Hvordan kan du investere i mais?

Mais er en vare der du enkelt kan investere hos en såkalt nettmegler. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan handle med mais. Vi diskuterer også faktorene som påvirker prisen på mais. Med informasjonen i denne artikkelen kan du selv bestemme når det er riktig tidspunkt for å kjøpe eller selge mais med fortjeneste.

Hvordan investerer du i mais?

Det er forskjellige måter å investere i mais. Du kan handle direkte i prisen på mais, eller så kan du velge å investere i selskaper som handler med varen. Nedenfor diskuterer vi de forskjellige metodene du kan bruke for å investere i mais.

Investering i mais aksjer

Du kan også velge å investere i mais ved å kjøpe aksjer i et selskap som handler i denne råvaren. Et godt eksempel på et lignende selskap erKellogg’s. Kellogg er et amerikansk selskap som hovedsakelig er kjent for produksjon av forskjellige frokostblandinger. Prisen på mais spiller en viktig rolle i utviklingen av denne aksjen.

Det er imidlertid viktig å huske at dette alltid er indirekte investeringer. Prisen på en aksje påvirkes av forskjellige faktorer. Derfor bør du nøye undersøke hvordan selskapet gjør det og hva planene for fremtiden er. På den måten slipper du å tape penger!

Ønsker du å kjøpe mais-aksjer? Du kan trade direkte i mais-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt mais-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Investering i ETFer

Det er også mulig å investere i mais ved å kjøpe en deltakelse i et spesialfond. DeTeucrium Corn Fund er et godt eksempel på et fond som arbeider med mais. Dette fondet kjøper futures i denne råvaren.

investere i mais

Hvorfor er det interessant å investere i mais?

Det er flere grunner til at investering i mais kan være interessant. I denne artikkelen diskuterer vi flere årsaker.

Global vekst

På verdensbasis vokser økonomiene fortsatt sterkt. Det mest kjente eksemplet på dette er selvfølgelig Kinas økonomi. Med mer enn en milliard sultne mager å fylle, er mais en råvare der etterspørselen bare vil øke. Dessuten øker velstanden over hele verden, noe som vil føre til en økning i kjøttforbruket. I praksis brukes mais også ofte som mat til husdyr.

Beskyttelse mot inflasjon

I dårlige økonomiske tider ser du ofte sentralbanker trykke penger. Dette skaper inflasjon. Dette gjør også pengene på bankkontoen din verdt mindre. Ved å investere i en vare som mais, kan du beskytte deg mot inflasjon. Tross alt stiger prisen på mais sammen med global inflasjon.

Diversifisering

Ved å investere i en råvare som mais, reduserer du risikoen for porteføljen din. Hvis du bare investerer i aksjer, har du en større sjanse for at investeringene dine vil være mindre verdt på et tidspunkt. Diversifisering sikrer en mer stabil vekst av eiendelene dine.

Biodrivstoff

Mais brukes til å produsere biodrivstoff som etanol. I Sør-Amerika er etanol mye brukt til biler. Men etterspørselen etter biodrivstoff øker også i EU. Dette kan gjøre en investering i mais interessant.

Det passer trenden

Handel med mais er i tråd med den globale trenden. Med fremveksten av nye markeder som Kina, India og Brasil, øker etterspørselen etter både mat og energi. Som et resultat kan etterspørselen etter råvarer som mais øke betraktelig.

Samtidig passer mais også inn i en verden der klimaendringene får mer og mer oppmerksomhet. Folk leter etter biodrivstoff, og mais kan brukes til det formålet. Stigende temperatur øker også risikoen for fremtidige avlingssvikt. Dette gjør det enda mer attraktivt å investere i mais.

Hva må du passe på?

Investering innebærer alltid risiko. Hvis du skal investere i mais, er dette selvfølgelig ikke annerledes. La oss derfor kort diskutere risikoen ved å investere i mais.

Avlings feil eller til og med rykter om avlingssvikt kan øke verdien av mais. Tørketiden forårsaker stor mangel. Men når været er bra, kan det være en overflod av mais på markedet. Dette kan senke prisen på råvaren.

Politiske omstendigheter påvirker også prisen på mais. Etter at Russland erobret deler av Ukraina, var det ikke lenger mulig for Russland å eksportere mais på grunn av sanksjoner. Slike omstendigheter kan sterkt påvirke prisen på mais.

Ved en investering i mais er det derfor viktig å holde godt øye med de ulike makroøkonomiske forholdene. Mais kan være en råvare, hvor råvaren faller eller stiger med så mye som 15% i løpet av en uke. Som en aktiv trader kan du ha stor nytte av denne typen markedsbevegelser.

trading med mais

Hvilke mais aksjer kan du kjøpe?

I denne delen av artikkelen diskuterer vi noen selskaper der råmaterialet mais spiller en stor rolle. Hvis du vil investere indirekte i råvaren, kan du vurdere å kjøpe disse aksjene.

Kjøp Ingredion-aksjer

Ingredion er et ledende selskap innen salg av maisbaserte søtningsmidler. Amerikanerne elsker søte og usunne produkter, og Ingredion vet hvordan de skal svare på denne etterspørselen. Selskapet undersøker også muligheter for å ekspandere til Sør-Amerika og Asia. Hvis de lykkes med å selge mange produkter der også, kan selskapets lønnsomhet ganske enkelt øke ytterligere.

Kjøp aksjer i Green Plains

Green Plains er et amerikansk selskap som omdanner mais til etanol. Denne etanolen brukes deretter til å produsere eddik som finnes for eksempel i Heinz-ketchup.

Disse produktene vil trolig fortsette å være populære, så en investering i Green Plains kan bli bra.

Archer Daniels Midland

Dette er et selskap som er direkte aktivt i maisbransjen. Selskapet maler 72 millioner spiseskjeer mais per måned. Med dette produserer de blant annet store mengder etanol. Med nesten 2 milliarder liter etanolproduksjon per år er de en av de største aktørene i dette feltet. Så med en investering i Archer Daniels Midland tar du en stor indirekte mais posisjon.

Hva brukes mais til?

Alle som tror at mais bare brukes som mat har ikke fått med seg potensialitet til råvaren. For eksempel brukes råvaren også til produksjon av etanol. Mange biler i Sør-Amerika kjører fortsatt på dette drivstoffet. Mais er også en viktig ingrediens i forskjellige maling, tannkrem, kosmetikk og til og med sprengstoff!

Hvorfor bør du handle mais?

Mais er en viktig råvare og som har en viktig rolle i matproduksjonen. Den brukes over hele verden og fungerer vanligvis som en kilde til næringsstoffer. råvarer er generelt enkle å forstå: der aksjer eller valutaer virker kompliserte for mange mennesker, føles det veldig naturlig å handle med råvarer som for eksempel mais.

Det som også er fint med råvaren er at balansen mellom tilbud og etterspørsel er mye tydeligere. Når det gjelder mais, er prisen hovedsakelig bestemt av balansen mellom tilbud og etterspørsel; rykter om direktører eller merkelige søksmål spiller ingen rolle for etterspørselen og tilbudet rundt mais. Men hva er som påvirker prisen på mais?

Prisen på mais

Det er flere faktorer som kan påvirke prisen på mais. Sentralt i dette er selvfølgelig høstingen. Når det er mye avlingssvikt, stiger prisen på råvaren raskt. Når det ikke er mislykkede avlinger og det er overskudd på mais, kommer ikke prisen til å stige.

Mais har imidlertid flere bruksområder: den brukes også som biodrivstoff. En ny form for mais under navnet tropisk mais inneholder mer sukker og brukes som drivstoff. I dag er mais genetisk modifisert for å være mer motstandsdyktig mot sykdommer og ugressmidler.

En annen nyttige informasjon kilde som du kan bruke når du skal estimere prisutviklingen på råvaren mais er US Department of Agriculture sitt dokument som heter “Prospective plantations”. Dette dokumentet publiseres i andre halvdel av mars hvert år inneholder oversikt over hvor mye mais som plantes av bønder i den sesongen. Andre interessante dokumenter som sporer tilbud og etterspørsel er The Grain Stocks og Monthly Crop Production.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar