Begynn å investere med et få steg

Det er enkelt å investere så lenge du vet hva du skal gjøre. Mange nettsteder bruker vanskelige termer og prøver å avskrekke nye investorer. Dette liker vi ikke! Investering skal til syvende og sist være morsomt, og vi hjelper deg gjerne med å begyne å investere.

På denne siden finner du all informasjonen du trenger før du begynner å investere. Før du kan begynne å investere, må du først gå gjennom følgende trinn:

Er det en god idé å investere?

Før du går gjennom trinnene, er det viktig å spørre deg selv om det er lurt å investere penger. Har du penger du kan savne over lengre tid? Og kan du leve med det når du taper penger? Da kan du vurdere å begynne å investere.

Trinn 1: Hvor kan du begynne å investere?

Du investerer hos en megler. En megler er en part som gjør det mulig for eksempel å kjøpe og selge aksjer. Hvor du best kan begynne å investere avhenger av investeringsstil. Det er to måter du kan investere på.

Aktiv handel

Du kan velge å aktivt handle i aksjer. Når du handler aktivt, kjøper og selger du dem på daglig basis. På denne måten kan du dra full nytte av prissvingninger. Et godt parti for aktiv handel er Plus500-plattformen. Vil du åpne en gratis demo hos Plus500? Klikk på knappen nedenfor for å åpne en konto direkte:

82% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Kjøp aksjer

Noen investorer foretrekker å kjøpe aksjer på lang sikt. Når aksjekursene øker, kan du tjene penger. Noen ganger mottar du også en del av overskuddet i form av utbytte. Som nybegynner er det smart å velge en billig megler. På den måten kan du få bedre avkastning med samme sum penger. Hos eToro kan du kjøpe aksjer uten provisjon. Med knappen nedenfor kan du åpne en gratis konto umiddelbart:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Trinn 2: hvorfor vil du investere?

Før du begynner å investere, er det viktig å vurdere hva du ønsker å oppnå. Før du begynner å handle er det viktig å sette et klart investeringsmål. Noen mennesker foretrekker å investere for kortsiktige kursgevinster, mens andre investerer for å bygge en komfortabel pensjonisttilværelse for fremtiden.

Uansett er det et faktum at det er mer lønnsomt å investere på lang sikt enn å spare. I artikkelen hvorfor du bør investere nå vil du oppdage de største fordelene med å investere.

Trinn 3: hvor mye kan & vil du investere

Etter at du har et investeringsmål, er det viktig å finne ut hvor mye penger du kan og vil investere. Husk at investering alltid innebærer risiko. Mange nybegynnere investorer gjør feilen ved å investere penger de egentlig ikke kan gå glipp av. Unngå dette ved å lage en klar plan, slik at du umiddelbart vet hvor mye du kan og vil investere!

Trinn 4: hva vil du investere i?

Før du begynner, er det lurt å bestemme seg for hva du vil investere i. Det er tross alt flere muligheter.

Start med delinger

Aksjer er ofte de mest populære for å investere. Kjøp og salg av aksjer kan hjelpe deg med å få en god fortjeneste. I tillegg mottar du ofte en overskuddsandel i form av utbytte. Vil du vite mer om kjøp av aksjer? Les vår artikkel om dette emnet:

Investering i opsjoner

Alternativene er litt mer kompliserte. Før du begynner å investere i opsjoner, er det lurt å få litt kunnskap. Med opsjoner kan du spekulere med en høyere leverage. En spak gjør det mulig å ta en stor posisjon med en liten sum penger. Du kan også spekulere i prisfall med opsjoner. Vil du vite mer om alternativer? Les vårt kurs om emnet for mer informasjon:

Obligasjoner

Obligasjoner er perfekte for nybegynnere som ønsker å unngå risiko. Obligasjoner er gjeldspapirer. På slutten av terminen får du problemet tilbake. Som et resultat er prisutviklingen mindre viktig. Vil du vite mer om investering i obligasjoner? Les vår artikkel om dette emnet:

Råvarer eller varer

Handel med råvarer kan også være veldig interessant. Edelmetaller som gull og sølv handles mye, spesielt i økonomisk dårlige tider. Olje kan også være en interessant investering. Ved å investere til rett tid kan du oppnå gode resultater med råvarer. Vil du vite mer om investering i råvarer? Åpne artikkelen vår her:

Kryptoer

Nytt og hipt handler kryptovalutaer. Mange har begynt å investere i kryptovalutaer. Kryptoer kommer med høyere risiko. På den annen side kan prisen plutselig stige betraktelig over natten. Les mer om det her.

Du kan også investere i de mer tradisjonelle valutaene. I artikkelen investering i Forex  kan du finne ut hvordan dette fungerer.

Vurder risikoen

Hver type investering innebærer forskjellige risikoer. Det er derfor viktig å tenke selv hva risikoprofilen din er. Hvilke risikoer er du villig til å ta? Hvordan forhindrer du søvnløse netter? For eksempel vil personer med lavrisikoappetitt velge obligasjoner, mens høyrisikoinvestorer vil velge kryptovalutaer.

Trinn 5: lær å investere godt

Det er ikke vanskelig å begynne å investere. Men å få en god avkastning på investeringen kan være mye mer utfordrende! Det er derfor viktig å øve seg først, slik at du forstår hva som påvirker aksjekursene. Du kan bruke en gratis demokonto for dette. Med en demokonto kan du som nybegynner prøve ut mulighetene helt uten risiko.

Vil du åpne en gratis demo med en gang? Ved å bruke knappen nedenfor kan du sammenligne de forskjellige handelsdemoene! Dette er et must når du skal investere for første gang.

Hvorfor må du begynne å investere nå?

I dag er det perfekte tidspunktet for å begynne å investere. Men hvorfor skulle du det? I denne delen av artikkelen diskuterer vi dette kort.

Lav avkastning på sparing

For lenge siden fikk du en god del renter på sparepengene dine. Dette er ikke lenger tilfelle. Du er heldig hvis du mottar noen interesse i det hele tatt. For mange sparekontoer er renten 0 % og bankene vurderer til og med å belaste negativ rente i fremtiden.

Samtidig kan du se at aksjemarkedene alltid har gått godt over lengre tid. Gjennomsnittlig avkastning på aksjer er så mye som 6 til 8 prosent avhengig av perioden du gjennomgår. Ønsker du å oppnå høyere avkastning er det absolutt lurt å investere.

Beskytt deg mot inflasjon

Inflasjon er prosessen der produktene du kan kjøpe blir dyrere. Konsekvensen av inflasjon er at du kan kjøpe mindre med like mye penger. Når du parkerer pengene dine på en sparekonto, blir pengene dine sakte mindre verdt.

Det er derfor lurt å investere deler av pengene dine i aksjer. Avkastningen på aksjer over en lengre periode er høyere enn avkastningen på en sparekonto. Dette gir deg i det minste en sjanse til å slå inflasjonen. Du må selvfølgelig ta høyde for at du kan miste (en del av) innskuddet ditt.

Sparing for store utgifter

Ved å investere kan du samle inn en stor sum penger på lang sikt. For eksempel kan du bruke pengene til å pensjonere deg, eller du kan kjøpe et fint hus. Investering går raskere, spesielt når du bruker kraften til sammensetning.

Når du bruker sammensetning,  investerer du avkastningen du får med investeringene dine. Du vil motta renter på renter. På den måten vokser dine eiendeler eksponentielt i det lange løp!

Morsomt & tilgjengelig!

Personlig investerer jeg også fordi jeg liker det. Det er mye mer interessant å følge med på nyhetene når du vet at du også er medeier i noen av de nevnte selskapene. Investering er også veldig lærerikt, og som nybegynner er jeg sikker på at du vil lære nye ting.

Med bruken av nettmeglere er investering også mye mer tilgjengelig i dag. Du trenger ikke å betale et høyt transaksjonsgebyr, og du kan allerede kjøpe en aksje med et museklikk. Hvis det noen gang har vært et godt tidspunkt å begynne å investere, er det i dag!

Uunnværlige tips for nybegynnere

Nybegynnere investorer gjør noen ganger feil. Nettmeglere tilbyr brukervennlig programvare som lar deg handle i kjente aksjer i løpet av minutter. Det er imidlertid få nybegynnere som vet hvordan man får et godt resultat. Hvordan kan du som nybegynner sørge for at du ikke mister alle pengene dine med en gang?

Begynn å trade med en gratis demo!
Hvor kan man investere billigst mulig?
Investering for nybegynnere
Trade med 1000 kr

Investering for nybegynnere

Det finnes mange forskjellige bøker om investeringer til nybegynnere. En bok som er mye omtalt er «Investing for dummies»; du kan se på denne artikkelen som den ultimate, korte guiden for å hjelpe nybegynnere med å starte å investere. Med så få ord som mulig skal vi prøve å lære deg om alle de ulike interessante investeringsmulighetene som finnes.

Hva er investering?

Flere og flere oppdager at investering kan være interessant. Investering er å kjøpe og selge verdipapirer med formål å tjene penger det. Mange investorer begynner med å handle aksjer. Imidlertid finnes det mange andre investeringsprodukter der du kan oppnå god avkastning med.

Hvordan kan du som nybegynner investere?

Nybegynnere vet ofte ikke hvor de skal begynne å investere. For å hjelpe deg på veien har vi nedenfor listet de beste alternativene for deg.

Aktiv CFD-handel

Hvis du liker å være en aktiv investor, kan du velge å handle aktivt ved hjelp av CFD-er. Deretter kan du svare direkte på pris stigninger og -fall på for eksempel en aksje. Denne kortsiktige måten å spekulere på er spesielt egnet for den aktive investoren som liker å være aktiv på børsen.

Du kan prøve aktiv handel gratis med en demo konto. Det anbefales å prøve dette i en demo først på grunn av at aktiv CFD-handel kan være komplisert. Hvis du vil åpne en demo for å øve på handel, trykker du på knappen nedenfor slik at du kan sammenligne forskjellige demo kontoer:

Kjøp aksjer på lengre sikt

Mange velger på et tidspunkt å investere i aksjer på lengre sikt. Dette kan resultere i god avkastning: Gjennomsnittlig avkastning på aksjer er mellom 6 og 8%, noe som er mye høyere enn dagens sparerente. Du kan allerede investere i aksjer med bare noen få hundre kroner. Imidlertid, med et mindre beløp, er det vanskeligere å spre risikoen.

En god megler for å kjøpe og selge aksjer er eToro. På eToro kan du handle aksjer helt uten kurtasje. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte med eToro:

Invester i ett indeksfond

For mange nybegynnere kan det være lurt å legge pengene sine i et indeksfond eller en ETF. Et indeksfond følger en indeks passivt: Du investerer for eksempel i en portefølje bestående av aksjer notert på FTSE (London børsen) eller OSEBX (Oslo børs). Dette er en passiv måte å investere på som krever liten eller ingen kunnskap. I tillegg er forvaltningskostnadene til sammenlignbare fond lave, slik at du kan oppnå høyere avkastning på lang sikt.

En god megler hvor du kan kjøpe indeksfond uten transaksjonsgebyrer er DEGIRO. Men dette gjelder bare for indeksfondene: så ta en god titt på dette før du setter i gang. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte med DEGIRO

Hva er formålet med å investere?

Noen nybegynnere kan lure på hva formålet med å investere er. Kort sagt er målet enkelt: å tjene penger! Tolkningen av dette er imidlertid veldig forskjellig fra investor til investor. Når du er ung, kan du for eksempel ta litt mer risiko. Du har da en lang investeringshorisont som gir deg nok tid til fremtidig gjenoppretting. Andre investorer vil ha så lav risiko som mulig: hvis dette er tilfelle, for deg er det bedre å investere i mindre risikable investeringsprodukter.

Hva er en børs?

Investeringer gjøres vanligvis på børsen: kursene på aksjer blir registrert på børsen. I løpet av handels dagene kan investorer kjøpe og selge aksjer på børsen. Når etterspørselen etter en aksje stiger, kan aksjekursen stige. Man handler ikke lenger fysisk på børsen som før i tiden, nå blir alle investeringene sendt digitalt til børsen via en online megler.

investering for nybegynnere

Investering for nybegynnere og risikospredning

Mange nybegynnere glemmer hvor viktig risikospredning er når de begynner å investere. Uten en form for risikospredning så er det egentlig bare tipping disse holder på med og ikke investeringer. Dette er selvfølgelig ikke lurt: Hvis man ønsker å tippe så bør man heller tippe på hest eller odds istedenfor på børsen.

Ved å sikre tilstrekkelig diversifisering reduserer du sjansen for at investeringsporteføljen din plutselig vil gå kraftig ned i verdi. Men hvordan kan du som nybegynnere bruke mer risikospredning? Dette kan gjøres på forskjellige måter:

 • Investeringsprodukt : du kan spre investeringene dine over forskjellige investeringsprodukter. Invester for eksempel en andel i aksjer og en andel i obligasjoner.
 • Sektor : du kan spre investeringene dine over forskjellige sektorer: du kan kjøpe aksjer i byggefirmaer og teknologibedrifter.
 • Region : det er også lurt å spre investeringene dine over forskjellige regioner. På den måten reduserer du virkningen av regionale, sosioøkonomiske problemer.
 • Tid : du kan også spre risikoen over tid: Ved å kjøpe posisjoner i markedet på ulike øyeblikk unngår du å investere en stor del av eiendelene dine på toppen av markedet.

Nybegynnere glemmer ofte kostnadene

Mange nybegynnere begynner med en gang å investere entusiastisk, men glemmer ofte å holde oversikt over kostnadene. Høye kostnader kan være kritiske: hvis investeringene skaper en høy kostnad, kan dette sterkt begrense avkastningen din på lang sikt. Høye kostnader kan fort koste deg tusenvis når du har investert en betydelig kapital.

Investeringskostnadene du betaler varierer sterkt per investeringsprodukt. I alle fall må du regelmessig takle disse kostnadene:

 • Transaksjonskostnader: Megleren tar kostnader når du kjøper et investeringsprodukt. I noen tilfeller betaler du en fast kurtasje eller liten % andel av kjøpesummen.
 • Løpende kostnader: På noen investeringsprodukter betaler du administrasjonskostnader. Dette er for eksempel tilfelle med et investeringsfond.
 • Servicekostnader: hos noen gamle meglere betaler du servicekostnader for bruk av kontoen. Heldigvis kan du unngå disse kostnadene ved å etablere konto hos en nettmegler.
 • Valutakostnader: når du investerer i utlandet, må du også betale kostnader for å veksle valuta.

Investerings plan for nybegynnere

Du vet nå bedre hva investering betyr og hva du må ta hensyn til. I mellomtiden er du sannsynligvis ivrig etter å begynne å investere. Før du virkelig kan komme i gang, er det viktig å gå gjennom denne trinnvise planen. På denne måten kan du avgjøre om du virkelig er klar for å begynne å investere.

Trinn 1: Er du klar?

Investering passer ikke alltid for alle. Det er viktig å stille deg noen enkle spørsmål først:

 • Har du en sum penger på kontoen din som du kan spare i nær fremtid?
 • Er du forberedt på å ta risiko for å oppnå høyere avkastning?
 • Forstår du hva investering betyr?

Først når du kan svare JA på disse spørsmålene, er du klar til å begynne å investere. Hvis dette ikke er tilfelle, er det bedre å ha pengene på en sparekonto for nå.

Trinn 2: Bestem risikoprofilen din

Et godt neste trinn er å bestemme risikoprofilen din. Ikke alle investorer føler seg like komfortable med å ta store risikoer. Still deg derfor følgende spørsmål:

 • Har du noe imot store svingninger i investerings resultatene dine?
 • Trenger du pengene tilbake snart?
 • Tror du et stabilt resultat er viktigere enn et høyt overskudd?

Når du svarer JA på disse spørsmålene, er det bedre å bruke en defensiv strategi. Du investerer da i mindre risikable obligasjoner og aksjer. Hvis du svarer NEI på disse spørsmålene, kan du ta mer risiko. Med en offensiv investeringsprofil oppnår du ofte høyere avkastning på lang sikt. Imidlertid, med en slik investering profil, er risikoen også mye høyere.

Trinn 3: Lag en plan på hvordan du skal investere

Mange nybegynnere glemmer å lage en klar plan. Å investere penger vilkårlig uten en plan er ikke en god idé. Tenk derfor først på hvor mye penger du vil investere, og bestem hvor mye tid du har å investere. Basert på denne informasjonen kan du bestemme hva slags investeringsprodukter som passer deg best. Et indeksfond krever lite tid og en liten mengde kapital, mens aktiv investering ofte krever mer tid og større kapital. Ved å lage en klar plan kan du bestemme hvilken investerings metode som passer deg best.

Trinn 4: Finn ut hvilken megler du ønsker å bruke

I disse dager gjøres kjøp og salg av investeringsprodukter som for eksempel aksjer via internett. Når du skal bestemme det for en god megler, anbefales det å ta hensyn til følgende aspekter:

 • Er megleren pålitelig og har et godt omdømme?
 • Er meglerens programvare brukervennlig?
 • Kan du investere til lave transaksjonskostnader?
 • Kan du prøve mulighetene med en demo?
 • Hva er minimumsinnskuddet som trengs for å investere?

På bakgrunn av svarene på disse spørsmålene kan du avgjøre om en megler passer deg. Vis du vil vite hvilken megler som passer deg best kan du ta en titt på vår sammenligning av de beste meglerne.

Trinn 5: Hold deg fokusert!

Det er viktig å holde fokus: utarbeide en strategi og følge den siste markedsutviklingen. Prøv å ta avgjørelsene dine på grunnlag av rasjonelle argumenter. Mange nybegynnere gjør feilen ved å la følelsene deres lede dem for mye. Dette er dumt: fordi i praksis er grådighet og frykt dårlige rådgivere.

15 Viktige Investerings regler for nybegynnere

Regel 1: Sparing er et krav for enhver investor. Investere aldri med penger du ikke har råd til å tape: på den måten unngår du å komme i trøbbel fordi bilen din trenger reparasjon eller uventede kostnader dukker opp.

Regel 2: Anta en realistisk avkastning som ikke overstiger 8-10% på årsbasis. Bare med veldig hardt arbeid kan du oppnå høyere avkastning.

Regel 3: fokus på lengre sikt: selv om du investerer på kort sikt, er det viktig å ha en langsiktig plan.

Regel 4: Risikospredning er en viktig del av enhver investeringsstrategi. Ved å spre risikoen, sikrer du en mer stabil og forutsigbar avkastning.

Regel 5: Se på det samlede bildet av din økonomiske situasjon og avgjør på det grunnlaget hvordan investeringsstrategien din skal se ut.

Regel 6: Husk at tilbud og etterspørsel bestemmer prisene på børsen. En plutselig økning eller fall betyr ikke nødvendigvis at et selskap har mistet sin egenverdi.

Regel 7: Ta hensyn til investering horisonten din: når du er ung kan du ta større risiko når du har mer tid.

Regel 8: Gjør nok undersøkelser: Det er viktig å sette seg inn i de produktene man skal kjøpe, dette reduserer risikoen for å kjøpe dårligere produkter som igjen reduserer tap.

investere_for_dummies

Regel 9: Skatt på profitt: Det er viktig å huske på at man må betale skatt på profitt, ved eventuelt tap kan det også trekkes fra på skatten.

Regel 10: Begrens investeringskostnadene så mye som mulig. Alle kostnadene du sparer, gir deg mer plass til å oppnå bedre avkastning.

Regel 11: Husk at det er veldig vanskelig å slå markedet: selv profesjonelle investorer lykkes sjelden. Derfor bør du sette deg realistiske mål.

Regel 12: Ikke selg deg ut i dårlige tider: det er da du kan tjene mye penger på aksjemarkedet!

Regel 13: Vokt deg for å ansette investeringsrådgivere. Ved å lære deg selv det grunnleggende, vil du spare mye penger.

Regel 14: Godta at det er nesten umulig å forutsi fremtiden. Riktig styring av pengene dine og risikoen er derfor avgjørende.

Regel 15:  Din personlige helse er viktigst: Derfor er det viktig at dette ikke går utover søvnen og at man ikke blir bekymret over investeringene sine.

Å lære å investere er viktig

Hvis du fremdeles er en nybegynner når det gjelder investering, er det viktig å først lære hvordan investering fungerer. For dette formålet er det lurt å først øve med gratis investerings programvare. Ikke glem at investering til slutt er en seriøs virksomhet; en feil avgjørelse kan få alvorlige konsekvenser. Du kan starte med en gang ved å:

Mange tviler på at demoprogram fungerer; dette er imidlertid ikke nødvendig. Tross alt er demokontoen helt realistisk og denne kontoen kan også brukes til å handle med ekte penger. Måten demo-kontoen fungerer på, er derfor helt i tråd med hvordan det er å investere med ekte penger.

Investere med ekte penger

Når du har lært nok, kan du enkelt bytte til modus for ekte penger i programvaren. I ekte penger modus kan du selv sette inn penger som det er mulig å handle aksjer og råvare CFDer med. Dette lar deg dra nytte av de minste prissvingningene ved å bruke gearing.

Plus500

Nyttig informasjon for nybegynnere

Nybegynnere  vet ofte ennå ikke hvordan de skal investere. Det er derfor lurt å lære mye om å investere først. Dette kan selvfølgelig gjøres ved å lese en bok som ‘investing for dummies‘. Denne boken er imidlertid ganske utdatert og inneholder lite informasjon om de nye mulighetene som online investering kan tilby deg.

Det kan derfor være klokere å ta et kurs om investeringer. På trading.info har vi flere nyttige ressurser som du kan bruke; på den måten kan du komme i gang og etabler en solid mengde kunnskap om investeringer!

Den første anbefalingen vist du vil komme raskt i gang er vår eToro-opplæring. Bruk knappen nedenfor for å følge opplæringen direkte og lære det grunnleggende:

Hva kan nybegynnere investere i?

Som ny investor har du mange investeringsalternativer. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere hva du kan investere i som en nybegynner.

Aksjer

Som nybegynner er det fullt mulig å kjøpe aksjer. Noen nybegynnere vet kanskje ikke ennå hva aksjer er; aksjer gir deg faktisk medeierskap i et selskap. Aksjer kan endre seg i verdi, slik at du kan oppnå en prisgevinst. Du kan også få utbytte på din andel; dette er en slags profitt fordeling.

Vil du vite den beste måten å kjøpe aksjer på? I vår guide på kjøp og salg av aksjer vil du lære alt du trenger å vite:

Obligajsoner

Hvis du foretrekker at ting skal være roligere, bør du som nybegynner velge obligasjoner. Obligasjoner er lån utstedt av et selskap eller land. Obligasjoner har en begrenset risiko ettersom du får tilbake innskuddet på slutten av løpetiden. I løpet av en obligasjon kan prisen på obligasjonen svinge. Vil du vite mer om å investere i opsjoner? Da kan du lese vår artikkel om temaet!

Derivater

Derivater er kontrakter på for eksempel aksjer eller obligasjoner. Denne måten å investere er spesielt attraktiv når du skal investere med en liten sum penger. Et eksempel på et derivat er CFD eller differansekontrakter ; Du kan handle disse derivatene med en online megler.

Vil du vite mer om handel med derivater? I vår artikkel om derivater vil du lære alt du trenger å vite om investering i derivater:

Valuta

Valuta er et annet interessant investeringsalternativ for nybegynnere. Forex er aktiviteten til handel i valutapar. Prisen på valutaer beveger seg ofte opp og ned mindre fordi det er det største markedet i verden. Også valutakurser er ofte enkle å forstå, og du trenger bare å se på globale trender. Dette gjør valutakursene mer forutsigbare enn for eksempel aksjekurser.

Vil du vite hvordan investering i valutamarkedet fungerer? Da bør du lese vår artikkel om investering i valuta med en gang:

Råvarer

Råvarer er også populære som et investeringsalternativ. I dag handler de fleste med råvarer via derivater; likevel er det også mulig å foreta fysiske investeringer i gull og sølv. Imidlertid er det i praksis ikke mulig å kjøpe varer som sukker og kaffe, som vanligvis handles i store mengder.

Vil du vite hvordan det er å investere i råvarer fungerer? Da bør du lese vår artikkel om investering i råvarer:

Opsjoner

Til slutt er det opsjoner, men dette er veldig ofte veldig komplekse produkter for de fleste nybegynnere. Du kan blant annet bruke opsjoner for sikring av porteføljen der du kan sikre risikoen ved en investeringsposisjon når du forventer et plutselig kraftig fall eller økning. Vil du vite hvordan opsjoner fungerer? Da kan du lese vår omfattende guide om teamet:

Noen siste kommentarer til nybegynnere

 • Begynn I det små: Ikke begynn å investere med et stort beløp umiddelbart!
 • Fortsett å lære: Prøv alltid å oppdage nye teknikker.
 • Begrense tapene dine: Bruk en stop-loss ordre for å begrense tapene dine.
 • Ikke gjør det samme som andre nybegynnere: Ikke bare følg andre, men gå din egen vei.

Begynn å trade med en gratis demo!

Med en gratis demokonto, kan du prøve deg på trading uten noen finansiell risiko. Dette er den perfekte måten å teste ut strategiene dine på. På denne siden kan du sammenligne de beste demokontoene og begynne å handle aksjer og Forex gratis.

Hvorfor bør du handle med en demo?

 • Det er 100% gratis å handle med en demokonto
 • Det tar minutter å åpne konto
 • Resultatene er ekte, men du risikerer ingen penger
 • Du kan lære deg hvordan bli en bedre trader

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt demo-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Andre prøvekontoer du kan sjekke ut

Her vil du kunne finne en liste over de beste sidene hvor du kan prøve å trade med en risikofri demokonto. Deretter kommer vi til å diskutere hva du kan gjøre med en demokonto. Vil du finne ut hvilken side som er rett for deg? Det er mulig å åpne opp flere demokontoer og sammenligne plattformene helt gratis og risikofritt!

eToro-demo

Du kan teste ut mulighetene ved trading risikofritt med en demokonto hos eToro. Prøvekontoen din gir deg en rekke handelsmuligheter. Selv om du har muligheten til å handle på egenhånd, er det også mulig å følge aktiviteten til andre tradere. eToro sitt sosiale aspekt er ganske interessant for investorer som ønsker å bruke litt ekstra tid på dette. Bruk lenken under for å åpne en konto i dag:

 Hva er fordelene ved å handle hos eToro?

 • Du kan handle aksjer både på den “tradisjonelle” måten og gjennom CFD’er.
 • Du kan handle aksjer uten noe ekstra kostnader.
 • Sosial trading: Følg andre tradere helt gratis
 • De har en programvare som er lett å bruke og tilpasset en rekke språk.
Tips: Har du lyst til å lære mer om eToro. Klikk her for å lese anmeldelsen vår!

Hvordan åpner man en demokonto hos eToro?

Det er enkelt å åpne en demokonto hos eToro. På hjemmesiden, bruker man “registrer deg nå”-knappen.

eToro_lag_demo

Du vil måtte fylle inn grunnleggende informasjon. Etter dette kan du logge inn på eToro sin prøveplattform.

Åpne_prøvekonto_eToro

På demoplattformen til eToro kan du prøve deg på å investere for $100 000 i virtuelle midler.

Investering med ekte penger

eToro har et krav til minsteinnskudd på ca. 2000 kr. Med disse pengene kan du velge å handle aksjer med eller uten giring. Du kan også spekulere gjennom CFD’er. Når du har fått øvet deg nok, kan dette være en spennende måte å utforske mulighetene sine ytterligere på.

Åpne en demo hos Plus500

Hos Plus500 kan du handle aksjer, Forex, kryptovaluta og råvarer gjennom CFD’er. Hos Plus500 kan du også utforske alle mulighetene med en gratis og ubegrenset demokonto. Så snart du er klar, kan du raskt og enkelt sette penger inn på kontoen din.

Bruk lenken under for å åpne en konto:

Hva er fordelene ved å handle hos Plus500?

 • Hus Plus500 betaler du 0% i kurtasje på alle handler.
 • Hos Plus500 kan du handle for små summer.
 • Du har muligheten til å kjøpe/selge.
 • Alle kjente internasjonale CFD-aksjer er tilgjengelige for deg hos Plus500.
Tips: Har du lyst til å lære mer om Plus500 klikk her for å lese anmeldelsen vår!

Hvordan åpner man en demo hos Plus500?

Du kan enkelt opprette en konto på Plus500 sin nettside. Hos Plus500 vil du få $40 000 i virtuelle midler som du kan handle med. Naturligvis er ikke disse midlene ekte, og de har ingen som helst verdi.

Hvis du synes Plus500 høres spennende ut, kan du bruke lenken under for å åpne en gratis demokonto!

Open_demo_Plus500

Du vil ha muligheten til å opprette en ny konto eller å logge inn på en eksisterende konto. Det er også mulig å knytte kontoen sin til Facebook- eller Google-kontoen sin.

Gratis_prøvekonto_Plus500

For å opprette din gratis demokonto, trenger du bare en e-postadresse og et passord. Hvis du har lyst til å trade med ekte penger, vil du måtte legge til noen personopplysninger.

Trade med ekte penger

Hos Plus500 kan du handle med så lite som 1000 kr. Før du begynner å handle, må du konvertere prøvekontoen din til en live-konto. For å gjøre dette, vil du måtte bekrefte identiteten din. Det er et juridisk krav at man ikke kan åpne en investeringskonto anonymt. Du må bekrefte identiteten din ved å laste opp en kopi av legitimasjon.

Ofte stilte spørsmål om å handle med en demokonto:

I denne seksjonen kommer vi til å svare på noen av de vanligste spørsmålene om å investere med en demokonto.

Hvordan kan du bruke demokontoen din?

Det er lurt å bruke demokontoen din som om det var en ekte tradingkonto. Først og fremst kan du bruke demokontoen til å sette deg inn i hvordan programvaren funker. Du kan også prøve å plassere dine første ordre på plattformen. Når du har fått en god forståelse for hvordan plattformen virker, kan du begynne å gjøre investeringer.

Når du øver, er det viktig å holde god orden på hva som fungerer for deg, og hva som ikke går så bra. Det høres kanskje klisje ut å skrive dagbok, men det er lurt å ha en slags tradingdagbok hvor du skriver om investeringene dine. Ved å gjøre dette, kan du analysere om du har gjort gode eller dårlige handler. Ved å skrive ned hva du har lært gjennom tradingen din, vil du kunne forbedre deg som investor.

Når og hvordan bør du handle med egne penger?

Det er viktig at man ikke handler med ekte penger før man har full forståelse for hvordan programvaren fungerer. Det er også viktig at du forstår hvordan finansmarkedene opererer. Så snart du har god kontroll på dette, kan du vurdere å gjøre ditt første innskudd. Det er lurt å starte med en liten sum først, slik at du kan bli vant til risikoen og spenningen tilknyttet investering.

Det tar omtrent ti minutter å gå fra en demokonto til en live-konto. Prosessen krever at du oppgir noen personlige opplysninger (et krav fra EU for å motkjempe hvitvasking av penger). Nettmegleren må også passe på at du har nok finansiell kunnskap til å kunne investere. Så snart kontoen din er aktivert, vil du kunne gjøre innskudd via bankoverføring, kredittkort eller PayPal. Handel med ekte penger fungerer på samme måte som på demokontoen.

Hva er en demokonto?

En demokonto lar deg simulere aksjemarkedene. Aksjekursene på demokontoen vil følge de ekte aksjekursene. Den eneste forskjellen, er at man på en demokonto investerer med fiktive midler. Gevinstene og tapene dine er derfor helt virtuelle. Dette gjør demokontoer til gode måter å venne seg til markedet og nye strategier på.

Hva kan du gjøre med en demokonto?

En demokonto har de samme funksjonene som en ekte konto, bare uten noen ekte tap eller gevinster. Med en demo kan du teste ut alle mulighetene til plattformer. En demo kan også brukes for å teste forskjellige handelsstrategier. Selv erfarne tradere bruker demokontoer i blant når de vil prøve nye strategier.

Kan du åpne en demokonto gratis?

Det er alltid helt gratis å øve seg med en demokonto. Det er ingen risiko tilknyttet demokontoer. Først når du åpner en live-konto, risikerer du penger.

Hva er forskjellene på en trading-simulator og en demokonto?

Det er ingen forskjell! En demokonto kan ha forskjellige navn hos forskjellige aktører. Enkelte kaller denne kontoen for en “demo”, andre kaller dem gjerne en “simulator” eller “prøvekonto”.

Hva kan man investere i med en demokonto?

Dette vil komme an på aksjemegleren/leverandøren din. Hos de fleste aktører, vil du kunne investere i:

Hvilke funksjoner har en demokonto?

Funksjonene kan variere veldig. Enkelte aktører lar deg bare handle aktivt med giring. Giring lar deg åpne større posisjoner enn det du har på konto. Når du bruker giring, kan du for eksempel åpne en posisjon på 10 000 kr med 1000 kr. Når du bruker giring, øker du både de potensielle gevinstene og tapene dine.

Du kan også gå short aksjer hos mange aktører. Du kan også gå short hos mange nettmeglere. Når du går short, legger du inn en ordre på en fallende aksjepris. Er selskapet i dårlig økonomisk tilstand og aksjekursen faller? Det er da de fleste traderne prøver å benytte seg av denne muligheten.

De fleste nettmeglerne som eToro og Plus500 tilbyr også muligheten til å bruke ordrer. Med ordrer kan du automatisk åpne eller lukke en posisjon når prisen når ditt ønsket nivå.

Hvorfor tilbyr aktørene demokonto?

De fleste aktører tilbyr ikke demokontoer fordi de føler seg generøse. Naturligvis håper de på at du vil sette inn ekte penger. Aktørene har lyst til å tiltrekke seg så mange kunder som mulig, naturligvis. Sjansene er større for å tiltrekke seg kunder, hvis de lar dem prøve programvaren gratis.

Kan jeg tape mer enn innskuddet mitt?

Nei, du kan aldri tape mer enn det du har satt inn på kontoen din. Så snart tapene dine blir for store, vil posisjonene dine stenges automatisk. Hvis aktøren mislykkes i å stenge posisjonen din til rett tidspunkt, må de selv dekke tapet. Dermed vil du aldri kunne tape mer enn det opprinnelige innskuddet ditt.

Demo-trading: Fordelene

For dem som aldri har investert før, er det alltid anbefalt å åpne en demokonto først. Med en demokonto vil du bli kjent med alle funksjonene og programvaren til tilbyderen. Du vil også lære deg hva som er lurt, og mindre lurt, å gjøre, slik at du kan få bedre resultater så snart du handler med ekte penger.

En demokonto kan også være nyttig for erfarne tradere. Da kan man prøve ut nye strategier før man setter ekte penger på bordet. Ved å gjøre dette, begrenser man egen risiko.

Hvordan starter man med en demokonto som en nybegynner?

Du må alltid lese deg godt opp på de aksjene du planlegger å handle før du åpner en posisjon. I vårt gratiskurs “hvordan trade profitabelt”, vil du kunne lære alt det vesentlige. Etter dette kurset, vil du være klar for å begynne å trade!

Vent med å gjøre ditt første innskudd! Disse pengene kan raskt forsvinne hvis du ikke vet hva du gjør. Det er lurere å øve med en demokonto med virtuelle midler først, slik at du forstå funksjonene til plattformen og hvordan markedet opererer. Ikke invester med ekte penger før du er klar for det.

Trade med 1000 kr

1000 kr er en veldig fin sum å starte trading-eventyret sitt med. Du kan selv velge hva du ønsker å trade. For eksempel kan du velge å trade for pengene dine med en gang, eller du kan handle forskjellige aksjer for å diversifisere og spre risikoen din. Hvis du ikke har noen erfaring enda, kan du begynne med å øve online, og så begynne å trade senere.

Har du lyst til å begynne med en gang? Finn ut hos hvilke meglere du kan opprette en konto.

Hvorfor trade med 1000 kr?

Det finnes flere grunnen til at du bør trade med 1000 kr. Selv om du kan sette pengene dine på en sparekonto, hvor mye vil du få i renter nå for tiden uansett? Renten du får fra banken din er veldig lav, så du kan like så godt investere pengene dine på andre måter. Trading vil gi deg en bedre mulighet til å oppnå høyere avkastning. Når du bare sparer pengene dine på konto, vil verdien av kontantene dine falle over tid. Dette er sannsynligvis ikke målet ditt med sparingen din.

Hvis du velger å begynne med aksjehandel, kan du oppnå mye høyere avkastning og, hvis alt går bra, kan du tjene mye penger. Det er til og med mulig å leve av daytrading, dag inn, dag ut. Det finnes plenty av mennesker som har sluttet i jobbene sine for å bli daytradere, og de tjener en solid lønn bare på trading.

Det er fullt mulig å få en god avkastning på 1000 kr. Hos en moderne CFD-megler kan du gire deg opp til 20x. Ved bruk av giring, kan du åpne posisjoner av større verdi enn det som er på kontoen din. Dette er en ny, innovativ måte for trading som har mange fordeler.

Investere-1000kr

Suksess med 1000kr?

Giring gjør det svært interessant å investere 1000 kr hos en CFD-megler som Plus500. Med 1000 kr kan du åpne en posisjon med en total verdi av 20 000 kr eller mer. Hos Plus500 bestemmes gevinsten din av forskjellen mellom prisen da du åpnet en posisjon og prisen når du stenger posisjonen din. For eksempel, hvis du kjøpet ti aksjer i Apple for 6000 kr og verdien stiger til 6300 kr i løpet av tre dager, blir gevinsten din forskjellen mellom åpnings- og stengingsverdien. Men dette går begge veier. Gevinsten din kan vel så godt bli et tap hvis du gjorde en feilvurdering. Ved å bruke en stop loss, kan du likevel passe på at tapene dine blir begrenset.

Handel med CFD’er

Når vi snakker om handel med CFD’er (Contracts for Difference), stenger du en kontrakt automatisk og profitterer på prisforskjellen. Dette betyr at du kan tjene penger når prisene stiger, men også når prisene faller.

Du kan enkelt teste mulighetene av å investere i CFD’er ved bruk av en demokonto. Da vil det ikke være nødvendig å sette inn penger! Når du er klar, kan du umiddelbart sette inn 1000 kr på kontoen din og investere i favorittaksjene dine. Jo mer du setter inn, desto mer kan du potensielt tjene. Det første innskuddet ditt er det viktigste! Hvis du setter inn 1000 kr, kan du umiddelbart oppdage mulighetene ved aksjehandel.

Invester med 1000 kr

Enkelte foretrekker å investere tusenlappen sin. Forskjellen med investering, er at investering er langsiktig. For eksempel, kjøper du en aksje for å selge den noen år senere. Hvis du kan sette til side 1000 kr hver måned, kan denne typen investering være utrolig interessant.

Hvis du ønsker å investere en liten sum på 1000 kr, kan det være lurt å investere i et indeksfond. Et indeksfond er et aksjefond som følger utviklingen til en “kurv” med aksjer. Fordelen med indeksfond, er at du enkelt kan diversifisere beholdningen din, selv med små summer. Du kjøper en andel i fondet og blir en medeier i et utvalg forskjellige aksjer. Diversifiseringen reduserer risikoen ved investeringen din og gjør det mindre sannsynlig at du taper store deler av investeringen din. Når du investerer 1000 kr regelmessig, er det lurt å sette denne summen inn i fondet ditt. Da sprer du investeringene dine over tid. Du ønsker jo helst ikke å tape penger fordi du investerte alle pengene dine rett før et markedskrasj.

Ønsker du å vite hvor du kan kjøpe indeksfond? Det er mulig å kjøpe indeksfond hos en rekke nettmeglere. Vi har listet noen av de beste meglerne for deg:

Mulighetene ved trading er store. Du kan trade aksjer, valuta, råvarer og indeksfond. Og alt dette kan bli gjort fra samme konto. Enda en fordel med CFD’er, er at du betaler lavere transaksjonskostnader enn ved tradisjonell aksjehandel.

Hvor kan man investere billigst mulig?

Har du lyst til å investere med lavest mulige kostnader? I denne artikkelen kommer vi til å sammenlikne transaksjonskostnadene man betaler hos forskjellige meglere. Her vil du kunne sammenligne de årlige kostnadene hos hver enkelt megler.

Hvor kan du kjøpe aksjer billig?

For høye kostnader kan raskt spise av gevinsten din. Når du handler aksjer, må du som regel betale en kurtasje for hver transaksjon. Hvis du handler ofte, kan disse kostnadene raskt akkumulere. Pengene du betaler, kan ikke bli brukt til å investere i aksjer, som betyr at du vil tape en stor del av gevinsten på lengre sikt.

Heldigvis finnes det meglere som lar deg kjøpe og selge aksjer uten å betale kurtasje. Dette gjør det mulig å få gode resultater i aksjemarkedet selv med veldig små investeringer. En annen god megler som ikke trekker kurtasje, er eToro. Bruk lenken under for å åpne en gratis konto:

Hvilken megler tilbyr konkurransedyktige priser for trading?

Er du en mer aktiv trader? Har du lyst til å handle ofte og ta flere posisjoner intradag, i tillegg til å tjene penger i fallende markeder? Ønsker du å bruke giring? Da vil nok en tradisjonell megler ikke være det billigste alternativet for deg. Hvis du ønsker å handle aktivt, og med giring, i markedet, kan det være lurt å velge en CFD-megler.

En av de pålitelig CFD-meglerne er Plus500. Her betaler du ikke kurtasje når du åpner posisjoner. I tillegg kan du teste ut plattformen og mulighetene den tilbyr ved å åpne en gratis, risikofri demokonto hvor du kan handle for 400 000 virtuelle kroner. Har du lyst til å lære mer om Plus500. Les denne utfyllende anmeldelsen. Du kan også åpne en konto direkte ved å bruke lenken under:

Hvorfor bør du sammenligne kostnader?

Det er viktig at du også sammenligner kostnadene til hver megler. En kostnadsforskjell på 0.5% kan gjøre en betydelig forskjell på sikt. La oss bruke en fiktiv investering på $10 000 som eksempel. La oss anta at du får en annualisert avkastning på 8% uten kostnader, og 7.5% etter å ha trukket kostnader.

Med 8% annualisert avkastning, vil du få følgende resultater:

 • Etter 10 år, er investeringen din verdt $21,589.
 • Etter 30 år, er investeringen din verdt $100,626.
 • Etter 50 år, er investeringen din verdt $469,016.

Men en annualisert avkastning på 7.5%, får du disse resultatene:

 • Etter 10 år, er investeringen din verdt $20,610.
 • Etter 30 år, er investeringen din verdt $87,459.
 • Etter 50 år, er investeringen din verdt $371,897.

En kostnad på 0.5% høres ut som lite, men på lang sikt kan denne kostnaden utgjøre alt fra ti- til hundretusener av kroner.

invester_billig

Ikke skyt deg selv i foten

Mange investorer velger å investere i banken sin, rett og slett fordi det er enklest. Men dette er nesten aldri en veldig god ide. Kostnadene hos banken din er ofte betydelig høyere enn hos meglerhusene. Bankene vet at det er mange som ikke tar seg bryet med å lete opp, og åpne konto hos, de billigste meglerhusene. De store bankene har et kjent navn, og får dermed nok kunder.

Hos banken din, betaler du ofte høyere kostnader på investeringene dine. Enkelte banker krever i tillegg en fast kostnad bare for å holde kontoen din åpen. I slike tilfeller blir du trukket en kostnad hvis du ikke åpner noen nye posisjoner. Derfor er det lurt at du tar deg tiden til å finne en megler med lave kostnader. Dette kan spare deg mye på sikt.

Velg fordelaktige investeringsprodukter

Når du kjøper brød hos to forskjellige bakere, kan prisene variere veldig. Dette gjelder også meglere. Mange tenker nok at det ikke betyr så mye, siden “et brød er et brød”, og tenker det samme når det kommer til aksjemeglere. Mm du kjøper en aksje hos eToro eller DEGIRO, betyr ikke så mye. Aksjene er helt identiske. Men dette gjelder ikke nødvendigvis på alle investeringsprodukter. Derfor bør du undersøke om kostnadene for å handle hvert enkelt produkt er forsvarlig. Når du sammenligner aksjefond, trekker aktivt forvaltede aksjefond et forvaltningshonorar. Dette opplever du ikke i samme grad i passive indeksfond. Derfor bør du sette deg inn i om den høyere kostnaden ved å investere i et aktivt forvaltet fond, er forsvarlig gitt fondets utvikling. Dette gjelder også andre investeringsprodukter.

Hvilken megler er billigst?

MeglerMinstekurtasjeProsentsatsMinstekurtasje USA
Nordea1 kr0,04%$28
DNB Ordinær95 kr0,05%$22
DNB Ung (18-33 år)29 kr0,05%$15
Sparebank 1 (SR-Bank)95 kr0,05%
Nordnet Normal79 kr0,049%99 kr (0,1%)
Nordnet Mini29 kr0,15%49 kr (0,2%)
Nordnet Student1 kr0,15%49 kr (0,2%)
Pareto Standard89 kr0,089%$20
Pareto Student19 kr0,059%$15
eToro0 kr$0
Saxo Bank Classic0 kr0,1%$0,02 per aksje

Som du ser fra denne oversikten, er eToro den billigste nettmegleren av alle disse. Hvis du handler mye i aksjemarkedet, kan disse små summene over tid spare deg titusener av kroner. Disse kostnadene er riktige 26. juli 2020. Du bør alltid konsultere meglernes respektive nettsteder for å få en full oversikt over alle kostnadene deres.

Har du lyst til å prøve ut eToro med en gratis demokonto? Bruk lenken under for å åpne en konto:

Sammenlign investeringskostnadene

Før du åpner en konto hos en aksjemegler, er det lurt å sammenligne kostnadene på investeringene dine. Forskjellige aktører tar forskjellige avgifter.

Kurtasje

De fleste aksjemeglere tar kurtasje på hver transaksjon. Det er enkelte aktører som har veldig lav kurtasje, eller ikke har kurtasje i det hele tatt. Velg helst en megler med lave kurtasjesatser, spesielt hvis du vil investere mindre summer. Vær også oppmerksom på at enkelte meglere har forskjellige kurtasjeklasser. Finn helst ut hvilken kurtasjeklasse som vil passe dine behov best.

Spread

I tillegg til kurtasjen, betaler du en spread hos hver megler. Spreaden er forskjellen mellom kjøps- og salgskursen. Det er lurt at du investerer hos en megler med en attraktiv spread. Dette vil gjøre investeringene dine mer profitable.

Aktiveringskostnader

Enkelte meglere tar en aktiveringskostnad når du ønsker å handle på en gitt børs. Derfor kan det være lurt å handle hos, for eksempel, Plus500 eller eToro. Her må du ikke betale aktiveringskostnader.

Andre utgifter

Les alltid meglerenes pris- og utgiftssider nøye før du begynner å investere hos dem. Meglere pleier ofte å “gjemme” enkelte av kostnadene sine. For eksempel kan det hende at enkelte meglere krever kostnader for å ta ut penger eller når du mottar utbytte.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.