Hvordan kan du kjøpe Google (Alphabet)-aksjer?

Du har sannsynligvis havnet på denne nettsiden via Google . Googling har blitt et kjent ord; du kan til og med finne ordet i hver eneste ordbok. Den enorme populariteten til selskapet Google kan gjøre det interessant å investere i Google ved å kjøpe aksjer; men hvordan gjør man egentlig dette? På denne siden finner du også gjeldende aksjekurs.

Tips: Google-aksjer kalles nå Alphabet-aksjer. Vi bruker begge navnene i denne artikkelen.

Hvor kan du kjøpe Google-aksjer?

Har du tillit til Google og dets morselskap Alphabet? I så fall kan det være veldig interessant å investere i Alphabet-aksjer. Tidligere har aksjonærene hatt stor nytte av Google-aksjen. Ønsker du å kjøpe Google-aksjer? Du kan trade direkte i Google-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Google-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på (Alphabet)?

Er du nysgjerrig på gjeldende kurs på Alphabet (Google)-aksjen? Nedenfor kan du se CFD-prisen til Alphabet. Ved å se på Google-aksjekursen kan du bestemme om det er et lurt tidspunkt for å investere i aksjen. Om du ønsker å å investere med engang kan bruke knappene i diagrammet.

Selskapsinformasjon om Google

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Google.

Analyse av Google-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Google-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Google har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Google de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Google de siste 5 dagene:

Hvordan vil Google prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Google vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Google, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hvorfor investere i Alphabet (Google)?

Alle kjenner Google fra søkemotoren; men visste du at Google er mer enn bare en søkemotor? Mye har skjedd siden Larry Page og Sergey Brin grunnla Google den 4. september 1998. Det fine med selskapet er at det en gang ble skapt i en liten garasje mens I dag er Google en gigantisk aktør på internettmarkedet.

I Storbritannia er Google markedslederen på søkemotor markedet, med nesten nitti prosent; dette kan gjøre det til en attraktiv investering hvor det absolutt kan være verdt å kjøpe aksjene til rett tid.

Kjøpe Google aksjer

Kort analyse av Alphabet-aksjen

La oss starte med en kort analyse av Alphabet-aksjen. Siden 2015 har Google vært en del av Alphabet-gruppen som et eget selskap. Innenfor denne organisasjonsstrukturen har de separate selskapene som Google og Life Science stor frihet til å utføre oppgavene sine skikkelig.

Google kan tjene mye ekstra på salg av smarttelefoner og nettbrett i fremtiden. Det er fortsatt flere som vet hvordan de skal finne veien til disse produktene. I tillegg blir Android-operativsystemet stadig mer populært. Alphabet eller Google kan reagere fint på disse trendene ved å selge enda flere av disse produktene.

kjøp av Google aksjer

Søke giganten er imidlertid under et visst press på grunn av fremveksten av alternativer. Mange bruker for eksempel applikasjoner for å finne svar på sine presserende spørsmål. For øyeblikket er Google fortsatt markedsleder som søkemotor. Tror du at det er slik Google klarer å vedlikeholde denne markedsposisjonen? Da kan det være attraktivt å kjøpe Alphabet-aksjer.

En annen trussel du må se etter er omdømmet til selskapet. For eksempel var det en kjent rettssak der det kom frem at Google plasserte konkurrenter mindre høyt oppe i søkemotoren. EU-kommisjonen bøtela Google og søke giganten måtte endre sine måter. Situasjoner som dette er selvfølgelig ikke bra for et selskaps omdømme.

Ønsker du å kjøpe Google- eller Alphabet-aksjer? Tenk selv om du har tillit til fremtiden til selskapet. Er dette tilfellet? Da er det absolutt attraktivt å kjøpe aksjene.

Hva er Googles konkurranse?

I Storbritannia er Google den klare markedslederen med en markedsandel på omtrent 85 %. Slik er det også over hele verden. Likevel er det konkurranse. Hvilke konkurrenter bør du være mest oppmerksom på før du kjøper Alphabet-aksjer?

Bing

Bing er Microsoft’s søkemotor og den nest største søkemotoren i verden. Med en markedsandel på 2,32 % er Bing langt på vei ikke like stor som Google, som har en verdensomspennende markedsandel på 92,71 %. Likevel vil Google måtte holde et øye med Bing.

Yahoo!

Yahoo! pleide å være mye større. Likevel brukes søkemotoren bare av rundt 1,6 % av verdens befolkning. I noen land er Yahoo!s markedsandel fortsatt bemerkelsesverdig stor. I Indonesia, Irak og Iran har Yahoo! har et større antall brukere.

Baidu

Baidu er en stor søkemotor i Kina. Google er blokkert i Kina gjennom vanlige kanaler. Som et resultat har den lokale aktøren Baidu blitt stor. I Kina har søkemotoren 67 % av markedet. Kina er selvsagt et interessant marked for søkemotorer på grunn av sin størrelse og raske økonomiske utvikling.

Yandex

I Russland er Google fortsatt størst, men den overgår bare den lokale søkemotoren Yandex med en liten bit. I denne regionen vil Google derfor måtte gjøre sitt ytterste for å forbli den største søkemotoren.

Lokale konkurrenter

Det er flere lokale konkurrenter i forskjellige land. Google må fortsette å analysere de spesifikke markedene for å ligge foran lokale konkurrenter. I Sør-Korea, for eksempel, er Naver mye brukt. SNZ er en populær søkemotor i Slovakia og Seznam i Tsjekkia.

Konkurrentanalyse

Samlet sett kan vi konkludere med at Google er en sterk merkevare som dominerer over hele verden. Dette betyr ikke at Google kan lene seg tilbake og slappe av. Det er mange andre regioner der trusselen fra en annen søkemotor kan merkes. Tror du Google kan fortsette å utvide? I så fall kan det absolutt være interessant å kjøpe Google-aksjer.

Tips: her Du kan ta en titt på markedsandelene til søkemotorer per region.

Hvorfor bør du kjøpe Alphabet-aksjer?

Før du investerer i Alphabet- eller Google-aksjer, må du forstå styrken til selskapet. Vi vil diskutere de positive punktene ved aksjen nedenfor.

Kraftig data

Google mottar en enorm mengde interessante data. På verdensbasis mottar Google mange milliarder søk hver dag. Basert på dette kan Google bruke svært komplekse algoritmer for å forutsi hvordan folk oppfører seg på internett, noe som selvsagt er av interesse for annonsører.

Denne informasjonen vil føre til at annonser blir mer sofistikerte og at annonsører lettere kan nå ut til en bestemt målgruppe. Dette bidrar til lønnsomheten til Alphabet-aksjen og kan påvirke prisen positivt.

Ulike produkter

Google er mer enn bare en søkemotor. Google er en del av Alphabet, som inkluderer mange flere produkter. Tenk for eksempel på produksjon av Android-telefoner og Google Home. Google eier også YouTube og lanserer jevnlig interessante nye produkter. Et selskap som diversifiserer er mindre avhengig av én inntektskilde og kan derfor være en tryggere investering.

Selskapet går med overskudd

Hvert år legger Google eller Alphabet ut gode resultattall. Dette kan også sees i utviklingen av aksjekursen. Da Google ble børsnotert var aksjene bare verdt 54 dollar. 14 år senere har aksjekursen gått over 1000 dollar. Som investor er Google derfor en økonomisk interessant aksje. Tror du Google kan opprettholde denne prisen? Da kan det være interessant å kjøpe Google-aksjer og legge dem til porteføljen din.

Dominans

Google dominerer det globale markedet. Som et resultat nyter de et sterkt merkenavn. Alle kjenner Google og ordet er til og med inkludert som et verb i ordboken. Fordi selskapet er så stort, kan det også dra nytte av stordriftsfordeler: for eksempel kan store datasentre redusere kostnadene.

Android

En annen fordel for Google er Android-operativsystemet for mobiltelefoner. I motsetning til Apples operativsystem fungerer dette systemet også på billigere telefoner. Som et resultat kan nå et bredere publikum. Det er nettopp disse fremvoksende økonomiene som vil være en viktig inntektskilde de neste tiårene. Google reagerer godt på denne trenden og dette kan ha en positiv effekt på den fremtidige aksjekursutviklingen.

Risikoer ved å investere i Google

Å kjøpe aksjer i Alphabet eller Google innebærer også en viss risiko. La oss se på de potensielle svakhetene ved denne aksjen.

Risiko for nesten monopol

Google er så sterk at det noen ganger blir sett på som et monopol. I slike tilfeller legger EU-kommisjonen raskt bøter på milliarder. Som investor må du derfor følge nøye med på om Google overholder alle lover og regler. Selskapet er jevnlig under lupe og bøter kan legge press under aksjekursen.

Etikk og personvern

Google eller Alphabet må også være forsiktige med å beskytte sitt rykte. Det er ikke alltid helt klart hva Google gjør med alle dataene. Google har enorm makt når det gjelder å avgjøre hvilken informasjon som vises eller ikke vises til offentligheten. Dårlige nyheter kan gi Alphabets aksjekurs en negativ impuls. Hold derfor alltid et øye med nyhetene når du ønsker å kjøpe aksjer i Google.

Økonomisk avhengighet

Mer enn 90 % av Googles inntekter kommer fra annonsene. Disse annonsene plasseres av forbrukere og bedrifter. Når det ikke går bra med økonomien, synker annonse budsjettene. Dette går da på bekostning av Googles lønnsomhet.

Det er derfor lurt, før du kjøper Google-aksjer, å analysere hvordan økonomien går. Ser det ut til at økonomien kommer til å krympe i fremtiden? Da er det kanskje bedre å vente en stund før du investerer i Google-aksjer.

Feil

Google gjør heller ikke alltid alt riktig. Alphabet sosiale nettverk, for eksempel, var en direkte fiasko. Et annet eksempel på feil var Google-brillene, som aldri ble utgitt til slutt. Google investerer mye penger i utviklingen av nye teknikker, og de tjener jevnlig mye penger på dette. Det er likevel viktig å følge nøye med på disse utviklingskostnadene.

Konkurranse

Vi har allerede diskutert Googles hovedkonkurrenter i artikkelen. Det er imidlertid viktig å understreke nok en gang at det er viktig å følge nøye med på konkurrentene fra Alphabet. Tross alt, Facebook har også erstattet Myspace på ikke altfor kort tid. Hvem sier at en annen part ikke kan gjøre det samme med Google?

Google prisutvikling

Nedenfor kan du se kursutviklingen på Google-aksjen. Som du kan se, flyttes Google-aksjen regelmessig. Nyheter kan ha sterk innflytelse på aksjekursen. Du kan videre bruke prisutviklingen til å forutsi fremtidige trender. Når du aktivt investerer i Alphabet-aksjer, kan du reagere optimalt på dagens markedssituasjon.

Alphabet Google-aksjekurs

Hvordan vet du når du skal kjøpe aksjen?

Nå er selvfølgelig spørsmålet hvordan man vet når man skal kjøpe aksjene; for dette er det viktig å bruke god timing. Før du åpner en investering, må du ha en god grunn for å gjøre det. En årsak kan være basert på både fundamental og teknisk analyse.

Av en fundamental grunn kjøper du Google-aksjer fordi du ser noe i tallene eller nyhets rapportene som du tror vil øke verdien på selskapet. Tenk for eksempel på høyere forventede resultattall eller kanskje et vellykket oppkjøp av et annet selskap av Google. Du kan lese mer om dette i artikkelen vår fundamental analyse.

En annen stadig mer populær måte å investere på er teknisk analyse. I dette tilfellet ser du etter visse mønstre i Google-aksje grafen. Tenk på visse nivåer som prisen alltid berører og deretter spretter av igjen. Du kan lese mer om dette i vår veiledning om investering >>

Hvordan tjener Google pengene sine?

Google genererer først og fremst mye inntekt ved å vise annonser. Disse annonsene kan blant annet ses i søkemotoren. De sponsede lenkene er lenker som annonsørene betaler for. Når en besøkende klikker på dem, mottar Google en betaling fra annonsørene.

Google-ad

Hvordan tjener Google pengene sine?

Men før du plasserer din første investering i Google, er det lurt å lese hvordan Google tjener pengene sine. Tross alt er det overskuddet som Google klarer å gjøre som gjør at Google-aksjene kan stige i fremtiden. Google har et stort arsenal av internett tjenester, inkludert YouTube, Gmail og Android.

Alt i alt tjener Google hovedsakelig store inntekter ved å vise annonser. Disse annonsene kan blant annet sees i søkemotoren. De sponsede lenkene er lenker som annonsørene betaler for. Når en besøkende klikker på dem, mottar Google et beløp fra annonsørene.

Det smarte trikset bak dette er at Google bruker en tjeneste som heter Google AdWords: innenfor denne tjenesten kan annonsører by mot hverandre for bestemte søkeord. For eksempel er økonomiske vilkår om å låne penger noen ganger verdt mer enn $10,00 per klikk.

I mellomtiden skapes enda mer verdi i Google ved også å tilby Google AdSense-tjenesten. Dette er en tjeneste som lar folk sette inn annonser på nettsiden deres. Google undersøker deretter vilkårene som vises på nettstedet og viser relevante annonser. Både Google og eieren av nettstedet får en del av overskuddet som kommer fra besøkende som klikker på annonsene.

Disse annonsene har sørget for at Google-aksjene har en høy pris. Gitt den raske veksten til Internett, er sjansen for ytterligere kursgevinster absolutt ikke utelukket!

Investering i google

Maksimer fortjenesten i Google-aksjer

Til syvende og sist vil du selvfølgelig tjene så mye penger som mulig med investeringen din i Google. Dette gjør du ved å bruke investeringene dine klokt. For det første er det viktig å forstå at prisen svinger. Negative nyheter som personvern søksmål får prisen til å falle midlertidig.

Det er imidlertid mulig, ved hjelp av et smart triks, å tjene penger med Google-aksjer selv ved fallende kurser. Dette gjør du ved å åpne en shortposisjon på aksjen; du tjener deretter penger når prisen faller.

Det er også lurt å bruke ordrer når du kjøper Google-aksjer. Du kan angi verdien du kjøper eller selger CFD-aksjer til i Plus500s programvaren. Det er også mulig å sette fortjeneste eller tap på en investering i Google til en viss verdi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar