Hvordan kan du kjøpe Intel-aksjer?

Intel Corporation er et stort amerikansk teknologiselskap. Selskapets hovedkvarter ligger i Santa Clara, California. Intel er, basert på salg, den største produsenten av prosessor brikker i verden. Videre er selskapet oppfinneren av x86-serien av mikroprosessorer som finnes på mange datamaskiner. En tidsbestemt investering i Intel kan derfor fungere godt. Men hvordan kan du kjøpe Intel-aksjer? Og hva bør du være oppmerksom på?

Hvordan kjøpe Intel-aksjer?

Datamaskiner er uunngåelige i vårt daglige liv. Mikroprosessorer er spesielt viktige for funksjonen til en datamaskin. Ved å kjøpe Intel-aksjer kan du dra nytte av den viktige posisjonen som datamaskiner inntar i våre liv. Det er imidlertid viktig å først undersøke om Intel fortsatt kan konkurrere. Studer hvilke produkter konkurransen introduserer, og sammenlign om Intels prosessorer fortsatt er av god kvalitet.

Ønsker du å kjøpe Intel-aksjer? Du kan trade direkte i Intel-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Intel-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Intel?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Intel-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Intel

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Intel.

Analyse av Intel-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Intel-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Intel har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Intel de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Intel de siste 5 dagene:

Hvordan vil Intel prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Intel vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Intel, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hva er Intels nåværende aksjekurs?

Er du nysgjerrig på aksjekursen på Intel-aksjen? I grafen nedenfor kan du se hvordan aksjen har utviklet seg den siste perioden. Du kan også bruke knappene til å åpne en CFD -posisjon på aksjen.

Hva vil du vite om Intel -aksjer?

  • Fordeler: hvorfor kan en investering i Intel være lurt?
  • Risiko: hva bør du være forsiktig med når du investerer i Intel?
  • Trinn: kjøp Intel-aksjer i tre trinn.
  • Om selskapet: bakgrunn til Intel.

Hva er gode argumenter for å kjøpe Intel-aksjer?

Det er flere argumenter for å investere i Intel-aksjer. En god grunn til å investere i Intel er det faktum at Intel fremdeles er markedsleder innen mikroprosessorer produksjon. Det lyktes de med å bygge en lojal kundebase og ved å introdusere ny teknologi. Markedet er ekstremt konkurransedyktig, men de siste årene har Intel klart å beholde sin sterke posisjon.

Selskapets utbyttepolitikk er også en god grunn til å kjøpe aksjer. Selskapet betaler ut et utbytte på noen få prosent. Som et resultat kan en investering i Intel fungere godt for investorer med en langsiktig perspektiv som også ønsker å bygge en god inntekt.

Videre ser det ut til at Intel håndterer krisesituasjoner godt. Selskapet innser at de må utvikle seg så de besluttet å investere i nye produksjonsfabrikker. Når du investerer i selskapet, er det viktig å holde et øye med om Intel kan måle seg med konkurransen.

kjøp Intel-aksjer

Hva er risikoen ved å investere i Intel?

Selvfølgelig er en investering i Intels aksjer ikke helt uten risiko. En stor risiko er økonomisk problemer. Når selskaper går tom for penger til investeringer, kan salget avta. Selskapet vil underpresterer, og aksjekursen vil falle.

Selskapet opererer også i et svært konkurransedyktig sektor. AMD er en stor konkurrent, og Nvidia og Qualcomm introduserer også nye produkter. Dette kan føre til at Intel mister markedsandeler. Dette skjedde for eksempel da Apple indikerte at de vil utvikle sine mikroprosessorer fra nå av. Undersøk Intels markedsandel godt før du kjøper aksjene.

Selskapet hadde også problemer med produkter. I 2018 kom for eksempel to sikkerhetsproblemer fram. Dette problemet gjorde det mulig for hackere å få tilgang til datamaskinens operativsystem. Som en aktiv trader kan du selvfølgelig svare på denne typen nyheter ved å ta en short posisjon.

Investering i Intel: de tre trinnene

Før du kan investere i Intel-aksjer, må du gå gjennom noen få trinn. I denne delen av artikkelen vil vi se på trinnene du må ta for å kjøpe Intel-aksjer.

Trinn 1: Velg en pålitelig megler

For å kjøpe aksjer trenger du en megler. Det er viktig å velge en pålitelig megler der du ikke bruker for mye penger på transaksjonsgebyrer. Selvfølgelig hjelper vi på trading.info deg gjerne med å finne en god nettmegler. Ved å trykke på knappen nedenfor kan du sammenligne de forskjellige meglerne der du kan kjøpe Intel-aksjer:

Trinn 2: Lag en strategi

Etter at du har åpnet en konto hos en megler, må du lage en strategi. Studer først markedet og konkurransen. Bestem hva Intels planer er og avgjør om det er smart å kjøpe aksjer nå. Hvis dette er tilfelle, bør du også vurdere til hvilke priser du vil kjøpe aksjen. I tillegg kan du også beskytte handels posisjonen ved å automatisk å ta tapet ditt til en bestemt stop loss-verdi.

Trinn 3: Legg inn en bestilling

Når du er sikker på at du vil kjøpe Intel-aksjer, må du legge inn en bestilling. Du kan velge å åpne stillingen direkte til gjeldende markedspris. Med en begrensning ordre kan du sørge for at du ikke kjøper aksjen før en viss verdi er nådd. På samme måte må du bestemme hvor mange aksjer du ønsker å kjøpe.

Etter at du har åpnet en posisjon, er det lurt å evaluere investerings posisjonen din jevnlig. På den måten kan du være sikker på at investeringen fortsatt passer i porteføljen din. Vi ønsker deg lykke til med investeringen i Intel!

Selskapets bakgrunn

Selskapet ble stiftet i 1968. De to grunnleggerne var Robert Noyce og Gordon Moore. Andrew Groove var den tredje ansatte og hadde tilsyn med selskapet etterpå. Han fungerte som administrerende direktør i 11 år før han ble styreleder.

Hvordan fant grunnleggerne opp navnet Intel ? Navnet Intel ble opprettet ved å slå sammen ordene INTegrated og Electronics. Intel er en forkortelse for den sammenslåingen. Det er en annen grunn til at navnet er passende: Intel er navnet på ‘etterretningsinformasjon’.

Investering i Intel

Selskapets aktiviteter

Selskapet startet med å utvikle prosesser for datamaskiner. Når det gjelder SRAM- og DRAM-minnebrikker, var Intel en tidlig utvikler. Senere gikk Intel over til å produsere mikroprosessorer. Intel produserte 8066/8088 mikroprosessoren. IBM brukte denne prosessoren i sin første personlige datamaskin i 1981.

På 1990-tallet investerte Intel stort i nydesignede mikroprosessorer. Disse mikroprosessorene fremmet den raske veksten i dataindustrien. Intel var den ledende leverandøren av mikroprosessorer for PC-er på 1990-tallet.

I dag leverer Intel mikroprosessorene til datamaskinene til kjente produsenter som f.eks Apple, Dell, HP og Lenovo. Intel lager også nettverksgrensesnitt kontrollere, integrerte kretser, hovedkort brikkesett, innebygde prosessorer og grafikkbrikker.

McAfee-oppkjøp

Intel fullførte oppkjøpet av McAfee -sikkerhetsselskapet i 2010. McAfees sikkerhetsteknologi ble lagt til mikroprosessorene og brikkesettene. Dette ble gjort for å bedre konkurrere med smarttelefoner og andre mobile enheter. Tilsynsrådet satte imidlertid en betingelse for oppkjøpet av McAfee: maskinvareplattformer måtte forbli tilgjengelig for andre sikkerhetsleverandører. 7,68 milliarder dollar ble betalt for dette oppkjøpet. Etter oppkjøpet hadde Intel cirka 60 000 ansatte. Av disse ansatte var 12 000 programvare ingeniører.

McAfee var ikke det eneste selskapet som ble kjøpt opp av Intel. Fra 2009 til 2019 kjøpte Intel ikke mindre enn 27 selskaper. Når du skal investere i Intel, er det smart å studere slike oppkjøp. Tror du at et nytt oppkjøp kan påvirke selskapets resultater positivt? Da kan det være smart å kjøpe Intel-aksjer.

Sikkerhetsbrudd på Intel-prosessorer

I 2019 oppdaget nederlandske forskere store feil i Intel-brikkene. En lekkasje i Intel-prosessorer fra 2008 gjorde millioner av datamaskiner utrygge. Dette tillot hackere å få tilgang til passord på datamaskiner, bærbare datamaskiner og servere ved å bruke Intel-brikker.

Som en aktiv aksjehandler er det smart å holde et øye med situasjoner slik som dette. Dårlige nyheter kan legge press på aksjekursen. Du kan da ta en short posisjon. Med en short posisjon oppnår du et positivt resultat i møte med en fallende aksjekurs.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar