Hvordan kan du kjøpe McDonald’s-aksjer?

McDonald’s er hatet av mange, men fremdeles enormt vellykket. En investering i denne store hurtigmatkjeden kan derfor være et godt valg. Men hvordan kan du kjøpe McDonald’s-aksjer, og hva er nåværende aksjekurs i selskapet? I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite for å opprette en investering i dette selskapet.

Hvordan kjøpe McDonald’s-aksjer?

Begrepet McDonald’s er en kraftig merkevare: de tjener ikke bare penger på å selge hamburgere. Dette er fordi franchisetakerne betaler husleie til McDonald’s slik at selskapet har en jevn inntekt. I tillegg tillater dette selskapet å opprettholde kontrollen over kvaliteten på produktene.

Ønsker du å kjøpe McDonald’s-aksjer? Du kan trade direkte i McDonald’s-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt McDonald's-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til McDonald?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på McDonald-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om McDonald

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet McDonald.

Analyse av McDonald-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge McDonald-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan McDonald har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for McDonald de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til McDonald de siste 5 dagene:

Hvordan vil McDonald prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener McDonald vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til McDonald, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det smart å investere i McDonald’s?

McDonald’s har et strålende konsept. Nesten alle tror at selskapet tjener penger på å selge hamburgere, når faktisk en stor del av inntektene kommer inn via leieinntekter. Eiendom er ganske stabil i verdi og stiger ofte sammen med inflasjon. Dette vil tillate McDonald’s å fortsette å gjøre det bra i fremtiden.

Selvfølgelig må merkevaren forbli attraktiv nok. Dette gjøres ved å introdusere nye produkter som kan tiltrekke seg nye besøkende. For eksempel har de introdusert ulike frokostalternativer som gjør at virksomhetene kan tjene penger på morgenen. De har også introdusert forskjellige vegetariske og sunne alternativer som kan tiltrekke seg de mer helsebevisste kundene.

Det er viktig å sammenligne selskapets resultater med ytelsen til andre hurtigmat kjeder før du investerer penger i McDonald’s. Burger King og KFC, for eksempel, er kjente konkurrenter i denne sektoren. Undersøk om det kan være mer attraktivt å investere i et av disse alternativene.

Kjøp mcdonalds-aksjer

Hvordan kjøpe McDonald’s-aksjer i fire trinn

Det er enkelt å investere i McDonald’s! Med disse fire trinnene vil du eie en eller flere McDonald’s-aksjer innen en time.

Trinn 1: Før du kan kjøpe aksjer, trenger du en konto hos en nettmegler. En megler er et selskap hvor du kan handle aksjer. Klikk her for å sammenligne de beste nettmeglerne.

Steg 2: Etter at du har åpnet en konto og satt inn penger, kan du finne den riktige aksjene i programvaren. Deretter må du bestemme hvor mange aksjer du vil kjøpe.

Trinn 3: Du kan kjøpe aksjene til gjeldende pris med en markedsordre. Det er også mulig å kjøpe aksjene bare når en bestemt pris er nådd ved å bruke en begrensning ordre.

Trinn 4: Evaluer investeringen jevnlig og se om det går bra med selskapet i forhold til konkurrentene. Tenk på dette trinnet når du ønsker å selge dine McDonald’s-aksjer.

Om selskapet McDonald’s

Det amerikanske selskapet McDonald’s Corporation ble grunnlagt i 1940. På den tiden var selskapet restauranten til Richard og Maurice McDonald. Restauranten lå i San Bernardino, California. Restauranten ble omgjort til en burger joint som utmerket seg når det gjelder effektivitet. Deretter ble selskapet en franchise som tillot flere filialer å åpne raskt.

McDonald’s Golden Archer-logo ble introdusert i 1953. Forretningsmannen Ray Crock ble selskapets franchise agent i 1953. Han bestemte seg for å kjøpe hamburger kjeden av de to brødrene. Selskapets hovedkvarter lå opprinnelig i Oak Brook, Illinois. I 2018 ble McDonalds globale hovedkvarter flyttet til Chicago.

Er du nysgjerrig på McDonald’s historie? Da kan jeg anbefale filmen “The Founder” der du kan se hvordan Ray Crock på en ond måte tar selskapet fra de to brødrene.

Den største restaurantkjeden i verden

McDonald’s er et stort selskap. Basert på omsetning er den til og med den største restaurantkjeden i verden. Selskapet har 37 855 utsalgssteder lokalisert i 100 forskjellige land i 2018. Selskapet betjener mer enn 69 millioner kunder daglig.

På McDonald’s kan disse kundene ikke bare kjøpe de velkjente burgerne, cheeseburgerne og pommes frites. Selskapet selger også frokostprodukter, kyllingprodukter, milkshakes, wraps, desserter og brus. For å dekke etterspørselen etter sunne mat selger de også smoothies, fisk, salater og frukt.

Med disse nye alternativene håper selskapet å appellere til et nytt kundesegment. Tror du dette vil fungere? Da kan det være interessant å kjøpe McDonald’s-aksjer.

McDonald’s inntekt

Selskapet har to inntektskilder. De genererer salg på restaurantene som administreres av McDonald’s Corporation. En annen viktig inntektskilde er husleien, royalties og gebyrer som franchisetakerne skal betale. På grunn av sine mange franchisetakere er McDonald’s en av de største private arbeidsgiverene i verden.

McDonalds forretningsmodell

Tomten som de ulike restaurantene ligger på, eies av McDonald’s. Verdien av dette er estimert til 6 til 8 milliarder dollar. En betydelig del av inntekten deres, som nevnt tidligere, er leiebetalingene til franchisetakerne. Disse leiebetalingene ble økt med 50% mellom 2010 og 2015. Faktisk er McDonald’s også et eiendomsselskap: Inntekten kommer ikke fra hamburgere, men fra eiendommer.

I Storbritannia og Irland opererer selskapet annerledes. I disse landene er mindre enn 30% av restaurantene franchisetakere. De fleste restaurantene der eies av selskapet.

Jobber på McDonald’s

I USA er franchisetakere og ledelse utdannet ved Hamburger University. Universitetet ligger ved hovedkvarteret i Chicago. McDonald’s anser helsen til de ansatte som viktig. Ved å synge sammen med favorittsangene sine, kan de ansatte redusere stresset. Og ved å delta på gudstjenester senker de blodtrykket. Ved å reise på ferie to ganger i året reduserer de også risikoen for hjertesykdom.

Hvorvidt det å delta i kirken og å gi de ansatte ferier beskytter dem mot maten de spiser, er imidlertid et godt spørsmål. McDonald’s lider derfor av et negativt image og får ofte skylden for den høye forekomsten av fedme i Amerika.

Hvordan selskapet håndterer sitt usunne image

Dokumentaren Super size me viser at det ikke er sunt å bare spise Big Mac, cheeseburgere og pommes frites. McDonald’s tok affære som svar på den dokumentaren. For eksempel ble salater lagt til i produktutvalget. Snart tilbys også retter med grønnkål.

Tror du at disse sunne produktene kommer til å ha en positiv effekt på McDonalds forretningsresultater? Da kan det være interessant å kjøpe McDonald’s-aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar