Hvordan kan du kjøpe Caterpillar-aksjer?

Det amerikanske selskapet Caterpillar bygger tunge maskiner for gruvedrift og anlegg. Selskapets ytelse brukes noen ganger for å forutsi hvordan økonomien utvikler seg. Dette er fordi aksjen er veldig syklisk. Dette kan gjøre det attraktivt å trade aktivt i Caterpillar-aksjer. I denne artikkelen finner du tips som du kan bruke til å investere i Caterpillar-aksjer på en smart måte.

Hvordan kjøpe Caterpillar-aksjer?

Hvis du har tillit til Caterpillars fremtid, kan du bestemme deg for å kjøpe aksjer. Det er da smart å time investeringen din godt. I en krise kan det for eksempel fortsatt være attraktivt å kjøpe aksjene. Du kan gjøre dette så snart prisen har falt tilstrekkelig. Du kan da sikre deg aksjene billig.

Ønsker du å kjøpe Caterpillar-aksjer? Du kan trade direkte i Caterpillar-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Caterpillar-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er gjeldende aksjekurs på Caterpillar?

Ønsker du å vite gjeldende aksjekurs på Caterpillar? Da er du på rett sted. Nedenfor finner du diagrammet med Caterpillar sin aksjekurs. Med knappene kan du åpne en handels posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Caterpillar

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Caterpillar.

Analyse av Caterpillar-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Caterpillar-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Caterpillar har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Caterpillar de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Caterpillar de siste 5 dagene:

Hvordan vil Caterpillar prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Caterpillar vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Caterpillar, og det kan hende det ikke blir realitet.

Trinn-for-trinn plan: en investering i Caterpillar

Før du kjøper Caterpillar-aksjer, må du gå gjennom noen få trinn. Først må du lage en god strategi. Vurder til hvilken pris du vil kjøpe aksjen og når du vil selge den igjen. Du må også se hvordan aksjen passer inn i hele porteføljen din. Caterpillar er en syklisk aksje som er sterkt avhengig av økonomisk utvikling. Hvis du vil bygge en stabil portefølje, bør du også kjøpe aksjer som er mindre sykliske.

Før du legger inn bestillingen, må du åpne en konto hos en megler. En god megler er både pålitelig og billig. Du vil ikke at megleren skal stjele pengene dine eller påvirke aksjekursene. Det er derfor viktig å undersøke hvor du kan investere. I vår oversikt over meglere kan du umiddelbart se hvilke meglere som er et godt valg

Når du har en konto og besluttet å handle med Caterpillar, er det bare å åpne en posisjon. Du kan gjøre dette ved å åpne en markedsordre eller begrense ordre. Med en markedsordre åpner du handelen til dagens markedspris. Med en begrensningsordre setter du en pris som du kjøper aksjen til. Ved å bruke en grenseverdi kan du velge en attraktiv verdi der du åpner investeringen.

Det anbefales ofte å bruke et stopptap. Med et stopptap lukker du investeringen automatisk når et visst tap er nådd.

kjøp Caterpillar-aksjer

Hva gjør Caterpillar?

Caterpillar er en av de største produsentene av store maskiner som brukes i et bredt spekter av bransjer. Selskapet produserer også diesel- og gassdrevne motorer. Disse motorene kan gi mye kraft. Caterpillar produserer også industrielle gassturbiner. Selskapet tilbyr også sine kunder finansielle produkter og forsikring. Hovedkvarteret til den største produsenten av anleggsmaskiner i verden ligger i Deerfield, Illinois.

Caterpillar fødsel

I 1925 opprettet en fusjon av Holt Manufacturing Company og CL Tractor Company det California-baserte Caterpillar Tractor Company. Etter en omorganisering i 1986 ble selskapet et selskap i Delaware. Maskiner laget av Caterpillar er enkle å kjenne igjen. De har den særegne «Caterpillar Yellow-fargen» og «CAT»-logoen.

Monopol i markedet

For flere tiår siden hadde Caterpillar nesten monopol i bygningsmaterialer og utstyr. Etter andre verdenskrig måtte mange land gjenoppbygges. Caterpillar var tett involvert i denne prosessen. Dette gjorde det mulig for selskapet å få en sterk posisjon i markedet. Til tross for kraften til andre aktører i markedet, ga selskapet aldri opp den posisjonen. Caterpillar er fortsatt et stabilt selskap.

Utvidelse av selskapet i fremvoksende markeder

Etter andre verdenskrig bygde Caterpillar fabrikker i Russland, Kina, Brasil, India og andre land.

  • I den russiske byen Tosno bygde Caterpillar sin første russiske fabrikk på seksten måneder. I 2000 begynte fabrikken å produsere maskinkomponenter.
  • I Folkerepublikken Kina ble Caterpillar Suzhou-fabrikken bygget for 125 millioner dollar. Her produseres mellomstore hjullastere og veihøvler. De er hovedsakelig beregnet på det asiatiske markedet.
  • Caterpillar har produsert i Brasil siden 1960. I 2010 kunngjorde selskapet byggingen av et nytt anlegg i Brasil. Den nye fabrikken produserer traktorgravere og små hjullastere.
  • Caterpillar har tre filialer i India. I India produseres flere av deres maskiner, motorer og generatorer.

Hvis du ønsker å investere i Caterpillar, er det lurt å holde et øye med slike utvidelser. Når det går godt med fremvoksende markeder der Caterpillar opererer, kan selskapets lønnsomhet øke ytterligere. Det kan da være attraktivt å kjøpe flere Caterpillar-aksjer.

Caterpillar maskiner

Noen maskiner produsert av Caterpillar er hydrauliske gravemaskiner, hjullastere og landbrukstraktorer. Disse maskinene brukes i gruvedrift, skogbruk og veibygging.

Lastebiler

I 2011 begynte Caterpillar å produsere lastebiler: et eksempel er CAT CT 660. I 2016 bestemte Caterpillar seg for å stoppe produksjonen av disse lastebilene. Hvorfor bestemte Caterpillar seg for å stoppe produksjonen? Fordi det krevde for mye ekstra investeringer for å være en levedyktig konkurrent i dette markedet.

Motorer og gassturbiner

Caterpillars diesel- og naturgass motorer og gassturbiner brukes ikke bare i Caterpillars egne kjøretøyer. De er også hovedmotorene i lokomotiver, skip og andre fartøyer. De kan også brukes som en energikilde for kraftverk.

Caterpillar forsvarsprodukter

Datterselskapet Caterpillar Defense Products leverer kampteknikk, tank transportører, lette pansrede kjøretøyer, militære lastebiler og infanteri kampbiler. Krig kan derfor være bra for Caterpillars virksomhet. I krigstid kan det være lurt å sjekke om selskapet får med mange nye bestillinger.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar