Investering i råvarer

Å investere i råvarer blir stadig mer populært. Tidligere var det bare profesjonelle investorer som kunne investere i råvarer som olje og gull. Med fremveksten av nettmeglere har ført til at alle kan dra nytte av svingninger i råvaremarkedene. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan dra nytte av disse bevegelsene ved å trade i råvaremarkedene.

Hvordan kan du investere I råvarer?

Det finnes flere måter du kan investere i råvarer. Vi diskuterer de forskjellige investerings måtene for å trade råvarer i denne artikkelen.

Aktiv spekulasjon I råvarepriser

Hvis du ønsker å investere i edle metaller som for eksempel gull og sølv, er det mulig å kjøpe et fast antall. transaksjonene blir vanskeligere om du ønsker å kjøpe varer som for eksempel olje og korn, dette er på grunn av at disse materialene kun handles i store mengder. Takket være utviklingen av CFD-meglere er det nå mulig å spekulere i prisen på varer som privat investor uten å være ansvarlig for selve lagringen av de ulike varene.

Men hvordan fungerer trading med råvarer når du bruker CFD-er? Med CFD-er kan du spekulere i både råvare prisøkninger og fall. Dermed kan du alltid utnytte den nåværende markedsutviklingen. eToro er en god nettmegler hvis du ønsker å å prøve råvare trading. På eToro kan du prøve CFD-trading gratis og uten risiko ved å bruke en gratis demo konto. Du kan bruk knappen nedenfor om du ønsker å prøve en slik konto.

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

I vår CFD-kategori kan du oppdage hvordan den moderne måten å trade på fungerer. Det er til og med mulig å prøve å handle gratis gjennom en demo!

Investering i råvarer gjennom ETFer

Du kan også velge å investere i råvarer på lang sikt. ETFer eller børshandlede fond som de også kalles er egnet for dette. ETF er fond som sporer for eksempel prisen på en eller flere varer. Noen eksempler på EFT er:

  • iShares Silver som følger sølvprisen
  • GLD Gold som følger prisen på gull
  • USO-Oil Fund som følger oljeprisen

Det er enkelt å kjøpe og selge denne typen investeringsfond gjennom en aksjemegler. Ønsker du å vite hvilke aksjemeglere som er billigst når det kommer til å investere i råvarer? Klikk på knappen nedenfor for å sammenligne de beste råvaremeglerne:

Indirekte Investering i råvarer gjennom aksjer

Det er også mulig å velge en mindre direkte tilnærming. Du kan kjøpe aksjer i selskaper som håndterer et bestemt råstoff eller råvare. Noen eksempler på dette er:

  • Du kan investere i gull ved å kjøpe aksjer i en gullgruve.
  • Du kan investere i olje ved å kjøpe aksjer i et oljeselskap.
  • Du kan investere i sukker ved å kjøpe aksjer i et godteri selskap.

Merk at dette betyr at du foretar en indirekte investering i råvarer. Aksjenes resultater vil avhenge av selskapets resultater. Under feil ledelse kan et selskap som handler med gull prestere dårlig selv når prisen på gull stiger. Derfor er det lurt å undersøke selskapet grundig før du investerer.

Ønsker du lære hvordan du kan kjøpe aksjer? I vår artikkel om aksjekjøp finner du all relevant informasjon:

Direkte investering in råvarer

I noen tilfeller kan du velge å kjøpe råvarer direkte. Dette er ikke så praktisk når det kommer til olje eller korn på grunn av det store antallet, men med edle metaller som gull eller sølv kan lettere handles. Kostnadene ved å kjøpe av råvarer er ofte høyere, og du må ta hensyn til ting som lagrings- og sikkerhetskostnader.

Hva slags råvarer kan du investere i?

Det finnes mange forskjellige typer råvarer som man kan investere i. I denne delen diskuterer vi de mest populære råvarene.

Energirelaterte råvarer

Råvarer som brukes til energiproduksjon spiller en viktig rolle i verdensøkonomien. Ønsker du å handle energiråvarer? Da kan du velge å investere i olje eller naturgass.

Oljeprisen er ofte avhengig av økonomisk utvikling. Når økonomien gjør det bra, trengs mer energi. Derfor kan oljeprisen stige dramatisk. Olje er en av de største råvarene når det kommer til handelsvolum.

energy commodities

Edle metaller

Edle metaller er også populære blant investorer. Edle metaller er metaller som rust har en begrenset effekt på. De meste populære edle metallene du kan investere i er gull, sølv, kobber og platina. Gull blir ofte sett på som en trygg investering. Investorer kjøper gull når finansmarkedene fungerer dårlig. Imidlertid har edle metaller ofte andre funksjoner også. For eksempel brukes sølv og kobber ofte til tekniske applikasjoner.

gold commodities

Landbruksvarer

Det er også mye spekulasjoner i prisene på landbruksprodukter. Derivater tillater bønder å beskytte produktene sine mot fallende priser. Populære landbruksprodukter som man kan investere i er for eksempel kaffe, mais, kakao, sukker og bomull.

Etterspørselen etter landbruksvarer er i stor grad avhengig av tilbud og etterspørsel. Når avlingene mislykkes, kan tilførselen synke; prisene kan da stige. Når økonomien er sterk, øker etterspørselen etter landbruksprodukter. Dette kan også øke prisen på denne typen varer.

agricultural commodities

Kjemiske metaller

Du kan også velge å investere i kjemikalier. Disse stoffene finnes ikke naturlig i naturen. Derfor må disse varene lages syntetisk. Eksempler på slike kjemiske metaller er uran, litium og kobolt. Når økonomien er sterk, ser du ofte en økning i etterspørselen etter denne typen råvarer.

chemical commodities

Hvorfor investere folk i råvarer?

Å investere en del av pengene dine i råvarer kan være lurt. Råvarer er av interesse for den aktive tradere fordi stor endring tilbud og etterspørsel sørger for at prisen svinger konstant. Hvis du spiller kortene dine riktig, kan du som trader tjene godt på dette.

Imidlertid kan kjøp av råvarer også være interessant på lang sikt. I motsetning til selskaper, kan ikke råvarer gå konkurs. Tilgangen på råvarer er begrenset, mens etterspørselen bare vil øke over tid. Når du har nok tålmodighet, kan du oppnå en solid avkastning på en investering i råvarer.

Hvordan blir en råvarepris bestemt?

fungerer akkurat som aksjehandel. Tilbud og etterspørsel bestemmer prisen på en vare som gull. Når det er flere kjøpere enn selgere, øker prisen til en balanse mellom antall kjøpere og selgere er funnet.

Mange spekulanter er aktive i råvaremarkedet. Som et resultat kan prisen på en vare noen ganger bevege seg i en overraskende retning.

Nytten av derivater

Investering i råvarer skjer nesten alltid gjennom derivater som CFDer og futures. Disse derivatene har en nyttig funksjon i økonomien. Mange selskaper er avhengige av visse varer. For eksempel trenger de kobber for å produsere telefoner. Hvis prisen steg for mye, ville det sette selskapets lønnsomhet i fare. Med et derivat kan et selskap forhindre at prisen stiger for mye. Derivatet sikrer at selskapet kan kjøpe varen til en fast pris. Derivater kan derfor brukes av selskaper for å begrense risikoen i råvaremarkedet.

Råvarer er knappe

Mange råvarer er knappe; dette gjør dem til en attraktiv investering. På kort sikt vil prisene svinge kraftig, men når tilbudet til slutt faller, vil prisene stige kraftig på grunn av uendret etterspørsel. Råvarer reagerer ofte sterkt på økonomiske utviklingen og kan derfor være ganske ustabile. Dette gjør det at det er fordelaktig å investere i råvarer på kort sikt.

I kategorien investering i råvarer finner du flere interessante artikler som diskuterer egenskapene til råvare investering.

Hvordan kan du investere i mais?

Mais er en vare der du enkelt kan investere hos en såkalt nettmegler. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan handle med mais. Vi diskuterer også faktorene som påvirker prisen på mais. Med informasjonen i denne artikkelen kan du selv bestemme når det er riktig tidspunkt for å kjøpe eller selge mais … [Lees meer]

Bomulls investering: hvordan kan du investere i bomull?

Det kan være veldig attraktivt å investere i bomull. Prisen på råvaren bomull kan variere mye, og du kan dra nytte av dette! Takket være de nye alternativene for online handel, spiller det ingen rolle om prisen stiger eller faller. I begge tilfeller kan du tjene penger på en investering i bomull. I denne artikkelen … [Lees meer]

Gull investeringer: Hvordan kan du investere i gull?

I krisetider er det ofte veldig populært å investere i gull. Når usikkerheten i aksjemarkedene stiger, klarer mange investorer å finne gull igjen. Men hvordan kan du faktisk investere i gull selv? Og hva er de største fordelene og ulempene ved å investere med gull? I denne artikkelen vil du lese alt du trenger å … [Lees meer]

Hvordan kan du dra nytte av en fallende oljepris?

Oljeprisen svinger betraktelig: heldigvis er det måter slik at du kan dra nytte av en oljepris som faller! Under koronakrisen hadde vi en enestående situasjon der prisen på et fat olje falt under $ 0. Hvordan kan du dra fordel av en så eksepsjonell situasjon? Hvordan kan du dra nytte av et oljeprisfall? Det er … [Lees meer]

Hvordan kan du tjene penger på å kjøpe oljefat?

Oljeprisen beveger seg mye under påvirkning av tilbud og etterspørsel. Dette gjør det til en potensielt attraktiv investering. Spesielt på kort sikt kan du tjene mye på å kjøpe oljefat; Selvfølgelig kan du også tape mye penger når ting går galt. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan kjøpe olje, og vi … [Lees meer]

Invester i kakao

Investeringsmuligheter presenterer seg i alle former og størrelser. Markedet du velger, avhenger av din kunnskap og av dagens lønnsomhet i markedet. Investering i aksjer er bare en investeringsmulighet. Å sikre en god og balansert portefølje er avgjørende for langsiktig suksess. En måte å diversifisere porteføljen din er ved å investere i kakao og andre ulike … [Lees meer]

Sukker investering: hvordan kan du investere i sukker?

Du kan investere i aksjer, men du kan også velge å investere i råvarer. Disse inkluderer olje, naturgass, gull, sølv, men også sukker. I denne artikkelen kan du lese hvordan du kan investere i sukker. Sukker som investeringsprodukt Når du tenker på råvarer, tenker du vanligvis på produkter som olje, naturgass og gull. Det mange … [Lees meer]

Sølv trading: hvordan kan du investere i sølv?

Som gull, er sølv også et edelt metall som finnes bare i begrenset tilgjengelighet og derfor kan verdien av råvaren øke betydelig. Men hvordan oppstår verdien av sølv egentlig? Og hvordan kan du investere i sølv selv? I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite før du investerer i sølv. Hvordan kan … [Lees meer]

Hvete investering: hvordan kan du investere i hvete?

I denne artikkelen kan du lese alt om å investere i hvete. Vi diskuterer om det er lurt å begynne å investere i hvete i dag. Etter å ha lest denne artikkelen, kan du bestemme om det er smart å investere i hvete gjennom internett. Hvordan kan du investere i hvete? Det er flere måter … [Lees meer]

Platinum trading: hvordan kan du investere i platina?

De fleste som investerer (en del av) eiendelene sine i edle metaller velger å investere i gull eller sølv. Disse investeringene kan tjene deg mye penger, men du kan også velge å investere i en annen type edelt metall. Flere og flere mennesker investerer i edelmetall som for eksempel platina. På denne siden vil vi … [Lees meer]

Hvordan kan du investere i edle metaller?

Hvis du skal investere, kan du velge mellom mange interessante investeringsprodukter. En form for investering som for tiden er veldig populær, er investering i edle metaller. Edelmetaller er rene metallelementer som har stor økonomisk verdi. I denne artikkelen lærer du hvordan du investerer i edle metaller som for eksempel gull og sølv. Precious Metals Fund … [Lees meer]

Investere med olje: alt om oljeinvestering

Olje kalles noen ganger det svarte gullet, og det er med god grunn. Det regnes som en av de viktigste råvarene og bestemmer helsen til hele økonomien. Oljereservene tar slutt og kampen om den sjeldne varen vil bare øke. Men hvordan kan du som privat investor dra nytte av dette? I denne artikkelen vil vi … [Lees meer]

Kaffe: hvordan kan du investere i kaffe?

Utrolig mange mennesker står opp hver dag med en kopp kaffe. Visste du for eksempel at etter olje, er kaffe den mest handlet råvaren på jorden? Denne populariteten, kombinert med at tilbudet svinger avhengig av kvaliteten på høstingen, gjør det veldig attraktivt å investere i kaffe. Hvordan kan du investere i kaffe? Det er forskjellige … [Lees meer]

Investere med naturgass: hvordan kan du investere i naturgass?

I dag er det ikke så veldig interessant å sette inn penger på en sparekonto lenger, noe som betyr at flere og flere leter etter attraktive investeringer. Naturgass kan være en slik attraktiv investering. Etterspørselen etter naturgass vil bare øke i fremtiden. Men hvordan investere i naturgass selv? Hvordan investerer du i naturgass? Ønsker du … [Lees meer]