Hvordan kan du kjøpe Coca-Cola-aksjer?

Coca-Cola er kanskje et av de mest kjente merkenavnene i verden. Med unntak av mennesker som bor i Nord-Korea og Cuba, har alle drukket en Coca-Cola. Hvis du ønsker å investere i dette globale merkenavnet? Da bør du undersøke hvor du kan kjøpe Coca-Cola-aksjer eller se den siste utviklingen til aksjekursen.

Hvor kan du kjøpe Coca-Cola-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Coca-Cola-aksjer? Du kan trade direkte i Coca-Cola-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Coca-Cola-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Coca-Cola?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Coca-Cola-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Coca-Cola

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Coca-Cola.

Analyse av Coca-Cola-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Coca-Cola-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Coca-Cola har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Coca-Cola de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Coca-Cola de siste 5 dagene:

Hvordan vil Coca-Cola prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Coca-Cola vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Coca-Cola, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hvem er Coca-Colas hovedkonkurrenter?

Selv om Coca-Cola er markedsleder innen alkoholfri drikkevare, står de fortsatt ovenfor en global konkurranse. En stor konkurrent til selskapet er selvfølgelig Pepsi. Pepsi slår ikke Coca-Colas Cola, men de er for eksempel markedsledende innen ikke-kullsyreholdige drikker.

Andre mindre merker konkurrerer også med Coca-Cola. Folk drikker ikke mere en noen få liter hver dag, så hver slurk av en konkurrent er skadelig for selskapet. Eksempler på konkurrerende selskaper inkluderer Lipton, Red Bull og Oasis. Disse mindre selskapene er imidlertid ikke markedsledere, og derfor er trusselen mye mer begrenset.

Det er likevel viktig å holde øye med konkurransen når man vurderer en investering i Coca-Cola. Det er mulig at andre selskaper vil ta markedsandeler fra Coca-Cola i fremtiden, noe som selvsagt ikke vil være bra for aksjekursen.

Coca-Cola.

Er det lurt å investere i Coca-Cola?

En investering i Coca-Cola kan lønne seg. Det sterke merkenavnet er attraktivt. Noen mennesker fleiper noen ganger med at Pepsi er merket du velger ‘når restauranten ikke selger Coca-Cola’. Takket være selskapets smarte markedsføringskampanjer har mange en god følelse for merkevaren. Dette er for eksempel fordi selskapet samarbeider med Walt Disney, noe som betyr at Coca-Cola selges i fornøyelsesparkene. I tillegg sponser selskapet ulike store sports bedrifter, noe som også bidrar til merkevarebevissthet.

En relativt trygg investering

Mangfoldet i selskapet er også en god grunn til å investere i Coca-Cola aksjer. Coca-Colas sortiment består av forskjellige merker: tenk for eksempel på Fanta og Minute Maid. Totalt eier Coca-Cola mer enn 500 unike merker, slik at den kan appellere til forskjellige kunder. Selskapet er også aktivt i 200 forskjellige land, noe som betyr at regionale problemer ikke vil legge press på selskapets resultater.

Det er nettopp på grunn av dette mangfoldet at sjansene for at Coca-Cola noen gang går konkurs er små. Selskapet er faktisk for stor til å mislykkes. Dette gjenspeiles også i selskapets resultater: de siste 20 årene har Coca-Cola alltid hatt gode resultat tall. Dette gjør en investering i Coca-Cola veldig stabil, noe som er interessant for investoren som ønsker å begrense risikoen så mye som mulig.

Sterk produksjonskjede og godt omdømme

En annen god grunn til å kjøpe Coca-Cola-aksjer er den sterke produksjons- og distribusjonskjeden selskapet har opprettet. Med mer enn 150 000 ansatte kan selskapet levere drikke til de alle deler av verden. Dette gode nettverket støttes av en smart reklame organisasjon som bruker for eksempel julenissen som maskot hvert år.

Coca-Cola jobber også med å forbedre omdømmet sitt . De gjør dette ved å støtte ulike veldedige organisasjoner. Samfunnsansvarlige selskaper kan tiltrekke seg flere kunder, noe som selvfølgelig er bra for fortjenesten til selskapet. Coca-Cola reagerer på de nyeste trendene og jobber med å resirkulere og gjenbruke emballasjemateriale så mye som mulig.

Et siste sterkt argument for å kjøpe Coca-Cola-aksjer er det stabile utbyttet. I 58 år har Coca-Cola betalt et stadig høyere utbytte. Dette gjør aksjene veldig passende for investoren som ønsker å bygge opp en stabil portefølje med sine investeringer.

Coca-Cola-shares

Hva er risikoen ved å investere i Coca-Cola?

Investering og risiko er selvfølgelig knyttet sammen: Coca-Cola er ikke noe unntak fra denne regelen. Omdømmet til et stort selskap som Coca-Cola kan raskt forverres. Det blir stadig tydeligere over hele verden at brus som Coca-Cola produserer bidrar til fedmeepidemien. Når folk blir mer klar over dette, vil brusmerker som Coca-Cola gjøre det dårligere. Spørsmålet er da om Coca-Cola vil lykkes med å erobre markedet med sunnere alternativer.

En annen risiko for å kjøpe Coca-Cola er hard konkurranse. Når du investerer i Coca-Cola, er det spesielt viktig å holde øye med PepsiCo-gruppen. Når Coca-Cola mister sin ledende posisjon, kan dette ha en negativ innvirkning på selskapets resultater.

Å kjøpe Coca-Cola-aksjer er også mindre interessant når du leter etter vekstaksjer med høy avkastning. Coca-Cola er allerede så stor at den ikke plutselig vil vokse enormt: selskapet er allerede aktiv i praktisk talt alle land i verden. En investering i Coca-Cola er derfor spesielt interessant hvis du er ute etter en mer stabil investering.

Hvordan kjøpe Coca-Cola-aksjer?

Vi hjelper deg gjerne om du ønsker å kjøpe Coca-Cola-aksjer. Med denne korte guiden vil du umiddelbart lære hvordan du kan investere i Coca-Cola.

Før du kan kjøpe Coca-Cola-aksjer, må du først ha en konto hos en online megler. En nettmegler er et selskap som gjør det mulig for investorer å kjøpe og selge aksjer over internett. Det er alltid lurt å velge en fordelaktig nettmegler: på denne måten unngår du å tape mye penger gjennom høye transaksjonsgebyrer. Er du nysgjerrig på hvilke nettmeglere du kan kjøpe Coca-Cola-aksjer fra? I vår oversikt over de beste nettmeglerne kan du umiddelbart se hvor du kan gjøre dette:

Etter at du har åpnet en konto hos en aksjemegler, kan du enkelt finne aksjen via søkefunksjonen. Ved å bare skrive Coca-Cola vil du kunne hente selskapets prisinformasjon direkte. Du kan deretter trykke på kjøp: på denne måten kan du plassere en ordre direkte på børsen.

Hos nettmeglere har du alltid valget mellom en markedsordre og en limit-ordre. Når du kjøper aksjene på lang sikt, kan du velge en markedsordre. Med en markedsordre kjøper du aksjene direkte til gjeldende pris. Er du en aktiv handelsmann og vil du bare kjøpe aksjene til en bestemt pris? Da kan du velge å bruke en limit-ordre.

Det er viktig å regelmessig sjekke aksjene dine. Bestem om Coca-Cola-aksjer fremdeles passer inn i investeringsstrategien din. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du enkelt selge de igjen.

Om Coca-Cola Company

Nesten alle vet hva Coca-Cola er: denne sukker- og kullsyreholdige brusen er verdensberømt og tilgjengelig i nesten alle land. De to landene du ikke har muligheten til å kjøpe Coca-Cola i er Cuba og Nord-Korea.

I 1886 laget farmasøyten John Pemberton den første Coca-Cola i Atlanta. I 1893 ble Coca-Cola registrert som et varemerke. Man ser på Coca-Cola som legemliggjørelsen av USA. Drikken refererer til den amerikanske drømmen og til «Yankee-imperialisme».

Coca Cola Investering

Hva driver selskapet med?

Det fulle navnet på Coca-Cola er Coca-Cola Company. Selskapet gjør mer enn å bare produsere den berømte Coca-Cola brusen. Selskapet selger andre forskjellige typer drikke: tenk på vann, juice og sportsdrikker. Coca-Cola produserer til og med forskjellige typer te.

Coca-Cola selger de fleste produktene i Mexico, Kina og Brasil. Så når du vurderes en investering i Coca-Cola, er det lurt å ta hensyn til den økonomiske situasjonen i disse regionene.

I 2018 kunngjorde Coca-Cola også at de ville overta Costa Coffee-kjeden for 3,9 milliarder pund. Tror du denne investeringen vil gi et positivt bidrag til selskapets resultater? I så fall kan det være smart å kjøpe Coca-Cola-aksjer.

Warren Buffett er den største investoren i selskapet

Nesten alle kjenner Warren Buffett: han er en av de mest vellykkede og rikeste investorene i verden. Warren Buffett har investert i Coca-Cola-aksjer siden 1987 og ser fortsatt ut til å ha stor tillit til selskapet. Når aksjekursen kollapser på grunn av et fall i aksjemarkedet, kjøper han ofte aksjer. For tiden eier han omtrent ti prosent av selskapets aksjer.

Helse trend

Coca-Cola brus har ikke et rykte for å være sunn. Hvis viljen til å være sunn vedvarer over hele verden, kan dette ha en negativ innvirkning på salg til Coca-Cola Company. For eksempel har jeg bestemt meg for ikke å drikke brus lenger på grunn av alle de usunne stoffene i dem.

Men selv om Coca-Cola skulle bli mindre populær, ville det fortsatt ha mange sunnere alternativer å tjene penger på. Tror du Coca-Cola vil fortsette å selge mange drikker i fremtiden? Da bør du vurdere å investere i selskapet!

Skaperen av navnet og den vakre logoen

Frank M. Robertson, John Pemberton sin regnskapsfører, laget navnet Coca-Cola. Ved å skrive navnet med grasiøse bokstaver i kontant boken, designet han også de elegant formede bokstavene. De ble skrevet i spencerian script. Bokstavene i logoen ser fremdeles slik ut, selv om det er gjort noen subtile endringer gjennom årene.

Historien om den verdensberømte Coca-Cola-flasken

Coca-Cola arrangerte en konkurranse i 1915 der deltakerne ble bedt om å designe en særegen flaske. Flasken måtte til og med være gjenkjennelig ved berøring og i stykker på gulvet. Glassprodusent The Root Glass Company vant konkurransen i 1916, Hvor den berømte Coca-Cola-flasken ble til. Den verdensberømte flasken har ribbede linjer og kurver og har vokst til et verdensomspennende kultgjenstand.

Hemmelig oppskrift og formel

Coca-Colas hemmelige oppskrift består av en kombinasjon av syv forskjellige smaker. Til sammen kalles disse smakstilsetningene 7X. I Atlanta i USA ligger Coca-Cola-museet ‘The World of Coca-Cola ‘ hvor den hemmelige formelen oppbevares. Bare noen få mennesker vet hva den hemmelige formen er.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar