Hvordan kan du kjøpe Domino’s Pizza-aksjer?

Pizza er tidløs: derfor kan Domino’s Pizza være en interessant investering. I denne artikkelen ser vi på hvordan du best kan kjøpe Domino’s Pizza-aksjer. Du kan også finne gjeldende aksjekurs for selskapet på denne siden.

Hvordan kan du kjøpe Domino’s Pizza-aksjer?

Domino’s Pizza prøver i økende grad å innovere levering av pizza. De jobber med såkalte spøkelseskjøkken: Dette er separate kjøkken der pizzaene lages uten en tilhørende restaurant. Dette gjør at kjedenes rekkevidde kan økes ytterligere til lave kostnader. Selskapet bruker til og med roboter på noen områder for å levere pizzaene!

Selskapet er også engasjert i internasjonal ekspansjon. Domino’s Pizza har allerede åpnet mange nye filialer i Kina, hvor det er mye ekstra fortjeneste å hente. En investering i Domino’s Pizza kan absolutt fungere godt i det lange løp. Ønsker du å kjøpe Domino’s Pizza-aksjer? Du kan trade direkte i Domino’s Pizza-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Domino's Pizza-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Domino’s Pizza?

I grafen nedenfor kan du se hvordan CFD-aksjekursen på Domino’s Pizza har utviklet seg den siste perioden. Bruk knappene nedenfor for å åpne en ny handels posisjon på aksjen.

Hva er den nåværende aksjeprisen til Pizza?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Pizza-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Pizza

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Pizza.

Analyse av Pizza-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Pizza-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Pizza har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Pizza de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Pizza de siste 5 dagene:

Hvordan vil Pizza prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Pizza vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Pizza, og det kan hende det ikke blir realitet.

Om selskapet Domino’s Pizza

Domino’s Pizza er et stort selskap: de selger mer enn 90 millioner pizza hvert år. Selskapet opererer over i 60 land og har mer enn 10 000 filialer. Takket være dette har selskapet blitt det største pizza- og takeaway-selskapet i verden. På grunn av denne størrelsen er det enkelt å bestille og motta en pizza hjemme innen en time. Selskapets hovedkvarter er i Ann Arbor Charter Township, som ligger i Michigan.

Første utvidelse og navneendring

Domino’s Pizza ble grunnlagt i 1960 av brødrene Tom og James Monaghan. De overtok en eksisterende filial av en kjede med pizza restauranter i Ypsilanti, Michigan. For dette gjorde de et depositum på $ 500. De lånte også 900 dollar for å betale for oppkjøpet.

Mindre enn åtte måneder etter at det ble grunnlagt, solgte James sin eierandel i virksomheten til broren Tom. I 1965 kjøpte Tom Monaghan ytterligere to pizzarestauranter i samme stat. Den opprinnelige eieren av hans første restaurant likte ikke det faktum at Tom også brukte navnet DomiNick’s for sine nye restauranter. Tom bestemte seg for å endre navnet på firmaet hans til Domino’s Pizza.

Kjøp Dominos Pizza-aksjer

Tilbakeslag og en enestående vekst

Selskapet har opplevd noen tilbakeslag. I 1968 ble hovedkontoret og distribusjonssenteret for eksempel ødelagt av en brann. I 1975 anla et selskap søksmål mot Domino’s Pizza for brudd på merkenavnet Domino Sugar. Dette søksmålet ble vunnet av Domino’s Pizza.

Til tross for disse tilbakeslagene vokste selskapet i en stor hastighet. I 1983, for eksempel, hadde selskapet mer enn 1000 filialer. Med omtrent 12 000 filialer i 5700 forskjellige byer, er Domino’s nå et stort multinasjonalt selskap.

Domino’s Pizza Kina.

Domino’s Pizza har vært aktiv i Kina siden 1995. Selskapets kinesiske datterselskap er kjent som Domino’s Pizza Kina. I 2019 vil det være omtrent 250 Domino’s Pizza Kina-filialer i 9 ulike byer. Tidligere har det vært rundt 100 filialer i de kinesiske byene Shanghai og Beijing. I Kina gjøres mer enn 90% av bestillingene digitalt.

Leveransen kan spores i sanntid

I 2016 introduserte Domino’s GPS-sporing for sine nederlandske kunder. Scootere, sykler og biler fra nederlandske filialer av selskapet ble utstyrt med GPS-sporing. Denne teknologien kan også brukes av lederne av disse filialene. Dette gjør at de kan analysere kjøreatferden på leveringen til sjåførene, noe som vil forbedre sikkerheten. I 2015 viste en undersøkelse at denne teknologiens i Australia ga en betydelig reduksjon i ulykker blant pizzabud.

I Hamburg blir pizza levert av en leverings robot

Roboter kan levere pizza uavhengig av hverandre, uten hjelp fra mennesker. I 2017 distribuerte Domino’s Pizza de første robotene i den tyske byen Hamburg. Roboten har et rom som passer til fem pizzaer. Roboten kjører med en hastighet på opptil 6 kilometer i timen på fortauet. Med sine kameraer og sensorer kan den tilpasse seg forskjellige forhold mens den kjører.

Tror du at disse robotene vil redusere leveringskostnadene til Domino’s Pizza betydelig i fremtiden? Da kan det være smart å investere i selskapet ved å kjøpe aksjene.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar