Hvordan kan du kjøpe Rite Aid -aksjer?

Rite Aid er en stor amerikansk apotekkjede. Når det gjelder størrelse, ligger selskapet på tredjeplass i USA. Mens på østkysten er de den største apotekkjeden. På grunn av inntektene er selskapet rangert som 94. på Fortune 500-listen over de største amerikanske selskapene. Selskapets hovedkontor ligger i Camp Hill, Pennsylvania. Har du lyst til å investere i Rite Aid? I denne artikkelen kan du lese hvor og hvordan du kjøper Rite Aid-aksjer. Du kan også finne gjeldende aksjekurs her.

Hvor kan du kjøpe Rite Aid-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Rite Aid-aksjer? Du kan trade direkte i Rite Aid-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Rite Aid-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Rite Aid?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Rite Aid-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Rite Aid

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Rite Aid.

Analyse av Rite Aid-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Rite Aid-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Rite Aid har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Rite Aid de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Rite Aid de siste 5 dagene:

Hvordan vil Rite Aid prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Rite Aid vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Rite Aid, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det smart å investere i Rite Aid?

Før du kjøper Rite Aid-aksjer, er det viktig å undersøke om en investering for tiden er lurt. En stor trussel mot Rite Aid er den sterke konkurransen. Internett-giganten Amazon har begynt å selge medisiner på nettet. Ettersom folk i økende grad kjøper og selger produkter på nettet, kan dette være en stor trussel mot fremtiden for Rite Aid.

Andre, mer tradisjonelle selskaper konkurrerer også med Rite Aid om markedsandeler: CSV Health, for eksempel, gjør det veldig bra i Amerika. For å bygge en sterk posisjon jobber Rite Aid imidlertid med den amerikanske regjeringen under korona pandemien: Selskapet har åpnet 25 selvtest steder i åtte forskjellige stater. Dette kan selvfølgelig gi et positivt bidrag til selskapets omdømme.

Et attraktivt poeng å investere i Rite Aid er utbyttebetalinger. Aksjonærer får et solid årlig utbytte slik at du med en investering i Rite Aid også kan bygge opp en passiv inntekt.

Likevel må du være forsiktig når du investerer i Rite Aid: detaljhandelsselskaper er ikke fremtiden og glansdagene ser ut til å være over. Omvendt aksjesplitt der 20 aksjer ble konvertert til 1 aksje er et nylig eksempel på dette. Aksjen er verdt mye mindre enn den pleide å være: for ikke lenge siden var en aksje i selskapet verdt over 200 dollar eller til og med 1000 dollar i storhetstiden. Rite Aid kan derfor være en bedre aksje for den aktive handleren.

Historien om Rite Aid

Selskapets historie begynner i 1962. Da åpnet Thrift Three Discount Center, den første butikken, i Scranton, Pennsylvenia. Navnet på det voksende selskapet ble endret til Rite Aid noen år senere. I 1968 ble selskapet et allmennaksjeselskap. Under symbolet RAD har selskapets aksjer vært omsettelige på New York Stock Exchange siden 2017.

Selskapets vekst

Rite Aid hadde 420 lokasjoner i 10 stater ti år etter at den første butikken åpnet. Etter å ha anskaffet A-420-butikken, ble mer enn 2000 steder lagt til. Andre oppkjøp, som oppkjøpet av Gray Drug i 1987 og Peoples Drugs 114 Unit Lane Drug i Ohio i 1989, økte antallet lokasjoner ytterligere. Andre selskaper ble kjøpt opp etter 1989. For eksempel ble 1858 Eckerd Pharmacy og Brooks Pharmacy Stores kjøpt i 2017. Disse butikkene kostet 3,4 milliarder dollar og fikk senere også navnet Rite Aid.

Selskapet inngikk også en rekke partnerskap med selskaper. I 1999 ble det for eksempel inngått et partnerskap med General Nutricion Corporation. GNG ble en del av Rite Aid-apotekene.

Problemer med Rite Aid

Problemer har oppstått for eksempel i 2004 da det ble hevdet at selskapet hadde sendt falske resept krav til amerikanske helseforsikringsselskaper. Rite Aid bestemte seg for å betale en bot på 7 millioner for dette.

Selskapet fikk også problemer etter kjøpet av 1850 Brook og Ekkert Stores i august 2007. Selskapets tap økte til rekordnivåer det året. Da Rite Aid startet integreringsprosessen, falt nettoinntekten kraftig. Aksjen mistet 75% av verdien. På sitt laveste punkt, 11. september 2008, var en aksje verdt 0,98 amerikanske dollar.

Ingen fullstendig oppkjøp av Rite Aid av Wall Green

I 2017 ga Wall Green avkall på et fullstendig oppkjøp av sin tapsbringende industripartner Rite Aid. Hvorfor Rite Aid? Fordi det er usannsynlig at oppkjøpet vil få godkjenning fra regulatorene. Imidlertid vil 2186 butikker bli anskaffet for 5,2 milliarder dollar. På grunn av fiaskoen i den opprinnelige fusjonsavtalen, vil Wall Green betale Rite Aid 325 millioner dollar i erstatning.

Albertson sitt mislykket oppkjøp av Rite Aid

I 2018 ønsket industripartner Albertson Rite Aid, inkludert butikkene som ikke ble overtatt av Wall Green, å ta over hele selskapet. Denne sammenslåingen skjedde imidlertid heller ikke. Aksjonærene ble ikke enige i en plan. Derfor ble den planlagte overtakelsen kansellert. Tror du det blir en overtakelse i fremtiden? Da kan det bare være interessant å investere i Rite Aid.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar