Investering med små beløp

Med historisk lave renter taper du penger ved å spare. Når prisene stiger (inflasjon), kan du kjøpe mindre og mindre med beløpet på kontoen din. Det finnes en annen vei! Visste du at det i dag er mulig å investere små beløp? Det spiller ingen rolle om du har 500 kr, 1000 kr eller 10 000 kr… investering er alltid mulig!

Er det verdt å investere med små beløp?

Mange bestemmer seg for ikke å investere med små beløp, fordi de mener dette ikke er lønnsomt. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten! Hvis det noen gang var en god tid å begynne å investere, er det i dag. Selv med et lite beløp kan du bygge opp et stort beløp på lang sikt. Dette fungerer gjennom den såkalte snøballeffekten.

Når det snør, har et snøfnugg liten effekt. Imidlertid kan alle snøfnugg sammen danne en snøball, og så snart den begynner å rulle, kan den skape et skred! Det kan sammenlignes med investering. Selvfølgelig vil ikke 100 eller 500 kroner i måneden gjøre noen forskjell alene. Men ved å stadig investere et lite beløp øker den investerte kapitalen automatisk.

I tillegg drar du nytte av avkastningen. Når du re-investerer pengene, tjener du på investeringen din, og pengene dine vokser enda raskere. Du vil ikke bare motta en avkastning på beløpet du opprinnelig investerte, men også på avkastningen du reinvesterer. Det lønner seg i det lange løp! La oss se hvor mye penger du har igjen når du investerer et lite beløp i 30 år med en avkastning på 7%:

  • 100 kroner i måneden blir til 111.761 kroner
  • 250 kroner i måneden blir til 290.402 kroner
  • 500 kroner i måneden blir til 580.747 kroner
  • 750 kroner i måneden blir til 870.293 kroner

Følg et indeksfond

Hvis du fremdeles vil oppnå god diversifisering med et lite beløp, kan du velge å følge et indeksfond eller ETF. Et indeksfond sporer en kurv med aksjer. For eksempel følger noen fond aksjene som er oppført i Dow Jones, mens andre følger teknologiaksjer.

Det er lurt å se etter midler med lave månedlige kostnader. Ved å gjøre dette øker du endringen i å oppnå en positiv avkastning. Undersøk nøye hva fondet investerer i. Generelt kan et fond som investerer i et bredt utvalg av aksjer gi den mest stabile avkastningen.

En god plattform å investere i et indeksfond er hos eToro. Hos eToro betaler du ikke provisjon når du kjøper og selger. Følg linken nedenfor for å åpne en konto med eToro:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Aktiv spekulering i markedet

Når du har litt ekstra penger, kan du velge å spekulere aktivt i kursutviklingen på CFD-aksjer. Ved å bruke en moderne megler kan du spekulere i både stigende og fallende markedspriser. På denne måten kan du ha en god handelsopplevelse under alle markedsforhold.

På denne måten kan du investere gjennom gearing. Du kan da ta en større investeringsposisjon med et lite beløp. Dette gjør det mulig å produsere gode resultater selv med en liten mengde. Det er imidlertid mer risikofylt å handle med høy gearing.

Vil du prøve deg på dette? Da kan du bruke en demo på Plus500. Trykk på knappen nedenfor for å spekulere direkte i markedene med små beløp:

80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

small_amount_trading_Plus500

Kjøp dine egne aksjer

Du kan også velge å kjøpe noen aksjer månedlig. Med en liten sum penger kan det være vanskelig å diversifisere investeringene dine. Transaksjonskostnadene for å kjøpe aksjer kan også fort legge seg opp. Hvis du handler med et beløp på 500 kroner, kan du kanskje bare kjøpe en eller to aksjer hver måned.

Du må velge en megler som du kan kjøpe aksjer med uten provisjon. Når du betaler minst $ 2 i gebyr for hver transaksjon, blir det ekstremt vanskelig å gi en god avkastning med et lite beløp.

En god plattform for å kjøpe aksjer med et lite budsjett er eToro. Hos eToro betaler du ikke provisjon på noen aksjer. Dette gjør at du kan oppnå et godt resultat selv med en enkelt andel. Følg lenken nedenfor for å åpne en konto direkte med eToro:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

Invester vekslet ditt

I dag finnes det applikasjoner som kan hjelpe deg med å investere små beløp. Disse appene runder opp alle utgiftene du gjør. Når du kjøper lunsj for 125 kr blir 5 kr automatisk investert i et fond. Det er imidlertid viktig å undersøke nøye om applikasjonen du bruker gir ønskelige forhold for investeringer med små beløp.

Et populært og velkjent alternativ for å investere vekselet ditt er DEGIRO. Med denne leverandøren kan du begynne å investere veksel umiddelbart. Følg lenken nedenfor for å besøke nettstedet til DEGIRO:

Bruk signaltjenester

Du kan også velge å bruke en såkalt signaltjeneste. En signaltjeneste er en person eller en robot som anbefaler investeringer. Når du følger tjenesten, åpner du automatisk investeringene i kontoen din. Som med et investeringsfond, kan du også bruke signaltjeneste med mindre beløp.

Det er selvfølgelig viktig å undersøke signaltjenesten nøye før du begynner å bruke den. Undersøk om den har jobbet en stund og sjekk om tjenesten håndterer risikoen riktig. En god plattform for å investere med bruk av signaltjenester er eToro. Hos eToro kan aksjehandlere dele sine signaler med alle medlemmene. Følg lenken nedenfor for å åpne en konto:

Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/Kapitalen din er under risiko, andre kostnader kan forekomme, besøk: https://www.etoro.com/nb-no/trading/fees/

small amounts trading following

Låne bort penger

Det finnes også plattformer der du kan låne ut penger til andre parter. Disse plattformene kalles online peer-to-peer (P2P) plattformer. Du kan låne penger fra så lite som 250 kr på mange av disse plattformene. Det er imidlertid en risiko for at du mister pengene dine hvis parten du låner pengene til går konkurs. Å låne ut penger er absolutt ikke uten risiko og kan derfor ikke være det beste alternativet dersom du er på budsjett.

Betale gjeld

Vi kan ikke fullføre dette avsnittet uten diskutere gjeld. Det er mange eksempler på at folk begynner å investere med et lite beløp mens de fortsatt har kredittkortgjeld åpen. Du betaler ofte høy rente på lån.

Når du betaler 15% rente på en årlig gjeld, er det alltid klokere å betale den gjelden først. Dermed oppnår du umiddelbart en avkastning på 15%. Lån uansett aldri penger for å investere. Ved investering er det alltid en sjanse for at du mister en stor del av investeringen din, og på et tidspunkt må du betale tilbake de lånte pengene dine. Når det skjer, taper du to ganger!

Hva bør du være oppmerksom på når du investerer med små beløp?

Kostnaden er den største retur-dreperen for folk som investerer med et lite beløp. Det er uklokt å investere i en bank eller en kostbar megler. Når du betaler et minimum av transaksjonskostnader over hver handel, er det nesten umulig å oppnå god avkastning. Bruk derfor et øyeblikk på å velge en billig plattform/tjeneste.

Det er også viktig å huske at muligheten din til å diversifisere er mer begrenset med en liten sum penger. Du må være mer kreativ for å minimere risikoen ved investeringene dine. Ved å bruke noen av de forskjellige alternativene i denne artikkelen, kan du fortsatt diversifisere. Et fond kan også hjelpe deg med å spre risikoen.

Hvordan får du best resultater?

Det er viktig å ha realistiske forventninger til avkastningen du vil oppnå. Eksperter regner ofte med en årlig avkastning på 6 til 8 prosent. Dette virker kanskje ikke så mye, men i det lange løp kan du fortsatt bygge opp en stor fortjeneste. Dette er mulig fordi du også får avkastning på den nye investeringen. Når du starter løpet med urealistiske forventninger, tar du ofte for stor risiko og mister hele beløpet på investeringen.

Det er lurt å investere med jevne mellomrom. Ved å gjøre dette, unngår du å investere et betydelig beløp umiddelbart og deretter sitte på tap i årevis. Ved å stadig investere et lite beløp, investerer du både på gunstige og mindre gunstige tider. Dette gir deg en fin, stabil avkastning på sikt.

Det anbefales også å ikke sjekke status for ofte. Forskning har vist at folk som holder øye med porteføljen ofte oppnår dårligere investeringsresultater. Dette er fordi de, ut av panikk, vil ødelegge gode muligheter. Aksjemarkedene går regelmessig opp og ned, men i det lange løp er den generelle retningen opp. Det er derfor synd å ødelegge muligheter på grunn av panikk.

investing with small amounts

Automatisk investering

Du kan automatisere den lille mengden du investeringer. Du kan gjøre dette ved for eksempel å sette inn et fast beløp på din investeringskonto hver måned. På den måten slipper du å se på investeringene dine, og men fortsatt oppnå et godt resultat!

Viktig i aksjehandel: strategi

Det er viktig å investere i henhold til en strategi. Ferske investorer mislykkes ofte fordi de ikke har system eller ikke følger systemet sitt. Bestem deg derfor på forhånd hva du skal gjøre og hvorfor du skal gjøre det. Ved å teste strategien din med en liten sum penger, kan du enkelt oppdage om strategien vil fungere for større beløp, og dette lar deg sakte bygge opp en inntekt på investeringene.

Når du velger en strategi, kan du velge å fokusere på nyheter eller på kartanalyse. En resultatadvarsel kan for eksempel være en god indikasjon på at selskapet gjør det dårlig. Etterspørselen etter aksjen synker, noe som kan føre til at prisen kollapser betraktelig. Hvis dette er tilfelle, kan du bestemme deg for å selge en bestemt aksje.

Stadig flere bruker også grafanalyse. Innenfor hvert diagram kan du gjenkjenne faste, gjentatte mønstre. Ved å studere disse mønstrene kan du automatisk kjøpe på viktige nivåer. Når du sørger for at du, for hver investering, tar høyere fortjeneste enn beløpet du risikerer, kan det knapt gå galt.

Når går du over fra å investere et lite beløp til et stort beløp?

Ved å investere med et lite beløp lærer du hvordan det er å investere med store penger. Prinsippet om å investere er det samme med et stort beløp, men husk at det sannsynligvis føles annerledes. Derfor er det lurt å starte med et liten beløp. Når du er helt komfortabel med det beløpet, kan du sakte bygge opp beløpet du investerer med.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar