Hvordan kan du kjøpe Nike-aksjer?

Ønsker du å investere i Nike-aksjer? Dette merket er veldig populært over hele verden: en investering i Nike kan fungere godt. I denne artikkelen vil vi diskutere den beste måten å kjøpe Nike-aksjer på, og du kan også finne den siste aksjekursen her.

Hvor kan du kjøpe Nike-aksjer?

Folk blir stadig mer bevisste på helsen sin. Sport er populært, og antallet mennesker som leter etter gode sportssko vil bare øke. Tror du Nike kan svare godt på denne økende etterspørselen? I så fall kan det være interessant å investere i Nike ved å kjøpe aksjene.

Ønsker du å kjøpe Nike-aksjer? Du kan trade direkte i Nike-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Nike-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er Nikes nåværende aksjekurs?

Er du nysgjerrig på gjeldende kurs på Nike-aksjer? Nedenfor kan du se en graf med CFD-prisen på Nike-aksjer. Med kjøp- og salg knappene kan du ta en posisjon direkte i selskapet.

Hva er den nåværende aksjeprisen til Nike?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Nike-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Nike

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Nike.

Analyse av Nike-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Nike-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Nike har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Nike de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Nike de siste 5 dagene:

Hvordan vil Nike prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Nike vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Nike, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Nike-aksjer?

Som et av verdens største sportsmerker har Nike opparbeidet seg et solid rykte gjennom årene. Artiklene som markedsføres av Nike er kjent for sin kvalitet. Dette bildet er veldig positivt for Nike -merket og gir selskapet ekstra verdi. Dette kan være et godt argument for å kjøpe Nike-aksjer.

I tillegg har Nike klart å inngå en rekke interessante samarbeid gjennom årene. Et godt eksempel på dette er samarbeidet med teknologigiganten Apple. Avtalen mellom Nike og Apple bestod i at Apple laget en chip som kunne integreres i Nike’s løpesko. På denne måten kan informasjon om løperen videreformidles via iPod.

Vær oppmerksom på risikoen ved å investere i Nike

En investering i Nike er absolutt verdt å vurdere. Imidlertid er det viktig å holde et godt øye med konkurrentene: selskap som Adidas lurer alltid rundt og kan snappe kunder fra Nike. Undersøk derfor om du liker de nye produktene til klesmerket: på denne måten kan du forutsi om selskapet kan fortsette å utvikle seg lønnsomt.

En annen risiko for en investering i Nike er den høye avhengigheten av markedet for sportsfottøy. Når interessen for sportsprodukter synker, kan Nike-aksjen underpresterer.

Nike er også veldig avhengig av forhandlere. Nike har selv få salgssteder. Forhandlere kan legge press på Nike, noe som kan redusere fortjenestemarginene. Når du investerer i Nike, er det viktig å ta hensyn til disse faktorene.

investere i Nike

Muligheter for vekst

Det er også mange muligheter for Nike å vokse ytterligere. Som investor er det smart å holde et godt øye med selskapets ekspansjonsstrategi. Fremvoksende markeder som f.eks Kina og India kan gi mange nye kunder i fremtiden. Også her er konkurransen hard, og Nike må jobbe hardt for å bygge en god posisjon innenfor disse markedene.

Fordi Nike opererer mer og mer internasjonalt, er det viktig å holde et godt øye med valutamarkedet. Kostnadene for merkevaren påvirkes sterkt av valutakursen i de forskjellige regionene. Undersøk derfor virkningen av valutamarkedene på Nikes aksjekurs.

Hvordan kjøpe Nike-aksjer på børsen?

Har du blitt interessert i å kjøpe Nike-aksjer etter å ha lest denne korte analysen? Da er det lurt å gå gjennom noen få trinn først. I denne delen av artikkelen ser vi på hvordan du faktisk kan kjøpe aksjene.

Gjør research

Nike er et veldig kjent merke som nesten alle kjenner. Jeg har slitt ut ganske mange Nike-sko i mitt liv. Dette er en fallgruve for mange investorer. Å kjenne et merke godt er ikke en god grunn til å kjøpe aksjene. Før du investerer i Nike, er det viktig å undersøke om selskapet er i god finansiell form.

En god måte å gjøre dette på er å fordype seg i selskapets årsregnskap. Vi kaller også denne analyseformen fundamental analyse. Når du utfører fundamental analyse, undersøker du hvordan det går med selskapet økonomisk. Det er lurt å kombinere så mange kilder som mulig før du bestemmer deg for om du vil kjøpe aksjen.

Hvor mye vil du kjøpe?

Det er viktig å bestemme hvor mange Nike-aksjer du ønsker å kjøpe. Å begrense risikoen din er viktig hvis du vil oppnå gode resultater med investeringen din. Derfor må du aldri investere en stor del av kapitalen din i en aksje. Det er også mulig at Nike-aksjen ikke vil gjøre det bra i den kommende perioden. Det er derfor viktig å investere bare med penger du kan tape på kort sikt. På den måten slipper du å måtte selge Nike-aksjene dine i panikk.

Hvor mange aksjer du må kjøpe, avhenger til syvende og sist av din personlige situasjon. Når du investerer store beløp, kan du ta en større posisjon enn når du forvalter en liten portefølje. Vurder selv hvor stor tillit du har til selskapet, og avgjør på grunnlag av dette hvor mange aksjer du ønsker å kjøpe.

Velg en god nettmegler

Det er viktig å velge en god nettmegler. Ikke alle nettmeglere er like egnet for handel med Nike-aksjer. Når du velger en god megler, må du være spesielt oppmerksom på kostnadene. Når kostnadene er for høye, blir det vanskelig å oppnå en positiv avkastning. Derfor bør du velge megleren der du kan handle aksjer til de mest fordelaktige prisene.

Vil du vite hvilke nettmeglere du best kan investere hos? I vår nettmegler sammenligning kan du umiddelbart se med hvilke nettmegler som er best til dette formålet:

Kjøp aksjen

Når du har gjort nok research, og du har utviklet en strategi, kan du plassere ordren på børsen. Du kan velge mellom en markedsordre og en begrensning ordre.

Med en markedsordre kjøper du aksjen direkte til den beste tilgjengelige prisen for øyeblikket. Hvis du er en mer aktiv investor, kan det være lurt å bruke en begrensning ordre. Du kan deretter selv bestemme hvilken pris du vil kjøpe Nike-aksjer.

Det kan være vanskelig å forutsi prisen på Nike-aksjen godt. Når du har tilstrekkelig kapital, kan det være lurt å kjøpe aksjer i trinn. Du kan legge til en fast mengde Nike-aksjer i porteføljen din hver måned.

Om selskapet Nike

Nike er en amerikansk gruppe med selskaper som også er kjent som et av verdens største sportsmerker. I tillegg til Nike-merket, eier selskapet også merker som Air Jordan, Converse og Hurley.

Nikes logo, den såkalte ‘Swoosh’, har vokst med årene til å bli et av verdens mest gjenkjennelige merker. Utvalget av produkter som Nike har brakt ut på markedet består hovedsakelig av sportsklær og (sports) sko.

Et av verdens mest kjente og mest populære sportsmerker

Nike er med rette stolt over å kunne kalle seg en av verdens største leverandører av sportsklær og sportssko. Det er hovedsakelig sistnevnte som utgjør størstedelen av omsetningen. Som et resultat står sportssko for to tredjedeler av Nikes totale omsetning.

Salget av artiklene skjer både i butikkene og i mer generelle (sports) butikker. Naturligvis er merket også fremtredende tilstede i verdens viktigste nettbutikker. Direkte salg til kunder via internett anses å være en av de raskest voksende og viktigste salgskanalene for merkevaren. USA har vært Nikes viktigste salgsmarked i mange år. Omtrent halvparten av inntektene selskapet genererer er opptjent på den andre siden av havet.

Tror du at Nike vil kunne utvide sin tilstedeværelse på internett? I så fall kan det være interessant å vurdere å investere i Nike.

Nike aksjer

Nesten fullstendig outsourcing av produksjonen

Produksjonen av Nike produkter er nesten helt outsourcet. Dette betyr at Nike nesten ikke har egne produksjonssteder. Viktige land der produksjonen av Nike-produkter finner sted er ikke bare Kina og Vietnam, men også Tyrkia, Indonesia og Thailand. De viktigste konkurrentene for Nike er selskaper eller merker som f.eks Adidas, ASICS, Puma og Under Armour.

Historien til Nike

Nike er kjent for å være et merke med utrolig kompetanse. Det er ikke uviktig at denne ekspertisen kommer fra medgründer Bill Bowerman. Han var en tidligere olympier og var kjent for å ha vært veldig aktivt involvert i utviklingen av sportsutstyr av høy kvalitet. Bowerman var kjent for å ville få mest mulig ut av utøverne sine, men også ut av materialet som ble brukt. Til dags dato er soliditet en av de absolutte kjerneverdiene som Nike står for.

Den såkalte ‘Swoosh’, logoen til Nike-merket, ble designet i 1971. Designet ble laget av Carolyn Davidson for en pris på bare 35 dollar. Inntil logoen ble utviklet, var selskapet og merket kjent under navnet ‘Blue Ribbon’. Det var Jeff Johnson, Nikes designer, som foreslo at de første skoene som ble utgitt med den nye logoen, skulle hete ‘Nike’. I utgangspunktet ville Nike bare bli brukt som merkenavn. Først senere i 1978 ble denne endringen.

Gjennom årene har Nike gjort alt i sin makt for å optimalisere selskapet (strukturen). Å styrke sin internasjonale markedsposisjon ble ledsaget av flere oppkjøp, inkludert Hurley International i 2002. Når det er sagt, ble flere (datterselskap) merker også solgt. Disse inkluderer Bauer i 2008, Umbro i 2011 og Cole Haan i 2015. Tror du at disse oppkjøpene vil bidra til Nikes fremtidige resultater? I så fall kan det være interessant å investere i Nike-aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar