Invester trygt hos en utenlandsk nettmegler

Investeringer er grenseløs, noe som gjør det mulig for nettmeglere å tilby investeringskontoer over hele verden. Kan du investere trygt med en utenlandsk konto? Og hva må du være oppmerksom på når du vil investere hos en utenlandsk nettmegler?

Undersøk nettmegleren

Når du investerer i utlandet, er det spesielt viktig å undersøke aksjemegleren nøye. Vil du vite hva de beste nettmeglerne er for investering? Da må du ta en titt på vår liste over de beste meglerne:

Registrering

I Europa trenger en utenlandsk megler bare å være registrert i et europeisk land for å kunne tilby sine tjenester hvor som helst. Noen finans regulatorer tar arbeidet sitt mer alvorlig enn andre. Det kan derfor være en god idé å sjekke nøye om selskapet ikke driver med svindel.

Det samme gjelder for land utenfor Europa: med en enkelt registrering kan en megler tilby sine tjenester i mange andre land.

Invester aldri med partier som lover garantert avkastning. Husk at når du investerer hos en utenlandsk part, kan du miste hele innskuddet ditt, som alltid.

Fordeler og ulemper med å investere i utlandet

Utenlandske meglere kan noen ganger tilby bedre handelsforhold uten å begrense investeringsmulighetene. Videre tilbyr utenlandske meglere ofte bedre tilgang til lokale markeder.

Imidlertid kan det være vanskeligere å kontakte en utenlandsk nettmegler. Sjekk derfor alltid om og hvordan du kan nå nettmegleren. Uansett er det viktig at du kan snakke med kundeservice personale på et språk du er komfortabel med.

Sjekk finanstilsynet

Mange meglere har hovedkontor på Kypros; denne plasseringen er ofte valgt på grunn av skattefordelene. Dette betyr imidlertid ikke at megleren ikke er lisensiert av en regulator. Ta for eksempel nettmegleren Plus500; hovedkontoret ligger i Haifa. Imidlertid har de en offisiell registrering hos Financial Conduct Authority, Englands offisielle økonomiske kontroll system.

Hvis en nettmegler er registrert hos en utenlandsk økonomisk kontroll system, er det viktig å finne ut hva reglene til denne regulatoren er. For eksempel, opp til hvilket beløp er pengene dine sikre hos nettmegleren? Ved en sjelden gang kan det forekomme at en nettmegleren går konkurs, da er det viktig å vite hva som skjer med pengene dine.

Dobbeltsjekk påliteligheten

Med en utenlandsk nettmegler er det spesielt viktig å sjekke påliteligheten. Undersøk derfor etter mer informasjon om megleren på nettet. Sjekk videre hvilke regler den relevante regulatoren har for investeringskontoen. På denne måten kan du unngå ubehagelige overraskelser.

Sikre penger til kundene

Heldigvis tar de fleste nettmeglerne tilstrekkelige tiltak for å ivareta kundens midler. For eksempel på Plus500 er investoreres penger på separate kontoer, og selskapet investerer ikke med disse midlene. Som et resultat, i tilfelle megleren mislykkes, vil ikke pengene gå tapt.

beskyttelse av kundens penger

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar