Hvordan kan du kjøpe Ab InBev-aksjer?

Hvis du ønsker å investere i en ølprodusent, kommer du ikke utenom InBev . I denne artikkelen ser vi på hvordan du kjøper InBev-aksjer. Men før du gjør dette, er det lurt å undersøke om det fortsatt er lurt å investere i Ab InBev. I denne omfattende analysen diskuterer vi aksjen. Du kan også se siste Ab InBev-aksjekurs her.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i InBev aksjer?

Tidligere utvikling har vist at Ab InBevs aksjekurs kan svinge mye. I 2017, for eksempel, var aksjen verdt mer enn 100 euro. Etter det ble prisen halvert i løpet av få år. Som følge av korona krisen gikk folk mindre ut, så selskapet solgte mindre øl. Som en aktiv trader kan du dra nytte av denne typen svingninger.

Du kan gjøre dette ved å gå short på aksjen ved å bruke CFD-er. Med en shortposisjon oppnår du et positivt resultat når aksjekursen faller. Du kan selvfølgelig også velge å kjøpe CFD-aksjen.

Ønsker du å kjøpe eller investere i InBev aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i InBev aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt InBev aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på InBev akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til InBev? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til InBev har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om InBev:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til InBev.

Analyse av InBev:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge InBev-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan InBev-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til InBev for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til InBev gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror InBev vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til InBev, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er det smart å investere i Ab InBev?

Som eier av mange av verdens mest kjente og mest populære ølmerker virker det å investere i Ab InBev som et ganske opplagt og trygt valg. Fordi de opererer i ulike regioner og eier ulike merker, er risikoen godt spredt. Imidlertid er det også potensielle risikoer forbundet med Ab InBev-aksjer.

Sammenlignet med Ab InBevs beste år ser det ut til at selskapet klarer å selge mindre øl. For eksempel, i år 2017 (et absolutt toppår for Ab InBev) var det et årlig volum på 613 millioner hl. I 2018 sank volumet betydelig til 567 millioner hl. Hvis denne nedadgående trenden fortsetter, kan aksjekursen komme under ytterligere press.

Den nedadgående trenden ser ut til å skyldes at flere bytter fra øl til brennevin. Samtidig ser man at flere og flere ignorerer alkohol totalt. Farene for helsen blir mer og mer åpenbare, og folk velger i økende grad en bedre livsstil.

Kjøp AB inBev-aksjer

Stadig flere går også over til spesialøl. Disse ølene produseres ofte av små, lokale produsenter. Ab InBev prøver å styrke sin posisjon ved å kjøpe spesialøl produsert av bryggerier. Det gjenstår imidlertid å se om dette vil gjenopprette salget tilstrekkelig.

Heldigvis er ikke selskapet helt passive. For eksempel har de nylig satt opp et ‘øltog’ som øl kan fraktes til havnen med tog i stedet for lastebil. Dette reduserer selskapets CO2-utslipp med hele 75 %. Dette kan være en god grunn for den grønne investoren til å kjøpe aksjer i Ab InBev.

Selskapet prøver også å åpne opp nye markeder. Tror du selskapet vil være i stand til å erobre nye markeder med denne typen produkter? Da kan det være lurt å investere i Ab Inbev.

Om InBev

Ab InBev, skapt av et sammenslående Interbrew og AmBev, kan i skrivende stund kalle seg verdens største bryggeri kjede. Det multinasjonale selskapet har hovedkontor i Belgia i byen Leuven.

Flere av verdens mest kjente og mest anerkjente øl som Stella Artois, Leffe, Hoegaarden og Budweiser tilhører selskapet. Ab InBevs aksjer er notert på Euronext og New York Stock Exchange. Tickeren på Euronext er ABI og tickeren på New York Stock Exchange er BUD.

Ab InBevs nøkkelmerker

Det er mange forskjellige merker som tilhører Ab InBev-selskapet rundt om i verden. Når det gjelder globale merkevarer, bør det skilles mellom tre hovednavn. Disse er Stella Artois, Budweiser og Corona. Det Belgiske ølet Stella Artois selges i skrivende stund i 80 forskjellige land over hele verden.

Den amerikanske Budweiser er stolt over å kalle seg det mest populære ølmerket i USA. Det drikkes ikke bare i USA, men også i Canada. Dessuten er det ingen offentlig hemmelighet at Ab InBev har seriøse planer om å lansere dette merket i mange andre land rundt om i verden i fremtiden. Nøyaktig hvilke land som vil være involvert er foreløpig ikke kjent. Ølmerket Corona er spesielt viktig for selskapet fordi det er den dominerende aktøren på det meksikanske markedet.

I tillegg til disse merkene finnes det også såkalte ‘Multi Island-merker’ som utgjør et viktig ledd innenfor Ab InBevs nettverk. Selv om disse merkene kan regne med en ikke ubetydelig suksess verden over, appellerer de kun til en (mer) begrenset målgruppe. Dette er for eksempel fordi mange av disse ølene er mørke øl. De kan også inneholde en ingrediens som gjør at de smaker vesentlig annerledes enn de «klassiske ølene».

Noen kjente eksempler på slike multilandsmerker som er en del av Ab InBevs portefølje inkluderer Leffe, Hoegaarden, Goose Island, Beck’s og andre.

Historien til Ab InBev

Ab InBev ble grunnlagt i 2004. Selskapet ble opprettet ved sammenslåingen av Interbrew- og AmBev-selskapene. Etter fusjonen ble det gjort flere endringer av Ab InBev. Disse endringene resulterte i at selskapet oppnådde en høyere fortjenestemargin. Disse endringene ble ansett som kritiske for selskapets evne til å sikre fremtiden. I tillegg har de bidratt til å styrke selskapets konkurranseposisjon betydelig.

Et større oppkjøp ble gjort av selskapet Ab InBev i 2012. Den 29. juni ble det kunngjort at de hadde kjøpt opp meksikanske Grupo Modelo. Frem til oppkjøpet eide Ab InBev 50 prosent av selskapet.

Den 1. juli 2012, kort tid etter kunngjøringen av det strategiske oppkjøpet, nådde Ab InBev en markedsverdi på Euronext på over 100 milliarder euro.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar