Hvordan kan du kjøpe AIG-aksjer?

Selskapet AIG er et amerikansk forsikringsselskap. Bokstavene AIG står for American International Group. Selskapet er en av de store klassiske selskapene på aksjemarkedet fordi de overlevde finanskrisen selv med store utfordringer i banksektoren. Tenker du på å investere i AIG? I denne artikkelen vil du lese alt du trenger å vite før du kjøper AIG-aksjer!

Hva gjør AIG?

AIG er et stort, amerikansk forsikringsselskap. Dette forsikringsselskapet tilbyr et bredt spekter av ulike tjenester. Disse inkluderer livsforsikring, ulykkesforsikring og ulike pensjonsforsikringer. Langt de fleste kundene til dette selskapet bor i USA. AIG er også aktiv i Storbritannia og i Japan. Selskapets hovedkvarter er i New York City.

Hvordan kan du kjøpe AIG-aksjer?

Har du tillit til fremtiden for AIG-aksjen? Da kan det være smart å kjøpe aksjene. Du gjør vanligvis dette med en nettmegler. En nettmegler kjøper aksjene i markedet på dine vegne. Du kan velge å kjøpe aksjene direkte, eller du kan bestemme deg for å legge inn en ordre. Når du setter opp en ordre, kjøper du aksjene først når en bestemt pris er nådd.

Før du kjøper aksjer, er det lurt å utføre en god analyse først. Ved å utføre en fundamental analyse, kan du undersøke om selskapet kan fortsette å gjøre det bra økonomisk fremover. Det kan også være smart å bruke en teknisk analyse. Du ser deretter på gjentagende mønstre på grafen til aksjen.

Ønsker du å kjøpe AIG-aksjer? Du kan trade direkte i AIG-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt AIG-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende AIG -aksjekursen?

Er du nysgjerrig på hva aksjekursen i AIG er nå? I grafen nedenfor kan du se hvordan CFD-prisen på AIG har utviklet seg. Ved å bruke knappene kan du kjøpe eller selge CFD-aksjen direkte.

Selskapsinformasjon om AIG

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet AIG .

Analyse av AIG -aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge AIG -aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan AIG har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for AIG  de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til AIG  de siste 5 dagene:

Hvordan vil AIG  prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener AIG  vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til AIG , og det kan hende det ikke blir realitet.

AIG-strategi

Etter finanskrisen har AIG gjort en sterk endring i strategien sin. Siden den gang har selskapet vært begrenset til å tilby skadeforsikring på det internasjonale markedet. Livsforsikring og relaterte produkter tilbys også på det amerikanske markedet. Ved å gjøre dette kan selskapet fullt ut fokusere på de bransjene der styrken deres ligger. Tror du at denne strategien vil føre til gode resultater i fremtiden? Da kan det være smart å kjøpe aksjene.

Mest forretningskunder

AIG ble grunnlagt i 1919 og er et av de største selskapene innen forsikring og finansielle tjenester i verden. AIG er hovedsakelig opptatt av kommersiell og industriell forsikring. Derfor fokuserer selskapet hovedsakelig på forretnings kunder. Disse forretnings kundene står for hoveddelen av selskapets inntekter. Eksempler på finansielle tjenester levert av selskapet inkluderer leasing av fly og levering av pensjoner og lån til selskaper.

AIG og Finanskrisen

Under finanskrisen fikk AIG store økonomiske problemer. Problemene ble hovedsakelig forårsaket av det ble solgte mye “Credit Default Swaps” av AIG FP. I 2008 led selskapet betydelige tap, og for å unngå å sette selskapet i fare var ny kapital nødvendig.

I 2008 var det også oppkjøpet av Merrill Lynch og suspensjon søknaden til investeringsbanken Lehman Brothers. AIG sin aksjekurs kollapset. Selskapet ble reddet med en kapitaltilførsel på 85 milliarder dollar fra den amerikanske regjeringen. Denne bistanden på flere milliarder dollar forhindret selskapets egenkapital i å bli negativ. I midten av mars 2009 eide den amerikanske regjeringen 80% av AIG aksjekapital. Totalt har regjeringen investert 181 milliarder dollar i selskapet.

Tror du at selskapet er mer motstandsdyktig mot en krise nå? Da kan det være smart å investere i AIG ved å kjøpe aksjene.

Salg av forretnings komponenter

Økonomiske problemer etter finanskrisen fikk AIG til å selge noe av virksomheten. På denne måten kan den amerikanske regjeringen bli refundert.

  • Salget av det asiatiske datterselskapet AIA til Prudential i Storbritannia mislyktes. Det ble besluttet å bringe AIA til Hong Kong -børsen. Den siste pakken med aksjer i AIA ble solgt i 2012. Salget av AIA -aksjer genererte totalt 35 milliarder dollar.
  • AIG ønsket å selge sitt fly leasingselskap International Lease Finance Corporation i 2018. Fly Leasingselskapet Aercap kjøpte fly leasingselskapet for 5 milliarder dollar. Oppkjøpet betales delvis med aksjer. AIG ble hovedaksjonær med 48% av aksjene. I 2015 solgte AIG 95% av aksjene i AerCap. Inntektene fra aksjesalget ble 3,7 milliarder dollar.

Flytter fra London til Luxembourg

Britene har bestemt seg for å forlate EU. Dette er grunnen til at AIG flytter sitt europeiske kontor fra London til Luxembourg i 2019. I tillegg vil en del av London-virksomheten bli overført fra London til Sveits. Selskapet vil fortsatt være aktivt i Storbritannia.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar