eToro-anmeldelse: Fordeler og ulemper ved denne nettmegleren

eToro er en moderne aksjemegler som lar deg investere i aksjer på mange forskjellige måter. eToro er stedet for deg hvis du ønsker å handle aksjer kurtasjefritt, og også ønsker å handle aktivt med CFD’er. Men er eToro en pålitelig aksjemegler? I denne utfyllende anmeldelsen kommer vi til å dele våre erfaringer med eToro i detalj.

Kort oppsummering av konklusjonen vår

eToro er en pålitelig nettmegler som gir deg mange muligheter: Du kan kjøpe aksjer kurtasjefritt, og du kan handle CFD’er aktivt. Den brukervennlige plattformen gir deg også muligheten til å følge andre investorer. eToro er perfekt for investorer som ønsker en sosial og komplett megler.

51 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.51 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Fordelene oppsummert

 • Ingen kurtasje på aksjehandel
 • Brukervennlig og profesjonell programvare
 • Følg andre investorer
 • Pålitelig og regulert aktør

Ulempene oppsummert

 • Kontoer kan bare holdes i dollar
 • Kostnader ved uttak av penger

Hvilke investeringsmuligheter har man hos eToro?

eToro lar deg investere på to måter. Vi kommer til å dekke begge disse i denne komplette anmeldelsen av plattformen.

Fysiske aksjer og handel

eToro kan la deg handle fysiske aksjer. I så tilfelle bruker du ikke belåning eller giring, og du vil formelt være eieren av verdipapiret. En stor fordel med denne typen investering, er at du ikke betaler kurtasje på handlene dine hos eToro, i motsetning til hos andre meglere.

Aktiv handel av, for eksempel, aksjer

Du kan også velge å aktivt handle med for eksempel aksjer. Aktiv handel betyr at du like godt kan investere i stigende som i fallende priser. Ved å gå kort, kan du spekulere i fallende aksjekurser. Dette gir deg muligheten til å ta en solid og investeringsmessig posisjon, når du forventer dårlige nyheter.

Du har også muligheten til å bruke giring, eller såkalt leverage. Ved å bruke giring investerer du ikke direkte i aksjen. Ved å bruke giring investerer du i en CFD på en andel. Giring gir deg muligheten til å forstørre din investering, men muligens også dine tap. Normalt tjener du en euro for hver euro stigning. Når du anvender en giring på 5 til 1, tjener du 5 euro for hver stigning på 1 euro. Dette kan selvfølgelig arbeide begge veier. Med giring kan tap også øke.

Denne formen for investering passer bedre for spekulanter som ønsker å slå markedet. Det som er bra med eToro, er at du vil ha begge mulighetene med samme konto. På et hvert tidspunkt kan du velge om du skal handle fysiske aksjer eller om du skal handle aksjen gjennom CFD’er. Dette er utvilsomt en stor fordel med eToro, etter vårt syn.

Åpne en konto

Det er lett som en lek å åpne en konto hos eToro. Først må du oppgi litt grunnleggende informasjon. Deretter vil du allerede kunne prøve ut alle mulighetene eToro sin plattform tilbyr, helt ubegrenset, gjennom en gratis demokonto. En demo lar deg kjøpe og selge aksjer som om det var på ekte. Resultatene du oppnår, er reelle, men den eneste forskjellen er at du ikke investerer med ekte penger.

eToro_åpne_konto

Har du lyst til å investere ekte penger? Da er det på tide å bytte til en live-konto. 

Innskudd av midler til eToro

Før man kan investere ekte penger hos eToro, vil du måtte legge ved ekstra informasjon. Enhver pålitelig aksjemegler vil kreve at du bekrefter identiteten din. Denne informasjonen må være i tråd med lover og reguleringer, og er til for å forhindre at kontoer blir brukt til, for eksempel, hvitvasking av penger.

<image>{Kunskapstest-eToro}

eToro vil også stille deg noen relativt enkle spørsmål for å finne ut om du har god nok kunnskap om de forskjellige investeringsproduktene. Så snart kontoen din har blitt bekreftet, kan du gjøre et innskudd. eToro lar deg sette inn summer fra omtrent 500kr og oppover. Det er altså mulig å investere ganske små beløper. Du kan gjøre innskudd på forskjellige måter, som via PayPal, bankoverføring eller kredittkort.

eToro-programvaren

En viktig del av enhver vurdering av aksjemeglere, er programvaren til nettmegleren. Naturligvis har vi testet de forskjellige sidene ved plattformen til eToro for å hjelpe deg å finne ut om å investere hos eToro vil være din kopp med te.

Brukervennlig programvare

eToro sin programvare er ekstremt brukervennlig. eToro sine utviklere har klart gjort sitt beste for å utvikle en så brukervennlig plattform som mulig. Alle verdipapirer kan enkelt finnes frem gjennom søkefunksjonen deres. Ikonene lager en veldig visuell plattform som umiddelbart viser deg hva du tenker å investere i.

Det er også fantastisk lett å åpne en posisjon. Du leter bare frem den aktuelle aksjen og klikker på “kjøp”, og vipps så har du åpnet en posisjon. eToro sin programvare scored veldig godt hva gjelder brukervennlighet.

invester_hos_eToro

Sosialt nettverk: “sosial trading”

Enda en interessant funksjon, som ikke mange aktører tilbyr, er muligheten for sosial trading. eToro sin programvare er litt som Facebook: Du kan starte diskusjoner om hva du enn ønsker å snakke om, og du kan få tilbakemeldinger fra andre om temaet.

På denne måten kan du få verdifulle tilbakemeldinger, som kan være svært nyttige for deg.

eToro_sosialt

Copytrader

Ikke alle har like mye investeringserfaring og -kunnskap. Enkelte har rett og slett ikke nok tid til å sette seg dypt inn i alle selskaper som finnes. Disse folkene kan være fornøyd med copytrader-funksjonen som eToro tilbyr. Copytrader er en unik funksjon som man ikke finner hos mange meglere. Gjennom et enkelt klikk, kan du følge andre investorer. Deretter, kan du gjøre slik at deres posisjoner automatisk kopieres over til din egen konto.

Inne på plattformen kan du se alle detaljene og resultatene til den investoren du vurderer å følge. Du kan konsultere avkastningen deres over tid og på et månedlig basis. På plattformen kan du også finne risiko-klassen til den aktuelle investoren. Hvis det blir nødvendig, kan du også kommunisere med traderen direkte. Dette passer perfekt med sosial trading-konseptet.

Det er noen andre funksjoner du kan bruke for å beskytte kontoen din. eToro lar deg for eksempel automatisk stenge en posisjon når investoren du følger går med store tap. På denne måten vil systemet unngå at en villmann sprenger kontoen din. Det beste copytrader-funksjonen er at den kan brukes uten noen ekstra kostnader. Hvis du er en god trader, kan du i tillegg tjene litt ekstra penger ved å dele handlene dine.

eToro_kopier_anddre

CopyPortfolios

Å spre investeringene sine er en viktig del av investering. Ved å spre investeringene sine på en smart måte, vil man kunne redusere risikoen tilknyttet investeringene sine signifikant. eToro lar deg også følge porteføljer. En portefølje kan for eksempel være bygget opp av en gruppe aksjer innenfor en gitt sektor. Andre porteføljer kan være bygget opp av forskjellige investorer som følger en viss strategi.

CopyPortfolio er en annen funksjon eToro har som lar deg automatisere investeringene dine. Vi tror sterkt på at “jo flere alternativer, desto bedre”, og derfor mener vi at det brede utvalget hos eToro er et stort pluss.

eToro_markeder

Grafer og teknisk analyse

Enda en fordel med eToro, er grafene deres. Programvaren lar deg enkelt legge til diverse tekniske indikatorer som kan hjelpe deg med valgene dine. Tenk for eksempel på horisontale støtte- og motstandsnivåer som kan hjelpe deg å time kjøpene og salgene dine.

Teknisk-indikator-eToro

Bakgrunnsinformasjon

Nok en fordel, etter vår mening, er at man kan få tilgang på utrolig mye bakgrunnsinformasjon. Mange tradere kan ha skrevet og delt en analyse. Du kan også konsultere viktige fakta og tall om selskapene. I tillegg kan du lese eToros generelle tanker og sentiment om selskapet, og du kan få en følelse for hvor mange som kjøper eller selger aksjen. All denne bakgrunnsinformasjonen kan brukes til å gjøre egne investeringsvalg.

Costnader ved å investere hos eToro

Alle selskaper må tjene penger. eToro er intet unntak. Men hvordan tjener eToro penger, og er kostnadene deres forsvarlige? I denne seksjonen vil vi fortelle deg alt om kostnadene relatert til å handle gjennom eToro.

Kostnader ved kjøp av fysiske aksjer

Handel av fysiske aksjer hos eToro er helt kurtasjefritt. Dette er ganske eksepsjonelt, for de fleste aksjemeglere krever en viss kurtasje per handel. Å kjøpe aksjer kurtasjefritt kan derfor være attraktivt for dem som investerer mindre beløper – en strategi som ofte er umulig hos mange andre aksjemeglere fordi kostnadene spiser opp en stor del av avkastningen din.

Man betaler derimot en såkalt spread. Spreaden er forskjellen mellom kjøps- og salgskursen. Alle meglere krever spreaden, så denne kan ikke unngås. Spreaden kan variere fra en megler til en annen. Vår erfaring er at eToro har litt høyere spreads enn andre nettmeglere. Uansett gjør kurtasjefri handel det som regel litt billigere å handle gjennom eToro. Bare når du tenker å handle for betydelige summer, blir en annen aksjemegler et bedre valg.

Alt i alt er kostnadene ved å handle aksjer hos eToro ganske rimelige. Denne fordelaktige posisjonen får de takket være at de ikke har faste kostnader. Dette er positivt, mener vi.

Kostnader for trading av aksjer

Hvis du velger å bruke giring når du investerer i, eller shorter, aksjer, vil du måtte betale ekstra kostnader. I dette tilfellet er dette fordi du låner litt penger av aksjemegleren for å finansiere posisjonen din. Akkurat som når du låner penger av en bank, må du betale transaksjonskostnader. Hos eToro er disse kostnadene på 0,09%.

Du vil også måtte betale finansieringskostnader. Hvis posisjonen din holdes over natten, må du betale rente på posisjonen din. Du kan kalkulere et estimate på finansieringskostnaden ved å dele renten på 365. Dog vil nok absoluttkostnaden du må betale per dag som regel være akseptabel. Derfor er det lurt å bare bruke giring på kortsiktige posisjoner.

Kostnader tilknyttet veksling av valuta

eToro-kontoer er dessverre gitt i USD, og det er umulig å åpne kontoer i andre valutaer. Både når du setter inn og tar ut penger, vil eToro ta en kostnad for å veksle valutaen til og fra USD. Vekslingskostnaden er på 50 pips, eller 0,0005 cent per utenlandske valuta. Når du setter inn og tar ut penger for samme beløp, vil denne kostnaden bli på omtrent 1%.

Dette er helt klart en ulempe, etter vårt syn. Man vil jo tross alt umiddelbart tapee litt penger på veksling. Dette er et tap som kunne blitt ungått. Andre nettmeglere og CFD-leverandører, som Plus500 eller Markets, krever ikke disse kostnadene, og du vil kunne åpne en konto og gjøre innskudd med en utenlandsk valuta. Dog, hvis du i utgangspunktet planla å sette inn USD og handle med USD på kontoen din, vil ikke dette være et problem.

Å ha en dollarkonto kan være en god ting, selv om landet ditt bruker en annen valuta. Dette kan også være en god ide hvis du planlegger å handle amerikanske aksjer. Da vil man kunne unngå å måtte veksle valuta for hver handel, og dette vil spare deg for betydelige summer. Det å ha en dollarkonto er altså ikke nødvendigvis en dårlig ide. Men om det å ha en obligatorisk dollarkonto er en fordel eller ulempe for deg, vil komme an på hvilke verdipapirer du planlegger å investere i.

Andre kostnader

En ulempe med eToro er at de krever ekstra kostnader når du tar ut penger. eToro er en av få nettmeglere som gjør dette. Uansett hvor mye du tar ut, betaler du en $5 kostnad til eToro. Hvis du bare tar ut $50, vil denne kostnaden være betydelig. Vi håper derfor at eToro fjerner denne vanvittig høye kostnaden så snart som mulig.

Hvor pålitelig er eToro?

Et kritisk aspekt når man diskuterer aksjemeglere, er selvfølgelig påliteligheten deres. I denne seksjonen kommer vi til å sjekke om det er trygt å sette inn pengene dine på en eToro-konto.

Om selskapet

eToro er en stor og velkjent israelsk nettmegler som ble etablert i 2007. eToro har kunder over hele verden. De er også en av de få meglerne som godtar amerikanske kunder. I dag har selskapet omtrent 10 millioner kunder. Gitt størrelsen deres, er det nok sannsynlig at eToro kommer til eksistere over en lengre periode.

eToro is a large and well-known Israeli broker established in 2007. eToro serves clients all over the world. It’s even one of the few brokers which accepts American customers. Nowadays the company has about 10 million clients. Given the size of the company, it is likely that eToro will continue to exist for a long time.

Er det trygt å sette penger på en eToro-konto?

Vår erfaring er at det er trygt å sette pengene sine på en konto hos eToro. Fordi kundenes penger settes på separate kontoer, vil pengene dine alltid være trygge i tilfelle konkurs. Dette betyr også at de som jobber hos eToro ikke vil bruke innskuddene for å gjøre egne investeringer. Vi har både prøvd å gjøre innskudd og uttak hos eToro, og vi opplevde ingenting mistenkelig eller utenom det vanlige.

uttak_penger_eToroUttak av penger hos eToro gjort på et blunk!

Påliteligheten til eToro

Enda et bevis på påliteligheten til eToro, er at de har alle de påkrevde lisensene og følger reguleringene. eToro er for eksempel regulert av CySec på Kypros og av FCA. En nettmegler kan ikke være regulert hvis du ikke møter gitte krav og følger lover og reguleringer. Dette gir en god indikasjon på at eToro er en pålitelig nettmegler.

Kundeservice hos eToro

eToro sin kundeservice kan nås via live chat. Du kan stille spørsmål på morsmålet ditt, som gjør det lettere og raskere å løse problemene dine. Du kan også fylle inn skjema, men dette er ikke det foretrukne valget siden det vil da lenger tid. eToro sin kundeservice fremstår som både pålitelig og responsiv.

Hvordan tjener eToro penger?

I følge enkelte er eToro en scam. De lurer på hvordan en megler kan holde seg i drift når de tilbyr kurtasjefri handel. Logisk sett har en megler andre måter å tjene penger på. For eksempel vil eToro tjene penger på finansieringskostnadene du betaler ved giret handel. I denne seksjonen kommer vi til å fortelle hvordan eToro tjener penger?

Konklusjon: Hvor pålitelig er denne megleren?

eToro fremstår som en svært pålitelig nettmegler. eToro er i hvert fall ingen scam eller bedrager megler. eToro er et trygt sted å sette inn penger og begynne å investere.

Hvilke investeringer kan foretas hos eToro?

eToro byr på en rekke verdipapirinvesteringer. Blant annet kan du investere i:

 • Hundreder av internasjonale aksjer
 • Råvarer som olje og gull
 • Forskjellige indeksfond
 • Valutaer som euro og dollar

Det store utvalget av verdipapirer som eToro tilbyr handel av, er en sterk fordel. Sjansen for at du ikke finner det produktet du ønsker å handle hos eToro, er svært liten.

eToro-manual

Denne korte eToro-manualen vil forklare deg hvordan du kan kjøpe eller selge en aksje via plattformen deres. Før du kan åpne en posisjon, må du først avgjøre hvilket verdipapir du vil kjøpe eller selge. Du kan enkelt utforske de forskjellige verdipapirene og finne det verdipapiret du ønsker å investere i gjennom søk-funksjonen deres. Velg verdipapir for å gå videre.

orders_eToro

1 Kjøp og salg

Du kan velge å kjøpe eller selge et verdipapir. Når du kjøper et verdipapir, forventer du at kursen vil stige for at du oppnår et positivt resultat. Når du selger et verdipapir, forventer du at kursen skal falle for at du oppnår et positivt resultat.

2 Beløp

Dette er hvor du indikerer hvor mye du ønsker å kjøpe eller selge for. Når du velger et beløp som er høyere enn beløpet på kontoen din, bruker du giring. Når du ikke gjør dette, kjøper du aksjene fysisk uten bruk av giring eller CFD’er.

3 Stop Loss

En stop loss er et prisnivå hvor du automatisk velger å realisere tapet ditt. Vi anbefaler alltid å bruke stop loss. På denne måten kan du unngå å tape hele investeringen din.

4 Giring

Giringen du bruker kan bli funnet her. Når du ikke bruker giring, handler du aksjen fysisk. Når du bruker giring, handler du hos eToro gjennom CFD’er.

5 Handel eller ordre

Her kan du velge å plassere en ordre i stedet for å handle direkte. En ordre lar deg automatisk åpne en posisjon til en gitt kurs. På denne måten kan du automatisere investeringsstrategien din slik at du ikke alltid trenger å sitte og stirre på dataskjermen din.

eToro club: Lojalitet blir belønnet

Når du setter inn et stort beløp hos eToro, vil du få ekstra frynsegoder. eToro-klubben kan på noen måten sammenlignes med et frequent flyer-program hos et flyselskap. Det finnes 5 nivåer hvor de første frynsegodene fås fra innskudd på $5000. Disse fordelene og privilegiene bygger seg opp raskt. Det høyeste nivået gir deg for eksempel tilgang til eksklusive sport- og kalla-eventer. På de lavere nivåene får du gode tilbud på valutaveksling.

De største fordelene med eToro

 • Den sosiale plattformen gir ekstra, unike muligheter
 • eToro lar deg investere i et stort utvalg av aksjer
 • eToro sin plattform er svært brukervennlig
 • eToro er en regulert og pålitelig part
 • Responsiv og hjelpsom kundeservice

Klikk her for å åpne en gratis (demo)konto øyeblikkelig >>

74 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Risikoadvarsel for investering hos eToro

eToro er en multi-aktiv plattform som tilbyr både aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter med en høy risiko for å raskt tape penger på grunn av gearing. 76% av detaljhandelsinvestorene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Spør deg selv om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du kan bære den høye risikoen for å tape penger.

Resultater fra fortiden er ingen garantier for fremtidige resultater. Handelshistorikken dekker de siste 5 årene og er kanskje ikke tilstrekkelig for å ta en investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste som tilbys av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Kypros’ verdipapir- og børskommisjon.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen erklæringer og tar intet ansvar for nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved bruk av offentlig tilgjengelig, ikke-entitetsspesifikk informasjon om eToro.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.