Hvordan kan du kjøpe aksjer i Royal Bank of Scotland Group?

Royal Bank of Scotland Group (RBS) eller i dag Natwest Group LPC er en stor britisk bank. Ønsker du å investere i RBS-aksjer? I denne artikkelen ser vi på hvordan og hvor du kan kjøpe Natwest Group LPC-aksjer.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Royal Bank of Scotland Group aksjer?

Når du ønsker å kjøpe RBS-aksjer, er det viktig å huske at regjeringen i England fortsatt er en storaksjonær. Banken forventes derfor ikke å gjøre noen spektakulære innovasjoner eller ta noen store risikoer. Forvent derfor ikke stor vekst med en investering i Royal Bank of Scotland. Leter du etter en rimelig stabil aksje? Da kan du vurdere å kjøpe noen Natwest Group LPC-aksjer.

Ønsker du å investere aktivt i prisutviklingen til Royal Bank of Scotland eller Natwest Group LPC? Da er det best å benytte seg av CFD-er. Med CFD-er kan du spekulere i både stigende og fallende prisbevegelser. Dette lar deg gjøre en vellykket handel under alle markedsforhold.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Royal Bank of Scotland Group aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Royal Bank of Scotland Group aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Royal-Bank-of-Scotland-Group-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Royal Bank of Scotland Group akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Royal Bank of Scotland Group? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Royal Bank of Scotland Group har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Royal Bank of Scotland Group:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Royal Bank of Scotland Group.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Royal Bank of Scotland Group for de siste 5 dagene:

Om selskapet Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland Group, fra juli 2020 Natwest Group plc, er et britisk bank- og forsikring holdingselskap med base i Edinburgh, Skottland. Selskapet, som inkluderer flere merker av banker, tilbyr privat- og bedrifts banktjenester, private banktjenester, forsikringer og bedriftsfinansiering fra sine kontorer i Europa, Nord-Amerika og Asia. Store datterselskaper i Storbritannia er NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets og Couts. Selskapet utsteder sedler i Skottland og Nord-Irland.

Kjøp Royal Bank of Scotland-aksjer

Historien til selskapet

På slutten av 1960-tallet, da den økonomiske situasjonen for banksektoren ble mindre gunstig, fusjonerte National Commercial Bank of Scotland med Royal Bank of Scotland. Slik ble National and Commercial Banking Group til i 1968. I juli 1969 ble navnet på selskapet endret til Royal Bank of Scotland Group. Kredittkrisen i 2008 førte til at banken fikk store problemer.

Banken led et rekordstort tap på 31 millioner euro i 2008. I utgangspunktet var 58 prosent av banken eid av den britiske regjeringen. Ved å selge 11 millioner i nye aksjer forsøkte selskapet å komme seg ut av trøbbel. Den britiske regjeringen kjøpte opp halvparten av disse aksjene, med det resulterte at den britiske statens andel i selskapet steg til over 70 prosent. I andre halvdel av 2015 begynte den britiske regjeringen å selge sin andel i Royal Bank of Scotland.

I februar 2020 ble det kunngjort at RBS Group ville bli omdøpt til NatWest Group. 23. juli 2020 var navneendringen et faktum. Selskapet vil trolig forbli et statseid selskap frem til mars 2025. Aksjene som fortsatt holdes av den britiske regjeringen må selges senest i mars 2025.

Bedriftsstrukturen til Natwest Group

Selskapet er delt inn i fire hoveddeler. Hver divisjon har flere datterselskaper.

  • Retail Banking-segmentet. I Storbritannia handler det under navnene Natwest, Royal Bank of Scotland og Ulster Bank.
  • Det kommersielle bank segmentet. Dette segmentet er for bedriftskunder og kommersielle kunder, fra SMB til britiske multinasjonale selskaper. Tilbys bank-, finans- og risikostyring tjenester.
  • Private Banking-segmentet betjener kunder med høy nettoformue.
  • Natwest Groups investeringsbank virksomhet er et segment som tilbyr investeringsbank tjenester og integrerte finansielle løsninger til store selskaper og finansinstitusjoner rundt om i verden.

Royal Bank of Scotland har ristet av seg skandaler

Ved å endre navn til Natwest Group i 2020 håper Royal Bank of Scotland, et navn som har eksistert i 293 år, å riste av seg sin skandaløse fortid. Under finanskrisen i 2008 investerte banken i ulike risikofylte lån. I den perioden ønsket selskapet også å kjøpe den nederlandske banken ABN AMRO, sammen med Fortis og den spanske banken Banco Santander. Den avtalen drepte Bank of Scotland, hvoretter den britiske skattebetaleren måtte redde banken. Som et resultat kom banken i stor grad i hendene på den britiske regjeringen.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar