Hvordan kjøper man aksjer i Tesla?

Tesla (også kjent som Tesla Motors) er mer relevant enn noensinne. Nå som polarisen smelter, har etterspørselen etter elbiler vokst i spektakulært tempo. Har du lyst til å investere i fremtiden? Da kan kanskje det å investere i Tesla være noe for deg. Likevel bør du ikke gjøre dette uten å gjøre en del research. Prøv å finne et svar på følgende spørsmål: Er det virkelig så bra som det høres ut å investere i Tesla?

Where can I buy Tesla shares?

Tror du at Tesla har nøkkelen til fremtiden i sine hender gjennom deres innovative løsninger? I så fall kan det være en ide å kjøpe Tesla-aksjer. Men det anbefales å gjøre dette hos en billig megler. Når du ikke holder kostnadene dine så lave som mulig, kaster du praktisk talt bort en del av avkastningen din.

Ønsker du å kjøpe Tesla-aksjer? Du kan trade direkte i Tesla-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Tesla-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Tesla?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Tesla-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Tesla

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Tesla.

Analyse av Tesla-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Tesla-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Tesla har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Tesla de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Tesla de siste 5 dagene:

Hvordan vil Tesla prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Tesla vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Tesla, og det kan hende det ikke blir realitet.

Teslas aksjekurs

Er du nysgjerrig på hva en aksje i Tesla koster? Aksjekursen til Tesla varierer en god del. Dette er svært interessant for aktive tradere. Under kan du se den aktuelle CFD-kursen på en aksje i Tesla. Du kan også plassere en ordre når du vil.

Om Tesla

Tesla er et ganske nytt bilmerke. Tesla har ikke eksistert like lenge som mange av de andre etablerte bilpr+odusentene. De gjør mye annerledes enn de andre selskapene og produserer bare el-biler. For et par år siden tvilte mange på en bilprodusent som bare produserer el-biler, men i dag er det mange som mener sin neste bil bør være en el-bil.

Tesla mener sterkt at fossile brensler skader verden, fordi de produserer mye karbondioksid Utenom det er ikke fossile brensler uendelige, og en dag vil det ikke lenger være mulig å kjøre fossilbiler.

investere_i_Tesla

Kjøp aksjer i Tesla i et par steg

Før du investerer i Tesla, er det lurt å tenke på at aksjen går opp og ned som en berg-og-dalbane. Aksjekursen er veldig volatilt. Aksjen beveger seg veldig når konsernsjef Elon Musk kommer med bemerkelsesverdige uttalelser.

Steg 1: Gjør research på aksjen

Akkurat nå er Tesla verdens mest populære bilaksje. Vi har merket at mange kjøper aksjer i Tesla kun fordi de liker selskapet. Dette er ingen god investeringsstrategi. Det er viktig at man bare kjøper aksjer i et selskap hvis man har lest seg godt nok opp på selskapet og er sikker på at selskapet har stort vekstpotensiale.

Hvis du har lyst til å finne ut om det er verdt det å kjøpe aksjer i Tesla, bør du ta en titt på regnskapet deres. Denne typen analyse kalles fundamental analyse. Det er anbefalt at du ser på den finansielle posisjonen til selskapet. Du bør også lese deg opp på visjonen og fremtiden til Tesla. Tror du selskapet kan fortsette utviklingen sin i fremtiden? Bare hvis du er sikker på at Tesla er en aksje som vil passe i porteføljen din, bør du kjøpe aksjen.

Steg 2:Velg en god megler

Du kan kjøpe aksjer hos en nettmegler. Det er viktig at du velger en megler som har lave kostnader. Hvis du velger en dyr megler, kommer dette umiddelbart til å spise av avkastningen din.

Har du lyst til å finne ut hvilke meglere du kan bruke for en god investering i Tesla? Hvis du bruker lenken under, kan du sammenligne en rekke meglere med hverandre:

Steg 3: Prøv å time investeringen din

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe aksjer i Tesla, må du fortsatt finne ut når du har tenkt å gjøre dette. Noen investorer velger å kjøpe aksjene sine så snart som mulig. Dette kalles en markedsordre. Dette kan være lurt for dem som har tenkt å eie aksjene over en lengre periode og som har sterk tro på fremtiden til selskapet.

Er du en aktiv trader? Da kan det være lurt å bruke en limitordre. Ved å bruke en limitordre, kjøper du aksjen bare hvis den når en gitt kurs. Ved å bruke denne typen ordre, kan du studere prisbevegelsene og ta posisjon i aksjen og delta i moroa når øyeblikket passer deg.

Du kan også velge å kjøpe aksjer periodevis. Hvis du velger å gjøre dette, må du bestemme deg for hvilken månedlig sum du ønsker å investere i Tesla. Dette er en god strategi hvis du ikke ønsker å kjøpe mens aksjen er på sitt høyeste. Men du må dessverre ha en god del penger tilgjengelig hvis du ønsker å følge denne strategien.

I denne artikkelen vår om å kjøpe aksjer, kan du lære mer om prosessen av å kjøpe aksjer.

Steg 4: Velg hvor mange aksjer du vil kjøpe

Det er viktig å finne ut nøyaktig hvor mange Tesla-aksjer du har lyst til å kjøpe. Når du investerer, er det lurt å spre investeringene sine over flere produkter. Du bør unngå å investere alle pengene dine i Tesla. Finn ut hvor stor prosent av porteføljen din du er villig til å risikere ved å investere i Tesla for å bestemme deg for størrelsen på posisjonen din.

Etter din første investering i Tesla, har du fremdeles litt arbeid å gjøre. Du må fortsette å analysere investeringene dine for å kunne avgjøre når det er best å selge seg ut. Det er lurt å tenke på “exit”-strategien din før du kjøper aksjer.

Kjøp_Tesla-aksjer

Hva er risikoene ved å investere i Tesla?

Det er ikke risikofritt å investere i Tesla. Når selskapet vokser, kan det dukke opp en mangel på batterier. For øyeblikket er produksjonen begrenset til å nå de prosjekterte behovene. Tesla må gjøre store investeringer for å kunne fortsette å levere biler.

Lave bensinpriser er en stor risiko for Tesla. Teslas største konkurrenter er vanlige bensin- og dieselbiler produsert av de “tradisjonelle” bilmerkene. Når det er relativt billigere å kjøre bensin- og dieselbiler, er det færre som kjøper Teslaer.

Tesla kan oppleve et kursfall på grunn av økt konkurranse. I dag er det en trend å produsere elbiler. Det er nettopp derfor Chevrolet utviklet Bolt og Nissan utviklet Leaf. Store tek-selskaper som Apple og Google vil også kunne redusere markedsandelen til Tesla i fremtiden.

Enda en risk er høye kapitalkostnader. Selskapet må bruke mye penger på å bygge fabrikker til produksjon. Dette resulterer i lavere inntjening. Mange investorer lurer nok på om kostnadene kan hentes inn.

Selskapet og Tesla-aksjen er også veldig avhengig av Elon Musk. Musk er en kjendis, og mange ser på ham som en inspirasjon. Men han jobber for en rekke selskaper samtidig, og hvis han mister interessen for Tesla i fremtiden, kan nok dette påvirke aksjekursen negativt. Hvis du vurderer å investere i Tesla, bør du holde et øye med disse risikofaktorene.

Elon Musk i nyhetene

Elbiler er fremtiden. Men dette er ikke den eneste grunnen til at Tesla-aksjen er i nyhetene. Tesla tiltrekker seg mye media-oppmerksomhet på grunn av den eksentriske konsernsjefen, Elon Musk. Aksjekursen avhenger veldig av uttalelsene og handlingene til konsernsjefen.

Hendelser som viser de tekniske ferdighetene til sjefen, kan også påvirke aksjen positivt. Tenk for eksempel på de suksessfulle oppdragene utført av romselskapet SpaceX. Andre uttalelser og handlinger Elon Musk har gjort, har også påvirket aksjen negativt. For eksempel kalte han en mann som kritiserte ham for en “pedofil”. Utenom det blir han saksøkt for å ikke utføre “$420”-transaksjonen som han annonserte. Han og selskapet måtte begge betale en bot på $20 millioner.

Uansett tror ikke Elon Musk at dette påvirket selskapet negativt. Alt i alt er PR fremdeles PR, og Musk klarer å få Tesla i rampelyset. Uttalelsene fra Tesla-sjefen kan brukes til å spekulere i Tesla-aksjen, siden de ofte har stor påvirkning på aksjekursen.

Stoler du på konsernsjefen i Tesla? Da kan det være interessant å kjøpe noen aksjer i Tesla..

Elon_Musk_Tesla

Hvordan er selskapet verdsatt?

Det er sterkt anbefalt at du studerer alle tallene før du kjøper aksjer i Tesla. Tesla virker veldig dyr ved første øyekast. Aksjekursen er veldig høy (2020) sammenlignet med andre bilprodusenter. Ford har en mye høyere direkteavkastning, men markedsverdien er mye lavere enn Tesla.

Tesla-aksjer er også verdsatt veldig høyt på grunn av investorene sin tro på fremtiden til selskapet. Åpenbart er selskapet mye mer revolusjonært enn det gjennomsnittlige bilselskap. I en verden hvor bærekraft blir viktigere for hver dag som går, vil Tesla fortsette å vokse.

Uansett trenger selskapet fremdeles mye penger. Selskaper har ikke vært veldig lukrativt. Langsiktig vil Tesla måtte forbedre driften sin. Tror du at Tesla kan klare dette? Da kan du vurdere å investere i Tesla.

Tesla_kjøp_aksjer

Aksjekursen til Tesla

Tesla-aksjen er ganske volatil. Dette er fordi aksjene verdsettes basert på Teslas potensiale. Men potensiale er vanskelig å regne på. Aksjekursen til Tesla avgjøres basert på meningene til millioner av investorer. Derfor kan kursen endre seg raskt når gode eller dårlige nyheter publiseres.

Du kan også respondere på prisbevegelsene ved å handle Tesla sin aksje aktivt. Under kan du se de historiske kursbevegelsene til Tesla.

Tesla_aksjekurs

Teslas strategi

Det er alltid lurt å investere i selskaper som har en klar visjon for fremtiden. Det er viktig å studere bedriftsmodellen før du kjøper aksjene deres.

Tesla har ganske nylig bygget en stor fabrikk i Kina. Håpet deres er at dette kan øke produksjonskapasiteten deres.

Tesla har et ganske dyrt image. Bilene deres er for det meste tilgjengelig for miljøbevisste “eliter”. Det virker som Tesla ønsker å endre dette imaget. De utvikler en rimeligere versjon av bilen sin nå. Tesla sine biler er fremdeles ikke akkurat de billigste bilene på markedet, men de blir rimeligere for hver dag som går.

Hvis Tesla klarer å få ned prisen på bilene sine, vil de kunne sette seg selv i en helt ny markedsposisjon. Dette kan være positivt for fremtidig vekst.

Men det er kritisk å huske at bilprodusenter er høyst avhengige av økonomien. Tesla-aksjen er syklisk. Når det går dårlig med økonomien, er det mindre sannsynlig at folk kjøper biler. Du kan da prøve å kjøpe aksjer når kursen er på sitt verste.

Tesla_bilfabrikk

Hva jobber Tesla med?

Innovasjon er veldig viktig for et selskap som Tesla. Vi kommer til å fortelle deg hva selskapet driver med under.

Avansert teknologi

Roadster ble utviklet i 2008. Kort etter dette, designet de Tesla Model S. Det er effisient, trygg og klar for dette tiåret. Denne bilen har allerede snudd verden opp ned for mange. I blant sendes det ut oppdateringer på systemet, som gjør at bilen blir bedre og bedre. Det er en unik bil, som også er ganske rimelig. Utenom elbiler, jobber også Tesla med å få ut el-varebiler på markedet. Det vil kunne spare mye i bensinutgifter.

Tror du at elbiler har en lys fremtid for seg? Tror du at Tesla vil kunne holde tritt med markedet? I så fall kan det være fristende å kjøpe aksjer i Tesla.

Fornybare energiprodukter

Utenom biler og varebiler, jobber Tesla med produkter innen fornybar energi. For eksempel Powerwall, Powerpack og Solar Roof. Disse produktene er alle løsninger for å utvinne et helt økosystem innen fornybar energi. Disse produktene er også ideelle for hjem og selskaper. De fokuserer på å generere, lage og bruke fornybar energi på en bærekraftig måte.

En overraskende presentasjon

Tesla har presentert deres andre SUV-modell. For mange ser dette bare ut som en oppblåst Model 3. Delen av presentasjonen om modellens sterke vinduer, var ikke så perfekt som de kanskje håpet. Men de fikk en god del medieoppmerksomhet. Antall bestillinger har gått i været siden da.

Mange har vitset og laget memes om bilen, den nye modellen og den mislykkede presentasjonen. Likevel har mange bestilt bilen. En presentasjonen i en stil lik Apple har gitt selskapet en mulighet til å score. Den nye modellen gikk inn i produksjon under sommeren 2020.

Tesla has presented their second SUV-model. For many people, it simply looks like a bloated Model 3. The part of the presentation about their strong windows, wasn’t as perfect as they probably hoped, but they gained a lot of media attention. The amount of orders have skyrocketed since then.

Teslas resultater: Flere salg enn ventet

Selskapet solgte flere elbiler i 2019 enn forventet. Aksjen gikk til nye rekordhøyder da selskapet annonserte at de hadde solgt 112 000 biler i stedet for de forventede 105 000.

Under kan du se resultatene til selskapet gjennom årene. Avkastningen og spekulere til et selskap som Tesla varierer en god del. Når resultatene er bedre enn ventet, pleier aksjekursen å stige. Dette er fordi aksjekursen bestemmer gjennom tilbud og etterspørsel. Når folk er positivt overrasket, har de tendens til å ville kjøpe nye aksjer.

Tesla_økonomiske_resultater

Hiatorien til Tesla

Historien til Tesla går tilbake til 2003, da Martin Eberhard og Marc Tarpenning etablerte selskapet. Disse gründerne hadde lyst til å få en elektrisk sportsbil på markedet. På denne tiden ble selskapet fremdeles styrt av en av grunnleggerne av PayPal.

Litt senere vekket Tesla Motors interessen til Elon Musk. Han investerte i selskapet og klarte å lage et slags budsjett for ny forskning. Eventuelt utviklet Tesla Motors seg til det selskapet vi kjenner og elsker.

Fremtiden til Tesla

Det er klart at Elon Musk har en klar visjon for fremtiden til selskapet. Selv om han får en del negativ presseomtale på grunn av oppførselen sin på Twitter, løfter han selskapet til nye høyder. Markedsverdien til selskapet har økt til over $400 milliarder og enden er enda ikke i syne. Hvor høyt vil aksjekursen gå?

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar