Bomulls investering: hvordan kan du investere i bomull?

Det kan være veldig attraktivt å investere i bomull. Prisen på råvaren bomull kan variere mye, og du kan dra nytte av dette! Takket være de nye alternativene for online handel, spiller det ingen rolle om prisen stiger eller faller. I begge tilfeller kan du tjene penger på en investering i bomull. I denne artikkelen kan du lese hvordan dette fungerer.

Langsiktig investering i bomulls lagre

Hvis du ønsker å investere i bomull på lang sikt, er det ikke lurt å kjøpe CFDer. Du kan imidlertid kjøpe aksjer i bomulls selskaper. Du vil deretter lete etter selskaper der bomull spiller en viktig rolle. Ved fysisk å kjøpe aksjer i disse selskapene, kan du også beholde investeringer i råvaren bomull for en lengre periode. Men husk at andre faktorer også spiller en viktig rolle, for eksempel kvaliteten på ledelsen.

Du kan investere i bomull ganske direkte ved å kjøpe aksjer i et selskap som produserer bomull. Eksempler på denne typen selskaper er Albany International, Unifi og Culp. Imidlertid er det viktig å huske at disse selskapene ofte også er involvert i andre bransjer. For eksempel lager Albany International også kompositter for romindustrien.

Du kan investere enda mer indirekte i bomulls aksjer ved å kjøpe Ralph Lauren eller Hanesbrands aksjer. Selvfølgelig bruker klesfirmaene mye bomull. Råvareprisen har imidlertid bare en begrenset innflytelse på driftsresultatet.

Mote og salg er viktigere faktorer for å bestemme aksjekursen. Hvis du vil kjøpe denne typen aksjer, må du bruke en mer omfattende og bredere analyse.

Ønsker du å kjøpe Bomulls-aksjer? Du kan trade direkte i Bomulls-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Bomulls-aksjer til lav pris med en gratis demo!

investere i bomull

Invester med et fond

Du kan også velge å investere i bomull ved hjelp av et fond eller ETF. En ETF prøver å følge prisen på bomull så tett som mulig. Et eksempel på en ETF som følger prisen på bomull eriPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN.

Er det smart å investere i bomull?

Før du handler med bomull, er det lurt å vurdere om dette er lurt. Det er både argumenter for og imot kjøp av bomull. Bomull er et råstoff som alltid er etterspurt, og etterspørselen vil fortsette å stige på grunn av fremvoksende økonomier som Kina og India. Samtidig kan klimaendringer begrense produksjonen, noe som kan føre til knapphet og høyere priser.

Imidlertid er det også mange farer. For eksempel finnes det alternativer til bomull hvis råvaren blir for dyr. For eksempel kan klesmerker bytte til syntetiske materialer som polyester. Regjeringer påvirker også jevnlig prisene og lager av bomull bygges opp i noen land. Det er derfor viktig å gjøre en omfattende analyse av situasjonen før du åpner en handel med bomull.

Dra nytte av stigende og fallende markeder

Det er to måter å investere i bomull. Den første muligheten er å kjøpe råvaren; du får da overskudd når prisen på bomull stiger. Det er også mulig å ta en short posisjon: da tjener du penger når bomulls prisen faller. Fordi du har to alternativer, kan du oppnå et godt resultat i enhver markedssituasjon. Hvis du tar feil beslutning, taper du åpenbart penger.

Når du investerer i bomull, er det viktig å vurdere i hvilken retning prisen vil gå. Du kan gjøre dette ved å analysere markedssituasjonen. Sjekk om nyhetene spår en nedgang i høstingen av bomull. Når dette er tilfellet, vil trolig prisen stige under påvirkning av tilbud og etterspørsel. Du kan svare på dette ved raskt å kjøpe store mengder bomull.

Strategi kreves

Handel med bomull kan være risikabelt. Dette er fordi prisen på bomull kan endres når som helst. Det er derfor viktig å implementere en god strategi slik at du kan dra full nytte av endringene i prisen på råvaren. Imidlertid gir disse sterke prisendringene som kan skje også muligheter.

Hvis du investerer på kort sikt, kan du dra nytte av enhver liten bevegelse ved å åpne små posisjoner. I tillegg kan du bruke innflytelse, som gjør det mulig å tjene et større beløp med bomulls investeringene, selv med et lite innskudd.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar