Hvordan kan du kjøpe Apple-aksjer?

Apple er et av de mest kjente selskapene i verden. Det er et av få selskaper med en verdi på over 1.000 milliarder dollar. Hvis du hadde kjøpt noen få aksjer ved lanseringen, hadde du vært veldig velstående nå. Men å investere i Apple kan fortsatt være interessant i dag. I denne artikkelen kan du finne en omfattende analyse av kjøp av Apple-aksjer. Du kan også se gjeldende aksjekurs på Apple her.

Hvor kan du kjøpe Apple-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Apple-aksjer? Du kan trade direkte i Apple-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Apple-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Apple?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Apple-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Apple

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Apple.

Analyse av Apple-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Apple-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Apple har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Apple de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Apple de siste 5 dagene:

Hvordan vil Apple prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Apple vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Apple, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hva gjør Apple?

Apple er hovedsakelig kjent som produsenten av Mac, iPhone og iPad. En lang historie går foran disse vellykkede produktene. Selskapet er lokalisert i byen Cupertino i California. I 2011 kunngjorde Steve Jobs at et nytt hovedkvarter i form av en ufo som ville bli bygget i Cupertino. Det nye hovedkontoret, har plass til 15 000 ansatte, og ble innviet i 2017.

Hvordan kjøpe Apple-aksjer?

Før du kan kjøpe Apple-aksjer, må du gå gjennom noen få trinn. Her er det du må ta hensyn til når du investerer i selskapet.

Invester med en strategi og analyse

Det er uklokt å kjøpe og selge aksjer tilfeldig. Det er derfor lurt å først undersøke om det er et godt tidspunkt å investere i Apple. Du kan for eksempel gjøre dette ved å søkefundamental analyse eller teknisk analyse.

På grunnlag av analysen din kan du deretter bestemme hvilken pris du vil kjøpe og til hvilken pris du vil selge aksjen igjen. Ved å tenke gjennom dette før du åpner investeringen, unngår du å ta feil investeringsbeslutninger basert på negative følelser.

Invester bare i Apple med penger du kan spare på lang sikt. Du må ha nok penger til å dekke de grunnleggende utgiftene. Sikkert på kort sikt kan aksjen gjøre det dårlig. Det er i så fall viktig at du ikke tar beslutninger av panikk.

Velg en god megler

Mange undervurderer viktigheten av kostnader når de investerer. Når du betaler høye transaksjonskostnader, lar du mye penger ligge. På sikt kan det til og med koste deg mange tusen. Hver gang du betaler transaksjonsgebyrer, kan du ikke reinvestere disse pengene. Dette reduserer din generelle lønnsomhet sterkt.

Er du nysgjerrig på hvor dyrt det er å investere hos de ulike meglerne? Bruk knappen nedenfor for å sammenligne de beste meglerne direkte:

Bestille

Når du har valgt en god megler, er det bare å legge inn en bestilling. Du kan velge mellom en markedsordre og en grense ordre. En markedsordre vil bli utført umiddelbart til tilgjengelig pris og en grense ordre vil bli utført til en pris du angir.

En markedsordre er ofte den mest attraktive for investorer som holder en aksje på lang sikt. En grense ordre er spesielt bra for day tradere som ønsker å ha stor innflytelse på når investeringen åpnes.

I noen tilfeller kan det fortsatt være attraktivt å sette et stop loss. Med et stop loss unngår du å tape store penger med investeringen din på en aksje. Posisjonen din lukkes deretter automatisk til en bestemt pris.

Apple

Hva gjør det interessant å investere i Apple?

Før du kjøper Apple-aksjer, bør du vite hva som gjør en investering i selskapet potensielt interessant. Nedenfor ser vi på noen argumenter for å kjøpe Apple-aksjer.

Sterke innovasjoner

Apple har alltid vært kjent for sine sterke innovasjoner. Selskapet har overrasket verden flere ganger med introduksjonen av nye produkter. Selskapet kom med en av de første første smarttelefonen med iphone. Apple kom også med en av de første nettbrettene.

Gjennom alle disse innovasjonene og det unike designet har selskapet bygget opp en stor gruppe fans. Mange som nå bruker en Apple-telefon, vil kjøpe en ny Apple-telefon når den går i stykker. Apple er et sterkt og kjent merke som skaper positive følelser blant en stor gruppe mennesker.

Det faktum at selskapet fortsetter å lansere nye populære produkter, fører til ytterligere salgsøkning. Dette kan derfor være en god grunn til å kjøpe Apple-aksjer.

Realistisk utbytte

En annen fordel med Apple er at de har en veldig realistisk utbyttepolitikk. Selskapet utbetaler utbytte hvert kvartal. I løpet av den siste perioden har Apple vært i stand til å betale utbytte med jevne mellomrom. Utbyttet har til og med økt nylig og stiger fortsatt.

Dette er i tråd med Apples resultatutvikling. Det største overskuddet når du kjøper Apple-aksjer har blitt gjort tidligere med prisøkninger. Imidlertid er utbytte en interessant fordel som investor, noe som betyr at du også kan generere en liten inntekt med aksjen.

Tilbakekjøp av aksjer

Apple har ganske mye penger på konto. En del av dette brukes til å kjøpe tilbake aksjer. Dette er en fordel for aksjonærene: Fordi det er færre utestående aksjer, øker inntjeningen per aksje automatisk. Videre øker vekten av dine stemmerettigheter også når antallet utestående aksjer synker.

Selskaper kjøper vanligvis aksjene bare tilbake når de ser en positiv fremtid. Dette kan derfor være et godt signal for å investere i Apple-aksjer.

Apple er rik

En stor fordel med Apple er at det er en relativt trygg investering. Med noen aksjer er det absolutt en sjanse for at selskapet går konkurs i dårlige tider. Hos Apple er denne risikoen mye mindre. Dette er fordi selskapet har mye penger: Selskapet kan absorbere mulige tap selv i dårlige tider.

Risiko forbundet med å investere i Apple

Men å investere i Apple er absolutt ikke uten risiko. Her diskuterer vi noen risiko ved å kjøpe Apple aksjer.

Vær forsiktig med volatilitet

Det er viktig å ta hensyn til volatilitet når du investerer i Apple. Apple har historisk sett gjort det bra og har oppnådd god avkastning over lang tid. Likevel kan du bare gjøre feil ved å kjøpe på topp. Det kan da ta mange år før du har tjent pengene tilbake. Heldigvis finnes det løsninger for dette.

Du kan for eksempel velge forskjøvet investering. Du kan kjøpe en Apple-aksje hver måned. På denne måten er avkastningen spredt over forskjellige perioder, noe som reduserer sjansen for at du vil sette alle pengene dine inn i selskapet på toppen.

Et annet alternativ er aktivt daytrading. Du kommer deretter inn og ut flere ganger for å dra fordel av mindre valutakursendringer. Hvis du trener tilstrekkelig med en demo konto, kan du kanskje oppnå gode resultater på denne måten.

Mangel på innovasjon

Da Steve Jobs døde, fryktet mange mennesker at Apple ville gjøre det dårlig. Teknologisk sett brakte selskapet færre interessante, innovative produkter ut på markedet. Likevel ser det ut til at folk fortsatt er begeistret for de nye produktene som ble lansert av Apple.

Tror du Apple har nådd sitt høydepunkt? Da er dette kanskje ikke den beste tiden å kjøpe Apple -aksjer på lang sikt.

Steve Jobs

Forutsi prisen på Apple-aksjer

Apples aksjekurs er ofte knyttet til selskapets teknologiske utvikling. For eksempel når selskapet lanserer en ny, vellykket iPhone på markedet, kan dette ha en positiv innvirkning på aksjekursen. Når investorer frykter at selskapet ikke vil introdusere et nytt produkt på markedet, kan prisen falle.

Hvis du vet mye om Apple og følger nyhetene rundt selskapet, har du en fordel. Du kan da bedre vurdere om du tror Apple fortsatt vil gjøre det bra i fremtiden. Ved å forutsi prisen godt, kan du tjene penger med investeringene dine i Apple.

Vær oppmerksom på dollarkursen

Når du investerer i Apple-aksjer, er det viktig å også følge dollarkursen godt. Prisen på Apple-aksjer er notert i dollar. Hvis dollaren stiger kraftig mot valutaen din, kan investeringen din i valutaen din bli mindre verdt. På denne måten kan du fortsatt tape på investeringen din selv om Apple-aksjekursen stiger. Av denne grunn må du alltid ta hensyn til valutakursen når du investerer i utlandet.

Siste tips for å investere i Apple

Det er ikke lurt å investere når du ennå ikke har nok kunnskap. Det kan derfor være lurt å først trene mye med en gratis demo. Du kan bruke en gratis demo for å teste om du kan oppnå vellykkede resultater ved å investere. Hvis dette er tilfelle, kan du starte med et lite beløp på for eksempel $ 100.

Når du investerer i Apple og andre aksjer, er det også viktig å ha en klar plan. Bestem selv til hvilken pris du vil kjøpe Apple-aksjer. Deretter er det viktig å tenke på verdiene du skal gå ut av. Med hvilket beløp taper du for mye og med hvilket beløp tar du et overskudd? Ved å tenke på dette på forhånd unngår du å ta feil beslutning når du blir stresset.

Til slutt, i alle investeringer, er det viktig å investere bare med penger du kan tape på lengre sikt. Tross alt risikerer du alltid å miste deler eller hele investeringen din.

Opprettelsen av Apple: fra start til suksess

Apples historie begynte i garasjen til Steve Jobs ‘foreldre. Det var der Steve Jobs og Steve Wozniak lagde Apple I. Dette var en av de første personlige datamaskinene. Apple I besto av et tastatur, en skjerm og en mikroprosessor. April 1976 ble Apple Computers grunnlagt av Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. De tre grunnleggerne av selskapet jobber ikke lenger hos Apple. Steve Wozniak og Ronald Wayne forlot Apple for lenge siden. Steve Jobs døde av kreft i bukspyttkjertelen i oktober 2011.

Apple 2 og etterfølgere

Apple ble kjent etter introduksjonen av Apple II. Denne personlige datamaskinen var viktig for fremveksten av PC-markedet. Senere kom Apple III, Apple Lisa og Apple Macintosh på markedet. Denne Apple Macintosh er forløperen til de velkjente Mac-datamaskinene som tilbys av Apple i dag.

Hardware og software

Apple utvikler ikke bare maskinvare, for eksempel musikkspilleren iPod, smarttelefonen iPhone og nettbrettet iPad. Apple utvikler også programvare. Selskapet utvikler programvare for både mac OS og iOS.

Vanskelige tider i 1997

I 1997 var Apple på randen av økonomisk kollaps. Likevel gikk ikke Apple konkurs. Microsoft investerte 150 millioner i selskapet. Videre ble selskapet grundig omorganisert av Steve Jobs.

Store suksesser etter 2007

Apple oppnådde store suksesser etter 2007. Etter 2007 ble de vellykkede produktene iPhone, iPod touch og iPad introdusert. IPhone var en brukervennlig smarttelefon. IPad gjorde nettbrettet populært. Produktene som ble introdusert etter 2007 kombinerer høy kvalitet med brukervennlighet, som er hemmeligheten bak Apples suksess.

Apples innovative styrke

Apple er et innovativt selskap. De første Apple-datamaskinene var innovative produkter. Andre innovative produkter er iPod som dukket opp i 2001 og iPhone som dukket opp i 2007. Selv etter at Steve Jobs døde, introduserte selskapet innovative produkter på markedet. Eksempler er Siri, Touch ID og Apple Pay.

Tror du at selskapet vil fortsette å lansere interessante innovasjoner i fremtiden? Da kan det være veldig interessant å kjøpe Apple-aksjer. Uansett har Apple gjort det veldig bra historisk.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar