Hvordan kan du investere i Tezos?

Tezos (XTZ) er en kryptovaluta som har som mål å overgå den velkjente Ethereum Ikryptovalutaen. I 2017 ble Tezos introdusert for kryptomarkedet, og skapte mye tillit fra alle slags investorer. På grunn av ulike tekniske problemer forble Tezos imidlertid under radaren en stund. I dag er alle disse tekniske problemene løst, og Tezos prøver å komme seg tilbake til kryptomarkedet.

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade Tezos?

Som (ny) krypto trader kan du lure på om det er lurt å begynne å trade med Tezos. Derfor har vi laget en praktisk oversikt med den viktigste informasjonen om Tezos i denne artikkelen. Tezos er unik ved at brukerne selv kan bestemme fremtiden for kryptovalutaen. Dette demokratiske elementet kan gjøre det interessant å kjøpe Tezos.

Du kan trade i Tezos på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Tezos ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av Tezos.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

  1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
  2. Sett inn penger på kontoen din
  3. Velg Tezos
  4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe Tezos for
  5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes Tezos på kontoen din!

Hva er Tezos?

Tezos er et blokkjede-nettverk koblet til en digital token. Dette digitale tokenet er kjent som tezzie eller Tez.blokkjeden er desentralisert. Dette betyr at det ikke er noe sentralt sted der systemet styres, og at det ikke er noen sentral person som styrer systemet.

Tezos er en kryptovaluta som er fullt tilpasset fremtiden ved hjelp av praktiske smarte kontrakter. Under utviklingen av disse smarte kontraktene ble det besluttet å bruke formell bekreftelse. Denne formen for verifisering sikrer optimal sikkerhet og korrekthet, da det matematisk kan bevise korrektheten av koden.

Tezos blokkjede inneholder også et innebygd Consensus System som unngår konflikter om utviklingen av nettverket. På denne måten sørger de for at Tezos vokser som en enhet og at det ikke er noen splittelser.

Tezos

Hvordan ble Tezos til?

De kjente kryptovalutaene, som Bitcoin og Ethereum, er sterkt sentraliserte. Dette betyr at beslutningstaking for utvikling og design av disse kryptovalutaene i stor grad er i hendene på spesielle utviklingsteam og ulike gruvearbeidere. Som et resultat var blokkjedene til disse kryptovalutaene ikke veldig fleksible.

Hver gang det var uenighet mellom utviklingsteamene, bestemte de seg ofte for å dele seg og fortsette å jobbe med en egen kryptovaluta, der de kunne jobbe etter ideene sine. På grunn av disse splittelsene kunne den opprinnelige kryptovalutaen imidlertid ikke utvikle seg lenger. Skaperne av Tezos ønsket å forhindre dette. Som et resultat valgte de å utvikle en desentralisert blokkjede der beslutningsprosessen er i hendene på brukerne.

Hva er reglene for en Investering i Tezos?

Det er en rekke regler som brukerne må følge. Når de gjør det, kan de godkjenne eller avvise oppgraderinger eller endringer i Tezos-nettverket. Denne mer demokratiske tilnærmingen oppfordrer brukerne til å delta i utviklingen og oppgraderingen av nettverket, noe som gjør det mye mer effektivt enn en sentralisert kryptovaluta som Bitcoin.

Hva er funksjonene til Tezos?

De kjente kryptovalutaene som Bitcoin er kjent for å være mulige erstatninger for ‘ekte penger’ som pundet eller den amerikanske dollaren. Dessverre er Tezos ennå ikke en erstatning for denne typen penger. Derfor blir Tezos- eller TXZ-tokens hovedsakelig kjøpt av prosjektstøttere og investorer, som har tillit til prosjektet og uttrykker denne tilliten ved å investere i prosjektet.

Investering i Tezos

De fleste investorenen i Tezos leter bare etter måter å tjene penger på kort eller lang sikt. Funksjonen til Tezos er hovedsakelig å holde blokkjeden i gang, og ikke så mye å bli en ekte alternativ valuta. Tezos-mynter kalles Tezzies og kan brukes til å holde en ICO eller til å foreta mikrobetalinger på nettverket. Å eie Tezos betyr selvfølgelig også at du kan stemme på utviklingen av blokkjeden.

Hva er fordelene med Tezos?

Den første fordelen med Tezos er at denne blokkjeden er en selv modifiserende. Derfor er det ikke behov for et sentralisert sted eller team for å gjøre endringer eller oppgraderinger av systemet. Dette reduserer risikoen for fragmentering av denne blokkjeden og gjør det mulig å justere fordelene for brukerne.

For det andre tilbyr Tezos brukere en systematisk og organisert måte å oppnå enighet om endringer og oppgraderinger i kjeden. Den såkalte valgsyklusen sørger for at hver bruker i blokkjeden kan delta i ledelsen av nettverket. Dette vil forbedre forbedringen av nettverket.

Belønning for endringer

Den tredje fordelen med Tezos er belønningssystemet. Med en desentralisert blokkjede er det spesielt viktig at enkeltpersoner blir motivert til å bidra til utviklingen av plattformen. For dette bruker Tezos et praktisk belønningssystem der aksept av et forslag sikrer at en belønning er tilgjengelig for utviklerne. Tross alt er det ofte kostnader forbundet med endringene som er foreslått av utviklere, og det er selvsagt bra om denne økonomien blir tilgjengelig ved aksept av et forslag. På denne måten foreslås flere og flere ideer, noe som gagner utviklingen av Tezos.

For det fjerde sikrer kombinasjonen av formell autentisering og smarte kontrakter at det er økt sikkerhet for applikasjoner. Denne mekanismen kan også enkelt oppdage og løse problemer, slik at eventuelle problemer ikke vil ha stor innvirkning.

Den siste fordelen med Tezos er den såkalte Proof of Stake (PoS) -protokollen, som brukes til å bygge konsensus for enhver blokkjede-utvikling. Hver bruker kan være en del av denne protokollen og får en direkte belønning for å bidra til utviklingen av nettverkets sikkerhet. Opptakskravene er lave, noe som gjør deltakelse i PoS-protokollen grei.

Hva er ulempene med Tezos?

Det har vært tekniske problemer tidligere som har gjort Tezos mindre populære. Dette skyldtes hovedsakelig det faktum at disse problemene kunne unngås rundt ICO.

Bortsett fra denne uforsiktigheten, er det en rekke andre ulemper med Tezos. Mange synes Tezos intensjoner er ganske ambisiøse. Tezos vil konkurrere med Ethereum. Ethereum er en gigant i det nåværende kryptomarkedet, noe som gjør at det virker som en umulig kamp for Tezos.

Så Tezos må virkelig bevise seg på kryptomarkedet før det kan bli enda mer vellykket enn Ethereum. Hovedårsaken til å være mistenksom overfor Tezos er helt sikkert den skandalen som har skjedd tidligere. I 2019 oppnådde Tezos det høyeste beløpet noensinne (på den tiden) i en ICO.

Kort tid etter denne suksessen ble Tezos imidlertid saksøkt for verdipapirbedrageri. Som et resultat mistet mange investorer tilliten til denne kryptovalutaen. Tiden vil vise om Tezos kan gjenvinne denne tilliten. Har du tro på Tezos? I så fall kan det være interessant å investere i Tezos ved å kjøpe kryptovalutaen.

Hva bør du passe på når du handler Tezos?

Når du handler Tezos, er det viktig at du er klar over at det ikke er mulig å være helt anonym. Dine offentlige adresser og transaksjoner er ganske anonyme, men du vil alltid legge igjen et digitalt fingeravtrykk når du handler Tezos, noe som betyr at en kunnskapsrik person eller myndighet vil kunne spore tilgjengelig informasjon tilbake til deg.

Du må også oppgi personlige opplysninger under verifisering når du kjøper XTZ-tokens. Når du handler Tezos, er det også viktig å vite at Tezos ikke har noen veikart. På grunn av mange problemer tidligere, kjører Tezos etter planen, noe som betyr at det ikke er noen nøyaktig veikart tilgjengelig for denne kryptovalutaen. Så det gjenstår å se hva planene er for Tezos i fremtiden.

Kjøper Tezos

Investorer som ønsker å kjøpe Tezos, bør også være klar over at Tezos er lagret i tilpassede lommebøker som andre digitale valutaer kanskje ikke bruker. For en sømløs transaksjon, må du sette opp lommeboken din før du kjøper Tezos.

I tillegg vil du som potensiell Tezos-investor eller også kunne kjøpe Tezos uten bekreftelse. Denne typen handel foregår ofte på åpne markedsplasser. Som Tezos-forhandler bør du imidlertid være forsiktig når du kommer over disse tilbudene. Ofte blir disse stjålet noe som kan sette deg i fare som investor. Hvis du begynner å handle med denne typen krypto, risikerer du å bli sporet, og deretter mister du alle Tezos eller til og med står ovenfor kriminelle anklagelser.

Det er derfor viktig som en Tezos-handel å sørge for at du får tak i Tezos via trygge og pålitelige transaksjoner som skjer med bekreftelse. På denne måten trenger du ikke som investor å være redd for loven. Til slutt bruker Tezos et spesielt belønningssystem der du mottar ekstra belønninger hvis du lagrer tokens i spesielle lommebøker som ikke er brukt i en viss periode.

Hvis du bestemmer deg for å trade Tezos i stedet for å investere, vil du gå glipp av disse ekstra belønningene. Det er derfor viktig å ta et godt hensyn mellom avkastningen du mottar når du begynner å handle i Tezos og avkastningen du får når du bestemmer deg for å investere i Tezos over lengre tid.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar