Kjøper JP Morgan Chase & Co. aksjer

JP Morgan Chase & Co. er en enormt verdifull bank med høy markedsverdi. Til tross for mange skandaler kan en investering i banken fortsatt være interessant. I denne artikkelen kan du lese hvordan du investerer i JP Morgan Chase & Co. ved å kjøpe aksjer. Du kan også finne den gjeldende aksjekurs på JP Morgan Chase her.

Hvor kan du kjøpe JP Morgan Chase-aksjer?

En investering i JP Morgan Chase kan være en god idé. Banken har motstått finanskrisen godt og har vist styrke i tiden etter som beviser hvor robust banken er. Videre prøver de å nå nye markedssegmenter ved å åpne fysiske kontorer og lansere en ny investering app. Tror du at dette vil gjøre selskapet i stand til å bygge en enda sterkere posisjon? Da kan det være smart å kjøpe JP Morgan Chase-aksjer.

Ønsker du å kjøpe JP Morgan Chase-aksjer? Du kan trade direkte i JP Morgan Chase-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt JP Morgan Chase-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på JP Morgan Chase?

Er du nysgjerrig på hvordan aksjekursen i JP Morgan Chase kommer til å utvikle seg? I diagrammet kan du bruke kjøp-og salg knappene til å åpne en CFD-investeringsposisjon direkte:

Selskapsinformasjon om JP Morgan Chase

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet JP Morgan Chase.

Analyse av JP Morgan Chase-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge JP Morgan Chase-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan JP Morgan Chase har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for JP Morgan Chase de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til JP Morgan Chase de siste 5 dagene:

Hvordan vil JP Morgan Chase prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener JP Morgan Chase vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til JP Morgan Chase, og det kan hende det ikke blir realitet.

Om selskapet JP Morgan Chase & Co.

Den enorme amerikanske banken JP Morgan Chase & Co. ble opprettet i 2000 ved sammenslåingen av JP Morgan og Chase Manhattan. Millioner av kunder til denne amerikanske banken bor i USA eller i et av de største økonomiske områdene i verden. Denne banken, som er en av de største investeringsbankene i verden, tilbyr finansielle tjenester til bedrifter og forbrukere.

I tillegg er banken aktiv innen kapitalforvaltning, private aksjer, kapitalforvaltning og finansielle transaksjoner. Banken gir også råd om de viktigste europeiske aksjene og om Dow Jones. JP Morgan Chase har hovedkontor i New York.

 

Kjøp av JP Morgan-aksjer

Oppkjøp av banker under finanskrisen

JP Morgan Chase har kunnet vokse i størrelse gjennom alle slags fusjoner og oppkjøp. Under finanskrisen i 2008 ble for eksempel bankene Bear Steams og Washington Mutual, som hadde fått økonomiske problemer, kjøpt. Den oppkjøpte banken Bear Steams var en av de største handelsbankene i Amerika. Sammenbruddet av Washington Mutual var den største konkursen i amerikanske bankers historie. Etter konkursen overtok JP Morgan Chase banken.

Involvert i skandaler

Banken JP Morgan Chase har vært involvert i en rekke skandaler siden finanskrisen.

I april 2012 ble det kunngjort at en ansatt ved et kontor i London hadde lidd betydelige tap i derivathandel: tapet var omtrent 6 milliarder dollar. Vedkommende, hans leder og en kollega ble sagt opp.

I august 2013 ransaket det amerikanske justisdepartementet banken. De gjorde dette fordi banken hadde solgt sammen med boliglån i forkant av finanskrisen, i perioden 2005 til 2007. Det ble inngått en avtale med det amerikanske departementet om et beløp på 13 milliarder dollar. I tillegg ble det arrangert 4,5 milliarder dollar med 21 misfornøyde institusjonelle investorer. Banken hadde tidligere betalt 5,1 milliarder dollar for et oppgjør med regjeringen.

JP Morgan Chase betalte 1,7 milliarder dollar i 2013 fordi banken var nært involvert i Madoff Pyramid -svindelsaken til Bernard Madoff. I årevis ble intern tvil i banken om Madoffs oppførsel skjult, som banken ble sterkt kritisert for.

I november 2014 måtte JP Morgan Chase, sammen med 4 andre banker, betale betydelige bøter for valutakurs bedrageri. Et beløp på 662 millioner dollar ble betalt av banken til felles veiledere.

Som du kan se, er JP Morgan Chase regelmessig involvert i alle slags skandaler. Selvfølgelig er denne typen nyheter ikke bra for selskapets rykte. I tillegg legger bøtene press på driftsresultatet, noe som setter aksjekursen under press. Ved å aktivt investere i aksjen kan du svare godt på slike hendelser.

Gratis handels app for kunder av JP Morgan Chase

I 2018 Introduserte JP Morgan Chase appen Du investerer. Med denne gratis handels appen kan klienter i banken handle aksjer og indeks trackers gratis. Antall gratis handler på nettet er 100 per år, og etter det antallet betaler kundene 2,95 dollar per handel. Kunder med store midler har muligheten til å handle gratis. Med denne gratisappen tar banken opp kampen med fintech selskapene.

Tror du at denne appen vil tiltrekke mange nye kunder til JP Morgan Chase? Da kan det være smart å investere i banken ved å kjøpe aksjene.

Åpning av nye bankkontorer

I 2019 kunngjør JP Morgan Chase at banken vil åpne 400 nye filialer, hvorav 90 allerede åpnet i 2019. Dette er bemerkelsesverdige nyheter ettersom mange banker har stengt flere filialer de siste årene. Flere og flere benytter seg av banken via internett, noe som gjør fysiske steder mindre viktige. Selskapet håper at mer menneskelig kontakt vil kunne appellere til nye kundesegmenter. Tror du dette vil fungere? Da kan du vurdere å investere i JP Morgan.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar