Hva er risikoen ved å investere i kryptovaluta?

Du har muligens oppdaget at kryptomarkedet har opplevd en enestående vekst de siste månedene. Mange investorer er interessert i ulike kryptovalutaer og ønsker å dra nytte av denne veksten. Nå har det seg også slik at det er en rekke risikoer involvert i å investere i kryptovaluta som du bør være klar over.

Er det trygt å investere i kryptovaluta?

Selv om det er en rekke risikoer involvert i handel med kryptovalutaer, er det virkelig mulig å investere trygt i myntene. Risikoen er bare viktig å huske på som investor. Uten å vite risikoen er det faktisk ikke mulig å ta et godt investeringsvalg.

Den største risikoen ved å investere i kryptovalutaer

OK, så det er en rekke risikoer forbundet med handel med kryptovalutaer. Hvilke risikoer er disse nøyaktig, kan du spørre? Vi har gjort det litt enklere for deg ved å liste opp de største risikoene ved å investere i kryptovaluta nedenfor. Det er ingen reell orden i disse risikoene. Forresten, ikke la dette hindre deg i å investere i kryptokurver , alle slags investeringer innebærer risiko:

Bitcoin og kryptovaluta er ikke regulert

Kanskje den største risikoen ved handel med kryptovalutaer er det faktum at de ikke er en regulert type eiendel. Bitcoin-investeringer og krypto generelt eksisterer i de fleste land som en slags uregulert form for investering. Svært få land har et fullt regulertekryptomarkeder som for eksempel Singapore eller Sveits. Derfor er det en risiko for at investeringer i Bitcoin og krypto senere blir kriminalisert hvis et land bestemmer seg for å gjøre det ulovlig.

Selv om sjansen for at dette skjer i Norge er liten, ser vi at noen land prøver å gjøre investeringer i kryptovalutaer ulovlige. For eksempel har Kina hatt et forbud mot kryptovaluta investeringer i lang tid. En måte å være sikker på er å være oppmerksom på regulerings hendelsene i landet ditt. Vi anbefaler på det sterkeste at du leser deg opp om disse forholdene og holder deg informert. Du kan gjøre dette for ved å lese økonomiske magasiner eller ved å bli med på ulike forum for krypto investorer i Norge. På den måten kan du være sikker på at du ikke går glipp av noe om den siste utviklingen.

risiko kryptovaluta

Ulike problemer med lommebøker for kryptovaluta

En annen risiko for å investere i kryptovalutaer er det at du kan støte på problemer med bruk av lommebøker for lagring av valutaen. Hvis du skriver inn et kontonummer feil med vanlige banker, vil banke serveren gjenkjenne feilen, og transaksjonen vil rett og slett ikke gå gjennom. Eller hvis du skriver inn feil nummer, vil banken vise navnet på personen som tilhører kontoen før du kan fortsette. På denne måten kan du være sikker på at pengene dine alltid når riktig person.

Dessverre er dette ikke mulig i blockchain. Det eneste en sentral eller lommebok kan fortelle deg, er at en lommebok adresse tilhører nettverket og derfor er en gyldig lommebok. Den forteller deg ikke hvem den lommeboken tilhører, eller hva som egentlig er i den.

Dette kan bety at du ved et uhell kan sende kryptovalutaer til en lommebok som ikke har noen eier. Hvis dette skjer, vil du miste pengene dine, transaksjonene kan ikke reverseres. Faktisk er dette silk kryptovaluta ofte går tapt. Dette betyr også at transaksjoner ikke kan reverseres, som er en stor ulempe ved å investere i kryptovalutaer.

Kryptovaluta er ikke det billigste betalingsmiddelet

En annen risiko er at kryptovaluta ikke vil bli brukt som et reelt betalingsmiddel. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at kryptovaluta ofte krever betydelige kostnader for behandling av transaksjoner gjennom nettverket. Selvfølgelig krever kredittkortleverandører og banker også transaksjonskostnader, men når det gjelder kryptovalutaer, er disse kostnadene ikke kjent på forhånd. Det er selvfølgelig tradisjonelle kostnader, som for eksempel kostnadene som sentralene tar for sine tjenester. Men fordi blokkjeder fungerer gjennom et nettverk av forskjellige deltakere (også kalt Peers), er det også kostnader forbundet med bruken av nettverket.

I Bitcoin sin blokkjede må det betales et gebyr for hver sendte transaksjon. De ekstra pengene oppmuntrer gruvearbeideren til å plukke opp transaksjonen og legge den til neste blokk. I tider med intensiv bruk kan disse transaksjonsgebyrene bli dyre og redusere lønnsomheten.

Dette er selvfølgelig ikke praktisk hvis du vil bruke kryptovalutaer som digital valuta. Du vil ikke stå i kø i flere timer før det endelig er din tur å få behandlet transaksjonen. Selv om det er noen kryptovalutaer som klarer å overvinne problemene med Bitcoin, er det faktum at det er kostnader forbundet med å bruke kryptovalutaer som ikke er kjent på forhånd. Dette er en stor risiko for investorer som spekulerer i fremtiden for prosjektet.

Bitcoin kan møte skjulte blokker

Dette er en risiko som er spesielt relevant for Bitcoin, selv om den også gjelder andre typer digital valuta som bruker gruvearbeidere til å bryte opp blokkene. Det er en risiko som følger med pools. Du kan tenke på et pool som en gruppe gruvearbeidere som samler datakraften for å gjøre gruvedrift BTC mer lønnsomt. Et pool må kontrolleres av en gruppe gruvearbeidere fordi gruve programvaren har noen begrensninger.

Problemet er at de som styrer denne poolen kan gjemme seg for resten når de lykkes med å utvinne en blokk. På denne måten går belønningen av gruvedrift bare til de som er klar over dette, og resten som nettopp har brukt mye av sin datakraft har gjort dette for ingenting. Dette er en risiko som heldigvis blir mindre og mindre nå som det er forskjellige kryptovalutaer som gjør det umulig å skjule blokkene. Imidlertid er det en risiko som fortsatt eksisterer for Bitcoin.

Kryptovaluta blir utsatt for manipulasjon

Den neste risikoen er at digital valuta kan være utsatt for manipulasjon. Det er store investorer som kjøpte Bitcoin da den bare var verdt noen få dollar eller noen få dollar. De kjøpte tusenvis av BTC på den tiden, og nå har de enorm kraft over resten av forsyningen. De kan påvirke prisen på BTC ved å selge bare noen få mynter og kjøpe mer etter at prisen har falt til et lavere nivå.

Bitcoin-investering innebærer en høy grad av manipulering av markedet. Hvis disse store investorene stadig setter prisene ned, kan du miste mye penger som ny investor. Dessverre er det lite som kan gjøres med dette, da disse menneskene rett og slett har for mange mynter i forhold til resten.

Kryptovaluta kan få en hard fork

En annen risiko er at det er mulig at en bestemt type kryptovaluta vil oppleve en hard fork. En hard fork er en endring i nettverket som faktisk skaper et slags nytt prosjekt. Nettverket deler seg i to etter en gaffel, og dets datakraft er permanent delt mellom gruvearbeiderne som tar over den ene splittelsen fra den andre.

Blokkjeder er veldig sårbare etter en slik splittelse. Dette er også øyeblikket når angripere prøver å stjele penger fra nettverket som har blitt mindre sikkert. Vi kaller dette også ett 51% -angrep. En gruppe gruvearbeidere tar kontroll over mer enn halvparten av et nettverk og bruker denne makten til “double-dip” mynter og stjele penger. Selv om dette ikke skjer regelmessig, er kryptovaluta som er på ulike blokkjeder utsatt for dette.

Kryptovaluta er veldig ustabil

Den siste risikoen ved å investere i kryptovaluta er det faktumet at myntene kan betraktes som veldig ustabile. Dette betyr at prisene kan gå opp og ned ofte, noen ganger veldig mye på kort tid. Spesielt på kort sikt kan pris variasjonene varier med tosifret antall prosent, dette er noe som ikke skjer regelmessig i den tradisjonelle finansverdenen.

Å eie krypto kan være veldig risikabelt hvis du ikke vet hvor mye det vil være verdt om noen få timer. Det er selvfølgelig en fordel med dette, da det er fullt mulig at prisen vil øke på kort tid. Hvis du velger å investere i kryptovalutaer, er det nødvendig at du ikke trenger pengene på kort sikt, og at du virkelig kan tape de. Det er ikke derfor ikke lurt å sette alle sparepengene sine inn i krypto.

Du kan også velge å gå inn i markedet forskjøvet: du kjøper deretter krypto valuta til forskjellige tider, noe som betyr at du går kjøper på både høye og lave nivåer.

Er det lurt å investere i kryptovaluta?

Hvis alt gikk bra, har den ovennevnte artikkelen sørget for at du har lært mer om risikoen forbundet med handel med kryptovaluta. Selvfølgelig innebærer disse ulike risikoene ikke at det er helt uviten om å investere i digitale valutaer. Som vi allerede har angitt, er det sant at hver investering medfører visse risikoer. Du må imidlertid være oppmerksom på disse risikoene og at du vet hva som er involvert i å investere. Husk å besøke dette nettstedet for å lære mye mer om investering i kryptovaluta!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar