Sukker investering: hvordan kan du investere i sukker?

Du kan investere i aksjer, men du kan også velge å investere i råvarer. Disse inkluderer olje, naturgass, gull, sølv, men også sukker. I denne artikkelen kan du lese hvordan du kan investere i sukker.

Sukker som investeringsprodukt

Når du tenker på råvarer, tenker du vanligvis på produkter som olje, naturgass og gull. Det mange ikke vet er at sukker er et av de mest brukte råvarene i verden. Hvis du vil investere i varer, kan du også velge å investere i sukker.

Ikke bare putter du sukker i kaffen, men det blir også tilsatt mange andre produkter. Tenk på kaker, søtsaker, brus og til og med mange produkter du ikke ville forvente inneholde sukker. Sukkerindustrien er en industri på flere milliarder dollar som kan være verdt investeringen din.

Hvordan kan du investere i sukker?

Du kan investere i sukker på forskjellige måter. Du kan også velge å handle direkte i sukkerprisen. Et annet alternativ er å kjøpe sukker aksjer. Til slutt kan du også investere i sukker ved å kjøpe en deltakelse i et fond eller ETF. La oss se hva mulighetene er!

Handel med prisutviklingen på sukker

Hvis du ønsker å investere i sukker, trenger du ikke kjøpe sukker fysisk og lagre dem på loftet. Alle som investerer i sukker jobber alltid med kontrakter. Disse kontraktene har en bestemt verdi.

Du kan handle med sukker via en nettmegler. Når du åpner en posisjon, må du angi om du tror at sukkerprisen kommer til å stige eller falle. Hvis du velger en langsiktig posisjon på sukker, spekulerer du på en prisstigningen. Hvis du åpner en short posisjon, spekulerer du på en prisnedgang.

Åpner du en lang posisjon og øker sukkerprisen? Da tjener du på det. Går du short og det virkelig er et prisfall? Da får du også et positivt resultat. Hvis du ikke tar den riktige avgjørelsen, mister du penger. Det grunnleggende om investering med sukker er enkelt å forstå.

Tips: bruk et stopp loss når du handler med sukker. Med et stop loss kan du begrense ditt maksimale tap på en lang eller short posisjon. Med et stopp loss blir posisjonen din automatisk stengt når en bestemt pris er nådd.

Investering i sukker aksjer

Du kan også velge å investere i sukker ved å kjøpe aksjer i selskaper som er involvert i denne varen. Tenk på sukker produsenter som f.eks Imperial Sugar Company og Alexander og Baldwin. Du kan også investere i godteri produsenter som f.eks Hershey og Tootsie Roll Industries. Andre faktorer enn sukkerprisen spiller en viktig rolle i utførelsen av sukkerrelaterte aksjer. Undersøk derfor alltid selskapet bak en aksjen godt.

Ønsker du å kjøpe sukker-aksjer? Du kan trade direkte i sukker-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt sukker-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Investering i sukker-ETFer

Du kan også velge å investere i sukker ved å bruke en ETF. Med en ETF kan du investere i sukker i løpet av få minutter. Denne investerings formen er også egnet på lengre sikt. Eksempler på midler som omhandler sukker er iPath Series B Bloomberg Sugar Subindex Total Return ETN, Teucrium Sugar Fund og iPath Pure Beta Sugar ETN. En ulempe med å investere i sukker med ETF er er at du har liten kontroll over investeringen din.

invester i sukker

Hva er fordelene med å investere i sukker?

Investering i sukker gir de nødvendige fordelene. En stor fordel med sukker er at det er et masseprodukt. Som et resultat kan andre parter neppe påvirke sukkerprisen. Som et resultat er sjansen for prismanipulasjon mye mindre.

En økende verdensomspennende etterspørsel er også en fordel for å investere i sukker. I fremvoksende økonomier øker velstanden til den gjennomsnittlige innbyggeren. Flere og flere vil ønske å kjøpe søte produkter som is og sirup. Økningen i etterspørselen etter sukker kan føre til at prisen stiger.

Sukker er et essensielt produkt som du nesten ikke kan ignorere. Den gjennomsnittlige nederlenderen i Nederland bruker mellom 50 og 80 gram sukker om dagen. Sukker tilsettes derfor til mange produkter. Visste du at du til og med kan finne sukker i brød? Dette er triksene til matprodusentene for å gjøre oss avhengige av visse matvarer.

Den største fordelen med handel med sukker er sjansen for å oppnå høy avkastning. Spesielt under spesielle omstendigheter, for eksempel feil ved en høsting, kan prisen plutselig stige kraftig. Som en aktiv investor kan du reagere godt på disse omstendighetene, slik at du kan konvertere disse bevegelsene til søte fortjenester!

Hva er ulempene ved å investere i sukker?

Investering i sukker har også sine ulemper. Sukker i seg selv gir deg ikke en direkte utbytte. Når du investerer i en virksomhet, mottar du ofte en fortjeneste fordeling på aksjene i form av utbytte. Selvfølgelig kan du unngå denne ulempen ved å kjøpe aksjer i selskaper som er aktive i sukkerindustrien.

En annen risiko for investeringer i sukker er det faktum at produktet i økende grad blir sett på som dårlig. Folk fokuserer på helsen sin og prøver å eliminere sukker så mye som mulig. Hvis denne trenden fortsetter, kan etterspørselen etter sukker avta i fremtiden.

Det er også viktig å huske at sukkerindustrien overvåkes nøye av for eksempel Europakommisjonen. Når du investerer i et selskap som driver med dårlig praksis, kan det gå galt.

Hvordan bestemmer du verdien av sukker?

Når du begynner å investere i sukker, må du avgjøre om prisen vil stige eller falle. For å oppnå dette er det viktig å se på forskjellen mellom produksjon og forbruk. Hvis produksjonen er betydelig høyere enn bruken, vil prisen synke.

Det er viktig å nevne at mye sukkerrør kommer fra Brasil og India. Når du forutsier prisen, kan du derfor se på disse regionene. Ekstremvær i Brasil, for eksempel, kan føre til at høsten mislykkes, noe som kan føre til redusert tilbud. Hvis tilbudet er lavere, vil prisen ofte stige.

Til slutt kan bønder bestemme seg for å bytte til en annen avling når sukker inntekten synker. Dette kan for eksempel være tilfelle med importavgifter eller når bøndenes gjeld øker. Når du investerer i sukker, er det derfor viktig å holde et godt øye med faktorer som kan påvirke tilbudssiden.

Hva er dagens pris på sukker?

Nedenfor kan du se dagens pris på sukker. Du kan også åpne en CFD-posisjon direkte på varen:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar