DEGIRO anmeldelse: mine erfaringer med denne megleren

I denne anmeldelsen kan du lese alt du trenger å vite om megleren DEGIRO. Kort sagt kommer DEGIRO manual vi til å vise hvordan du kan åpne din første investering med DEGIRO. Vi vil også diskutere de ulike gebyrene DEGIRO belaster kundene sine. Ved å kombinere denne informasjonen kan du raskt avgjøre om DEGIRO er riktig for deg. Vil du sammenligne DEGIRO med andre meglere? Sjekk ut vårnettmegler sammenlignings side!

DEGIRO gjennomgang

Vi har grundig testet mulighetene hos DEGIRO for denne anmeldelsen. Etter vår mening er DEGIRO en god megler å kjøpe og selge aksjer med. DEGIRO er spesielt attraktiv på grunn av de relativt lave gebyrene de tar. Programvaren til DEGIRO er brukervennlig, men tilbyr ikke så veldig mange analysemuligheter. DEGIRO vil være et godt valg for en investor som ønsker en god og billig nettmegler og ikke er avhengig av disse analysemulighetene.

Ønsker du å åpne en konto hos DEGIRO? Bruk knappen for å åpne en konto hos denne megleren direkte:

DEGIRO megleranmeldelse

Hva er de største fordelen med DEGIRO?

  • DEGIRO er en av de billigste nettmeglerne som er tilgjengelig.
  • Å åpne en konto hos DEGIRO er 100% gratis.
  • Programvaren er brukervennlig og enkel å bruke.
  • Å sette inn og ta ut penger går greit.

Hva er de største ulempene med DEGIRO?

  • DEGIRO passer ikke så bra for aktive tradere.
  • Alternativene for å gjøre egne analyser på plattformen er ganske begrensede.

DEGIRO omfattende anmeldelse

Vi starter artikkelen med en omfattende gjennomgang av DEGIRO. Hvis du vil lese mer om en spesifikk funksjonalitet for denne nettmegleren, kan du raskt navigere til delen ved å trykke på en av linkene:

Hvordan fungerer det å åpne en konto med DEGIRO?

Å åpne en konto hos DEGIRO er enkelt. For å starte trenger du bare å skrive inn et påloggingsnavn og passord.

Etter at du har opprettet en konto, må du oppgi ytterligere informasjon. Alle nettmeglere må kontrollere om innehaveren av kontoen faktisk eksisterer. På denne måten forhindrer meglere kriminelle eller terrorister fra å bruke kontoene for å hvitvask penger. På DEGIRO kan du velge mellom forskjellige typer kontoer. Vi diskuterer denne typen kontoer her kort:

Vanlig konto

Med en vanlig konto kan du handle med alle kjente verdipapirer. Med en vanlig konto kan DEGIRO låne ut aksjene dine til tredjeparter. Andre parter låner jevnlig aksjer for å ta en short posisjon. Når du tar en short posisjon på en aksje, kan du tjene penger på en fallende pris. DEGIRO mottar gebyr for utlån av aksjene. Dette er ikke helt uten risiko: den andre parten kan gå konkurs, og i teorien kan du deretter miste aksjene dine. Heldigvis skjer dette sjelden i praksis.

Depotkonto

Personlig føler jeg at risikoen er begrenset, og det er derfor jeg opprettet en vanlig konto hos DEGIRO. Men hvis du vil minimere risikoen enda mere, kan du velge å opprette en depotkonto. Da har ikke DEGIRO lov til å låne ut aksjene innenfor en depotkonto til tredjepart. En ulempe med depotkontoen er det kommere noen små kostnadene for å motta utbytte.

Aktiv trading konto

Du kan også åpne en konto for aktiv trading hos DEGIRO. Med denne kontoen kan du handle med mer risikofylte derivater. Du får også mer frihet: Du kan for eksempel handle med margin. Det er da mulig å ha en negativ balanse. Du må imidlertid betale renter på denne saldoen.

I mange tilfeller er det ikke tilrådelig å bruke marginen. Det er også viktig å huske på at man bør alltid Invester bare med penger du virkelig har råd til å tape. Når du skylder penger, må du dessuten betale renter, og avkastningen på investeringene dine må være mye høyere for å oppnå et godt resultat. Uansett er DEGIRO mindre egnet for aktiv trading. Hvis du ønsker å trade, er det bedre å åpne en konto hos eToro.

Hvordan er kvaliteten på programvaren?

Hos DEGIRO gjør du alle dine investeringer ved å bruke deres online handelsplattform. De grunnleggende funksjonene er tilstede, og det er ganske enkelt å åpne eller lukke en ordre. Imidlertid bør du ikke forvente mirakler når det gjelder programvaren.

Analyse mulighetene er ganske begrensede. Når du besøker selskapets firmaprofil, ser du grunnleggende informasjon om aksjen. Du kan lese en kort beskrivelse med generell informasjon om selskapet, og du kan bestemme inntjeningen per aksje. Hvis du vil foreta en mer omfattende analyse, må du bruke andre eksterne nettsteder. Mangelen på ekstra informasjon er derfor en ulempe i denne anmeldelsen.

Teknisk analyse

På DEGIRO kan du utføre teknisk analyse. Alternativene er tilstrekkelige: du kan velge mellom dusinvis av indikatorer som du kan gå opptil ti år tilbake i tid. I tillegg til disse indikatorene, tilbyr DEGIRO ingen andre former for råd eller utdanning.

Utbytte og informasjon

Utbytte legges automatisk til på kontoen din. Etter min mening kan informasjonen i den programvaren bli enda bedre. Det er noen ganger uklart når for eksempel utbytte krediteres.

Mobil plattform

Du kan også investere ved hjelp av DEGIROs mobile handelsplattform. Mobilappen har omtrent de samme funksjonene som den internettbaserte plattformen. Du kan legge inn bestillinger og plassere aksjer i favorittlisten din med mobilplattformen. Den mobile plattformen gjør det mulig å spore investeringene hele tiden, og du kan gjøre noen justeringer om nødvendig når du er på farten. Mobil plattformen, som web plattformen, er ikke veldig omfattende, men tilbyr funksjonalitet du kan forvente i denne prisklassen.

Hvor høye er transaksjons avgiftene med DEGIRO?

Den nåværende kostnaden for DEGIRO er godt synlig på nettsiden til DEGIRO under gebyrer. DEGIRO belaster ingen depotgebyrer: du betaler bare for investeringene du utfører. Det samme gebyret gjelder for hver transaksjon. Det er vanligvis en fast del og en variabel del. Den faste delen endres ikke uavhengig av antall verdipapirer du kjøper, men den variable delen gjør det.

For eksempel, hvis du kjøper aksjer i Storbritannia med DEGIRO, betaler du £ 1,75 + 0,014%. Hvis du åpner en posisjon for £ 1.000, betaler du £ 1.89 i transaksjonskostnader. Hvis du åpner en posisjon med en totalverdi på 10 000 pund, øker denne til 3,15 pund.

Ønsker du å vite hvor høye kostnadene er for de forskjellige investeringsproduktene hos DEGIRO? I denne delen av artikkelen kan du finne ut hvilke avgifter du betaler for hvert investeringsprodukt:

Hvor mye betaler du i kurtasje ved en aksjehandel?

Den lave kostnaden er en positivt faktor i denne anmeldelsen. På britiske aksjer betaler du 1,75 pund + 0,014%, noe som er mye lavere enn de fleste konkurrentene. Maksimal kostnad du betaler er £ 5. Norske, Tyske, kanadiske og amerikanske aksjer kan også handles på DEGIRO. Kostnadene på de mer eksotiske børsene som i Hong Kong, Japan og Singapore er noe høyere enn i Europa.

Hva er kostnadene for ETF eller indeksfond?

En stor fordel med DEGIRO er at du kan investere i mange indeksfond uten transaksjonsgebyrer. For å gjøre dette må du investere i en ETF. Dette er for eksempel FundShare. Med et indeksfond kan du overvåke et marked eller en sektor til lave kostnader. Dette kan være en attraktiv måte å bygge egenkapital på. Det er lurt å ta en titt på vilkårene for denne kampanjen på nettstedet til DEGIRO.

På nylig børsnoterte investeringsfond betaler du høyere transaksjonskostnader. Du betaler € 7,5 + 0,1% eller i noen tilfeller til og med € 75 + 0,1%. Så vær forsiktig og vær nøye med hvilken type fond du kjøper!

Hva koster obligasjonene?

Du betaler også lave kostnader på obligasjoner hos DEGIRO. Det er imidlertid viktig å merke seg at valgene er noe begrenset. For øyeblikket kan du kun kjøpe nederlandske, belgiske, portugisiske, franske og tyske obligasjoner. Obligasjoner fra Nederland, Belgia, Portugal og Frankrike kan handles til € 2 + 0,06%. Tyske obligasjoner er dyrere til € 5 + 0,05%, og noen flere eksotiske obligasjoner handles til enda høyere kurser. Så vær forsiktig når du vil kjøpe eksotiske obligasjoner!

Hva er kostnadene på opsjoner?

Kostnaden per kontrakt på Eurex -aksjer (Tyskland) er € 0,75. En kontrakt dekker 100 aksjer, kostnaden per aksje er deretter € 0,0075, noe som er veldig rimelig. Tyske, belgiske, franske og portugisiske opsjoner er også billige å handle med DEGIRO.

På amerikanske opsjoner betaler du bare $ 0,50 per kontrakt hos DEGIRO. Ytterligere aksjekurser kan imidlertid belastes. For eksempel betaler du € 5 for å bruke markedet. Selv om du bare kjøper en aksje, må du betale dette beløpet hver måned. Å handle amerikanske opsjoner kan derfor bli dyrt for små investorer.

Hvor mye koster det å gjennomføre en opsjon?

For å gjennomføre en opsjon betaler du € 1 per kontrakt hos DEGIRO. I de fleste tilfeller er det mer attraktivt å bare selge opsjonen.

Hvor mye koster det å investere i futures?

På futures notert i Amsterdam, Brussel, Lisboa og Paris betaler du 2,5 € per kontrakt. Det er også mulig å investere i amerikansk futures. Transaksjonsgebyret for amerikanske futures er $ 0,50 per kontrakt. Du må imidlertid betale ytterligere $ 5 per kalendermåned for å benytte deg av det amerikanske markedet.

Hva er valuta kostnadene?

For å konvertere valutaer betaler du vanligvis 0,1%. Så når du kjøper aksjer i dollar, mister du umiddelbart 0,1%. Det er mulig å konvertere valutaer manuelt. Du betaler € 10 + 0,02% som kan være billigere i store transaksjoner. Hvis du kan kjøpe aksjen i din valuta, er dette alltid det beste alternativet.

Hva er rentekostnadene?

Når du låner penger, betaler du renter av dem. Britiske aksjer er 1,25% over LIBOR. Dette er billigere enn forbrukerkreditt, men kan føre til at avkastningen faller betydelig. Vær derfor forsiktig med å investere med lånte penger hos DEGIRO.

Hvor mye betaler man for real time kurser?

Amsterdam, tyske og amerikanske aksjekurser (bare CME) er helt gratis hos DEGIRO. For live kurser på andre børser må du ofte betale en viss sum. Kostnadene varierer fra noen få euro til € 10,50. Ønsker du handle med en utenlandsk valuta? Da er det viktig å først vurdere hvor mye du må betale.

Hva er kostnadene ved short posisjoner?

På DEGIRO kan du også ta en short posisjon på en aksje. Da spekulerer man på et fall i aksjekursen. Prisene for dette varierer avhengig av risikoen for aksjen. På aksjer med lav risiko betaler du 1% og på aksjer med høy risiko betaler du 2%.

Hvor mye betaler du ved underskudd?

Når du handler på margin, må du kanskje håndtere et underskudd. Kostnadene ved et vedvarende underskudd er € 50 + 0,5%. Hvis du overskrider marginen med 125% betaler du € 100 + 1%. Så det er viktig å sørge for at du ikke overskrider marginen på kontoen din.

Er det andre ekstraordinære kostnader?

Å overføre en portefølje til DEGIRO koster € 10 per posisjon. Når du legger inn bestillinger over telefon, koster dette £ 8,5 ekstra. Å behandle utbytte er gratis. Når du velger aksjeutbytte, betaler du € 7,50 i gebyrer. For å abonnere på utslipp betaler du € 2 + 0,02%. Å overføre penger er helt gratis.

For hver børs du handler på, betaler du også € 2,5 i tilkoblingsgebyrer. Dette er en ulempe for mindre investorer, siden det kan øke transaksjonsgebyrene.

Konklusjon: gebyrer hos DEGIRO

Gebyrene er et positivt poeng i vår test av DEGIRO. Av alle profesjonelle engelske nettmeglerne tilbyr DEGIRO investering til de laveste prisene. Derfor er DEGIRO egnet for å bygge en portefølje.

Hva er handels alternativene på DEGIRO?

Et av de viktigste elementene når man skal vurdere en nettmegler er selvfølgelig handels alternativene. Hos DEGIRO har du mange investeringsalternativer. Du kan velge mellom 60 børser som gjør det mulig å investere i mer eksotiske land som Tyrkia eller New Zealand.

På DEGIRO kan du mellom ulike investeringsprodukter: fra aksjer til fond og fra gearet produkter til obligasjoner. Hos DEGIRO kan du mest sannsynlig finne et produkt du ønsker å investere i.

Hvordan kan du legge inn en bestilling hos DEGIRO?

Jeg har allerede gjort noen transaksjoner med DEGIROs programvare. Etter min mening kunne programvaren være noe mer brukervennlig, men det er fortsatt enkelt å gjennomføre en handel på plattformen.

Etter at du har satt inn penger kan du søke etter eiendelen du ønsker å investere i. Jeg har utført lønnsomme transaksjoner med DEGIRO i eToro og ABN AMRO aksjer. Du kan se resultatene av disse transaksjonene med DEGIRO nedenfor:

Når du vil åpne en posisjon, må du først finne det riktige porduktet. Med søkefunksjonen kan du enkelt finne produktet du ønsker å invistere il. Du kan søke ved å skrive inn navnet, ISIN eller Verdipapir Identifikasjonsnummert eller ved å bruke tickeren. Etter at du har funnet aksjen, fondet eller råvaren, kan du trykke på kjøpsknappen for å åpne en posisjon.

Mange aksjer handles på flere børser. Det er alltid lurt å velge børsen som viser aksjer i din valuta. Når kontoen din for eksempel er i euro, er det billigere å handle aksjer notert i euro. Når du kjøper aksjer i en annen valuta, må du betale ekstra transaksjonsgebyrer for å veksle euroene dine til dollar. I tillegg må du håndtere en valutakursrisiko.

Før du kjøper aksjen, må du gi noen ytterligere detaljer. I bestilling skjermen kan du angi hvor mange aksjer du vil kjøpe. Du kan også velge type ordre. Med en begrensning ordre kjøper du kun aksjen til en bestemt pris. Med en markedsordre kjøper du aksjen uavhengig av gjeldende pris. Du kan da angi om ordren skal gjelde kontinuerlig eller bare i løpet av den aktuelle dagen. Du kan også legge inn en bestilling for et bestemt beløp hvis du bare synes det er attraktivt å kjøpe aksjen til en lavere pris.

Hvis du vil beskytte midler, kan du velge å angi et stop loss. Et stop loss er en grense som du automatisk stenger posisjonen på. Etter at du har kjøpt en aksje, må du opprette en egen ordre for å automatisk stenge den med et forhåndsbestemt tap.

Etter at du åpnet stillingen din, kan du finne den under dine åpne stillinger:

Ønsker du å selge investeringen din? Da er det bare å trykke på salg knappen. Med en markedsordre vil du da selge verdipapirene til gjeldende pris.

Hvordan kan DEGIRO være så billig?

DEGIRO er en billig megler som tilbyr investeringer mot lave renter. Hvordan er det mulig at DEGIRO er så billig?

Dette skyldes forskjellige beslutninger selskapet har tatt. Hovedårsaken til de billige tjenestene er det faktum at de har en ekstremt effektiv IT-struktur og at de bygger all programvare internt

DEGIRO låner også regelmessig ut verdipapirer; Dette er nødvendig for å gjøre det mulig for kunder å åpne short posisjoner. Å låne verdipapirer innebærer en liten risiko. Det er imidlertid mulig å deaktivere denne funksjonaliteten. Når du åpner en depotkonto i stedet for en vanlig konto, vil DEGIRO ikke låne ut verdipapirene dine til en annen part. En stor ulempe med denne kontotypen er at du betaler ekstra kostnader når du mottar utbytte.

Til slutt jobber DEGIRO med å oppnå stordriftsfordeler. For øyeblikket er DEGIRO aktiv i omtrent atten land. Ved å dele kontorene over et større antall kunder, kan driftskostnadene per transaksjon reduseres betydelig, og dette kan bidra til å holde prisene lave. Imidlertid har DEGIRO ikke en betydelig markedsandel i alle land ennå.

Hvordan kan du sette inn penger hos DEGIRO?

Du kan sette inn penger på kontoen din når som helst med DEGIRO. Du kan gjøre dette via knappen sette inn penger og uttak av penger. Du kan deretter sette inn penger på kontoen din ved å overføre penger fra banken din til din investeringskonto. Når du velger iDEAL, blir pengene satt inn på kontoen din direkte. Du trenger ikke å vente på å investere.

Du kan ta ut penger når som helst. Faktisk kan du overføre penger til bankkontoen din. Det er bare mulig å ta ut saldoen på kontoen din. Hvis du vil ta ut beløpet i porteføljen din, må du først selge verdipapirene. Pengene blir bokført jevnt og ankommer alltid kontoen din i løpet av få dager. Av den grunn er innskudd og uttak av penger et sterkt poeng i denne anmeldelsen.

Kundeservice

DEGIRO kan nås både via telefon og e-post. Du kan du alltid nå dem raskt når markedet er åpent. Når markedene er veldig ustabile, har DEGIRO noen ganger problemer med å holde oversikt. Under koronakrisen kan de for eksempel bare nås på engelsk og angi at det er bedre å sende en e-post. Av den grunn har responstiden deres økt betydelig.

Kundeservicen er av god kvalitet når den fungerer. Jeg tror imidlertid at de må håndtere spesielle markedsforhold nedre. Av den grunn får de bare en tilstrekkelig poengsum for kundeservicen i vår anmeldelse.

Hvor trygg er DEGIRO?

DEGIRO beholder kundenes eiendeler på separate kontoer. Når DEGIRO uventet går konkurs, bør pengene dine være trygge der. Pengene du setter inn vil også bli plassert i et eget fond. DEGIRO kan ikke berøre disse pengene. Et investor kompensasjonssystem eksisterer til og med. Hvis DEGIRO bryter disse reglene, vil du motta en refusjon på opptil € 20 000.

Det faktum at DEGIRO har eksistert i over 10 år og betjener mer enn 500 000 kunder, er også et godt tegn. Av den grunn er det trygt å sette inn penger med DEGIRO. Jeg har selv vært kunde hos DEGIRO en stund, og jeg har aldri støtt på noen store problemer. Etter min mening er det å invistere med DEGIRO 100% trygt.

Regulering

DEGIRO blir overvåket av Financial Conduct Authority (FCA), samt den nederlandske nasjonalbanken (DNB). I tillegg kan du finne DEGIRO i registeret for handelskammeret under nummer 34342820.

Utdanning og veiledning

På DEGIRO kan du finne informasjon om investeringer i investor akademiet. Videoene på nettstedet deres er klare og kan hjelpe deg med å investere på plattformen. Imidlertid er det ingen avansert informasjon tilgjengelig som kan hjelpe deg med å ta investeringsbeslutninger. Innen utdannelse og veiledning skårer DEGIRO ikke bemerkelsesverdig høyt i denne anmeldelsen.

For hvem er DEGIRO egnet til?

DEGIRO er egnet for den private investoren som har noen eiendeler. DEGIRO er en nettmegler for kjøp av investeringsprodukter på lang sikt. På DEGIRO kan du for eksempel kjøpe populære aksjer eller handle indeksfond i kjente indekser som for eksempel Dow Jones.

I tillegg til disse standardproduktene er det også mulig å handle med obligasjoner, opsjoner og fond. Utvalget av produkter er svært omfattende og transaksjonskostnadene er lave. Dette gjør det mulig å begynne å investere med små summer.

De største fordelene med DEGIRO

  • DEGIRO er en av de billigste nettmeglerne som er tilgjengelig.
  • Det er mulig å investere over hele verden på forskjellige børser.
  • Det er ingen skjulte kostnader: Å åpne en konto er 100% gratis.
  • Det er mulig å bruke margin for å investere med mer penger enn du setter inn.

Konklusjon på anmeldelse: investere i DEGIRO?

DEGIRO er et relativt nytt selskap med en sterk drivkraft for å ekspandere. Takket være de billige tjenestene og den grunnleggende, men enkle programvaren, er det mulig for privatpersoner å investere fordelaktig i aksjer med et beskjedent budsjett. Hvis du leter etter en nettmegler hvor du får valuta for pengene, er DEGIRO et solid valg.

Ønsker du åpne en konto hos DEGIRO? Klikk på knappen nedenfor og åpne en gratis konto direkte:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar