Hvordan kan du kjøpe American Express-aksjer?

American Express er en velkjent kredittkortutsteder. Fordi selskapet også utsteder kredittkort selv, kan det også dra fordel av å samle renter. Selskapet har også flere interessante samarbeid. I denne artikkelen diskuterer vi hvordan du best kan investere i American Express ved å kjøpe aksjene.

Hvor kan du kjøpe American Express-aksjer?

Før du kjøper American Express-aksjer, er det viktig å sammenligne selskapet med konkurrentene. Når en konkurrent som Visa oppnår bedre resultater, kan det være smartere å kjøpe disse aksjene. For eksempel kan du undersøke om selskapet fortsatt kan tiltrekke seg mange nye kunder.

Ønsker du å kjøpe American Express-aksjer? Du kan trade direkte i American Express-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt American Express-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på American Express?

Prisen på en aksje kan svinge konstant. Diagrammet nedenfor viser hvordan aksjekursen på American Express har utviklet seg. Med knappene nedenfor kan du åpne en investering på selskapet.

Selskapsinformasjon om American Express

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet American Express.

Analyse av American Express-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge American Express-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan American Express har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for American Express de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til American Express de siste 5 dagene:

Hvordan vil American Express prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener American Express vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til American Express, og det kan hende det ikke blir realitet.

Om American Express

Hovedkontoret til finans leverandøren American Express, også kjent som Amex, er i New York. Dette selskapet er best kjent i vårt land for utstedelse av kredittkort og reisesjekker. Siden 1958 har selskapets logo bestått av en gladiator eller centurion. Denne logoen er avbildet på alle reisesjekker, betalingskort og kredittkort utstedt av selskapet. Selskapet er et av de mest kjente merkene i verden. Den største delen av omsetningen er gjort i Amerika.

Historien til American Express

Selskapet begynte å utstede reisesjekker på slutten av 1900 tallet. Fra 1950 og utover utstedte American Express også kredittkort som en reaksjon på utstedelse av kredittkort av Diners Club. Selskapet fokuserer hovedsakelig på de mer velstående forbrukere. Det er også streng autorisasjon: du må ha en anstendig inntekt for å kvalifisere deg til den billigste korte varianten.

Forhandlere belastes med et relativt høyt gebyr. Å godta American Express-kort er derfor mindre attraktivt enn å godta Visa- eller Mastercard-kort. Ved å kreve et høyere gebyr til selgere kan American Express imidlertid jevnlig unne sine kunder ekstrapoeng. American Express-kunder tjener poeng som de kan bestille morsomme utflukter med.

Du kan også be om kredittkort med spesialtema fra American Express. For eksempel utsteder selskapet kredittkort for flyselskaper, hotellkjeder og til og med fornøyelsesparker som du umiddelbart kan nyte unike fordeler med.

kjøpe American Express-aksjer

Forskjeller med Mastercard og Visa

American Express startet virksomheten tidligere enn konkurrentene Visa og Mastercard. Visa- og Mastercard-selskapene utsteder ikke kredittkort selv og er bare lisensgivere. Visa og Mastercard er kredittkort nettverk. De overlater utstedelse av kredittkort til for eksempel Rabobank og ING bank.

American Express utsteder kredittkort. Så selskapet er både et kredittkort nettverk og en kredittkortutsteder. American Express er også mer selektiv på sine kunder enn Visa eller Mastercard. Inntekten som American Express ber om å være kvalifisert for et kredittkort er høyere enn inntekten som Visa og Mastercard etterspør.

Videre er kredittkortene American Express-betalingskort. Dette betyr at kundene alltid må betale kredittkortregningene sine i sin helhet. Det er ikke mulig å betale i avdrag, mens Mastercard og Visa tilbyr denne muligheten.

En fordel med å utstede kredittkort er at American Express kan tjene penger på renter på utestående lån. Samtidig er det også en viktig risiko du må ta hensyn til når du investerer i American Express -aksjer: I dårlige tider er det mindre sannsynlig at folk tilbakebetaler lånene sine. Selskapet kan tape penger på grunn av dette.

Prisutvikling av American Express

Selskapet lider hardt av korona-krisen. Også i tredje kvartal 2020 brukte kundene mindre, noe som resulterte i betydelig lavere fortjeneste. Resultatene er imidlertid ikke like ille som i andre kvartal. For eksempel falt fortjenesten med 39% i tredje kvartal, og fallet i andre kvartal var 85%. Dette fremgår også av verdsettelsen av aksjen på børsen.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar