Hvordan kan du kjøpe Rolls-Royce-aksjer?

Rolls-Royce har en rik historie og er kjent for sine biler av høy kvalitet. Likevel investerer du ikke i bilene som selskapet produserer ved å kjøpe Rolls-Royce-aksjer. BMW eier nå bilavdelingen i selskapet. Når du investerer i Rolls-Royce-aksjer, investerer du hovedsakelig i BMW. Men hvor er det beste stedet å kjøpe Rolls-Royce-aksjer? Og hva er gjeldende aksjekurs for en Rolls-Royce-aksje?

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Rolls-Royce aksjer?

Ønsker du å kjøpe eller investere i Rolls-Royce aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Rolls-Royce aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Rolls-Royce-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Rolls-Royce akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Rolls-Royce? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Rolls-Royce har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Rolls-Royce:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Rolls-Royce.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Rolls-Royce for de siste 5 dagene:

Rolls-Royce historie

I 1904 lanserte Charles Royce og Henri Rolls den første Rolls-Royce bilen på markedet. Denne 10 HK var den første i en lang rekke høykvalitets biler. En Rolls-Royce er kjent for å være uforgjengelig: 65 % av all Rolls-Royce som noen gang er laget er fortsatt på veien.

Rolls-Royce produserer også motorer for fly. Den første flymotoren er Rolls Eagle fra 1915. Etter andre verdenskrig begynte selskapet også å produsere jetmotorer. I 1971 var det problemer med jetmotoren RB-211 som førte til at selskapet gikk konkurs.

I 1973 ble selskapet splittet opp, noe som førte til at den lønnsomme bildivisjonen fortsatte som en egen avdeling. Rolls-Royce holder merket unikt ved fortsatt å bygge motoren til bilene for hånd.

Kjøp Rolls Royce-aksjer

Den beste bilen i verden

I 1906 ble Rolls-Royce kåret til den beste bilen i verden takket være produksjonen av Silver Ghost. Denne bilen hadde en 40/50 HK sekssylindret motor. Fram til 1925 ble det bygget 6125 biler, og for å holde tritt med etterspørselen ble det bygget 1701 biler ved det andre Springfield-anlegget i USA i 1921. Denne nye fabrikken ble lagt ned i 1931.

Biler med Spirit of Ecstasy

Prestisjetunge bilmerker hadde ofte sin maskot rundt 1910 og Rolls-Royce var intet unntak. Kunstneren Charles Sykes produserte den luksuriøse maskoten Spirit of Ecstasy i form av en kvinne. Fra nå av ble alle biler av dette merket utstyrt med denne luksuriøse maskoten.

Overtakelse av BMW og Volkswagen

BådeVolkswagen og BMW ønsket å overta Rolls-Royce. I 1998, til 30 millioner pund, ga Volkswagen det høyeste budet og ble eier av maskoten og radiatorgrillen. BMW ble eier av logoen og navnet. I 2003 ble det inngått en avtale som tillot BMW å produsere Rolls-Royce-biler. I Goodwood, West Sussex, bygde BMW en ny fabrikk for Rolls-Royce.

Men hva investerer du egentlig i når du kjøper Rolls-Royce-aksjer? Deretter investerer du i Rolls-Royce Holdings plc, som er et britisk multinasjonalt selskap som driver med produksjon av motorer til fly. Dette gjør de så bra at de er den tredje største produsenten av flymotorer i verden. Så når du investerer i Rolls-Royce er det dette du kjøper en aksje i.

Stigende salgstall i 2020

Rolls-Royces salgstall er på vei oppover, blant annet takket være Cullinan. Takket være denne SUV-en har salgstallene økt kraftig og det er solgt en fjerdedel flere biler enn i 2018. I 2018 ble det solgt 4107 biler og i 2019 ble det solgt 5152 biler. En tredjedel av dette antallet ble solgt i USA. Rolls-Royce ønsker ikke å opplyse hvor mange Cullinan-biler som ble solgt i 2019.

Rolls-Royce-selskapet

Bilavdelingen til Rolls-Royce er overtatt av BMW. Hvis du kjøper Rolls-Royce-aksjer nå, kjøper du aksjer i Rolls-Royce Holding. Dette selskapet er den tredje største produsenten av flymotorer i verden. Andre divisjoner i selskapet inkluderer marinemotorer, forsvar og energi.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar