Hvordan kan du kjøpe Facebook aksjer?

Alle kjenner til Facebook . Dette store sosiale nettverket vokser fremdeles og bringer inn store mengder med penger, takket være det omfattende reklame programmet. Men hvordan kan du faktisk investere i Facebook? Og er det lurt å kjøpe eller shorte Facebook-aksjer? I denne omfattende artikkelen kan du lese alt om dette!

Hvordan kan du kjøpe Facebook aksjer?

Du kan også velge å kjøpe Facebook-aksjer. Dette er fornuftig hvis du tror Facebooks inntekter vil øke ytterligere i fremtiden. Stadig flere mennesker er aktive på sosiale medier. Dette kan øke annonsering inntektene ytterligere. Ønsker du å kjøpe Facebook-aksjer? Du kan trade direkte i Facebook-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Facebook-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Det er to metoder du kan bruke for å investere i Facebook. Du kan velge å kjøpe eller selge aksjer selv. Alternativt kan du bruke en nettmegler til å dra nytte av de minste kortsiktige prissvingningene. De beste måtene å investere i Facebook er:

Hva er den nåværende aksjeprisen til Facebook?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Facebook-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Facebook

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Facebook.

Analyse av Facebook-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Facebook-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Facebook har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Facebook de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Facebook de siste 5 dagene:

Hvordan vil Facebook prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Facebook vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Facebook, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hvordan kan du kjøpe Facebook aksjer?

Vil du kjøpe Facebook aksjer, men vet du ikke hvordan du gjør det? Ikke bekymre deg! I denne artikkelen vil vi fortelle deg nøyaktig hva du trenger å gjøre før du kan handle Facebook aksjer.

Trinn 1: Åpne en konto hos en aksjemegler

Du kjøper aksjer med en megler. Det er lurt å velge en nettmegler der du kan kjøpe amerikanske aksjer billig. På den måten sparer du mye penger når du kjøper Facebook aksjer.

Ønsker du finne ut hvilken nettmegler som egner seg til dette formålet? Sjekk ut vår liste over nettmeglere og oppdag hva som er den beste aksjemegleren for deg:

Deretter er det viktig at du setter inn penger på kontoen din. Vurder hvilket beløp du vil kjøpe Facebook aksjer for, og sett inn det beløpet på kontoen din.

Trinn 2: Analyser aksjen

Det er ikke lurt å kjøpe Facebook aksjer uten en ordentlig plan. Aksjekursen er ustabil og har gått gjennom flere utviklingstrekk. Det er derfor viktig å først bestemme et godt tidspunkt å kjøpe aksjen. Du kan bruke to typer analyser for å finne riktig tidspunkt.

Med fundamental analyse kan du se hvordan selskapet gjør det økonomisk. Basert på tallene kan du undersøke om selskapet vil ha et godt fortjeneste potensial i fremtiden. Du kan også velge å bruke teknisk analyse. Deretter undersøker du pris mønstrene for å avgjøre om det er en attraktiv tid å kjøpe Facebook aksjer.

Når du har bestemt at det er lurt å kjøpe Facebook aksjer, må du fortsatt bestemme et solid inngang. For finne ut dette kan du se på historisk prisutvikling. Når prisen er på et høyt nivå og du ser at den ofte synker igjen på dette prisnivået, bør du sannsynligvis vente en stund. Du kan også velge å kjøpe aksjen gjennomsnittlig. For eksempel kjøper du da noen få Facebook aksjer hver måned.

Kjøp Facebook aksjer

Trinn 3: Kjøp aksjen

Innenfor kontoen din kan du deretter sende inn en ordre om å kjøpe aksjen. Du kan bruke en markedsordre eller en begrenset ordre. Med en markedsordre kjøper du aksjen direkte til gjeldende pris. Med en begrenset ordre kjøper du bare aksjen når prisen er på et visst nivå.

Bestem alltid strategien din på forhånd. Tenk på hvilken pris du vil kjøpe på og hvilken pris du ønsker å selge på. Noen ganger kan det til og med være lurt å sette opp et stop loss. Med et stop loss tar du automatisk tapet når aksjekursen har falt til det nivået du mener er for lavt.

Hvordan tjener Facebook penger?

Før du begynner å investere i Facebook, er det viktig å forstå hvordan selskapet tjener penger. Ved første øyekast ser Facebook ikke ut til å være et (potensielt) lønnsomt selskap. Tross alt er det et selskap som tilbyr alle slags tjenester gratis. Men når du ikke betaler penger for et produkt, ender du ofte opp med å være produktet.

Facebook tjener mye penger på å selge annonser. Dette sosiale nettverket er veldig populært blant bedrifter. Dette er fordi det er mulig å målrette brukere veldig presist. Dette lar deg som selskap spesifisere nøyaktig hvilke brukere som kan se annonsene dine.

Facebook har også utnyttet nye inntektsmodeller. For eksempel kjøpte Facebook i 2012 Instagram der det nå også er mulig å annonsere. I 2019 genererte Instagram ytterligere 20 milliarder dollar i inntekter.

To år senere kjøpte Facebook også WhatsApp for 19 milliarder dollar. De tjener allerede penger gjennom WhatsApp Business, og Facebook planlegger å introdusere annonser i applikasjonen. Med over 2 milliarder brukere vil dette før til mere inntekter.

Trade Facebook aksjer

Den største risikoen: personvern

Det er åpenbart at Facebook er et selskap med mye potensiale. Likevel er det også en risiko for Facebooks fremtidige suksess og det er personvern. Facebook har skapt overskrifter ved flere anledninger. Skandalen som omhandlet Cambridge Analytica fikk mest oppmerksomhet. Dette byrået innhentet data fra titalls millioner Facebook-brukere. Blant annet brukte selskapet disse dataene for å hjelpe Trump med sin politiske kampanje.

Flere amerikanske regulatorer var ikke fornøyde med Facebook. Den amerikanske føderale handelskommisjonen, eller FTC, påla en heftig bot på 5 milliarder dollar. Dette er selvfølgelig dårlig for Facebooks lønnsomhet og dette førte til at aksjekursen falt kraftig.

For å unngå denne typen bøter i fremtiden, må Facebook ansette flere mennesker for å beskytte brukernes privatliv og sikkerhet. Et eksempel på dette er det store teamet de ansatte, som har til oppgave å stoppe spredningen av falske nyheter.

Hvis alt dette fungerer som det skal, reduserer dette sjansen for nok en heftig bot. Samtidig vil denne typen tiltak redusere selskapets lønnsomhet. I tillegg annonserer selskaper på Facebook hovedsakelig fordi de har tilgang til mye data. Hvis Facebook er for begrenset med datainnsamling, kan nettverket bli mindre attraktivt for de som reklamerer på plattformen.

Hva tror du? Er den økte etterspørselen etter personvern en trussel mot Facebook, eller vil ikke dette utgjøre en forskjell?

Hvordan utvikler Facebook seg?

Facebook er en ganske syklisk følsom aksje. Når økonomien går dårlig, ser du at selskaper ofte bruker mindre på annonser. Når bedrifter bruker mindre på annonser, tjener Facebook mindre penger.

For eksempel indikerte Facebook under korona krisen at de ville tjene merkbart mindre. Imidlertid har selskapet mer enn 50 milliarder dollar i kontanter på balansen. Dette gjør det enkelt å komme gjennom noen dårlige tider.

I det store og hele utvikler selskapet seg fortsatt godt. Antall brukere øker og Facebooks inntektstall øker også. Tror du Facebook vil vokse enda mere i fremtiden? Da kan det være lurt å kjøpe aksjen.

Er det lurt å kjøpe Facebook aksjer nå?

Facebooks langsiktige perspektiv er gjennomtenkt. Selskapet har en stor mengde likviditet (over $ 50 milliarder dollar) og et fortsatt voksende i antall brukere. Bedriftens lønnsomhet øker, og ved å bruke Instagram og WhatsApp kan de øke inntektene i fremtiden.

Styrken til Facebook ligger i det store antallet aktive brukere. I januar 2012 hadde nettverket 900 millioner brukere. I mellomtiden har dette antallet brukere vokst betraktelig til hele 2,5 milliarder! Selv folk som ikke bruker Facebook, er ofte kjent med merkevaren. Dette store publikummet kan brukes perfekt til direkte markedsføring.

Imidlertid er det også mange usikkerheter. Personvern Skandaler kan skade merket mye. Videre er det alltid risikoen for at et annet sosialt nettverk blir mer populært. Så velg riktig tidspunkt å gå inn når du skal investere i Facebook og hold øye med fremtidig utvikling.

Et spørsmål gjenstår: Er Facebook en hype?

Vi må huske på at Facebook kan også bare være en midlertidig hype. Hvem husker fremdeles Myspace som var enormt populært for et tiår siden? Selv om Facebook kan ha en lengre levetid på grunn av sin internasjonale appell, er spørsmålet fortsatt om selskapet holder seg foran konkurrentene i fremtiden.

Det kan godt være at Facebook har samme tro som andre dotcom-selskaper, og som Myspace blir en liten aktør på markedet. Facebook prøver å forhindre dette ved å kjøpe opp flere relaterte selskaper. Et eksempel på et selskap som Facebook kjøpte opp er WhatsApp som nesten alle med en telefon bruker. Instagram eies også av den blå giganten.

Facebooks vekst

For øyeblikket går det imidlertid bra med Facebook. Antallet aktive brukere øker, og antall timer brukere er på nettstedet øker også. Så lenge denne trenden fortsetter og selskapet ikke gjør noe galt, vil aksjen med all sannsynlighet fortsette å vokse.

Facebook brukere

Antall aktive brukere øker fortsatt

Bør du shorte Facebook aksjer?

Facebooks aksjekurs har alltid vært ganske ustabil. Rett etter lanseringen var det en enorm prisnedgang etterfulgt av en stor økning. Faktum er at mange nybegynnere investorer kjøper Facebook aksjer fordi de bruker Facebook og kan identifisere seg med selskapet.

Et nettsted med en stor del av verdens befolkning som medlem er åpenbart veldig interessant. Det eneste spørsmålet er om Facebook kan håndtere potensialet i en slik database full av personlig informasjon uten hindring fra alle slags personvern problemstillinger og plagsomme regjeringer.

For den smarte investoren trenger ikke dette å ha noe å si. Ved å bruke en moderne nettmeglere kan du spekulere i både kortsiktige prisfall og prisøkninger! Shortsalg er en strategi du kan bruke for å tjene på fall i markedet. Med en short posisjon får du et positivt resultat når prisen faller.

Aksjekursutvikling

Siden lanseringen av aksjen har prisen skutt fra $ 38 til godt over $ 200. Dette kan delvis skyldes at det er et veldig kjent selskap. Folk som vet lite om aksjer, er mer sannsynlig å kjøpe Facebook aksjer fordi de er et kjent selskap.

Fortjenesten har steget kraftig; i 2018 oppnådde Facebook et nettofortjeneste på mer enn 5 milliarder dollar og en omsetning på 15 milliarder dollar. Så lenge Facebook klarer å holde på brukerne, vil verdien av aksjen sannsynligvis fortsette å vokse.

Den beste måten å handle Facebook aksjer på

Den mest lønnsomme måten å handle med Facebook aksjer er å kjøpe og shorte de på kort sikt. Dette lar deg dra nytte av mindre prisbevegelser. Denne aksjen ser ut til å svare sterkt på nyhetsreporter: det anbefales derfor å følge nyheter om selskapet nøye. Ved å kjøpe Facebook aksjer til rett tid kan du oppnå høy avkastning.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar