Hvordan kan du investere i Ford Motor?

Bilprodusenten Ford er blant annet kjent som det første selskapet som brukte et samlebånd i bevegelse i 1913 for å produsere biler i stor skala. Denne innovasjonen betydde at det tok 1,5 timer å sette sammen en bil i stedet for 12 timer. Mer enn hundre år senere er Ford fremdeles en stor bilprodusent som du som investor kan bli medeier i. Men hvordan kan du kjøpe Ford-aksjer og hva er Fords nåværende aksjekurs? I denne artikkelen finner du alle svarene!

Hvordan kjøpe Ford-aksjer?

Ford prøver å slå konkurrentene ved å utvikle de nødvendige innovasjonene. Smarte og drivstoffeffektive kjøretøyer er et sentralt element i strategien. For eksempel investerer selskapet tungt i markedet for autonome kjøretøyer og elbiler. Hvis denne utviklingen blir bra, kan dette gi Fords langsiktige driftsoverskudd et løft. Hvis du tror at dette er mulig, kan det være interessant å kjøpe Ford aksjer.

Ønsker du å kjøpe Ford-aksjer? Du kan trade direkte i Ford-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Ford-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er Fords aksjekurs?

Er du nysgjerrig på hvordan ford-aksjen utvikler seg? I grafen nedenfor kan du se hvordan aksjekursen har utviklet seg den siste perioden. Med knappene kan du også åpne en handels posisjon på aksjen direkte.

Hva gjør selskapet Ford Motors?

Det amerikanske bilfirmaet Ford Motor Company bygger biler under navnet Ford. I tillegg bygger Ford også biler for luksusmerket Lincoln. Tidligere bygde Ford også biler under Mercury-merket: denne grenen av selskapet stengte imidlertid i 2011. Ford ble grunnlagt i 1903. Hovedkvarteret til denne fjerde største bilprodusenten i verden ligger i Dearborn, Michigan.

Fords første år

Fords grunnlegger er Henry Ford. I 1899 grunnla han en bilfabrikk sammen med noen investorer. Så tidlig som i 1900 gikk dette selskapet konkurs: knapt noen biler hadde blitt produsert på den tiden. Det første selskapet mislyktes, men i 1903 klarte Henry Ford å komme tilbake.

Henry Ford og 11 investorer grunnla Ford Motor Company det året. Bilproduksjonen startet i Detroit. I løpet av det første året laget ti ansatte bare noen få biler. Tre år senere hadde Ford imidlertid blitt den største bilprodusenten i USA. Innføringen av den berømte T Ford gjorde bilen rimelig for mange mennesker. Denne modellen ble produsert til 1927 og mer enn 15,5 millioner eksemplarer av denne modellen ble solgt.

Kjøp Ford Motor aksjer

Andre konkurrenter

Rundt 1920 møtte Ford økende konkurranse fra det amerikanske bilmerket General Motors og fra utenlandske bilmerker. Ford hadde bare Ford T, mens General Motors og andre bilmerker også tilbød biler i de dyrere klassene. Ford overtok Lincoln Company i 1922. Ved å gjøre det prøvde selskapet å få en plass på markedet for de dyrere, luksusmodellene.

Bilfirmaet i andre verdenskrig.

I utgangspunktet ønsket ikke Henry Ford å delta i konverteringen av bilfabrikken til en våpenfabrikk. Etter det japanske angrepet på Pearl Harbor, ombestemte han seg. Etter en fullstendig bytte til krigsproduksjon, produserte selskapet jeeper, B-24 Liberator-bombeflyene og Pratt & Whitney-flymotorer.

Tøffe år for Ford

På 70-tallet gjorde ikke Ford det så bra. Importerte europeiske og spesielt japanske småbiler ble stadig mer populære. I 1971 introduserte Ford den lille Ford Pinto. Dette viste seg å være en bil med et alvorlig problem: Bilens bensintank kunne eksplodere i en kollisjon. Dette var en god grunn til å stoppe produksjonen i 1980. På 1980 -tallet falt Fords salg ytterligere. Som et resultat var omorganiseringer av selskapet og nedstengninger av fabrikk uunngåelig.

Eier av forskjellige merker

Gjennom årene har Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Volvo og Mazda vært en del av Ford Motor Company. I dag består selskapet bare av de to merkene: Ford og Lincoln.

Noen kjente Ford-modeller

  • Thunderbird var en sporty cabriolet. Denne cabriolet var ment for cruising. Modellen ble en suksess, også fordi ekte konkurranse manglet.
  • Ford Mustang ble utgitt i 1964. Denne velkjente og populære modellen blir fremdeles produsert. Modellen ble populær på grunn av det sportslige utseendet og den relativt lave prisen.

Den mellomstore Ford Fiesta er populær på grunn av sin beskjedne prislapp og gode kjøreytelse. Den første Ford Fiesta fra 1976 hadde et firkantet utseende. Sjette generasjon Fiesta har et moderne utseende. Dessuten er bilen også mer romslig enn forgjengerne.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar