Hvordan kan du kjøpe AMD-aksjer?

AMD designer prosessorer og har lenge vært i en intens konkurranse med det kjente selskapet Intel. Til tross for at AMD er lillebroren i dette forholdet, har selskapet fortsatt gjort det ganske bra. Å kjøpe aksjer i AMD kan derfor være en god beslutning til rett tid. Er du nysgjerrig på hvordan du kan investere i AMD? I denne analysen finner du all informasjon du trenger! Du kan også konsultere gjeldende AMD-aksjekurs her.

Hvor kan du kjøpe AMD-aksjer?

Ønsker du å kjøpe AMD-aksjer? Du kan trade direkte i AMD-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt AMD-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er gjeldende aksjekurs på AMD?

Vil du vite hva den gjeldende aksjekursen er på AMD-aksjer? Nedenfor er en graf som viser CFD -prisen på AMD-aksjer. Du kan også bruke knappene til å åpne en posisjon direkte med CFD-aksjen.

Selskapsinformasjon om AMD

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet AMD.

Analyse av AMD-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge AMD -aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan AMD har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for AMD de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til AMD de siste 5 dagene:

Hvordan vil AMD  prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener AMD vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til AMD , og det kan hende det ikke blir realitet.

Om selskapet AMD

AMD (Advanced Micro Dynamics) er et amerikansk selskap. Selskapet har hovedkontor i Sunnyvale, California. AMD designer prosessorer og databrikker. En stor konkurrent er det velkjente selskapet Intel. Imidlertid er det en viktig forskjell mellom de to konkurrentene AMD og Intel.

Både AMD og Intel designer og utvikler databrikker og prosessorer. AMD har outsourcet produksjonen av disse brikkene og prosessorene. Intel produserer prosessorene selv. Selve produksjonen av databrikker og prosessorer er kapitalintensiv.

AMD

Lillebroren til Intel

AMD er Intels lillebror. Imidlertid er AMD ikke lenger så liten. AMD har tjent på den økende populariteten til kryptovaluta. Kraftige AMD-prosessorer ga datakraften som trengs for gruvedrift av krypto. Som et resultat økte AMDs markedsandel betydelig.

AMDs markedsandel har også blitt økt med en nylig mangel på Intel-brikker. Likevel vil AMD sannsynligvis forbli Intels mindre bror i fremtiden. Hvorfor er dette tilfellet? Fordi Intel har kapasitet til å drive forskning og videreutvikling. Denne forskningen gjør at Intel kan komme først med de beste produktene på markedet.

Dette betyr ikke at det er uinteressant å investere i AMD. Når AMD kommer med et godt nytt produkt eller publiserer positive tall, kan det være lurt å kjøpe AMD-aksjer!

Hvilket produkt er bedre?

En stor andel forbrukere aner ikke om de bruker en Intel eller en AMD-prosessor. Likevel er det også et segment av mer kritiske forbrukere som holder godt øye med forskjellene mellom prosessorene. I gjennomsnitt er Intels prosessorer ofte bedre mens AMD ofte er billigere. I dag blir disse forskjellene mindre.

Tidligere partner i Intel

AMD har vært partner i Intel. Ved starten av AMD gjorde dette lille selskapet produksjonsarbeid for produsenter av prosessorer. Intel produserte prosessoren for IBM for den første IBM-PCen. IBM krevde Intel å se etter en andre leverandør for den prosessoren. AMD ble den andre leverandøren.

Som en andre leverandør mottok AMD designene til Intel -prosessorene fra Intel. I utgangspunktet ble prosessorene utstyrt med både en AMD- og en Intel-logo, noe som er fornuftig siden begge produsentene laget nøyaktig de samme prosessorene. Senere begynte AMD å levere prosessorer som bare hadde sitt merke.

Det oppstod en juridisk kamp om AMD fortsatt kunne bruke Intel-prosessorer. Et av resultatene av denne juridiske kampen var at Intel ikke lenger måtte dele designene sine med AMD. AMD måtte gå sin egen vei og utvikle prosessorene.

Forutsi prisen på AMD-aksjer

Den første faktoren som er viktig når man analyserer AMD er den generelle etterspørselen. Når det går bra med økonomien og den globale etterspørselen etter prosessorer øker, er det vanligvis bra for prisen på en AMD-aksje. Det er imidlertid andre viktige faktorer som også spiller en rolle.

Når du investerer i AMD, er det viktig å holde et godt øye med den teknologiske utviklingen. Tross alt, når gjorde AMD det bra tidligere? AMD gjorde det bra i 2000, da de utviklet den første prosessoren med en hastighet på en gigahertz. De gjorde det også bra i 2006 da de ga ut en overlegen prosessor under navnet hammer.

Når du investerer i AMD-aksjer, er det viktig å følge den siste utviklingen. Store konkurrenter som f.eks Intel, IBM og Nvidia stadig bringer nye produkter til markedet. Er AMDs nye produkter bedre? Dette kan ha en positiv effekt på aksjekursen, og du kan vurdere å kjøpe AMD-aksjer. Er produktene mindre gode? Da er det kanskje bedre å ikke investere i AMD en stund.

Hvorfor bør du investere i AMD?

Det er mange grunner til at investering i AMD kan være attraktivt. En god grunn til å investere i AMD er det faktum at de regelmessig innoverer. Introduserer de et nytt produkt på markedet som du tror på? Da kan det være lurt å kjøpe AMD-aksjer.

Gunstig utvikling i krypto markedet kan også være attraktivt for aksjen. Selskapet tjener på de såkalte gruvearbeiderne og bringer stadig nye prosessorer ut på markedet som kan hjelpe med disse aktivitetene. Etter hvert som flere begynner å grave etter krypto, øker etterspørselen etter prosessorer, noe som selvfølgelig er gunstig for AMD.

Det er også interessant at AMD samarbeider med andre store selskaper som f.eks Microsoft og Baidu. For eksempel bruker Microsoft prosessorer for nettskyen, og Baidu bruker også prosessorene for datasentrene sine. Slike store kunder kan selvfølgelig være en hyggelig salgsgruppe ettersom de kan selge mange prosessorer der.

Hva er potensielle svakheter ved AMD-aksjen?

Å investere i AMD-aksjer er imidlertid ikke helt uten risiko. Akkurat som mange andre aksjer er det risikabelt å investere i AMD-aksjer. En stor risiko ved kjøp av AMD-aksjer er konkurransen. Intel er en ledende part og leverer over 80% av alle prosessorer. Som et resultat har selskapet også et større budsjett for utvikling av nye prosessorer.

Andre, nye selskaper som Radeon og Firepro har også blitt aktive på markedet for grafiske prosessorer. Disse selskapene er også en undertrykkende kraft ettersom de leverer prosessorer av høy kvalitet til fordelaktige priser.

En annen risiko for en investering i AMD-aksjer er at etterspørselen etter datamaskiner kan falle over hele verden. Dette er sannsynligvis fordi flere og flere mennesker bruker andre enheter. Når det trengs færre prosessorer, må AMD se etter andre markeder hvor de kan selge prosessorene sine.

På bakgrunn av tidligere tall kan AMD også levere i fremtiden.

Utsiktene for AMD i 2019 var rosenrøde. For 2019 forventet AMD en omsetning på 10%. Fortjeneste og fortjenestemarginer var også ventet å øke. Tross alt var tallene for 2018 gode. Resultatet i fjerde kvartal var 38 millioner dollar. I fjerde kvartal 2017 var det et tap på 19 millioner dollar. Det ble også forventet bedre resultater for 2019 på grunn av økningen i omsetning og fortjenestemarginer.

En syklisk aksje

Overskuddet var forventet å vokse raskt i 2019. Imidlertid er det ikke sikkert AMD vil klare å realisere denne raske resultat veksten. Etterspørselen etter databrikker og prosessorer er syklisk. Etterspørselen etter databrikker og prosessorer kan derfor gå ned i fremtiden. Når økonomien ikke fungerer godt, kan etterspørselen etter prosessorer og databrikker falle.

Tror du økonomien vil fungere godt i fremtiden? Da kan det være smart å kjøpe AMD-aksjer. Er du i tvil om fremtiden? Da er det kanskje bedre å vente en stund før du investerer i AMD-aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar