Hvordan kan du kjøpe Uber-aksjer?

Det kan være veldig interessant å investere i Uber . I så fall kan det være interessant å kjøpe noen aksjer i Uber. Selskapet har en enorm andel av taximarkedet i USA og Europa. Men selv om Uber er en markedsleder, klarer de enda ikke å oppnå et positivt resultat etter skatt. Har du lyst til å prøve lykken og investere i denne taxigiganten?

Hvordan kan jeg investere i Uber?

Det kan være veldig lukrativt å investere i Uber. Uber er et stort selskap med en del media-oppmerksomhet for tiden. Derfor kan det nok hende at mange som investerer i Uber, ikke er profesjonelle. Positive og negative nyheter kan ha stor innflytelse på aksjekursen. Du kan gjøre som de fleste traderne ved å kjøpe og selge Uber-aksjer til rett tid.

Hvordan kan du kjøpe Uber-aksjer?

Hvis du tror på Uber sin langsiktige strategi, kan du velge å kjøpe aksjer i Uber og eie dem langsiktig. Du vet aldri. Kanskje Uber kommer til å vokse raskt og nå mål ingen hadde forventet de skulle, slik som Google og Facebook i sin tid gjorde i sine markeder? Ønsker du å kjøpe Uber-aksjer? Du kan trade direkte iUber-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Uber-aksjer til lav pris med en gratis demo!

 

investering_i_Uber

Hva er den aktuelle prisen på en Uber-aksje?

Har du lyst til å vite hva den aktuelle prisen på en aksje i Uber er? På denne grafen kan du se CFD-kursen på en aksje i Uber:

Bedriftsdetaljer for Uber

Nedenfor kan du se de viktigste selskaps dataene til Uber.

Analyse av Uber

Før du bestemmer deg for om du vil kjøpe eller selge Uber, er det viktig å analysere aksjen ordentlig. Oversikten nedenfor viser hvordan Uber har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekursene de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Uber de siste 5 dagene:

Hva gjør prisen på Uber i 2024?

Lurer du på hva analytikere tror Uber vil gjøre i 2024 og utover? Vi kombinerte ulike analytiker prognoser ved å bruke Alpha Vantage-data. Husk at dette tallet bare er en spådom om pristrenden til Uber og kanskje ikke går i oppfyllelse. Så gjør alltid din egene undersøkelser!

Hva gjør Uber?

Nesten alle vet svaret på dette spørsmålet. Uber fokuserer hovedsakelig på taxitjenester. Dette blir derimot ikke gjort på gamlemåten. Hos Uber bestiller du turer via en app, og GPS-en gjør resten. Sjåførene tjener penger, og Uber får en kommisjon på 25%.

Fremtiden til Uber

Uber er et innovativt selskap. Flere land har vært nødt til å se på lovene deres om og om igjen på grunn av alle de nye tjenestene Uber har lansert. UberPop er et eksempel på et produkt som skaper en del hodebry for flere myndigheter. Denne tjenesten lar folk kjøre for Uber uten taxilisens. Uber har måttet si opp denne tjenesten i flere land.

Men dette har ikke hindret Uber i å utvikle seg og vokse som selskap. Kreativiteten og innovasjonen deres kan være en grunn til å kjøpe aksjen. Selskapet har lansert mange nye tjenester. En av de mest suksessfulle må være Uber Eats, hvor du kan bestille mat fra restauranter. Også her får Uber en kommisjon.

Kjøp_Uber-aksjer

En annen interessant sektor Uber jobber i, er selvstyrte biler. Uber jobber også med et design på flyvende biler sammen med NASA. Dette kan være veldig bra for å unngå trafikkorker. Eksperimentene deres med selvstyrte biler er ofte kontroversielle fordi det har vært en del dødsfall tilknyttet selvkjørende biler. Hvis Uber lykkes med disse prosjektene i fremtiden, kan dette være en god grunn til å kjøpe Uber-aksjer.

Men utviklingen i markedet for selvstyrte biler kan like så godt bety undergangen for Uber. Hvis biler kan kjøre uten en sjåfør, vil man ikke i samme grad a behov for å bestille en Uber-taxi. Denne teknologien er fremdeles i utvikling, men de kan gi gode muligheter for å handle Uber-aksjer.

Negative resultater

En stor ulempe med å investere i Uber, er at selskapet har gått med tap i en god stund nå. Salgene deres vokser, men det samme gjør utgiftene deres. I fremtiden må Uber kunne bevise at de kan oppnå positive resultater. Det er mulig å trade aksjer i et tapende selskap på samme måte det er mulig å gjøre det mens prisen stiger, nøkkelen er å gå short til rett tid! I så fall vil du ikke ha behov for noen utbytter. En annen risiko som kan hindre vekst i Uber, er konkurranse. Det er relativt enkelt for andre selskaper å entre markedet. Dette har allerede skjedd med Didi Chuxing i Kina og Grab i Singapore. Uber har trukket seg fra disse markedene og får 20% kommisjon fra Didi Chuxing og 27,5% kommisjon fra Grab til gjengjeld.

Konkurransen strammer seg også til i USA: Lyft har begynt å spise opp en stor del av markedet der. Hvis Uber mister posisjonen sin i fremtiden, kan det være lurt å selge aksjene sine.

Uber_taper_markedsandel

Uber er ikke lenger en autokrat

Hvis du planlegger å investere i Uber, bør du holde et øye med de forskjellige skandalene de har vært involvert i. Uber er kjent for å være en skikkelig “bad boy”. I tillegg til protester imot UberPop, har selskapet vært ansvarlig for et par dødsfall tilknyttet selvstyrende biler. Også har det vært hendelser hvor noen sjåfører har oppført seg upassende mot kvinnelige passasjerer. Denne typen skandaler kan påvirke aksjekursen i fremtiden, som kan gjøre det lurt å selge aksjene sine.

Kjøpe eller selge aksjer i Uber?

Viljen din til å kjøpe aksjer i Uber, kommer nok an på risikoprofilen din. Uber vokser mye og har veldig mange kunder. Likevel er det mye usikkerhet tilknyttet Uber og fremtiden deres. En ting er sikkert: Å investere i Uber kommer aldri til å bli kjedelig!

Uber_vokser

Uber vokser fremdeles

Hvordan startet Uber?

Uber ble grunnlagt i 2009 i San Francisco (hvor ellers?). En interessant fakta er at grunnleggerne Travis Kalanick og Garrett Camp begynte med en limousine-tjeneste. Senere la de til vanlige, lettere tilgjengelige drosjer til plattformen. I 2012 tok de tjenestene sine til London og Amsterdam, og deretter til Rotterdam og Haag.

Siden 2018 har Uber fått brukere i Russland med selskapet Yandex. I 2019 gikk Uber på børs. Aksjen er notert på børsen i New York. Selskapet gikk på børs til en verdi av $45 per aksje, som tilsvarte en markedsverdi på $80 milliarder. Tror du at aksjekursen deres kommer til å stige i fremtiden? I så fall kan det være greit å investere i Uber.

Et selskap fullt av kontrovers

Uber får mye oppmerksomhet. Men denne oppmerksomheten er ikke alltid så positiv som man håper. Mange sjåfører klager for eksempel på at de blir betalt for lite. I tillegg er det mange bystyrer som har saksøkt selskapet fordi Uber er en urettferdig konkurrent mot vanlige taxisjåfører.

I tillegg har Uber blitt hacket ganske ofte. Allerede i 2014 ble en Uber-computer hacket og informasjon om omtrent 50 000 sjåfører ble lekket. Dette ble fulgt opp av en enda større hacking i 2017. Denne hackingen resulterte i at informasjon om over 57 millioner kunder og sjåfører ble lekket. Uber måtte betale en stor sum for å hindre at denne informasjonen ble tilgjengeliggjort for alle.

Grunnlegger Travis Kalanick har også fått en del negativ PR. I 2017 valgte han å tre av fra rollen sin i selskapet, og dette var sannsynligvis på grunn av all den negative pressen rundt navnet hans. Selskapet fortalte derimot media at han sluttet grunnet en båtulykke, hvor moren hans gikk bort. Mange tvilte allerede på lederegenskapene hans. Kvinner følte seg ubekvemme i selskapet, og lokale myndigheter ble bedratt gjennom hemmelige programvarer.

Tror du at Uber har formelen for suksess, til tross for alle disse kontroversene og skandalene? Da kan det anbefales å kjøpe noen Uber-aksjer!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar