Hvordan kan du investere i franske aksjer?

Å investere i Frankrike kan være veldig attraktivt. Landet er mindre fokusert på utlandet og er derfor mindre avhengig av eksport enn Tyskland. Men hva er den beste megleren for å kjøpe franske aksjer? Og hvilke aksjer er mest interessante? I denne artikkelen kan du finne all informasjonen du trenger.

Hvordan kan du investere i Frankrike mot lave transaksjonsgebyrer?

Før du begynner å investere i Frankrike er det viktig å finne ut hvor du med fordel kan gjøre dette. I denne artikkelen kan du lese direkte hvordan du investerer i Frankrike.

Hvordan kjøpe franske aksjer billig?

Ønsker du heller kjøpe de franske aksjene fysisk? Da er det lurt å gjøre dette hos en fordelaktig megler. Transaksjonsgebyrene som meglere tar for utenlandske aksjer kan variere sterkt. En billig megler hvor du kan investere i franske aksjer uten å betale provisjon er eToro. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte hos denne megleren:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Hvordan investere aktivt i Frankrike?

Hvis du er en veldig aktiv trader, kan du handle franske aksjer gjennom CFD-er. Med en CFD kan du spekulere i prisstigninger og -fall. En god nettmegler for dette er Plus500. Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demokonto:

82% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Tips: klikk her for å se åpningstidene til den franske børsene.

Hva er de beste franske aksjene?

Ønsker du vite hva de beste franske aksjene er? Det er dessverre vanskelig å svare på. Noen investerer for eksempel for å bygge opp en stabil utbytteinntekt, mens andre investerer for å oppnå høy prisgevinst.

Vi kan imidlertid vise deg hvilke franske aksjer som er mest populære blant investorer:

Popularitet alene er ikke en god grunn til å kjøpe enkelte franske aksjer. Det er tilrådelig å undersøke selskapet i god tid før du åpner en investering ved å kjøpe aksjene. Undersøk for eksempel selskapets fremtidsplaner og sammenlign selskapet med konkurrenter innenfor bransjen.

Hva bør du være oppmerksom på når du investerer i Frankrike?

Det er viktig å holde et godt øye med den franske økonomien når du investerer i Frankrike. Franske selskaper selger mange av produktene sine innenlands. Når økonomien ikke går bra, rammes mange franske selskaper umiddelbart hardt. Dette er selvsagt mindre tilfelle for multinasjonale selskaper som selger de fleste av produktene sine i utlandet.

Franske selskaper bruker normalt euro. Dette betyr at valutakursen på euro også kan påvirke investeringene dine. Dette er selvsagt spesielt tilfelle når du investerer i en annen valuta enn euro. Prisen på euroen påvirker imidlertid også i hvilken grad Frankrike kan konkurrere med andre utenlandske selskaper. Smarte investorer holder derfor nøye øye med eurokursen.

Hvordan kan du investere i CAC 40-indeksen?

Aksjene er notert i Frankrike på Euronext i Paris. Som investor kan det noen ganger være vanskelig å bestemme seg for hvilken aksje du skal kjøpe. Ved å investere pengene dine i et fond, trenger du ikke lenger å ta denne avgjørelsen. Dessuten kan du begrense sektorspesifikke risikoer ved å spre investeringene dine så mye som mulig over andre produktkategorier.

Hvis du ønsker å investere i den franske økonomien, er det best å kjøpe en ETF på CAC40. CAC40 inneholder de 40 største franske selskapene. Selskaps vekten i indeksen er relatert til selskapets størrelse. Du bør derfor se nøye på hvilke selskaper som utgjør den største delen av indeksen.

En god nettmegler hvor du kan investere i CAC 40-indeksen er DEGIRO. Hos DEGIRO kan du handle gratis i fondene oppført under utvalget av kjernefond. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte hos DEGIRO:

 

Hvordan kan du kjøpe Kingfisher-aksjer?