Hvete investering: hvordan kan du investere i hvete?

I denne artikkelen kan du lese alt om å investere i hvete. Vi diskuterer om det er lurt å begynne å investere i hvete i dag. Etter å ha lest denne artikkelen, kan du bestemme om det er smart å investere i hvete gjennom internett.

Hvordan kan du investere i hvete?

Det er flere måter du kan investere i hvete. Du kan handle direkte i prisen på varen. Det er også mulig å investere i et fond som følger hvete prisen. I denne artikkelen kan du lese nøyaktig hvordan dette fungerer.

Trade aktivt i prisen på hvete

Når vi snakker om direkte investering med hvete, snakker vi ikke om fysisk kjøp av store mengder hvete. Nei, vi snakker om direkte CFD-handel på råvaren. Da er det ikke nødvendig å lagre hveten.

Du investerer faktisk ikke i selve hveten, men heller i prisen på hveten. Ingen kan da tvinge deg til å levere råvaren, så du kjøper ikke hvete, men kontrakterer på selve hveten.

Ved å ta godt hensyn til de underliggende faktorene kan du tjene penger på investeringer med hvete. Det er derfor spesielt viktig å holde et øye med tilbudssiden av markedet. Ved dårlige nyheter rundt hvete høstingen er det lurt å kjøpe opp hvete, da dette sannsynligvis vil presse opp prisene.

Når høstingen er bedre enn forventet, kan du vurdere å ta en short posisjon. Med en short posisjon kan du tjene penger på en fallende hvetepris. Du kan enkelt investere penger i hvete gjennom en nettmegler. Ønsker du å kjøpe Hvete-aksjer? Du kan trade direkte i Hvete-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Hvete-aksjer til lav pris med en gratis demo!
DegiroDra nytte av lave avgifter når du kjøper Hvete-aksjer, det er en innovativ plattform med høy sikkerhet!
Handle aktivt Hvete-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Indirekte investering i hvete med et fond

Det er også mulig å investere indirekte i hvete. Også her snakker vi ikke om et fysisk kjøp av for eksempel et brød som tilfeldigvis inneholder hvete.

Du kan for eksempel tenke på en investering i et indeksfond som følger prisen på hvete nøye. Du kan også kjøpe hveteaktier i et selskap som ofte er involvert i behandling av hvete til produkter. Vær oppmerksom på at i sistnevnte tilfelle spiller selskapets egenskaper også en rolle.

investere i hvete

Hva er hvete?

De fleste vet at hvete er et korn; Faktisk er det en av de mest dyrkede kornene i verden. Dette resulterer selvfølgelig i mye tilbud, noe som også kan sees på forbruket. Hvete, sammen med mais, er et av de mest spiste kornene i verden. Likevel er det mye variasjon i hvete.

Hvete kan deles inn i forskjellige varianter; det er vinterhvete, sommerhvete og overgangshvete. Dette navnet refererer til såing øyeblikket. Det meste av hveten stammer fra Kina, USA og Russland.

Hvordan kommer prisen på hvete opp?

Hvete er en råvare som nesten alltid er etterspurt. Dette er fordi vi bruker hvete til mange ulike produkter, og folk vil alltid være sultne. Sjansen for at etterspørselen etter hvete plutselig vil falle er derfor ganske liten.

Prisen på hvete bestemmes derfor hovedsakelig på tilbudssiden. En mislykket høst kan for eksempel føre til kraftig stigende hvetepriser. Det kan derfor være lurt å studere hvordan høstingen foregår i landene der hvete hovedsakelig dyrkes.

Ressursen uten en dominerende spiller

Hvete kan dyrkes nesten hvor som helst. På grunn av dette er det ingen dominerende aktør som kan ha stor innflytelse på markedet. Den største hvete produsenten er Kina, med land som India, Russland, USA og Frankrike produserer også store mengder hvete.

Fordi det ikke er en enkelt aktør som kontrollerer det meste av markedet, kan ikke land spille politiske spill med ressursen. Dette er åpenbart til fordel for ressursens stabilitet.

hvetepriser i England

Utviklingen av hvetepriser i England

Påføring av hvete

Hvete brukes selvfølgelig som mat. Imidlertid er konsum ikke hovedmålet for hvete. Hvete brukes også til å produsere biodrivstoff.

Hvete Investeringer

Råvarer omsettes ofte på en bestemt børs. Hvete handles på CBOT eller Chicago Board of Trade. En hvete enhet er 27,21 kilo. Vi kaller dette også “a bushel”. Verdien av denne mengden er angitt i cent. Når “a bushel” er verdt 500, betyr det at du betaler 5 dollar per 27,21 kilo hvete.

På denne børsen, blir kontrakter på 5000 bushels ofte handlet, noe som betyr nesten 30 000 kilo hvete. Heldigvis kan du også investere i mindre mengder hvete hos andre nettmeglere.

Hva bør du være oppmerksom på når du investerer i hvete?

Prisen på hvete er knyttet til klimautviklingen. Når været er dårlig og det er mye avlingssvikt, kan prisen på hvete øke betydelig. Industriell etterspørsel kan også påvirke prisen på hvete. Dette ble sett etter 2005, for eksempel da hvete i økende grad ble brukt til å lage etanol.

Selvfølgelig har den voksende verdensbefolkningen også en positiv innvirkning på prisutviklingen på hvete. Etter hvert som antallet mennesker vokser, øker også antallet spisere.

Ytelse i forhold til andre kornarter

I praksis brukes mais oftere til å lage etanol (et biodrivstoff). Dette er lukrativt, og du kan se at flere og flere bønder har byttet fra hvete til mais. Dette kan føre til knapphet på hvete i fremtiden, noe som kan øke prisen ytterligere.

Investering i hvete aksjer

Det er egentlig ikke et eneste selskap som helt er avhengig av hveteproduksjon. Du kan derfor bare fritt investere indirekte i hvete selskaper ved å investere i et selskap som driver med landbruk. La oss diskutere noen aksjer som er aktive i denne sektoren.

Mosaic Company

Mosaic Company har ikke eksisterte lenge, men er nå markedsleder i Amerika innen potet gjødsel. Etterspørselen etter kunstgjødsel vokser over hele verden, og Mosaic Company vet hvordan de skal svare på dette. De er aktive i mer enn 50 land. Å kjøpe Mosaic Company-aksjer kan derfor være attraktivt.

Bunge Limited

Bubge Limited er et selskap som driver mange landbruksaktiviteter. Hvete spiller også en rolle innenfor forretningsmodellen til Bunge Limited. Selskapet behandler og transporterer hvete regelmessig. Det sier seg selv at du med Bunge Limited absolutt ikke investerer i hveteprisen, men heller i et stort landbruksselskap. Undersøk derfor først hvordan det går med selskapet.

Arch Daniels Midland Company

Et annet stort selskap som driver med landbruk er Arch Daniels Midland Company. Dette selskapet eier mer enn 600 anlegg hvor avlinger behandles og sendes over hele verden. Også her handler du ikke direkte med hvete, men mer i landbruksnæringen som helhet.

Noen tips for handel med hvete

Det er nå klart at prisen på hvete hovedsakelig bestemmes fra tilbudssiden av markedet. Det er derfor lurt å gjøre en god analyse av tilbudssiden av markedet og bare gjøre et trekk når det er indikasjon på at høstingen går usedvanlig dårlig eller bra.

På lang sikt vil etterspørselen etter hvete sannsynligvis fortsette å vokse. Tross alt vokser verdens befolkning fortsatt, og som et resultat er det flere og flere sultne mennesker som trenger å bli matet. Likevel kan utviklingen på landbruksmarkedet gjøre det lettere å dyrke hvete, slik at det kan oppnås et høyere tilbud med færre ressurser.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar