Hvordan kan du kjøpe Walt Disney-aksjer?

Nesten alle vokste opp med produktene til Walt Disney . Selskapets filmer er verdensberømte og nesten alle jenter på jorden har drømt om å leve som en Disney-prinsesse. Dette gjenspeiles selvfølgelig i en enorm suksesshistorie for selskapet. Ønsker du å dra nytte av å investere i Walt Disney? Så ta en titt på hvor du kan kjøpe Walt Disney-aksjer og se gjeldende pris på aksjen i denne artikkelen.

Hvor kan du kjøpe Walt Disney-aksjer?

Walt Disney er en interessant aksje å kjøpe. Underholdning er alltid populært, og selskapet vet hvordan de skal svare på denne etterspørselen på forskjellige måter. Det kan være lurt å holde et øye med den siste utviklingen i selskapet slik at du kjøper aksjene til rett tid. Ønsker du å kjøpe Walt Disney-aksjer? Du kan trade direkte i Walt Disney-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Walt Disney-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er gjeldende aksjekurs i Walt Disney?

Er du nysgjerrig på gjeldende aksjekurs på Disney ? Nedenfor kan du se en graf med CFD -kursen på Disney -aksjen.

Selskapsinformasjon om Walt Disney

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Walt Disney.

Analyse av Walt Disney-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Walt Disney-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Walt Disney har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Walt Disney de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Walt Disney de siste 5 dagene:

Hvordan vil Walt Disney prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Walt Disney  vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Walt Disney, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Walt Disney?

Et sterkt poeng med Walt Disney-aksjen er risikospredning som allerede er innebygd i aksjen. Med en Walt Disney-aksje investerer du direkte i filmindustrien, men også i fornøyelsesparker. Dessuten vil selskapets nye strømmetjeneste, Disney +, også bidra til selskapets resultater. Disney + prøver å konkurrere med Netflix ved å tilby sine klassikere utelukkende på plattformen.

Disney+

Disney ser ut til å kunne lokke brukere med nye utgivelser på plattformen. Da Disney brukte 75 millioner på kjøpet av Hamilton -filmen, ble Disney+ -appen lastet ned ikke mindre enn 752 000 ganger. Nå som de også har kjøpt rettighetene til flere kjente franchiser, kan de lage interessant innhold som for eksempel Star Wars-serien ‘The Mandalorian’.

Selskapet ser også ut til å hoppe over kinoen mer og mer: filmene Mulan og Soul ble bare utgitt mot et gebyr på Disney+. Denne handlingen brakte også mange nye brukere til plattformen. Hvis du tror på potensialet til Disney+, kan det være veldig attraktivt å kjøpe Walt Disney-aksjer.

Økonomisk situasjon

Samtidig, når du investerer i Walt Disney, må du selvfølgelig ta hensyn til den globale økonomiske situasjonen. Corona-pandemien fikk for eksempel selskapets fornøyelsesparker til å stenge: dette er åpenbart ikke bra for selskapets lønnsomhet. Når folk har mindre å bruke, er det mer sannsynlig at de kutter ned på en dyr tur til Walt Disney.

Derfor, før du investerer i Walt Disney, er det viktig å avveie fordeler og ulemper med å investere i aksjen.

Om selskapet Walt Disney

Walt Disney, i sin helhet The Walt Disney Company, er et stort selskap. Selskapet er et av de største medieselskapene i verden. Selskapet er den største globale operatøren av fornøyelsesparker. Det er også en stor produsent og distributør av animasjonsfilmer. Walt Disney og broren Roy Oliver Disney grunnla selskapet i 1923. Selskapet het da The Disney Brother Studio. Navnet ble senere endret til Walt Disney Productions. Selskapet fikk sitt nåværende firmanavn i 1986. Hovedkvarteret til dette selskapet ligger i Glendale, California.

De fire forretningsenhetene til Walt Disney

Fra 2018 er Walt Disney delt inn i fire deler:

  • Walt Disney Studio Entertainment produserer hovedsakelig musikk og filmer.
  • Walt Disney Parks, Experiences og Consumer Products administrerer fornøyelsesparkene.
  • Innen medienettverk utvikles radio og fjernsyn.
  • Direkte-til-forbruker og internasjonal er forbrukerprodukter, internett, spill, etc.

En oversikt over hvordan Walt Disney-merket har utviklet seg

Fornøyelsesparkene

Walt Disney har flere fornøyelsesparker. Den første fornøyelsesparken var Disneyland Resort i California (1955). Gjennom årene har Walt Disney også åpnet Walt Disney World Resort i Florida (1971), Tokyo Disney Resort (1983), Walt Disney Paris (1992), Hong Kong Disneyland Resort (2005) og Shanghai Disney Resort (2015).

walt disney

Oppkjøp av selskaper av Walt Disney

Walt Disney har overtatt flere selskaper. For eksempel ble Lucasfilm Ltd i 2008 kjøpt opp av George Lucas for 4 milliarder dollar. Disney mottok rettighetene til Star Wars og Indiana Jones. Disney bestemte seg for å gi ut Star Wars -film under ledelse. Star Wars-filmer som allerede er utgitt internt, er The Force (2015) og The Last Jedi (2017).

I 2017 overtok Walt Disney en del av aktivitetene til 21st Century Fox. En liten del av sistnevnte selskap fortsetter som Fox Corporation. Walt Disney overtok det meste av selskapet. Med overtakelsen overtok Walt Disney produksjonshus og mer enn 400 filmstudier. Tror du at disse oppkjøpene vil ha en positiv innvirkning på selskapets aksjekurs? Da kan det være attraktivt å kjøpe Walt Disney-aksjer. Det er smart å undersøke virkningen av disse oppkjøpene på investeringen din.

Truet overtakelse av Comcast

Comcast, det største kabelselskapet i USA, ønsket å kjøpe Walt Disney i 2004 med et bud på 66 milliarder dollar. Dette budet ble imidlertid avvist. Comcasts aksjonærer krevde også klarhet fra styret. Comcast bestemte seg for å trekke sitt bud.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar