Investering i kryptovaluta

Kryptovalutaer har blitt utrolig populære de siste årene. Dette er ikke overraskende gitt at enkelte kryptovalutaer kan stige flere hundre prosent i verdi på kort tid. Men hvordan kan du begynne å handle krypto? Og hvilke kryptovalutaer kan være god investeringer? I denne artikkelen kommer du til å lære alt du trenger å vite om investering i kryptovaluta.

Hvordan kan man investere i kryptovaluta?

Du kan velge å aktivt handle kryptovalutaer. På denne måten, kan du lettere dra nytte av de store kursbevegelsene. Du kan også investere langsiktig i kryptovaluta for å tjene på langsiktig kursoppgang.

Aktiv handel av kryptovaluta

Kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum er svært volatile. Dette betyr at prisene svinger mye. Dette kan du dra nytte av som trader og investor. Faktisk er det mulig å tjene både på bevegelser mot oppsider og nedsiden. Men dette krever at du har en konto hos en nettmegler eller leverandør som tilbyr handel av kryptovaluta.

En av de beste tilbyderne av kryptohandel, er Binance. Hos Binance kan du trade alle de mest kjente kryptovalutaene gjennom CFD’er uten å betale kurtasje. I tillegg er det mulig å øve seg på trading hos denne leverandøren med en gratis demokonto. Binance er en veldig populær og god CFD-leverandør, også for dem som ønsker å handle kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum.

  • Mulighet for ubegrenset øving med en gratis demokonto
  • Man betaler ikke kurtasje på handlene sine
  • Tjen penger også i fallende markeder

Har du lyst til å prøve aktiv handel? Bruk lenken under for å åpne en gratis demokonto hos Binance:

Permanent 20% rabatt på alle dine transaksjonskostnader.

Investering i kryptovaluta

Har du stor tro på enkelte kryptovalutaer? Da kan det være et valg å kjøpe disse kryptovalutaene og eie dem langsiktig. En solid nettmegler for langsiktig kryptoinvestering, er eToro. Her kan du handle alle de mest kjente kryptovalutaene. Hos eToro betaler du heller ikke kurtasje på kryptokjøpene dine. Hvis du har lyst til å utforske mulighetene eToro tilbyr, kan du bruke lenken under:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

invester_i_kryptovaluta_eToro Investering i kryptovaluta hos eToro

Hva er kryptovaluta?

Før du begynner å investere i kryptovaluta, er det viktig at du forstår hva de er. Kryptovaluta er krypterte penger. Du kan se på det som en digital betalingsmetode hvor det ikke finnes en sentral part som styrer og regulerer valutaen. Kryptovalutaer kan derfor fjerne enkelte av baksidene ved tradisjonell valuta fordi de handles helt via internett. Det er ikke mulig å ta imot kryptovaluta i fysisk form, som i mynter eller sedler.

Det som er unikt med kryptovalutaer, er funksjonalitetene deres. Bitcoin, for eksempel, er en helt desentralisert valuta. Dette betyr at det ikke finnes noen bank eller tredjepart som er involvert i transaksjonene. Når du overfører penger til en annen person, blir de direkte overført uten noen forstyrrelser. Siden det ikke lenger er behov for en tredjepart, kan transaksjonskostnadene reduserer og hastigheten økes. Dette er naturligvis en fordel.

Noen fordeler ved kryptovaluta

  • Kryptovalutaer er helt desentraliserte
  • Transaksjoner kan utføres raskere og billigere
  • Transaksjoner er ofte vanskelige, og kanskje i enkelte tilfeller umulige, å spore.
  • Kryptovaluta begynner blir lettere og lettere å bruke som en gyldig betalingsmåte

Hvilke kryptovalutaer kan man investere i?

På aksjetrader.com kan du finne informasjon om alle de mest kjente kryptovalutaene. I denne artikkelen får du en kort beskrivelse av disse. Hvis du klikker deg videre, kan du få mer detaljert informasjon om hver kryptovaluta. Du kan også sjekke kursen og begynne å investere i den relevante kryptovalutaen.

Hvorfor bør du investere i kryptovaluta?

Investeringer i kryptovaluta kan være spesielt lukrative på grunn av volatiliteten i kryptomarkedet. Under kan du se en graf som viser prisutviklingen til Bitcoin over tid.

Plus500_kryptovaluta_prisutvikling

Som du kan se, blir høye topper ofte fulgt av større fall. I 2018 nådde Bitcoin en topp på over $18 000. I 2019, nådde kursen en bunn rundt $4 000. Likevel, i løpet av et par måneder, nådde kursen igjen $10 000, før den raskt falt til $4 000. Derfor er det klart at Bitcoin er et svært volatilt aktivum.

Volatiliteten i krypto skremmer ofte bort mange potensielle investorer. For dem som er villige til å ta litt risiko, kan handel av kryptovaluta vise seg å være verdt det. Hvis du kjøper og selger krypto regelmessig, kan det være mulig å oppnå regelmessige, respektable gevinster.

Investering i kryptovaluta passer ikke for alle. Du må være villig til å akseptere risikoen som medbringes av volatiliteten i markedet. Du må være forberedt på å ta noen tap på veien. Hvis dette høres akseptabelt ut for deg, kan kryptotrading være passende for deg.

Suksessfull investering i kryptovaluta

Har du lyst til å oppnå gode resultater på kryptoinvesteringene dine? Hvis du følger disse tipsene, kan du potensielt oppnå bedre resultater.

Gjør research

Det er mange som hopper rett inn i kryptoinvestering uten å gjøre noe research på forhånd. Mange av disse ender med å tape penger, som dessverre kan gi dem et dårlig forhold til markedet og investering generelt.

Unngå å bruke mye penger på kryptoinvesteringene dine, og bruk kløkten din. Når du begynner å investere i aksjer, velger du aldri aksjer helt tilfeldig. Man pleier alltid å sørge for å lese seg grundig opp på selskapene før man investerer i dem. Dette er særdeles viktig når man investerer på et langsiktig perspektiv.

Bli med på hypen

Trenden kan være din beste venn! Mange vil blindt følge trendene i krypto og begynne å kjøpe først når prisene skyter i været. Naturligvis er det ikke slik at du burde gjøre akkurat det samme som andre, men det er mulig for deg å ta fordel av hypen rundt krypto og investere deretter.

Hvis du har lyst til å investere i krypto med suksess, bør du bruke en del tid på å sette deg inn i hvordan flertallet i markedet agerer. Mange som investerer i krypto, har kanskje ikke så bred forståelse for investering generelt. Mange investorer handler ofte basert på følelser heller enn fakta når de handler.

Dette betyr at mange kryptovalutaverdier kan reagere kraftig på media og nyheter. Dette gjelder spesielt på negative nyheter. I slike tider oppstår det ofte gode investeringsmuligheter. Suksessfulle kryptotradere er klare over dette, og vet at de må bruke “massepsykologi” for å produsere konsistente resultater.

invester_i_krypto

Spre investeringene dine

Enhver investor forstår at man reduserer risikoen sin ved å spre investeringene sine. Interessant nok, er det mange som likevel glemmer dette når de investerer i krypto. Mange kjøper en eller to kryptovalutaer og har hele porteføljen sin i disse to. Likevel er det generell aksept for at man også kan spre risikoen sin og forbedre resultatene sine ved å investere i flere kryptovalutaer.

Ved å investere på denne måten, unngår du å tape betydelige deler av kapitalen din fordi akkurat den kryptovalutaen som du kjøpte, krasjer. I tillegg øker du sannsynligheten for at du kjøper en av de kryptovalutaene som plutselig tar av. De mest volatile kryptovalutaene gir ofte de beste mulighetene for høyere avkastning.

Forstå konseptet om tilbud og etterspørsel

Prisen, eller verdien, av en kryptovaluta forteller deg ikke så mye. Det som er viktigere, er markedsverdien av valutaen. Markedsverdien er den totale verdien av alle “coinene” på markedet. Ripple er en coin som alene er verdt omtrent $0,2, men markedsverdien tilsvarer mer enn $8 milliarder. Dette gjør at Ripple faktisk er en av de største kryptovalutaene i verden!

Mange kryptovalutaer er mangelvarer. For eksempel, er det kjent at det aldri kommer til å eksistere mer enn 21 millioner Bitcoins. Når etterspørselen etter Bitcoin øker, mens det ikke kommer nye Bitcoins på markedet, vil prisen som regel stige. Derfor er det lurt å lese seg opp på tilbud-/etterspørselsdynamikken og markedssituasjonen for hver kryptovaluta før man investerer. Ved å gjøre det på denne måten, er det lettere for deg å kunne forutse hvordan kursen på kryptovalutaen kommer til å bevege seg i fremtiden.

Bestem deg for hvor mye du kan tape

Før du investerer i kryptovaluta, er det viktig at du tenker over hvor mye du er villig til å tape. Kryptovalutaer er volatile, og det er viktig at du kan holde hodet kaldt. Den eneste måten du kan unngå å sette seg selv i en vanskelig finansiell posisjon på, er ved å bare investere penger du har råd til å tape.

Hvilke kryptovalutaer kan du investere i?

Du kan finne informasjon om alle de største kryptovalutaene her på aksjetrader.com. I denne artikkelen kan du lese kort om hver kryptovaluta. Når du klikker deg videre, kan du lese mer utfyllende om hver kryptovaluta. Du kan også se kursen på hver kryptovaluta og begynne å investere med en gang!

Investering i Bitcoin

Bitcoin_logo Den største og mest kjente kryptovalutaen er fremdeles Bitcoin. Bitcoin har allerede satt mange rekorder, og kursen har steget til over hundre tusen kroner. Bitcoin blir også stadig mer akseptert som betalingsmåte. Disse utviklingene gjør Bitcoin til en interessant investeringsmulighet.

Klikk her for å lese mer om Bitcoin »

Investering i Ethereum

Ethereum

En annen stor kryptovaluta er Ethereum. Det unike med Ethereum, er at coinen også kan brukes for å utføre smarte kontrakter. Det er akkurat disse unike mulighetene som gir Ethereum et så stort potensiale. Det kan derfor være interessant å investere i Ethereum.

Klikk her for å lese mer om Ethereum »

Investering i Litecoin

Litecoin

En annen kryptovaluta er Litecoin. Litecoin er også en veldig volatil valuta. Som investor kan du utnytte disse store bevegelsene hvis du kjøper og selger til rett tidspunkt. Det kan derfor være interessant å handle Litecoin. Naturligvis har vi også publisert en artikkel om Litecoin.

Klikk her for å lese mer om Litecoin »

Investering i Dash

Dash

Dash er en kryptovaluta som er litt annerledes enn Bitcoin. En fordel med Dash er at transaksjonene blir bekreftet direkte. I tillegg tilbyr Dash bedre personvern, og har åpen kildekode. Dette gjør Dash til en interessant investeringsmulighet.

Klikk her for å lese mer om investering i Dash »

Investering i Ripple

Ripple

Ripple har noen unike kjennetegn sammenlignet med andre kryptovaluta: den er nemlig ikke helt desentralisert. Det er en sentral part som styrer hvor mange Ripple coins som skal slippes ut på markedet. En av hensiktene med Ripple, er å redusere transaksjonskostnadene når man overfører penger til andre land. Selvfølgelig er det stor etterspørsel etter dette, og dette gjør investering i Ripple interessant.

Les mer om Ripple »

Investering i NEO

NEO

NEO høres kanskje ut som noe tatt fra en film, men dette er også en kryptovaluta. NEO, som Ethereum, kan programmeres og følger “datalogikk”. NEO har derimot Asia som målgruppe, som kan bidra til økt vekst i bruken av denne. Investering i NEO kan derfor være profitabelt.

Les mer om investering i NEO »

Monero som investering

Monero

Monero er en ny digital valuta som gjør det mulig å utføre 100% anonyme transaksjoner. Dette er mulig fordi det ikke overføres noen informasjon om hverken sender eller mottaker i transaksjonen. Uansett om du er kriminell eller lovlydig borger, kan denne anonymiteten være bra for deg. Monero kan derfor være en interessant investering.

Les mer om Monero »

Bitcoin Cash som “gaffel”

Bitcoin_Cash

Bitcoin Cash er den først “gaffelen” av Bitcoin. En gaffel av en kryptovaluta er når en original krypto splittes opp. Dette skjer når personer ikke kan komme til enighet om hvordan valutaen skal fungere. Bitcoin Cash har allerede fått økt popularitet, og det kan derfor være interessant å investere i det.

Les mer om Bitcoin Cash i denne artikkelen »

Bitcoin Gold som gaffel

Bitcoin_Gold

Bitcoin Gold er også en gaffel av den originale Bitcoin. Nøkkelpunktet med Bitcoin Gold, er at mining av valutaen må bli desentralisert igjen. Det krever for mye energi og datakraft for å mine Bitcoin med dagens system. Bitcoin Gold fokuserer på å gjøre systemet rettferdig igjen.

Finn ut om Bitcoin Gold kan være en interessant investeringsmulighet for deg »

Vær forsiktig når du investerer i kryptovaluta

Når du bestemmer deg for å investere i kryptovaluta, er det viktig at du holder deg fokusert. Ikke bare sleng deg på hype, og ikke kjøp alle slags coins fordi “alle andre gjør det”. På sikt er det sannsynlig at enkelte av disse valutaene vil krasje, og da kan du ende med å ta store tap. Gjør nok research om de forskjellige kryptovalutaene på forhånd, og invester bare med penger du har råd til å tape.

Begynn å investere med fem enkle trinn
Forklaring på smarte kontrakter: hva er egentlig smart kontrakter?
Handel av Litecoin – Hvordan kan man investere i Litecoin?
Hva er “mining”, og hvordan kan du tjene bitcoins?
Hva er altcoins? – alt du trenger å vite
Hva er blokkjede?
Hva er derivater?
Hva er risikoen ved å investere i kryptovaluta?
Hvilke kryptovalutaer er anonyme?
Hvordan investere i 0x
Hvordan investere i Aelf?
Hvordan investere i Aragon?
Hvordan investere i Ark?
Hvordan investere i Basic Attention token?
Hvordan investere i Chainlink?
Hvordan investere i Chiliz (CHZ)?
Hvordan investere i Dai?
Hvordan investere i DigiByte?
Hvordan investere i Enjin?
Hvordan investere i ETC?
Hvordan investere i Gnosis (GNO)?
Hvordan investere i IOST?
Hvordan investere i Loopring?
Hvordan investere i Nano?
Hvordan investere i NEM?
Hvordan investere i Numeraire (NMR)?
Hvordan investere i Ontology Gas?
Hvordan investere i Origin Protocol?
Hvordan investere i Request Network?
Hvordan investere i RSR?
Hvordan investere i status (SNT)?
Hvordan investere i Steem?
Hvordan investere i StormX?
Hvordan investere i Stratis?
Hvordan investere i Tether?
Hvordan investere i Verge?
Hvordan investere i Vertcoin?
Hvordan investere i Waltonchain?
Hvordan investere i XRP / Ripple
Hvordan investere i Zilliqa?
Hvordan kan du investere i Augur eller REP?
Hvordan kan du investere i Decred?
Hvordan kan du investere i GAS?
Hvordan kan du investere i Holo?
Hvordan kan du investere i ICON?
Hvordan kan du investere i Komodo?
Hvordan kan du investere i NEO?
Hvordan kan du investere i ontology?
Hvordan kan du investere i Tezos?
Hvordan kan du investere i VeThor?
Hvordan kan du investere i Waves?
Invester i Monero: hvordan kan du lykkes med å trade XMR?
Investere i Bitcoin Gold: bør du kjøpe det?
Investere i CyberMiles
Investere i Dash: hvordan kan du tjene penger på å trade Dash?
Investere I Ethereum
Investering i Bitcoin Cash
Trade bitcoin: hvordan investere i bitcoins?
Vær oppmerksom på kryptovaluta svindel som for eksempel bitcoin code