Hvordan kan du kjøpe Microsoft-aksjer?

Microsoft har blitt en integrert del av samfunnet vårt. Nesten alle har rørt en Windows-datamaskin minst én gang. Med den globale utviklingen øker antallet mennesker som vil ha tilgang til en datamaskin bare. Dette kan gjøre det interessant å kjøpe Microsoft-aksjer. Men hvordan investerer du i aksjen? Og hva er dagens kurs på Microsoft-aksjen? På denne siden kan du lese alt i vår omfattende analyse.

Hvor kan du kjøpe Microsoft-aksjer?

Vurderer du å investere i Microsoft ved å kjøpe aksjene? Microsoft er et stort selskap som har gjort det veldig bra de siste tiårene. Å kjøpe Microsoft-aksjer kan derfor være en god idé. Ønsker du å kjøpe Microsoft-aksjer? Du kan trade direkte i Microsoft-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Microsoft-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Microsoft?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Microsoft-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Microsoft

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Microsoft.

Analyse av Microsoft-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Microsoft-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Microsoft har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Microsoft de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Microsoft de siste 5 dagene:

Hvordan vil Microsoft prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Microsoft vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Microsoft, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Microsoft?

Det er tilstrekkelige argumenter for å investere i Microsoft-aksjer. Et sterkt poeng med selskapet er de gode utviklingsmulighetene som finnes for selskapet. Når Microsoft utvikler interessante nye produkter, kan det bidra positivt til selskapets lønnsomhet. I tillegg kan selskapet også overta andre selskaper og oppstartsbedrifter som ytterligere styrker posisjonen.

Kraftig rykte

Et annet sterkt punkt ved Microsoft-aksjen er merkevarens kraftige rykte. Alle kjenner til Microsoft, noe som gjør folk mer villige til å betale penger for produktene deres. Nesten alle bruker Windows (bortsett fra Apple-fans), noe som gjør det svært vanskelig for konkurrenter å lansere et nytt operativsystem. For hver datamaskin med Windows som selges, mottar Microsoft en provisjon.

Likevel er selskapet også opptatt med å utvide sine produkter og tjenester. Microsofts fokus er på cloud computing ved å tilby det velkjente Microsoft Office via skyen. Brukere betaler en årlig avgift for dette, noe som gjør at Microsoft kan bygge opp en fin, fast inntektsstrøm. I mellomtiden konkurrerer de med Amazon Web Services med deres produkt Azure, og denne tjenesten er også i sterk vekst. Hvis du har tillit til potensialet til cloud computing, kan dette være en god grunn til å vurdere å investere i Microsoft-aksjer.

investerer i Microsoft-aksjer

Se opp for konkurranse

Microsoft selger produktene sine til relativt høye priser, noe som kan gjøre det vanskeligere å nå den nedre enden av markedet. Det er derfor en sjanse for at konkurrentene vil kunne ta mer av gigantens markedsandeler her.

Microsoft klarer heller ikke å opprettholde en ledende posisjon i alle segmenter. For eksempel har Microsoft blitt forbigått av Apple innen mobilteknologi. Tror du at Microsoft kan bli en ledende aktør igjen i denne typen tapte segmenter i fremtiden? I så fall kan det være enda mer interessant å kjøpe Microsoft-aksjer.

God finansiell posisjon

En investering i Microsoft regnes forøvrig som rimelig trygg: Microsoft har sammen med selskapet Johnson & Johnson en høyere kredittvurdering enn amerikanske myndigheter. Det betyr at det er tryggere å låne ut pengene dine til Microsoft enn til amerikanske myndigheter, som tydelig taler til fordel for selskapets økonomiske situasjon.

Se opp for konkurrenter

Når du vurderer en investering i Microsoft, er det viktig å holde et godt øye med konkurrentene. Apple er for eksempel en stor konkurrent til Microsofts operativsystem. Google er samtidig en supermakt som ‘stjeler’ brukere fra nettleseren. En annen stor aktør å holde øye med er IBM: dette selskapet er svært vellykket med å levere data informasjonssystemer.

Fordi Microsoft er aktive i så mange segmenter, er det også stor konkurranse. Som investor er det viktig å følge nøye med på om Microsoft fortsatt kan henge med i konkurrentene. Ser det ut til at Microsoft taper markedsandeler? I så fall kan det være lurt å selge Microsoft-aksjene dine.

Microsoft shares

Veikart for kjøp av Microsoft-aksjer

Når du begynner å investere i Microsoft ønsker du naturligvis å oppnå best mulig resultater. I denne delen av artikkelen vil vi diskutere hva du kan gjøre for å kjøpe dine første Microsoft-aksjer.

Trinn 1: Velg en pålitelig nettmegler

Mange bruker ikke nok tid på å velge en god og pålitelig nettmegler. Når du velger en dyr megler går du glipp av avkastning. Ønsker du å vite hvilke meglere du kan investere i Microsoft hos til gunstige transkajsons kostnader? Da bør du ta en titt på vår oversikt over de beste nettmeglerne:

Trinn 2: analyser aksjen og selskapet

Før du investerer i Microsoft-aksjer er det viktig å analysere selskapet nøye. For dette kan du se på en fundamental analyse av selskapet. Undersøk for eksempel hvordan overskuddet står i forhold til gjeldende aksjekurs og undersøk om selskapet har mye gjeld. Sammenlign deretter selskapet med konkurrentene: finn ut om Microsoft fortsatt kan holde tritt med konkurrentene.

Er du overbevist om at Microsoft kan fortsette å vokse i fremtiden? Da kan det sikkert være smart å investere i Microsoft ved å kjøpe aksjene.

Trinn 3: Bestem investeringsbeløpet

Før du kjøper Microsoft-aksjer, er det lurt å bestemme investeringsbeløpet. I de fleste tilfeller er det tilrådelig å ikke investere hele innskuddet ditt kun i Microsoft-aksjer. Ved å bruke risikospredning reduserer du sjansen for å tape penger fordi selskapet oppnår dårlige resultater. Ta derfor en god titt på hvor mange prosent av investeringene du ønsker å allokere til Microsoft og beregn beløpet du ønsker å investere i Microsoft på det grunnlaget.

Trinn 4: legg inn en ordre

Så snart du er sikker på at du vil kjøpe Microsoft-aksjer, kan du legge inn en ordre. For langsiktige investorer vil markedsordren være tilstrekkelig: du kjøper deretter aksjene direkte til den mest attraktive prisen tilgjengelig. Et alternativ er grense ordre der du først kjøper aksjene når aksjen har falt til en viss kurs. I så fall kan det hende at bestillingen din ikke blir utført.

Kort om Microsoft Corporation

Microsoft Corporation ble grunnlagt 4. april 1974 av Bill Gates og Paul Allen. Selskapet var basert i den amerikanske byen Redmond i Washington. Selskapet utvikler alle typer produkter og tjenester for datamaskiner.

Microsoft Corporation er det største programvareselskapet i verden. Microsoft utvikler operativsystemer for PC og kontorprogramvare. Microsoft er oppført som et av de ti mest verdifulle selskapene i verden. 25. april 2019 var Microsoft verdt mer enn én trillion amerikanske dollar, noe som gjør grunnleggeren Bill Gates til en av de rikeste menneskene på jorden.

Invester i Microsoft

Microsoft aksjeanalyse

Vurderer du å investere i Microsoft-aksjen? I så fall er det viktig å gjennomføre en god analyse først. Fordi selskapet er aktivt innen mange områder og sektorer, kan det være vanskelig å få en totaloversikt. Hvis for eksempel Xbox gjør det bedre enn PlayStation, betyr ikke det nødvendigvis at Microsoft-aksjen også stiger.

Dette er fordi det er en stor bedrift. Du må derfor bruke en mer helhetlig tilnærming når du analyserer Microsoft-aksjen. Du kan da se på forskjellige figurer:

  • Hvordan utvikler den generelle økonomien seg?
  • Hva er Microsofts markedsandel i ulike regioner?
  • Hvordan fungerer de siste Microsoft-produktene?
  • Hvordan utvikler Microsofts fortjeneste seg?
  • Hva er pris-inntekts forholdet til aksjen?

Noen kjente Microsoft-produkter

Populariteten til selskapet har ikke vært uten resultat. 3 ansatte ble milliardærer, mens 20.000 ansatte ble millionærer. Selskapet utviklet flere kjente produkter.

MS-DOS-operativsystemet

IBM tilbød Microsoft en kontrakt i 1980. De ble bedt om å utvikle et operativsystem for IBM Personal Computer. Microsoft utviklet MS-DOS-operativsystemet. Mye programvare ble tilgjengelig for MS-DOS, noe som ga Microsoft en ledende rolle i operativsystem markedet.

Microsoft Windows

I 1984 ga Microsoft ut det velkjente operativsystemet Microsoft Windows. Dette er en grafisk utvidelse av MS-DOS-operativsystemet og var en stor suksess.

Selskapet ble børsnotert 13. mars 1986. I løpet av årene ble nye versjoner av Windows lansert: Windows 95, Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Programvaren ble mer og mer brukervennlig og mye oppmerksomhet ble viet brukeren grensesnitt.

I mars 2004 saksøkte EU Microsoft for maktmisbruk. Microsoft skal ha oppnådd monopol med Windows. De måtte da betale en bot på €497 millioner. Bøter av denne typen kan skade et selskaps omdømme og presse resultatet. Du må derfor følge godt med på nyhetene når du vurderer en investering i Microsoft.

Microsoft Xbox

Spillkonsoller er populære og Microsoft er fortsatt i kampen om den beste konsollen. I 2001 lanserte Microsoft den første Xboxen. Selskapets hovedkonkurrenter for spillkonsollen er Nintendo og Sony.

Microsoft Xbox

Kursen på Microsoft-aksjer

Microsoft er en attraktiv aksje for investorer. Aksjekursen har steget i årevis. Mellom siste uke i januar 2015 og siste uke i 2019 steg aksjen i verdi. I januar 2015 var en aksje verdt cirka 41 dollar. I desember 2019 var en aksje verdt omtrent 185 dollar.

Nedenfor kan du se kursutviklingen på Microsoft-aksjen. Aktive investorer kan svare på alle bevegelser av aksjen.

Microsoft aksjekursutvikling

Grunn til optimisme

Det er grunn til optimisme om fremtidige kursbevegelser på Microsoft-aksjen. Hvorfor er det slik? I løpet av de siste ti årene har Dow Jones Industrial Average økt i verdi med gjennomsnittlig 168 %. I samme periode økte Microsofts aksjer i verdi med nesten 428 %.

Det er derfor en attraktiv aksje for investorer. En ytterligere økning i Microsofts verdi i fremtiden er derfor ikke usannsynlig. Vurderer du å kjøpe Microsoft-aksjer?

Kjøper Microsoft-aksjer

Bill Gates og annen ledelse

Bill Gates er det kjente ansiktet bak Microsoft. Han er også kjent som en av de rikeste personene på jorden. Allerede i 1998 var Bill Gates formelt sett ikke lenger leder for selskapet. Steve Ballmer ble deretter president i selskapet. Bill Gates hadde fortsatt tittelen administrerende direktør på den tiden. I 2006 gikk han av med pensjon og Steve Ballmar ble stadig mer ansvarlig for aktivitetene i selskapet.

Ting gikk ikke alltid bra under hans ledelse: Windows 8 var for eksempel ikke en stor suksess og anskaffelsen av Nokia var heller ikke den beste avgjørelsen. I 2014 ble han etterfulgt av Satya Nadella. Denne nye lederen flyttet fokus til Microsoft Cloud og tok også over LinkedIn. I tillegg ble Nokia kraftig avskrevet og flere ansatte ble permittert. Denne nye kursen for selskapet ser ut til å fungere bra for Microsoft.

Bill Gates er imidlertid fortsatt aktivt involvert i Microsoft som teknologikonsulent og storaksjonær. På fritiden er han involvert i Bill & Melinda Gates Foundation som paret støtter ulike veldedige organisasjoner med.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar