Invester i kakao

Investeringsmuligheter presenterer seg i alle former og størrelser. Markedet du velger, avhenger av din kunnskap og av dagens lønnsomhet i markedet. Investering i aksjer er bare en investeringsmulighet. Å sikre en god og balansert portefølje er avgjørende for langsiktig suksess.

En måte å diversifisere porteføljen din er ved å investere i kakao og andre ulike råvarer. Kakao kan være en stabil og pålitelig søyle i porteføljen din. I denne artikkelen lærer vi deg hvordan du kan investere i kakao.

Hvorfor investerer du i kakao?

Å investere i varer som kakao er et godt grep for å diversifisere porteføljen din. Kakao er en råvare, noe som betyr at det er et stabilt og naturlig produkt, for eksempel sukker eller kaffe. Det som gjør investering i varer interessant er det faktum at vi alltid trenger råvarer. Det er en nesten konstant etterspørsel etter råvaren.

Investering i kakao aksjer

Dessverre er ikke de fleste kaffeproduserende selskaper notert på børsen. Ønsker du å investere i aksjer knyttet til kakao? Da kan du vurdere å kjøpe aksjer som er involvert i produksjon av sjokolade. Kakao er den viktigste ingrediensen for en velsmakende sjokolade bar.

Ønsker du å kjøpe kakao-aksjer? Du kan trade direkte i kakao-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
Plus500-trade-stocksSpekuler med CFD-er i økende og fallende priser på kakao-aksjer!
80% av detaljhandelens CFD-kontoer taper penger.
AvatradeHandle aktivt kakao-aksjer til lav pris med en gratis demo!
DegiroDra nytte av lave avgifter når du kjøper kakao-aksjer, det er en innovativ plattform med høy sikkerhet!
Handle aktivt kakao-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Invester i kakao

Illustrerende priser

Langsiktig investering i kakao

Vil du heller investere i kakao på lang sikt? Dette kan gjøres ved å kjøpe en ETF som omhandler kakao. En kakao -ETF er et fond som prøver å spore kakao prisene så tett som mulig. Den mest kjente ETFen for handel med kakao er ETF iPath Cocoa ETF (NIB). Et mindre fond du kan investere i er iPath Pure Beta Cocoa ETF (CHOC). Sistnevnte er imidlertid mindre likvid fordi fondet tiltrekker seg færre investorer.

En av de billigste plattformene for handel med disse og andre fond er DEGIRO. Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis konto hos DEGIRO:

Kjente amerikanske sjokolade aksjer:

  • Hershey Co.
  • Mondelez International
  • Rocky Mountain sjokoladefabrikk
  • Tootsie Roll Industries

Kjente sveitsiske sjokolade aksjer

  • Nestlé
  • Barry Cellebaut
  • Sjokoladeprodusentene Lindt & Spruengi

Kakao kontra andre råvarer

Selv under en krise trenger folk fortsatt kakao, kaffe eller sukker. Forbruket av disse produktene fortsetter til tross for eventuelle globale kriser som kan oppstå. Dette er forskjellig fra råvarer som olje og gass. Tilbud og etterspørsel etter råvarer som kakao, kaffe og sukker er relativt stabilt sammenlignet med disse varene.

Gull og sølv er tilgjengelig i mindre mengder, og tilbudet har en direkte innvirkning på markedet. Dette er ikke tilfelle med kakao. Man oppdager ikke plutselig en skog for kakaoplantasjer som plutselig dobler tilbudet og senker prisen. Dette betyr at kakao prisene aldri vil være så volatil som prisene på edle metaller eller kryptovaluta.

Vareutveksling av kaffe, kakao og sukker

The Coffee, Sugar and Cocoa Exchange (CS&CE) er en vareutveksling som ble opprettet i september 1979 for å gjøre handelen med disse råvarene lettere og tryggere. Det er en spesifikk børs som spesialiserer seg på handel med futures av disse råvarene. Dette er stedet for å få fremtiden din i disse stabile råvarene.

handel med kakao

Myke råvarer og harde råvarer

Råvarer, også kjent som varer, er delt inn i to typer: harde råvarer og myke råvarer. Harde råvarer er naturressurser som må utvinnes, for eksempel gull, gummi og olje. Myke råvarer er landbruksprodukter eller husdyr som mais, hvete, kaffe, sukker, soyabønner og svinekjøtt.

Det er viktig å kjenne forskjellene når du investerer i kakao, fordi de begge har forskjellige egenskaper og volatilitet. Harde råvarer er avhengige av naturlig forsyning, mens myke råvarer er mye mer avhengige av mennesker.

Invester i kakao

Det kan være lurt å ha myke råvare futures som en del av porteføljen din. Ved å investere i råvarer som kakao, vil du sikre ytterligere diversifisering i porteføljen din. Investering i kakao kan gjøres gjennom de fleste nettmeglerne og trenger ikke nødvendigvis å gjøres direkte via CS&CE.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar