Hvordan kan du kjøpe Airbnb-aksjer?

Airbnb er et moderne selskap som passer godt inn i dagens moderne økonomi. Selskapet leier flere og flere leiligheter og får provisjon på hver utleie. En investering i Airbnb aksjer kan derfor være interessant. I skrivande stund (Oktober 2020) forbereder Airbnb seg på en børsnotering. I denne artikkelen vil vi diskutere den beste metoden for å investere i Airbnb aksjer i fremtiden.

Hvor kan du kjøpe Airbnb-aksjer?

Det er for øyeblikket ikke mulig å kjøpe Airbnb aksjer. Når det er mulig å investere i dette selskapet, vil vi gi deg beskjed med en gang!

Ønsker du å kjøpe Airbnb-aksjer? Du kan trade direkte i Airbnb-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Airbnb-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er den nåværende aksjeprisen til Airbnb?

Er du nysgjerrig på den nåværende prisen på Airbnb-aksjer? Nedenfor kan du se et diagram med den siste prisutviklingen. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Airbnb

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Airbnb.

Analyse av Airbnb-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Airbnb-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Airbnb har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Airbnb de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Airbnb de siste 5 dagene:

Hvordan vil Airbnb prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Airbnb vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Airbnb, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hva er Airbnb sin aksjekurs?

Airbnb-aksjen er ennå ikke børsnotert. Når aksjen er omsettelig, kan du se den siste aksjekursen her:

Hva er det Airbnb gjør?

Airbnb er et fellesskap bygget på delingsøkonomi. På deres online markedsplass kan folk tilby private steder å bo. På nettstedet finner du millioner av private overnattingssteder i mer enn 190 land. På Airbnb kan både reisende og verter opprette kontoer gratis.

Airbnb tjener penger ved å belaste en provisjon på alle utleie. Fordi de fungerer som mellomledd, er kostnadene de har for hver transaksjon minimale.

Kjøp av Airbnb aksjer

En pålitelig tjeneste

Å dele private hus og leiligheter med gjester er gjort enkelt, trygt og hyggelig av Airbnb. Personlige profiler og annonser bekreftes av selskapet. Både leverandører av private overnattingssteder og deres gjester kan kommunisere sikkert gjennom et smart kommunikasjonssystem. Betalinger kan overføres og mottas via den bedrifts styrte og sikre plattformen.

Historien om Airbnb

I 2008 hadde Brian Chesky og Joe Gebbia en tom plass igjen. Disse to designerne tilbød et sted å sove for besøkende til «Industrial Designer Conference» i San Fransisco  for å tjene noen ekstra kroner. Til slutt sov tre gjester på en luftmadrass, og de kunne nyte frokost om morgenen dagen etter. Med dette skapte Brian og Joe konseptet for Airbnb (Airbed & Breakfast) i San Francisco.

Gjestene sov ofte på en luftmadrass i begynnelsen av selskapet. Det originale Airbnb nettstedet tilbød gjestene et kort opphold og frokost. For forretningsreisende som ikke booket hotell, var det en fin måte å få nettverk på. Selskapet vokste raskt, og i 2011 var det allerede verdt 1 milliard dollar.

Å bestemme den nåværende verdien av Airbnb er ikke en enkel oppgave, da selskapets økonomiske data knapt offentliggjøres  av selskapet. I følge Morningstar var Airbnb i 2018 verdt mellom 53 og 65 milliarder dollar.

Investering i Airbnb

Problemer med Airbnb

Airbnb er ett oppstartsselskap som er annerledes og kontroversiell. Mange velger Airbnb fordi det er enkelt å bestille overnatting hos dem. Dessuten liker mange å leve som lokal befolkningen. Likevel er ikke alle like fornøyde med dette innovative selskapet.

Selskapet har forårsaket uro i mange store byer. Regelmessig utleie av et sted medfører ulemper for lokale innbyggere. Dessuten klarer ikke kommunen og politiet å overvåke situasjonen ordentlig. Noen investorer kjøper til og med hus for å leie ut gjennom Airbnb. Turister betaler ofte mer for en eiendom enn vanlige leietakere, noe som gjør leilighetene dyrere.

Ny lovgivning

Airbnbs plattform undergraver også hotellenes markedsandeler. Ulempen forårsaket av Airbnb har ført til ytterligere lover og regler som gjelder utleie av et rom eller en leilighet. I Nederland må for eksempel all utleie rapporteres til kommunen. I tillegg kan et rom eller en leilighet leies maksimalt 30 dager per år.

Fra et juridisk synspunkt behandles Airbnb alltid forskjellig i de ulike landene. I Amsterdam ble det for eksempel bestemt at leietakere ikke har lov til å betale dobbelt meglingsgebyr, selv om disse belastes av en tredjepart. Som et resultat må selskapet plutselig betale tilbake servicekostnadene til leietakerne. Problemer av denne typen kan selvfølgelig legge press på selskapets lønnsomhet.

Denne trenden kan sees i mange land og er en stor trussel mot Airbnbs overlevelse. Airbnb tjener penger ved å belaste en leie provisjon. Når byer forviser selskapet, legger dette press på selskapets bunnlinje.

Alvorlige fall under pandemien

Airbnb er et selskap som hovedsakelig har turister som kundegruppe. Når folk reiser mindre, har dette en øyeblikkelig negativ effekt på selskapets driftsresultat. Dette er for eksempel tydelig under koronakrisen: selskapet måtte si opp 1 900 av sine 7 500 ansatte og tok opp et nytt lån på to milliarder dollar. Renten på dette lånet er 10%. Verdien på selskapet har også falt fra anslagsvis 30 milliarder dollar til rundt 20 milliarder dollar.

Dette viser umiddelbart en risiko for en fremtidig investering i selskapet: når folk reiser mindre, blir selskapet igjen med mindre inntekt. Tross alt tjener Airbnb bare penger fra provisjonen på utleide eiendommer. For å tjene penger må det derfor leies ut boliger.

Likevel virker selskapet veldig sterkt rustet: i juni 2020, etter den første bølgen, økte antallet bookinger allerede. Sammenligner du dette med bestillingene i 2019, var tallet for denne måneden enda høyere. Når korona pandemien stort sett er over, vil Airbnb kunne oppnå gode resultater igjen.

Ved å investere aktivt i Airbnb aksjer kan du utnytte denne utviklingen.

Hvorfor ønsker Airbnb å bli børsnotert?

Det kan være interessant for et selskap som Airbnb å bli børsnotert. I alle fall er det billigere å skaffe kapital ved å utstede aksjer. For eksempel betaler selskapet over 10% rente på lånet det tok opp i 2020.

En børsnotering gjør det også mulig å bygge opp mer kapital i fremtiden. Børsnoterte selskaper blir ofte tatt mer seriøst, noe som gjør det mer sannsynlig at andre selskaper vil bli med på plattformen. I fremtiden kan du også bestille en dag i en fornøyelsespark eller en hyggelig middag gjennom Airbnb.

Når blir Airbnb børsnotert?

Når kan du kjøpe Airbnb aksjer? Selskapet er opptatt med å forbereder seg til en børsnotering. Det er sannsynlig at selskapet vil bli børsnotert i 2020, men dette vil avhenge av investerings klimaet og den økonomiske situasjonen på den tiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar