Investere på et lite budsjett

Mange tenker at investeringer er bare egnet for folk med store mengder penger. Dette er imidlertid på ingen måte tilfelle: selv med et lite budsjett kan du oppnå et godt investeringsresultat. Ved å investere regelmessig med et lite innskudd jobber du sakte mot en større sum penger. For eksempel, med en investering på 1000 kr per måned, har du etter 20 år spart 455 773 kr om du har en årlig avkastning på 6%. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du best kan investere dine penger selv om du har et lite budsjett.

Hvordan kan du investere med et lite innskudd?

I dag er det forskjellige måter å investere med et lite budsjett. For eksempel kan du velge å aktivt trade. Du kan også handle aksjer mot lave transaksjonskostnader eller kjøpe ETFer. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere den beste måten å investere på et lite budsjett.

Alternativ 1: kjøpe aksjer på med et lavt budsjett

Vil du heller investere på lang sikt? I så fall kan du velge å kjøpe en eller flere aksjer. I dag kan du også kjøpe aksjer med et lite innskudd. Dette var ikke mulig tidligere: du betalte et minimum i transaksjonskostnader, noe som betydde at du faktisk ikke kunne tjene penger med en liten investering før i tiden.

Hvis du alltid må betale minst 50 kr i kostnader på aksjetransaksjonen, er dette allerede mer enn 2% på en investering på 1000 kr. Med en gjennomsnittlig årlig avkastning på 6% er dette selvfølgelig ikke et veldig attraktivt alternativ. Hvis du skal investere på et lite budsjett, er det derfor enda viktigere å velge en billig megler.

Et eksempel på en billig nettmegler er eToro. Med eToro betaler du ikke kurtasje, noe som resulterer i at det ikke betyr noe om du kjøper aksjer for 100, 1000 eller 10.000 kroner. Dette gjør det mulig å investere i aksjer med ethvert budsjett. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto hos eToro:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Alternativ 2: spekulerer i aksjemarkedet

Du kan velge å aktivt spekulere i aksjemarkedet ved hjelp av CFD-er. Med CFD kan du handle prisen på aksjer på kort sikt. Du kan handle så lite som 500 kr i CFDer: ved å bruke gearing kan du også ta en stor posisjon med et lite innskudd. En god handelsplattform der du aktivt kan spekulere i aksjemarkedet med et lite budsjett, er Plus500. Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo-konto med Plus500:

80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Eksempel på spekulasjoner med lite budsjett

La oss legge frem et beregningseksempel. Når du setter inn 1000 kr på en megler konto hos en megler som Plus500, kan du bruke en gearing på 1 til 5.

For eksempel en dag sitter du ser på nyhetene på TV’en og du hører at Philips har en salgssuksess takket være lanseringen av en ny TV. På grunnlag av denne nyhetssaken forventer du at Philips sin ‘aksjekurs vil stige, men du har bare 1000 kr på kontoen din.

Aksjekursen i dette eksemplet er $ 20, så med 1000 kr vil du normalt bare kunne kjøpe 5 aksjer. Imidlertid, takket være tilstedeværelsen av et gearing på en til fem, kan du kjøpe CFD-aksjer for 5000 kr, noe som betyr at du kan kjøpe totalt 25 aksjer.

Investering med et lite innskudd er derfor absolutt mulig. Det er imidlertid viktig å understreke at resultatene dine beveger seg raskere med en giringen. Når prisen faller med 10 cent, taper du umiddelbart 25 ganger 10 cent. Heldigvis kan du aldri miste mer enn du satte inn på kontoen din.

Alternativ 3: Invester i ETFer

Et siste attraktivt investeringsalternativ er å kjøpe ETF-er. En ETF er et fond som handles på børsen. Normalt følger en ETF en portefølje med investeringsprodukter; disse kan for eksempel være aksjer i en bestemt indeks. Med en investering i en ETF kan du derfor enkelt spore hele markeder.

Investering i ETF er ideell for investorer som har liten tid og fremdeles vil se eiendelene vokse. Du vil ikke tjene veldig fort, men på lang sikt kan pengene dine vokse mye. Dette er tilfelle om du investerer i ETF-er på forskjøvet basis: på denne måten unngår du å miste alle pengene dine ved å investere på toppen av markedet.

Med et lite budsjett er det selvsagt enda viktigere å investere til lave kostnader: DEGIRO er det ideelle alternativet for dette. Med DEGIRO betaler du ikke kjøps- og salgskostnader når du kjøper ETF’er fra kjerne valget. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte med DEGIRO:

Hva bør du være oppmerksom på når du investerer med lite budsjett?

Når du investerer med et lite budsjett, er det spesielt viktig å holde deg fokusert. Ved å ta feil avgjørelse kan du miste en stor sum penger raskt. I denne delen av artikkelen ser vi på hva du bør ta hensyn til når du investerer med et lite budsjett.

Vær oppmerksom på kostnadene

Hver investor bør ta hensyn til kostnadene. Imidlertid bør investorer med et lite budsjett være ekstra oppmerksomme på kostnadene. Hvis du kan velge mellom en megler der du betaler 20 kr eller 60 kr i transaksjonskostnader, spiller budsjettet en viktig rolle:

● Når du investerer 1000 betaler du 2 eller 6 prosent i transaksjonskostnader.

● Når du investerer 100 000 betaler du 0,02 eller 0,06 prosent i transaksjonskostnader.

gjennomsnittlig avkastning på investeringer i aksjer er omtrent 6 prosent. Dette betyr at du må være ekstra forsiktig når du investerer med små beløp, ellers sponser du bare megleren din og ikke deg selv.

Investering med et lite beløp

Risikospredning er alltid viktig

Noen investorer investerer alle pengene sine direkte i et bestemt investeringsprodukt. Mange gjorde dette under Bitcoin oppgangen i 2017 ved å investere alle pengene sine i bitcoins. Dette er veldig risikabelt: når prisen på bitcoin senere krasjer, mister du hele investeringen. Dette er noe du bør prøve å unngå som investor, spesielt når du har et lite budsjett.

Det er derfor lurt å spre pengene dine på forskjellige investeringsprodukter. Når du sprer pengene dine over flere investeringsprodukter, reduserer du volatiliteten i investeringene dine, noe som gjør at resultatene dine svinger mindre. Du kan spre investeringene dine over f.eks:

● Ulike investeringsprodukter som aksjer og obligasjoner

● Ulike regioner som Amerika og Afrika

● Ulike sektorer som detaljhandel og bank

● Tid: invester penger på forskjellige tidspunkter

Du kan spre investeringene dine ved å investere i forskjellige selskaper. Når du investerer hos en billig megler, kan du også åpne flere små investeringsposisjoner. Det er også attraktivt for mange å investere i et indeksfond ved å bruke en ETF. Med en ETF kan du umiddelbart investere i et større utvalg av aksjer.

Tålmodighet og disiplin

Tålmodighet og disiplin er kanskje enda viktigere for investoren med et lite budsjett. Når du investerer millioner av kroner, er det mye handling: til og med en økning på en prosent gir store fortjenester. Dette er selvfølgelig ikke tilfelle når du investerer med et lite innskudd på f.eks 1000 kr. Selv en avkastning på 100% resulterer bare i en profitt på 100k kr.

Det er derfor viktig å huske på en langsiktig visjon. Ved å investere med en liten sum penger kan du bygge opp en stor kapital på lang sikt. Mange små investeringer kan vokse til store.

For de fleste investorer anbefales det derfor ikke å logge inn for ofte for å se på handels posisjonene dine. Prøv å ignorere dine følelser så mye som mulig og lage en plan. Ved å vente tålmodig og ved å investere med disiplin med et lite budsjett, vil du oppnå de beste resultatene på lang sikt.

Unngå for mye gjeld

Ikke å investere er et problem: når alt kommer til alt, ved ikke å investere, kan du være sikker på at verdiene på pengene dine sakte synker. Likevel er det også viktig å ikke bli for ivrig på å investere. Noen begynner å investere mens de fremdeles har betydelig gjeld. Hvis du har gjeld med høy rente, er det bedre å betale ned dette først.

Det er også viktig å sette av nok penger. Invester bare med penger du kan spare på lang sikt. Investering er ikke en sikkerhet: det er derfor viktig å alltid legge nok penger til side.

Kan du bli rik av å investere med et lite budsjett?

Det er absolutt verdt å investere med et lite budsjett! For å oppnå dette må du forstå forskjellen mellom å være rik og å bli rik. Du er sannsynligvis ikke rik ennå, ellers ville du ikke havnet på denne siden. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke kan bli rik i fremtiden. Den beste måten å bli rik på er å sette av et beløp med jevne mellomrom.

Når du utarbeider en realistisk plan, vet du hva du kan forvente. Husk at du også vil motta avkastning, noe som sikkert vil gjøre at pengene dine vokser eksponentielt på lang sikt. Hvis du setter av 100 kr per måned i 40 år med en avkastning på 7%, vil dette beløpet vokse til 248 646 kr. Å investere med små beløp er derfor absolutt verdt det!

liten budsjettinvestering

Er det fornuftig å jobbe med små investorer?

Absolutt! Den viktigste faktoren som avgjør om du lykkes med å investere, er din tidshorisont. Aksjemarkedet er uforutsigbart og kan bevege seg nedover i lengre perioder. Som et resultat kan du miste mye på investeringene dine på kort sikt. Men hvis du med jevne mellomrom investerer en liten del av investeringsbudsjettet ditt, øker du sjansen for å oppnå gunstige resultater på lang sikt.

Komme i gang med en demo gratis

Ønsker du prøve å investere i CFD-er selv med et lite beløp? Vel, det kan du! På de fleste nettmeglerne kan du raskt og enkelt åpne en demokonto der du kan handle med virtuelle penger under reelle markedsforhold. Så snart du er klar, kan du begynne å handle med et lite innskudd på 1000 kr eller mer.

Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo hos en megler:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar