Hvordan kan du kjøpe Yahoo! Aksjer?

Yahoo var en gang et av de største internett selskapene i verden. I dag eksisterer ikke selskapet slik vi kjenner det lenger. Søkemotoren og andre tjenester er solgt til Verizon Communications. Selskapet selv skiftet navn til Altaba Inc. og er ikke lenger notert på børsen. I denne artikkelen kan du lese hvordan investeringer i Yahoo i dag fungerer.

Om selskapet Yahoo!

Det amerikanske selskapet Yahoo! Inc. ble hovedsakelig kjent gjennom søkemotoren og portalsiden. Sammen med Outlook.com og Gmail, var Yahoo! en av de største leverandørene av gratis Internett -tjenester. Selskapet eksisterer ikke lenger det er fordi Yahoo! solgte forretningsvirksomheten til Verizon Communications i midten av 2017. Verizon betalte 4,8 milliarder for å kjøpe selskapet. Det er ganske lite for et selskap som engang var verdt 125 milliarder dollar på sitt høyeste.

Selskapet Altaba Inc.

Ikke alt fra Yahoo! ble solgt. Selskapets egenkapitalandel i Alibaba og Yahoo Japan forblir i selskapet. 16. juni 2017 ble navnet på selskapet endret til Altaba Inc. Yahoo resterende levninger vil fortsette under det navnet.

Altaba har i mellomtiden blitt likviditert og aksjonærene oppnådde en liten avkastning. Denne avnoteringen resulterte i at Altaba ikke lenger er omsettelig på børsen.

Du kan fortsatt investere i Verizon Communications. Yahoo er bare en liten del av dette store teleselskapet. Ønsker du å kjøpe Verizon Communications-aksjer? Du kan trade direkte i Verizon Communications-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Verizon Communications-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Starten på Yahoo

Grunnleggerne av Yahoo er Jerry Yang og David Filo. De grunnla nettstedet Jerry’s Guide To The World Wide Web’ i 1994. Dette var internettets første år da søkemotorer fortsatt var i startfasen. Dessuten var det ennå ikke milliarder av nettsteder. Det var ikke lett å finne interessante nettsteder. Etter en tid ble Yahoo! en av de mest populære søkemotorene. Som et resultat økte annonseinntektene på nettstedet betydelig.

kjøp Yahoo-aksjer

Yahoo overtar GeoCities

Den første virkelige oppkjøpet av Yahoo! er å kjøpe webhoster GeoCities. For dette oppkjøpet betalte selskapet 3,6 milliarder amerikanske dollar. Å kjøpe GeoCities var motivert på grunn av at de var en av de mest lovende sosiale mediene. Oppkjøpet var imidlertid ikke en suksess. Mange brukere av GeoCities forlot plattformen etter oppkjøpet fordi de ikke var enige i den nye betingelsen om at bildene og tekstene på Geocities ble eiendommen til Yahoo.

Yahoo! raskt droppet disse betingelsene, men det var allerede for sent. I tillegg, i et forsøk på å gjøre GeoCities lønnsomt, tok selskapet noen andre kontroversielle beslutninger. Gratis grensene for kontoer ble senket. De lanserte også flere premium abonnenter som viste seg å være upopulære.

Mer og mer konkurranse

Etter 2000 fikk Yahoo! mer og mer konkurranse. Det var mange alternativer til tjenestene som tilbys av Yahoo !. Bilder kan også deles på den raskt voksende sosiale mediene Myspace og senere Facebook. Videre, var Facebook i stand til å kombinere de forskjellige tjenestene. På Facebook kan du opprette sider akkurat som med Geocities. På samme måte som på Flickr kan du dele bilder.

Konkurranse fra Google

Google og Yahoo ble grunnlagt omtrent samtidig. Google ble større og kraftigere. Yahoo klarte ikke å følge med i konkurransen. I 2000 kom selskapet til at konkurranse var meningsløst. I 2000 implementerte selskapet Googles teknologi i søkefunksjonen. Google mottok en betydelig sum penger for dette. Avtalen med Google ble opphevet i 2004, og i 2009 byttet Yahoo til Bing. Med denne avtalen kunne selskapet bruke sin Microsoft Teknologi for søkefunksjonen.

En trist avsluttning som resulterte i et 5 milliarder oppkjøp

Verizon kjøpte Yahoo i 2017 for 4,8 milliarder dollar. Forbes kalte dette «det tristeste oppkjøpet på 5 milliarder i teknologihistorien. I 2000 var Yahoo fortsatt verdt 125 milliarder dollar.

Selskapet ble overgått av, Blant annet Facebook, Apple, Amazon og Google. Tidligere har flere selskaper prøvd å kjøpe Yahoo. I 2008 tilbød Microsoft 48 milliarder for selskapet. Yahoo syntes det var for lite og avviste tilbudet.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar