags Entertainment Corp?
Hvordan kan du kjøpe Roku-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Regeneron-aksjer?
Hvordan investere i Peloton-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Oracle Corporation-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Novacyt-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Twitter-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe aksjer i Norwegian Cruise Line?
Hvordan kan du kjøpe Morgan Stanley-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Keurig Dr. Pepper-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Kellogg Company-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Herbalife-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Harley-Davidson-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Gilead Sciences-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe General Electric-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe ExxonMobil-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe FedEx Corporation-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe aksjer i Discovery, Inc.?
Hvordan kan du kjøpe Colgate-Palmolive-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Carnival-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Boeing-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe American Airlines-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Adobe Inc.-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Accenture-aksjer?
Hvordan kjøpe SpaceX-aksjer? Investering i SpaceX-aksjer (2023)
Hvordan kjøpe ChatGPT-aksjer? Investering i OpenAI
Hvordan kan du kjøpe SunPower -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Tinder -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe United Airlines-aksjer?
Hvordan kan du investere i Ford Motor?
Hvordan kan du kjøpe Zoom Video Communications -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Yahoo! Aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Walt Disney-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Walmart aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Visa-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Urban Outfitters-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe aksjer i UnitedHealth Group?
Hvordan kan du kjøpe Subway-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Nike-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe NVIDIA -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Pfizer-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Philip Morris-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Rite Aid -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe ServiceNow-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe StoneCo LTD-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe New Gold-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Nabor Industries-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe McDonald’s-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe MasterCard -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Kraft Heinz-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe KFC-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Intelsat-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Intel-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Hertz -aksjer?
Hvordan kan du kjøpe GoPro-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Goldman Sachs-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Domino’s Pizza-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Foot Locker-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe General Motors-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Endo International-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Eldorado Gold-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe eBay-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Delta Air Lines-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Dell-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe CVS Health-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Cloudfare-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Cisco Systems Inc.-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Citigroup-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Chevron-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Chesapeake Energy Corporation aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Caterpillar-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Burger King-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Bank of America-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe American Express-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe AMD-aksjer?
Kjøper aksjer i PG&E (Pacific Gas and Electric Company)
Hvordan kan du kjøpe Alpha Pro Tech-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Activision Blizzard-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Acer-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Snapchat-aksjer?
Kjøper JP Morgan Chase & Co. aksjer
Hvordan kan du kjøpe Bacardi-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe AIG-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Apple-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Microsoft-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Google (Alphabet)-aksjer?
Kjøp og selg Beyond Meat -aksjer
Hvordan kan du kjøpe Coca-Cola-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Facebook aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Airbnb-aksjer?
Hvordan kan du kjøpe Amazon-aksjer?