Hvordan kan du kjøpe Petrobras-aksjer?

Petrobras er et stort oljeselskap. Selskapet er til og med det største selskapet i Sør-Amerika. Hvis du ønsker å investere i den fremvoksende økonomiene i Sør-Amerika, kan en investering i Petrobras være interessant. I denne artikkelen ser vi på hvordan du kjøper Petrobras-aksjer. Du kan også se hva den siste aksjekursen for selskapet er i denne artikkelen.

Hvor kan du kjøpe Petrobras-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Petrobras-aksjer? Du kan trade direkte i Petrobras-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Petrobra-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen til Petrobras?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Petrobras? Det er forståelig! I grafen nedenfor kan du se hva CFD-aksjekursen er. Med knappene kan du umiddelbart åpne en investering når tiden er inne.

Selskapsinformasjon om Petrobras

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Petrobras.

Analyse av Petrobras-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Petrobras-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Petrobras har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Petrobras de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Petrobras de siste 5 dagene:

Hvordan vil Petrobras prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Petrobras vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Petrobras, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det smart å investere i Petrobras?

Petrobras enorme betydning for den brasilianske økonomien gjør en investering i dette selskapet noe mindre risikofylt. Investering i Petrobras kan derfor være interessant når du synes det er interessant å investere i Sør-Amerika.

Olje som råvare mister popularitet over hele verden: Dette er fordi det blir stadig tydeligere at olje spiller en stor rolle i klimaproblemet. Petrobras må derfor lete etter mer bærekraftige inntektskilder i fremtiden. Foreløpig ser vi imidlertid ingen problemer. Olje er fortsatt viktig i Brasil, så selskapet har fortsatt nok kunder å tjene penger på.

Det er heller ikke ubetydelige risikoer forbundet med å investere i Petrobras. Hoved risikoen for en investering i Petrobras er selskapets forpliktelse til å selge olje som er kjøpt på verdensmarkedet (med tap) til innenlandske kunder. Dette reduserer selvfølgelig selskapets lønnsomhet betydelig.

En stor statlig eierandel kan også være risikabelt. Når en upålitelig part kommer til makten, kan du miste mye verdi som aksjonær. Det er derfor lurt å følge nøye med på den politiske situasjonen i landet før du investerer i Petrobras.

En investering i Petrobras kan tilføre porteføljen ekstra mangfold. Du investerer i en helt annen region. Når økonomiske forhold er dårlige i Europa eller Amerika, kan økonomien i Brasil fortsatt fungere godt.

Kjøp petrobras-aksjer

Om selskapet Petrobras

Petrobras står for ‘Petróleo Brasileiro‘. Dette er et brasiliansk oljeselskap med hovedkontor i Rio de Janeiro. Selskapets hovedaktiviteter er utvinning, produksjon og raffinering av råolje.

I tillegg til petroleum, produserer selskapet også naturgass og etanol. Petrobras har hatt stor popularitet blant investorer i mange år. Dette skyldes trolig det faktum at selskapet er det største selskapet i både Brasil og Sør-Amerika som helhet.

Aktiv i hele oljeindustriens forretningskjede

Petrobras er aktiv i alle kjeder i oljeindustrien. Videre har tidligere erfaring vist at Petrobras er en uunnværlig ledd i produksjonen av olje. I gjennomsnitt produserer Petrobras rundt 2 millioner fat olje hver dag. Denne produksjonen er lik 80% av hele oljeproduksjonen på brasiliansk jord. Tidligere besto 90% av Petrobras ‘totale produksjon av olje, mens de resterende 10% var reservert for gass.

Dette understreker Petrobras ‘økonomiske og industrielle betydning, ikke bare for Brasil, men også for hele Sør-Amerika. En annen interessant detalj er at Petrobras eier alle raffineriene som finnes i Brasil. De fleste av disse raffineriene ligger sørøst i landet. Det største raffineriet er i byen Paulínia. Deres egen produksjon av gass er ikke nok: Brasil er derfor tvunget til å importere naturgass fra for eksempel Bolivia.

Historien til Petrobras

Petrobras ble grunnlagt i 1953. Selskapet ble det grunnlagt av Brasils president som på den tiden var ‘Getúlio Vargas’. Omtrent et år etter at selskapet ble stiftet, kunne de begynne å utvikle forretningsaktivitetene. Selskapet har i ettertid blitt notert på São Paulo-børsen og er også notert på New York Stock Exchange.

Fram til skrivende stund er den brasilianske regjeringen fremdeles Petrobras ‘største aksjonær. Dette vil sannsynligvis forbli slik i fremtiden. Faktisk, for å sikre at selskapet ikke havner i utenlandske hender, har Brasil valgt å lovfeste at regjeringen alltid må ha et flertall av stemmerettene. På slutten av 2018 hadde den brasilianske regjeringen en eierandel på 50% i selskapet, delvis på grunn av eksistensen av denne lovgivningen.

Denne lovgivningen fra den brasilianske regjeringen er veldig logisk. Petrobras spiller en avgjørende rolle for den brasilianske økonomien. Det er for eksempel velkjent at regjeringen i Brasil, gjennom Petrobras, prøver å holde prisene på drivstoff og dermed inflasjonen i landet så lavt som mulig.

Dessverre klarer ikke raffineriene som eies av Petrobras å produsere nok til å dekke det nasjonale olje behovet fullt ut. På grunn av dette er det nødvendig for selskapet å kjøpe oljeprodukter på verdensmarkedet. Selskapet må da selge denne oljen med tap i eget land. Denne juridiske forpliktelsen reduserer åpenbart selskapets potensielle fortjeneste. Når du investerer i dette oljeselskapet, er det viktig å ta hensyn til denne bestemmelsen.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar