Investere med naturgass: hvordan kan du investere i naturgass?

I dag er det ikke så veldig interessant å sette inn penger på en sparekonto lenger, noe som betyr at flere og flere leter etter attraktive investeringer. Naturgass kan være en slik attraktiv investering. Etterspørselen etter naturgass vil bare øke i fremtiden. Men hvordan investere i naturgass selv?

Hvordan investerer du i naturgass?

Ønsker du vite hvordan du kan dra nytte av denne pri bevegelsen på naturgass? Du kan investere i naturgass både direkte og indirekte. I denne artikkelen diskuterer vi de forskjellige metodene som finnes for å handle med naturgass.

Aktiv trading med prisen på råvaren

Det er flere måter å handle med naturgass på. Du kan trade inn prisen på naturgass ved å bruke kontrakter. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det belastes et lite transaksjonsgebyr på hver transaksjon. Hvis du handler aktivt, vil dette beløpet være større enn hvis du investerer sjeldnere.

Når du handler med naturgass gjennom kontrakter, handler du kun i prisen på råstoffet. Du får aldri naturgassen levert. En stor fordel med kontrakter er at du også kan dra nytte av fallende priser ved å ta en shortposisjon.

Ønsker du å kjøpe naturgass-aksjer? Du kan trade direkte i naturgass-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt naturgass-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Investering i naturgass aksjer

Du kan også investere i selskaper som tjener pengene sine på gassutvinning. Det kan være attraktivt å investere i disse selskapene når gassprisen er høy. Shell og Gazprom er to selskaper som ofte handler med naturgass.

Når du begynner å investere i naturgass aksjer, er det viktig å gå gjennom selskapets tall. Det er tross alt andre faktorer ved siden av prisen på naturgass som bestemmer utviklingen av aksjekursen til et selskap. Selv med stigende naturgas priser, kan et selskap gi dårlige resultater.

Ønsker du å kjøpe naturgass aksjer? Det er klokt å kjøpe naturgass aksjer hos en rimelig nettmegler. På denne måten unngår du å tape mye penger gjennom transaksjonsgebyrer. I vår sammenligning av høykvalitets nettmeglere kan du finne direkte hvor du kan investere i naturgass aksjer mot øave transkajsons kostnader:

Investering i naturgass

Investering i naturgass-ETFer

Det er også mulig å investere på prisen på naturgass med ETFer. ETF står for børshandlet fond. En ETF er et fond som omsettes fritt på børsen. Det er flere naturgass fond som forsøker å spore prisen på råstoffet.

Et godt eksempel på dette er VelocityShares 3X Long Natural Gas ETF. Dette fondet overvåker prisen på naturgass så nøye som mulig. Belåning brukes i fondet. Som et resultat av dette beveger fondet seg sterkere enn prisen på naturgass i seg selv. Dette gjør at du raskt kan oppnå høy avkastning. Men hvis prisen på naturgass stuper, kan du også raskt tape et betydelig beløp.

Et annet alternativ er United States Natural Gas Fund eller UNG. Dette fondet er fokusert på prisen på naturgass i Amerika. Du kan bruke dette fondet til å spekulere i prisøkninger og nedganger i råvaren.

Hvordan bestemmes prisen på naturgass?

Naturgass er et verdifullt råstoff som brukes av både enkeltpersoner og bedrifter. For eksempel vet du sikkert at naturgass brukes til matlaging. Den nederlandske regjeringen jobber for å gjøre Nederland naturgass fritt. Men selv i et naturgass fritt land brukes fortsatt råvaren til kraftverk for å generere strøm.

Hvis du vil finne ut om det er et smart trekk i det lange løp å kjøpe naturgass, må du se på global etterspørsel. For eksempel kan etterspørselen etter naturgass i Nederland avta. Dette betyr imidlertid ikke at prisen på naturgass i frame voksende økonomier som Kinas ikke vil stige.

Prisen på naturgass er delvis knyttet til den globale økonomien. I gode økonomiske tider er det ofte større etterspørsel etter naturgass. Men selv i dårlige økonomiske tider er det fortsatt etterspørsel etter naturgass. Selv været kan være en viktig innflytelse på prisen. Både is kaldt og varmt vær kan føre til prisøkning.

I iskalde vintre brukes mer naturgass til å varme opp hus. Når det er veldig varmt, brukes mer strøm til å kjøle ned hus. Til slutt påvirker dollarprisen også prisen på naturgass. Prisen på naturgass er oppgitt i dollar. Ved en lav og derfor billig dollar stiger prisen på naturgass vanligvis. Dette er fordi importører utenfor USA da kan kjøpe og lagre naturgass billigere.

Kort sagt, gitt en sunn global økonomi, ekstremt varmt eller kaldt vær, og en lav dollarpris, stiger prisen på naturgass ofte. Dette er selvsagt kortvarig og andre faktorer spiller også inn. Dette kan imidlertid være gode grunner til å investere i naturgass.

Naturgass investering

Hvordan kan du aktivt handle naturgass?

Investering i naturgass blir stadig mer populært. Det er karakteristisk for denne typen investeringer at prisen kan svinge kraftig. Som følge av dette er det lurt å kjøpe store mengder ved investering i naturgass når kostprisen er lav. Dette betyr imidlertid ikke at du trenger en stor startkapital.

Når prisen på naturgass er usedvanlig lav, kan du kjøpe mye på en gang uten å måtte investere en enorm kapital. Ved å bruke giring, er det mulig å åpne en stor posisjon på naturgass med en liten investering.

Det er imidlertid viktig å vite at dersom du investere i naturgass kontrakter, investerer du alltid aktivt. Dette betyr at du bør holde et øye med prisbevegelsene på naturgass. Spesielt hvis du ønsker å selge naturgassen din direkte når det oppstår en prisøkning, må du følge prisen på naturgass nøye!

Bruk også et stop loss. Med et stop loss kan du automatisk selge naturgass kontraktene eller aksjene til en viss verdi. På denne måten unngår du å tape hele investeringen.

Hvilke naturgass aksjer kan du investere i?

I denne delen diskuterer vi hvilke naturgass aksjer du kan investere i. Før du kjøper aksjer, må du undersøke selskapets fremtidsplaner nøye.

Kjøpe Gazprom-aksjer

I en fjern fortid var Gazprom et av de største selskapene i verden. Men etter børskrakket i 2008 har selskapet aksjekurs falt betydelig. Russlands Gazprom er likevel fortsatt en av de største aktørene på grassmarket. Når du investerer i selskapet er det viktig å huske at de også er aktive i oljemarkedet.

Det kinesiske markedet er det viktigste for selskapet. I 2014 signerte selskapet en 30-års kontrakt om å levere 38 milliarder kubikkmeter naturgass til den røde giganten. Selskapet har tilgang til 18 % av verdens reserver, så leveransen vil ikke være noe problem.

Likevel er det viktig å holde et godt øye med den politisk stabiliteten. Russland har brukt tilgang til gass som innflytelse tidligere. Denne typen ustabilitet kan legge press på lønnsomheten til et selskap som Gazprom.

Kjøp EQT Corporation-aksjer

EQT Corporation er den største aktive aktøren innen naturgass sektoren i Amerika. Gjennom reservene som EQT har tilgang til, kan selskapet forsyne mer enn 10 millioner husstander med naturgas i 15 år. Selskapet leverer ikke bare naturgass: EQT er også aktiv innen bygging av rørledninger. På grunn av størrelsen på selskapet er en investering i naturgass sektoren gjennom EQT ganske stabil. Det er imidlertid ikke så mye rom for vekst som det er for mindre, mer spekulative selskaper i Amerika.

Kjøpe Antero Resources aksjer

Antero Resources tar for seg en spesiell form for naturgass: naturgassvæsker. Denne formen for gass er lettere å transportere og omsettes vanligvis til en høyere pris. De er på 600 plass på Fortune 500-listen, så selskapet viser i hvert fall at de har en sterk posisjon i markedet.

Usikkert økonomisk klima

I et usikkert økonomisk klima innebærer mange former for investeringer høy risiko. Investering i naturgass kan imidlertid fungere godt i et usikkert økonomisk klima. Å investere i naturgass blir i økende grad sett på som et spennende alternativ for investorer som ønsker å variere investeringene sine. I tillegg til å investere i gull, opplever også investeringer i naturgass en betydelig vekst.

Denne veksten er delvis fordi en investor som kjøper naturgass for 1,80 dollar, har potensial til å på et tidspunkt selge sin naturgass for det tredobbelte beløpet. De hyppige markedssvingningene gjør det interessant å aktivt trade med naturgass. Du må imidlertid innse at du investerer med penger som du kanskje ikke får avkastning på umiddelbart. Tross alt kan ingen forutsi når prisen på naturgass vil stige igjen.

Strategi: beskyttelse mot en svak dollar

Noen bruker naturgass for å sikre seg mot en svak dollar. Når dollarprisen er lav, ser du prisen på naturgass stige. Bedrifter kan da kjøpe billigere naturgass, noe som er gunstig for prisen. Ved å inkludere naturgass i porteføljen din kan du beskytte deg mot en lav dollarpris.

Det er forøvrig en maksimal økning i prisen på naturgass. Forbrukere trenger ofte fortsatt gass for å lage mat eller varme opp hjemmene sine. Mange selskaper har imidlertid muligheten til å bytte mellom ulike energikilder. Hvis prisen blir for høy, vil de være tilbøyelige til å velge alternative energikilder. Dette kan igjen sette press på prisen på naturgass.

Hva er dagens pris på naturgass?

Nedenfor kan du se gjeldende CFD-pris på naturgass. Med knappene kan du åpne en posisjon umiddelbart:

Viktig å merke seg: Naturgass blir mer etterspurt; dermed kommer prisen til øke på lang sikt.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar