Hvordan kan du kjøpe Amazon-aksjer?

En investering i Amazon aksjer kan fungere bra! Dette store e-handelsselskapet vokser fremdeles i verdi hvert år. Men hvordan kan du kjøpe Amazon-aksjer? Og er det lurt å investere i Amazon nå? I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite!

Hvor kan jeg kjøpe Amazon-aksjer?

Har du tro på fremtiden til Amazon? Selskapet investerer fortsatt i flere nye bransjer, noe som betyr at en investering i selskapet absolutt kan fungere bra.Ønsker du å kjøpe Amazon-aksjer? Du kan trade direkte i Amazon-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Amazon-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er Amazon sin aksjekurs?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Amazon? I grafen nedenfor kan du umiddelbart se hvordan CFD-aksjen har utviklet seg den siste perioden. Med knappene kan du umiddelbart åpne en investeringsposisjon i selskapet.

Bedriftsdetaljer for Amazon

Nedenfor kan du se de viktigste selskaps dataene til Amazon.

Analyse av Amazon

Før du bestemmer deg for om du vil kjøpe eller selge Amazon, er det viktig å analysere aksjen ordentlig. Oversikten nedenfor viser hvordan Amazon har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekursene de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Amazon de siste 5 dagene:

Hva gjør prisen på Amazon i 2024?

Lurer du på hva analytikere tror Amazon vil gjøre i 2024 og utover? Vi kombinerte ulike analytiker prognoser ved å bruke Alpha Vantage-data. Husk at dette tallet bare er en spådom om pristrenden til Amazon og kanskje ikke går i oppfyllelse. Så gjør alltid din egene undersøkelser!

Hva er fordelene med å investere i Amazon?

En investering i Amazon kan ende bra! Selskapet passer perfekt inn i vårt moderne samfunn. Folk kjøper flere produkter på nettet, og Amazon sitt brand er ekstremt sterkt. Selskapet ble grunnlagt i USA, men har nå fått grep i mange andre land rundt om i verden.

For eksempel jobber selskapet for tiden med utvidelser i Europa. Ved å tilby kundeservice på lokale språk og ved å bygge lokale nettsteder, med dette kan de forskjellige europeiske markedene erobres. For eksempel har Amazon operert under domenet Amazon.nl siden 2020. Dette beviser at de har etablert seg i det nederlandske markedet. Dette gjør at både selskapets inntekter og lønnsomhet kan øke ytterligere i fremtiden.

Selskapet har også bevist at det kan holde seg flytende under en krise. Under koronakrisen klarte de å holde seg operative. I tillegg bestilte flere produkter over Internett under denne perioden, noe som økte inntektene ytterligere. Som et resultat prøvde enda flere mennesker seg på netthandel, noe som kan øke kundebasen selv etter koronakrisen.

Amazon_hovedkvarter

Nye produktgrupper og innovasjoner

En annen sterk grunn til å kjøpe Amazon-aksjer er det faktum at de har flere og flere inntektskilder. Når selskapet ble grunnlagt tjente selskapet bare penger ved å selge produkter. I dag opererer Amazon i en rekke bransjer. Amazon administrerer en vellykket skytjeneste og konkurrerer med streamingtjenester gjennom Amazon Prime Video. Det er i tråd med forventningen om at markedsandelen til disse produktgruppene vil øke ytterligere, noe som vil øke lønnsomheten i selskapet.

Selskapet fortsetter også å innovere ved å investere i nye prosjekter. For eksempel investerte selskapet 700 millioner dollar i Rivian, en produsent av elektriske lastebiler. I tillegg investerer de også i oppstart firmaet Aurora Innovation som utvikler autonome biler. Ved å investere i denne typen teknologier kan forretningsprosessene optimaliseres ytterligere i fremtiden.

Alt i alt er Amazon et sterkt selskap med salg fortjeneste som fortsatt øker årlig. Investorer forventer tydeligvis at denne trenden vil fortsette, gitt selskapets høye verdsettelse. Tror du på Amazons fremtid? Da kan det være smart å kjøpe Amazon aksjer!

Hva er den største risikoen i å investere i Amazon?

Amazon er et av de største selskapene i verden når man ser på markedsverdien. Likevel er en investering i Amazon ikke helt uten risiko. I denne delen av artikkelen ser vi på risikoen du må vurdere når du investerer i Amazon.

Konkurranse

Den største risikoen for Amazon er konkurransen. Det er enkelt for kunder å bytte til en annen aktør. Bedriften må derfor hele tiden være våken og tilby det beste servicenivået. Flere og flere kjente selskaper som Wal-Mart og Home Depot er tilgjengelige over Internett. Ofte er det også lokale konkurrenter, som Bol.com i Nederland.

Denne økende konkurransen kan legge press på fortjeneste marginene. For eksempel vil konkurrenter prøve å tilby produktene billigere enn Amazon. Amazon kan da miste kunder til konkurrenten. Hvis de også reduserer prisene, reduseres lønnsomheten i selskapet ytterligere.

Skytjenester er også et svært konkurransedyktig marked. De største konkurrentene er her Hewlett-Packard, Google, AT&T, IBM og Microsoft, som alle har lansert sine egen tjenester. Disse selskapene fokuserer alle på en nisje som kan skade Amazon som markedsleder.

Spekulative fortjenester og veksttall

En annen risiko er usikkerheten rundt fortjenesteutviklingen. Skeptikere lurer på om et selskap med relativt små fortjenestemarginer har nok plass til å fortsette å vokse i det konkurransedyktige markedet. Hvis dette ikke er tilfelle, kan Amazons aksjekurs komme under betydelig press.

Du kan allerede se at Amazons vekstrater faller; der selskapet pleide å oppleve mer enn 40% vekst i året, vokser selskapet nå med 20% i året. Selvfølgelig er den relative veksten mer begrenset, men den absolutte veksten er fortsatt større. Dette trenger ikke å være en stor risiko og kan være en indikasjon på at selskapet sakte blir en mer stabil aktør.

Det er imidlertid viktig å huske når du kjøper Amazon aksjer at verdsettelsen av aksjen er veldig spekulativ. Aksjen er veldig høyt verdsatt og selskapet må fortsatt leve opp til et høyt verdinivå. Så langt er det ingen tegn til at Amazon ikke lever opp til kravene, men hvis selskapet vokser mindre enn forventet, vil du ikke få de beste resultatene på investeringen din.

Hvordan tjener Amazon penger?

Før du kjøper Amazon aksjer, er det lurt å utforske hvordan selskapet tjener penger. I denne delen av artikkelen analyserer vi de forskjellige inntektskildene til det store selskapet.

Detaljhandel

Amazon får fortsatt mesteparten av inntektene sine ved å selge produkter til forbrukere. Amazons tilbud er stort, og du kan finne nesten alt du kan tenke deg. Videre prøver selskapet hele tiden å nå nye målgrupper; for eksempel gjorde de dette ved å selge e-bøker i Kindle Store.

I skrivende stund får selskapet omtrent 50% av salget fra produktsalg. Andelen av inntektene som kan tilskrives salg av produkter over Internett, synker. Dette er imidlertid gode nyheter: Andelen går ned fordi Amazon også klarer å tjene penger fra andre kilder. Dette gjør at selskapet kan produsere gode resultater selv om trenden snur og færre produkter selges over Internett i fremtiden.

Amazon_aksjer_kjøper

Tredjeparts salg

20% av Amazons fortjeneste kommer fra salg utført fra andre parter som selger produkter via Amazon. Andre butikker og nettbutikker kan åpne en konto på Amazon for å selge produktene sine på nettstedet. Selvfølgelig gjør de ikke dette gratis: Selgerne betaler $ 0,99 per produkt. Når du regnes som en profesjonell selger, betaler du også et abonnementsgebyr på $ 40 per måned og en prosentandel av prisen mellom 6% og 25%.

Selvfølgelig er det veldig attraktivt å tjene penger på denne måten: Amazon er ikke ansvarlig for å selge produktene. De leverer bare plattformen som produktene tilbys på, og får en fin provisjon på salgene. Samtidig blir nettbutikkens posisjon bare sterkere ettersom dette ytterligere øker produktutvalget.

Amazon Web Services (AWS)

Amazon tjener også mer og mer penger på skytjenesten deres, Amazon WebService. Tidligere måtte selskapet investere mye for å sette opp infrastrukturen. Denne infrastrukturen er nå ferdig, og de faste kostnadene er relativt begrenset. Som et resultat av det så er fortjenestemarginen på salg av skytjenestene ekstremt høy. For tiden gjøres 15% av inntektene gjennom skytjenesten, og tallene stiger fortsatt. Den vellykkede skytjenesten kan derfor være en god grunn til å investere i Amazon.

Amazon Prime (Video)

En annen gratis, ny inntektskilde for Amazon er de forskjellige abonnementstjenestene. Siden 2005 har selskapet tilbudt Amazon Prime, som lar forbrukerne få pakker levert gratis. Dette gir selskapet en fast inntektsstrøm og binder kunder til merkevaren. Hvis du allerede betaler for gratis levering gjennom et abonnement, er sjansen stor for at du fortsetter å bestille varer fra Amazon.

Selskapet ønsker også å konkurrere med Netflix gjennom deres streamingtjeneste Amazon Prime Video. Innenfor Amazon Prime kan du finne nye TV-serier og filmer. De tilbyr også spesielle avtaler: For eksempel har selskapet helt siden 2019 sendt engelske fotballkamper. Selskapet investerer også mye penger i å utvikle nytt unikt innhold for disse tjenestene.

Tror du Amazon kan ta markedsandeler fra Netflix? Da kan det være interessant å investere i Amazon ved å kjøpe aksjen.

Fysiske butikker og andre inntekter

Amazon åpner også flere og flere fysiske steder. Dette er et interessant trekk når du vurderer at folk i økende grad handler via internett. Likevel er det basert på en god idé: med butikkene vil de bedre kartlegge oppførselen til kundene. De kan også redusere kostnadene for de mange returnerte pakkene ved å gi folk muligheten til å bringe pakkene tilbake til butikken. I skrivende stund genererer selskapet omtrent 7% av inntektene fra de fysiske butikkene.

Til slutt tjener selskapet også penger fra andre inntektskilder. For eksempel tjener de store summer ved å selge annonser.

4 Trinnvis plan: Hvordan kjøpe Amazon aksjer?

For å kjøpe Amazon aksjer, må du følge noen enkle trinn. Denne delen av artikkelen beskriver hva du skal gjøre før du etablerer en investering i selskapet.

Analyser Amazon aksjen

Mange glemmer at det er viktig å analysere en aksje først. Når du kjøper Amazon aksjer uten god grunn, kan dette slå tilbake. Utforsk Amazons visjon for fremtiden og avgjør om det er interessant for deg å kjøpe aksjen.

Det er to typer analyser du kan utføre når du vil avgjøre om det er interessant å kjøpe Amazon aksjer:

Selvfølgelig kan du også velge å kombinere begge analysemetodene. Når du har konkludert med at det er smart å kjøpe Amazon aksjer, trenger du en konto hos en megler.

Åpne konto hos en megler

En megler er en mellommann som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Du kan kjøpe Amazon aksjer hos nesten alle meglere. Tross alt er selskapet et av de største selskapene i verden!

Det anbefales å velge megler med lave priser. Å investere i en dyr bank kan koste deg mye penger i det lange løp: Du vil ikke være den første investoren som legger igjen tusenvis av kroner i avkastning. Bruk derfor knappen nedenfor for å sammenligne de beste meglerne:

Tenk på hvor mye penger du ønsker å investere

Det er ikke lurt å investere alle pengene dine i Amazon aksjer. Det er bedre å først tenke på hvordan selskapet passer inn i aksjeporteføljen din. Men for investorer som tør å ta mer risiko, kan det være interessant å investere et større beløp i Amazon. Siden prisen er sterkt tilknyttet fremtidig vekst, er en investering i Amazon ganske spekulativ.

Husk at du normalt investerer på lang sikt. Det er derfor viktig å investere bare med penger du kan gå glipp av. Det anbefales ofte å gå forskjøvet: dette kalles også dollar-cost averaging. På den måten vil du unngå å legge alle pengene dine i Amazon i den høye enden av prisen.

Kjøp Amazon aksjer

Etter at du har bestemt deg for hvor mye penger du vil investere i Amazon aksjer, kan du plassere ordren. Du kan velge mellom to typer ordre: markedsordre og limit-ordre. For investorer som kjøper Amazon aksjer på lang sikt, er en markedsordre et godt valg. Du kjøper deretter aksjene direkte til beste tilgjengelige pris. Du kan bruke en markedsordre på Amazon sine aksjer ettersom handels volumet er høyt og det derfor er tilstrekkelig likviditet i markedet.

Du kan også velge en limit-ordre. Med en limit-ordre velger du selv et tak på den høyeste kursen du er villig til å betale for aksjen. Denne typen ordre er ideell for den aktive investoren som også ønsker å dra nytte av små prisbevegelser.

Etter at du har kjøpt aksjen, er det viktig å fortsette å evaluere resultatene dine. Undersøk om selskapet fremdeles oppnår gode resultater. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du bestemme deg for å selge aksjene dine igjen.

Historien til Amazon

Jeff Bezos kom på en idé på 90 tallet som nå gjør ham til en av de rikeste menneskene på jorden. Han startet i 1994 med et nettsted som solgte bøker over Internett. Han gjorde dette fordi han så at internett vokste 2300% per år. Dette viste seg å være en god beslutning: innen tre år klarte Amazon å generere et salg på $16 millioner ved å selge bøker til 180 000 kunder over 100 land.

Jeff Bezos jobbet tidligere på Wall Street, og på grunn av sin erfaring bestemte han seg raskt for å ta selskapet til aksjemarkedet. Aksjen etter den første handelsdagen i 1997 sluttet aksjekursen på $1,72. En investering ved denne børsnoteringen gikk bra, når du tenker på at prisen nå er over $3000!

Jeff Bezos Amazons grunnlegger

Jeff Bezos (Til høyre) Grunnleggeren av Amazon

Amazon er et av få selskaper som overlevde den berømte dot com boblen. Amazon fikk også et fall. Aksjekursen falt fra $112 til $5,5. Denne nedgangen skyldtes at selskapet investerte i flere nyetableringer som ikke overlevde på grunn av den høye gjelden de hadde inngått. Som vi nå vet, har Amazon mer enn overlevd og er nå et av de største selskapene i verden.

Amazon var for eksempel det første selskapet etter Apple som nådde en markedsverdi på mer enn $1 billion eller $1,000 milliarder. Jeff Bezos eier fortsatt 16% av selskapets aksjer og sysselsetter mer enn 600 000 mennesker via selskapet. En av grunnene til at selskapet er helt klart markedsleder i USA: det eier mer enn halvparten av hele e-handelsmarkedet i landet.

Det er forresten en god sjanse for at Jeff Bezos nå angrer på ekteskapet. Skilsmissen var den dyreste i historien, og mannen måtte gi opp halvparten av sin formue.

Oppkjøp og andre prosjekter

Amazon kjøpte Whole Foods Markets for $42 per aksje i 2017. Whole Foods Markets er en supermarked kjede. Amazon håper å bruke denne nye kanalen til å selge sine produkter.

Whole Foods Amazon

I 2018 kjøpte Amazon også nettapoteket PillPack. Dette selskapet pakker reseptbelagte medisiner og er bare aktivt i USA. Amazon har lisens til å selge reseptbelagte medisiner. Som et resultat har selskapet opparbeidet seg en posisjon i markedet for reseptbelagte legemidler, et marked verdt 560 milliarder dollar bare i USA alene.

I tillegg til denne typen større oppkjøp, har selskapet også flere mindre prosjekter. For eksempel eier Amazon Alexa Internet, A9.com og Internet Movie Database. Selskapet administrerer også Amazon Mechanical Turk, et nettsted der brukere kan gjøre små gjøremål til lave betalinger.

Slike oppkjøp bidrar til Amazons diversifisering. Dette reduserer den sektorspesifikke risikoen for Amazon, noe som kan gjøre det mer attraktivt å investere i Amazon aksjer.

Skandaler rundt Amazon

Amazon blir ikke alltid sett i et positivt lys. For eksempel var selskapet sentralt i dokumentaren «The Truth Behind the Click» . Denne dokumentaren viste de dårlige arbeidsforholdene til arbeidere i distribusjons sentrene. Amazon er ikke en tilhenger av fagforeninger og ser ikke ut til å bry seg for mye om sine ansatte på denne typen lokasjoner.

I 2016 fant en BBC-studie ut at Amazon-sjåfører opptrer under intenst tidspress. Som et resultat må de kjøre så fort at de bringer både sikkerheten og de andre trafikantene i fare.

Det er også mye kritikk rundt Amazon for å behandle sine ansatte som roboter. I 2016 søkte de for eksempel patent på et flyttbart bur der lagerarbeidere kunne transporteres. En annen oppfinnelse laget av selskapet er et armbånd som sporer og dirigere lageransatte med vibrasjoner.

I tillegg til alle disse skandalene, er det også kjent at Amazon underbetalte sine ansatte i USA. Mange arbeidere må til og med supplere inntekten med trygd og matkuponger, noe som betyr at selskapet mottar et skjult tilleggsstøtte.

Selskapet unngår også skatt så mye som mulig. Med en omsetning på $3,35 milliarder i USA betalte de bare $1,8 millioner i skatt, som tilsvarer en skattesats på 0,05%!

Slike skandaler kan føre til dårligere omdømme og resultater i fremtiden. For eksempel, hvis selskapet må betale mer skatt, vil selskapets lønnsomhet reduseres. Det er viktig å ta hensyn til denne typen interesser når man vurderer en investering i Amazon.

Amazon Lager

Online investering i Amazon

Amazon ble børsnotert i 1997. Derfor er det i år mulig å investere i Amazon. Dette gjør du ved å kjøpe aksjer i teknologiselskapet. Amazon er en av mange teknologiselskaper som er notert på den amerikanske NASDAQ børsen. Hvis du vil kjøpe Amazon aksjer, kan du gå til denne velkjente børsen.

For å kjøpe Amazon aksjer på NASDAQ børsen, trenger du ikke å reise til USA. Du kan bare handle  Amazon CFDer på nett . Du gjør dette med en nettmegler, for eksempel Plus500. Opprett en gratis (demo) konto, og du kan begynne å investere med en gang.

Tips: Øv deg med en demo-konto

Hvis du vil, kan du begynne å investere i Amazon i dag. Hvis du er en erfaren investor, er dette ikke noe problem. I dette tilfellet har du nok kunnskap til å ta de riktige investeringsvalgene og få et godt resultat på investeringene dine.

Er du en nybegynnerinvestor? Da anbefaler vi at du øver deg på å investere før du legger noen av eiendelene dine inn i Amazon. Ved å øve på å investere er det mer sannsynlig at du investerer pengene dine på en god måte. Dette betyr at du har større sjanse for å oppnå et godt investeringsresultat.

Du kan øve deg på å investere ved å opprette en demo konto hos en online megler. Har du investert med en demo konto en stund, og går dette generelt bra? Da kan du begynne å investere på ekte. Du gjør dette ved å konvertere demo-kontoen din til en ekte konto.

Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo konto selv:

Noen Amazon investeringstips

  • Ta en god titt på den generelle trenden og bli med i denne trenden.
  • Sjekk den generelle økonomiske situasjonen før du investerer.
  • Bruk et stop loss for å begrense de eventuelle tapene.
  • Gå Short når du tror at Amazons aksje pris kommer til å falle.
  • Invester bare med penger du kan tape.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar