Hvordan investere i Tether?

Kryptomarkedet har vokst sterkt gjennom årene, og flere og flere kryptovalutaer er lagt til. I tillegg til at flere og flere mennesker investerer i krypto. En av kryptovalutaene du kan investere i er Tether.

Tether oppfyller rollen som en stabil mynt på kryptomarkedet. Dette er en digital valuta som kan brukes til å konvertere fiat-penger til kryptopenger. Tether blir for tiden hyllet som en av de beste stabile myntene i verden.I denne artikkelen kan du se hvorfor det kan være gunstig å investere i Tether.

Kryptovalutaen tilknyttet Tether blir også referert til som USDT. Til tross for at Tether fullfører rollen som en stabil mynt, kan du ganske enkelt kjøpe denne kryptovalutaen hos forskjellige meglere på Internett. Det finnes også forskjellige typer lommebøker der du kan lagre disse. I denne artikkelen finner du all informasjonen du trenger å vite om Tether før du begynner å investere i det.

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade Tether?

Tether gjør det mulig å konvertere fiat-penger til en kryptovaluta. Tether’s token kalles også USDT og verdien er lik den amerikanske dollaren. Dette lar deg gjøre normale banktransaksjoner uten å måtte gå gjennom en ekte bank. Denne stabiliteten gjør det interessant å kjøpe Tether USDT, for eksempel for deretter å bruke den til å kjøpe andre kryptovalutaer.

Du kan trade i Tether på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Tether ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av Tether.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

  1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
  2. Sett inn penger på kontoen din
  3. Velg Tether
  4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe Tether for
  5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes Tether på kontoen din!

Hva er Tether?

Tether er et fintech-konsept som kan brukes til å konvertere fiat-penger til kryptovaluta. Fiat-penger, kan sees på som de ‘virkelige’ pengene som for tiden brukes som lovlig betalingsmiddel. Tenk for eksempel på pund eller dollar.

Fordi Tether er et mellomledd mellom fiatpenger og krypto, er verdien også indirekte relatert til dollarens verdi. Kryptovalutaer som er knyttet til fiat-valuta kalles ‘stablecoins’. Så du kan si at Tether er en stablecoin.

Løftet til Tether er derfor at verdien av symbolet på denne kryptovalutaen, USDT, alltid vil være lik verdien av en dollar. Dette er imidlertid bare et løfte. Tether’s blokkjede er offentlig, men Tether’s bankkonto er ikke. Utenfor Tether-teamet, er det ingen som vet om det er nok Tether-kryptomynter til å garantere hver dollar.

Investering i Tether

Hva er applikasjonene til Tether?

Som allerede nevnt er Tether en såkalt stabil mynt som danner et mellomledd mellom fiat penger og krypto. Tether gjør transaksjoner over internett som forblir lik amerikanske dollar. På denne måten skiller den seg ut fra andre kryptovalutaer. Tross alt, fordi verdien av en USDT forblir lik verdien av en amerikansk dollar, er USDT ikke veldig ustabil.

En annen fordel med USDT er at den kan lagres i en nett lommebok sammen med andre kryptovalutaer. På denne måten trenger ikke tradere eller investorer å ta hensyn til volatiliteten mellom forskjellige kryptovalutaer.

Hvordan kan 1 USDT alltid være verdt så mye som 1 dollar?

Nå lurer du kanskje på hvordan det er mulig at en USDT alltid er det samme som en amerikansk dollar. For å oppnå dette bruker Tether den såkalte Omni Layer-plattformen. Denne plattformen mottar all informasjon om innskudd eller uttak av fiat-penger. I tillegg holder denne plattformen også oversikt over hvor mye USDT som utstedes eller trekkes tilbake. På denne måten opprettholdes balansen mellom verdien på USDT og amerikanske dollar på Tether-kontoen.

Er Tether pålitelig?

For en stabil mynt er det åpenbart viktig at den får mye tillit fra tradere og investorer. Når alt kommer til alt, må du som trader kunne stole på at en stabil mynt faktisk beholder verdien. Som allerede nevnt, er teamet bak USDT ikke helt gjennomsiktig med hensyn til mengden krypto og mengden fiatpenger på Tether’s bankkonto.Har de virkelig så mye tilknytning som amerikanske dollar?

Det eneste teamet i denne digitale valutaen noen gang har gitt ut om kontanter, er at kontantene ikke bare består av amerikanske dollar. En del av Tethers sikkerhet består derfor også av andre kryptovalutaer. Fordi teamet ikke er helt gjennomsiktig om mengden av likvide eiendeler, er det også vanskelig å fastslå om organisasjonen har tilstrekkelig sikkerhet for å få frem en god stabil mynt.

For øyeblikket er Tether imidlertid en av de mest brukte stabile myntene i verden. Dette indikerer at det er minst nok tillit fra investorer til disse digitale myntene.

Fremtidsutsiktene til Tether

For investorer anbefales det å investere i Tether på dette tidspunktet. For øyeblikket er det relativt gunstig å investere med fiat-penger og dermed kjøpe USDT-kryptomynter. Imidlertid, på grunn av en liten skandale i 2018, er verdien av en USDT foreløpig ikke helt den samme som verdien av en dollar. Derfor er det ikke lurt å bytte USDT-kryptomynter mot dollar akkurat nå.

Hvis verdiene er like igjen om noen tid, er dette et klokt grep. Hvis du investerer i Tether nå, er det mulig at du vil tjene på det. Selvfølgelig utvikler kryptomarkedet seg fortsatt, så prisene kan svinge litt og en positiv fremtid er ikke garantert.

Hvordan kjøpe Tether?

Til tross for at Tether er en stabil mynt, og derfor har en litt annen rolle enn de fleste kryptovalutaer, kan du fortsatt kjøpe Tether på samme måte. Det er ganske enkelt meglere som tilbyr forskjellige kryptovalutaer, inkludert Tether. Du kan enkelt betale via bankoverføring, med kredittkort eller med en annen kryptovaluta.

Når du kjøper Tethers kryptovaluta, er det lurt å undersøke de forskjellige meglerne for å se om de tilbyr denne kryptovalutaen. Ikke alle meglere støtter Tether, og meglerne kan også variere i transaksjonskostnader. For å få en billigst mulig avtale, er det derfor lurt å sammenligne flere meglere før du kjøper Tether-kryptomynter.

Oppbevaring av tether i en lommebok

Når du har bestemt deg for å begynne å investere i den digitale valutaen til Tether, er det selvfølgelig viktig at du trygt kan lagre eiendelene dine. For dette kan du benytte deg av en såkalt lommebok. En lommebok er en slags lommebok online eller offline der du kan lagre kryptovalutaer.

De fleste meglere tilbyr sikre lommebøker som også passer for kryptovalutaene de selger. Det er to typer lommebøker der du kan lagre kryptovalutaen din. Du kan gjøre dette i en digital lommebok eller i en hardware lommebok. Hver av disse lommebøkene har sine fordeler og ulemper, og det er lurt å veie disse før du tar et valg.

Digital lommebok

Hvis du til enhver tid vil ha tilgang til lommeboken din, passer en digital lommebok best for deg. En digital lommebok kalles også en nett lommebok bruker en sky (server) på internett for å lagre kryptopengene dine. På denne måten kan du få tilgang til lommeboken når som helst når du har en internetforbindelse. Ulempen med denne typen lommebok er at de digitale myntene dine lagres på internett, noe som gjør dem mer utsatt for hacking.

Hardware lommebok

I mellomtiden er det også mulig å lagre Tethers kryptovaluta i en maskinvare lommebok. Denne typen lommebok kalles også en offline lommebok. Denne lommeboken er tilgjengelig offline og kan lagres på ekstern maskinvare. Ulempen med denne lommeboken er at du ikke har tilgang til den til enhver tid på hver enhet som med en digital lommebok. Fordelen er at denne lommeboken er godt beskyttet mot internett kriminelle fordi den er frakoblet og derfor ikke krever internetforbindelse.

Strategier for investering

Når du investerer, er det selvfølgelig viktig å holde øye med prisen på den aktuelle kryptovalutaen. Bortsett fra det, er det også lurt å tenke nøye gjennom strategien du skal bruke mens du investerer. Når du investerer i digitale valutaer, er det to forskjellige typer strategier du kan bruke.

I tilfelle av den langsiktige strategien, vil du beholde myntene i lommeboken i lengre tid, og du vil basere dine handlinger, spesielt på prisutviklingen over lengre tid. Når du bruker den kortsiktige handelsstrategien, følger du prisen nærmere, og du er aktiv i handel på kryptomarkedet.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar