Trade bitcoin: hvordan investere i bitcoins?

Bitcoin er kjent for sine store prissvingninger. Disse svingningene gjør bitcoin til den perfekte eiendelen å trade i. Men hvor og hvordan kan du investere i bitcoins? I artiklene her vil du oppdage hvor du kan investere i bitcoins og vi skal gi deg en kort guide slik at du umiddelbart kan begynne å trade bitcoins!

Handle i Bitcoins i 3 trinn

1 – Velg en kryptobørs: Du kan kjøpe Bitcoins direkte på en kryptobørs.

2 – Sett inn penger: Du kan sette inn penger direkte hos nesten alle kjente børser.

3 – Kjøp Bitcoins: Du kan deretter veksle pengene dine til Bitcoins.

Ønsker du å investere i Bitcoins? Da kan du klikke på knappen og starte med en gang!

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade Bitcoin?

Før vi går i flere detaljer og analyserer bitcoins-emnet, la oss først se på stedene der du kan investere i bitcoins. For øyeblikket er det en noen får pålitelig nettmegler der du umiddelbart kan handle bitcoins. Hos nettmegleren Bitvavo kan du kjøpe og selge CFD-bitcoins, og du kan dra nytte av de sterke prissvingningene ved å ta riktig posisjon til rett tid.

Du kan trade i Bitcoin på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Bitcoin ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av Bitcoin.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

 1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
 2. Sett inn penger på kontoen din
 3. Velg Bitcoin
 4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe Bitcoin for
 5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes Bitcoin på kontoen din!

Hvordan kan du investere I bitcoin lønnsomt?

Bitcoin-prisen er veldig ustabil. Mens tradisjonelle valutaer bare beveger seg litt, har bitcoin-prisen gjort enorme sprang. Denne uforutsigbare og impulsive prisutviklingen gjør det mulig å tjene store mengder penger på å handle bitcoins. Penger kan tjene med både fallende og stigende priser.

I gjennomsnitt endres bitcoin prisen flere prosent per dag, slik at du kan oppnå gode resultater hver dag. Men hvordan kan du sørge for at du utnytter denne prisvolatiliteten til bitcoin maksimalt?

Maksimal fordel kan tas ved å investere effektivt i bitcoins:

 • Kjøp Bitcoin når du forventer en prisøkning.
 • Selg når du forventer en prisnedgang

Trade Bitcoins

Kort guide om trading av bitcoins

Denne korte guiden som handler med bitcoins, lærer deg alt du trenger å vite for å handle med bitcoins.

Hvordan trader du med bitcoin?

Det er ganske enkelt å investere i bitcoins hos en nettmegler. Når du kjøper eller selger bitcoins hos en megler, har du forskjellige muligheter for å utføre handler. Når du bestiller kan du bruke disse alternativene:

 • Kjøp: trykk på denne knappen når du forventer en prisøkning
 • Selg: trykk på denne knappen når du forventer en prisnedgang
 • Ordre: skriv inn beløpet du ønsker å utføre en handel på
 • Stop loss: skriv inn verdien du automatisk ønsker å ta tap på
 • Ta fortjeneste: Skriv inn den verdien du ønsker å ta fortjeneste på.

Det er lurt å alltid bruke stop loss. På denne måten unngår du uventede tap på investeringene hvis du for eksempel er utilgjengelig et øyeblikk.

Kjøp bitcoin

Eksempler på priser. Se her hvordan du legger inn en ordre for bitcoin CFD.

Når bør du kjøpe bitcoin?

Det er lurt å kjøpe bitcoins når du forventer at prisen vil øke. Bitcoin-prisen vil normalt øke når positive nyheter treffer forsidene. Medieoppmerksomhet vil også skyve bitcoin prisen til regioner med høyere pris. Media omtalen vil overbevise investorer om å kjøpe flere bitcoins, noe som resulterer i en ytterligere prisøkning. Dette er derfor de ideelle øyeblikkene å investere i bitcoins.

Nedenfor finner du et eksempel på en nyhetsmelding som bidrar til prisøkningen i bitcoin. Ved å lese denne meldingen kan du tenke selv om det er et godt øyeblikk å kjøpe bitcoin. Fordi bitcoins nå også kan omsettes som futures, kan større finansinstitusjoner også dra nytte av den digitale valutaen. Etter å ha lest en positiv melding, er det lurt å kjøpe.

Reuters positiv Bitcoin nyhet

Gunstige nyheter fører ofte til økningen av bitcoin-prisen. Kilde: Reuters.com .

Når selger du bitcoin?

For å få mest mulig ut av bitcoin-investeringene dine, handler det ikke bare om å kjøpe, men også selge bitcoins til rett tid. Mange nettmeglere på nettet gir deg muligheten til å gå short.. Når du går short, tjener du på at prisen på bitcoin synker. Hvert prisfall på bitcoin vil bety et overskudd for deg! Dette gjør det mulig å dra nytte av alle mulige pris utviklinger. Derfor kan også negative nyheter være en utløser for å begynne å trade med bitcoins.

Nedenfor finner du et eksempel på en nyhetsmelding som kan bidra til en prisnedgang på bitcoin. Det er veldig viktig å alltid lese innholdet i meldingen nøye. Det faktum at Kina planlegger å forby utgivelsen av nye digitale mynter, er helt klart et veldig negativt signal. Kina er veldig stort land, og når kryptovaluta blir forbudt i denne delen av verden, kan det føre til en betydelig prisnedgang på bitcoin. I dette tilfellet kan det være best å gå short.

Kina forbyr Bitcoin

Negative nyheter fører ofte til en prisnedgang på bitcoin. Kilde: theverge.com .

Hva er egentlig bitcoin?

Før du investerer i bitcoins, er det viktig at du forstår hva bitcoin er. Bitcoin kan sees på som en ny digital mynt. Disse digitale myntene kalles også kryptovalutaer. Sammenlignet med normale valutaer er bitcoin ganske rar. Bitcoin er ikke regulert og påvirkes ikke av noen sentralbank eller myndighet.

Bitcoin er en oppfinnelse av en mastermind-hacker kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Bitcoins utvinnes ved hjelp av datamaskiner som beregner og oppdager svært kompliserte tallsekvenser. Men hvordan kan en digital mynt ha noen verdi? Og hvordan kan du skaffe deg bitcoins selv? Vi vil diskutere dette i resten av artikkelen:

En film som forklarer hva bitcoins handler om i layman’s betingelser

Hvordan får bitcoin verdi?

Bitcoins brukes ikke som et gyldig betalingsmiddel i noe land. Det kan derfor høres litt rart ut at bitcoins eller også kalt BTC har en viss verdi. Denne verdien skapes av at bitcoins brukes i den elektroniske verdenen som et online byttemiddel. Hver bruker har sin egen lommebok, og bitcoins kan overføres til andre Internett-brukere ved hjelp av en unik bitcoin-adresse.

Ved å bruke bitcoins som et aktivt utviklingsmidler er det skapt en viss verdi. Prisene knyttet til investeringer i bitcoins opprettes derfor på samme måte som prisene knyttet til investeringer i aksjer. Et økende antall nettbutikker aksepterer bitcoin betalinger, og disse bitcoins ser også ut til å komme seg i fysiske butikker. Nylig har for eksempel den nederlandske Bar De Waag i Delft akseptert bitcoin betalinger.

Hvordan kan du grave etter bitcoin?

Det er nå klart at verdien av bitcoins eksisterer fordi den brukes som utviklingsmidler, men hvordan får du egentlig laget bitcoins? Uten etterspørsel ville ikke bitcoin være verdt noe. Men fordi bitcoins må bli funnet gjennom mining, tar det tid og energi å finne en bitcoin.

For å generere en bitcoin, må en datamaskin jobbe for den. Mining er en prosess der datakraft brukes til å finne en unik kode som kan brukes til å skaffe en bitcoin. Det er bare et begrenset tilbud av bitcoins. Samtidig er det en økende etterspørsel fordi bitcoin i økende grad brukes som betalingsmåte. Et like tilbud kombinert med en økende etterspørsel resulterer i en økende bitcoin-pris.

mining Bitcoins

De 3 investerings strategiene for bitcoin

3 strategier som du kan bruke når du investerer i bitcoin. La oss se på disse tre strategiene:

Kjøp og hold strategi

Dette er en god strategi for hvem som helst som har stor tillit til bitcoin. Denne strategien innebærer fysisk å kjøpe bitcoins som du har på lengre sikt. Noen mennesker tror at bitcoin en dag vil være verdt over $ 100.000. Når du bruker denne strategien, er det et smart trekk å kjøpe når prisen når er lavere. Ved å gjøre dette oppnår du straks høyere avkastning om prisen faktisk stiger.

Long posisjon

Noen investorer velger å investere i bitcoin når prisen øker. Dette er også kjent som å gå long på bitcoin. Det er viktig å vurdere på forhånd til hvilken pris du skal selge bitcoin. Denne strategien innebærer å ta fortjeneste når du tror at bitcoin prisen vil falle igjen i fremtiden.

Short posisjon

Bitcoin har krasjet regelmessig. Du kan dra nytte av et krasj ved å plassere en ordre på en fallende pris. Du oppnår et positivt resultat når bitcoin prisen fortsetter å synke. Denne metoden krever også å vurdere på forhånd til hvilken pris du vil stenge stillingen. En posisjon bør stenges når du mener at bunnen av bitcoin-prisen er nådd.

Hvorfor øker bitcoin prisen regelmessig?

 • Bitcoin har etablert en hype rundt seg: Medieoppmerksomhet tiltrekker investorer
 • Det er et nytt betalingsmiddel som brukes av ulike tjenesteleverandører og nettbutikker.
 • Valutaen er anonym og derfor et godt betalingsmiddel for kriminelle.
 • Bitcoin blir ofte sett på som en «safe haven» som f.eks gull.
 • Bitcoin kan brukes til å unngå transaksjonskostnader

Gjeldende bitcoin pris

Finn under den faktiske CFD-prisen på bitcoin. Det er også mulig å umiddelbart kjøpe eller selge CFD-bitcoins ved hjelp av knappene nedenfor.

Crash of the bitcoin 2017 Bitcoin krasjet I 2017

Etter den utrolige bitcoin-hypen i 2017 var det ett alvorlig prisfall. Har valutaen mistet all sin verdi? Det kan være litt kortsiktig. Handelsvolumene er fortsatt høyere enn sommeren 2017. Dessuten har den underliggende teknologien fortsatt mye potensial. Problemet er at prisen på selve mynten knapt gjenspeiler den underliggende verdien: verdien skapes hovedsakelig av spekulanter.

Smarte investorer ser imidlertid ikke på dette som et problem. Selv nå som bitcoinprisen fortsatt er veldig ustabil. Du kan dra nytte av denne volatiliteten ved å bruke ordrer og ved å surfe forsiktig og gripe alt du kan på bølgene opp og ned. Aktiv handel med bitcoin anno 2018 er derfor fortsatt veldig relevant!

Oppdatering 2020: bitcoin prisen gikk skyhøyt i begynnelsen av 2020 og nådde en pris på 10.000 dollar. Korona viruset har imidlertid igjen forårsaket en prisnedgang. Likevel, å være en aktiv investor er det fortsatt forskjellige å dra nytte av bitcoin-investeringer.

Andre kryptovaluta

Bitcoin er den mest kjente kryptovalutaen. I mellomtiden er det hundrevis av alternative kryptovalutaer som kan trades. Alle disse kryptovalutaene har sine unike egenskaper som gjør dem interessante alene. Det er stor sjanse for at bitcoin til slutt vil bli forbigått av en annen valuta som kan ha mer potensial.

I dag ser vi imidlertid fortsatt en klar bitcoin-dominans. Det er en sterk sammenheng mellom bitcoin prisen og prisen på altcoins som Ethereum og NEO. På noen plattformer trenger du til og med bitcoins for å kjøpe andre kryptovalutaer. I artikkelen som invester i kryptovalutaer, kan du finne mer informasjon om de mest berømte kryptovalutaene som kan handles i dag.

trading cryptocurrencies

Risikoen ved å handle med bitcoin

Fordi bitcoins ikke er regulert av en sentralbank, er det veldig vanskelig å bruke noen form for regulering på denne typen valuta. Dessuten, fordi kilden til bitcoins er ganske uklar, kan skitne spill spilles av ulike meglere og folk i nettverket fordi det er vanskelig å spore kilden til en bitcoin. Videre kan bitcoins brukes til hvitvasking av penger fordi de er så vanskelige å spore. Derfor, hvis du ikke er forsiktig, kan det være ganske farlig å investere i bitcoins!

Når du bestemmer deg for å investere i bitcoins, er det viktig å huske at bitcoin ikke har noen underliggende verdi. Når du for eksempel kjøper en aksje, er du medeier i et selskap. Bitcoin administreres ikke av noen, og den har ingen fysisk ressurs i bakgrunnen som legger til usikkerheten til bitcoin i fremtiden.

Du må også sørge for nok sikkerhet. Når du for eksempel aktivt handler bitcoins på Plus500, kan du ikke bli ranet fordi du bruker derivater til å handle bitcoin. Når du fysisk kjøper bitcoin, kan lommeboken din bli kompromittert og ranet. Det ville ikke være første gang, investorer mister bitcoins verdt tusenvis av kroner.

Til slutt er det viktig å huske at kryptovaluta er komplisert. Takket være den brukervennlige programvaren til nettmeglere er det enkelt å kjøpe eller selge kryptovaluta som bitcoin på et øyeblikk. Vær oppmerksom på at den underliggende bitcoin-teknikken er veldig komplisert. Gjør en skikkelig og utvidet undersøkelse og nøye veie fordeler mot risiko før du åpner en posisjon.

Alt i alt er bitcoins en veldig interessant, men også veldig spekulativ investeringsmulighet. Det kan være veldig gøy å spille med denne typen finansielle verdipapirer, men vi anbefaler ikke å satse for mye penger på bitcoin-trading.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar