Hvordan kan du kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer?

Berkshire Hathaway er kjent som Warren Buffetts sitt investeringsselskap. Mellom 1965 og 2017 gjorde selskapet det nesten dobbelt så godt som S&P 500. Disse gode resultatene ble oppnådd ved å investere i lovende selskaper med et sterkt merkenavn og posisjon. Men hvordan kan du investere i Berkshire Hathaway-aksjer selv? Denne artikkelen forklarer hvordan du kjøper Berkshire Hathaway aksjer. Du kan også finne ut hva aksjekursen er her.

Hvordan kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer?

Har du tillit til Buffetts investeringsstrategi? Da kan det være smart å kjøpe aksjen. Hele aksjen er fryktelig dyr: en aksje koster mer enn $ 30 000. Å kjøpe en full aksje er interessant for folk med store porteføljer. Heldigvis kan investorer med en mindre aksjeportefølje også investere i Berkshire Hathaway.

Ønsker du å kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer? Du kan trade direkte i Berkshire Hathaway-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Berkshire Hathaway-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen til Berkshire Hathaway?

I diagrammet nedenfor kan du sjekke Berkshire Hathaways nåværende aksjekurs. Du kan også bruke knappene til å åpne en CFD-posisjon på aksjen. Før du investerer i selskapet, er det smart å undersøke hvilke aksjer selskapet investerer i. Selvfølgelig kan du også se de historiske prisene på aksjen.

Aksjepriser for Berkshire Hathaway de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Berkshire Hathaway de siste 5 dagene:

Er det lurt å investere i Berkshire Hathaway?

En investering i Berkshire Hathaway kan absolutt være lurt. Mellom 1965 og 2017 oppnådde selskapet en mye høyere avkastning enn S&P 500. Det ser derfor ut til at selskapet klarer å slå markedet ved å investere i stabile og pålitelige selskaper. En investering i selskapet kan derfor være ideell for investoren som ikke har tid til å velge enkeltaksjer.

En annen stor fordel med en investering i Berkshire Hathaway er diversifiseringen. Selskapet investerer i alle slags forskjellige aksjer. Hvis en sektor presterer dårlig, kan tapet kompenseres med positive resultater fra en annen sektor. I tillegg tilbyr selskapet også forsikring, som også gjør det mulig å oppnå lønnsomme resultater selv i dårlige tider.

kjøp Berkshire Hathaway aksjer

Imidlertid er det også risiko forbundet med en investering i Berkshire Hathaway. Warren Buffett er hovedpersonen i organisasjonen, og folk stoler på ham. Når han pensjonerer seg på et tidspunkt, kan aksjekursen falle kraftig. Dette er ikke så mye fordi selskapet gjør det dårligere, men heller fordi den berømte personen plutselig forsvinner. Som en aktiv investor kan du selvfølgelig svare på en slik utvikling.

Videre er det viktig å vurdere om selskapets investeringsstrategi passer din. Berkshire Hathaway investerer på lang sikt. Fokuset er derfor på stabil avkastning og en relativt langsom vekst. Hvis du foretrekker å handle aggressivt og få raskere fortjeneste, er ikke en investering i Berkshire Hathaway det beste valget.

En siste ulempe ved en investering i Berkshire Hathaway er det faktum at selskapet ikke vil gjøre det bra i økonomisk dårlige tider. Volatilitet i aksjemarkedene forårsaker også endringer i verdien av dine investeringer i selskapet. Det er derfor tilrådelig å kjøpe aksjer til forskjellige tider. På denne måten unngår du å gjøre en stor investering på toppen av markedet.

Guide for kjøp av Berkshire Hathaway

Har du bestemt deg for å kjøpe Berkshire Hathaway-aksjer? Da må du først gå gjennom noen få trinn. Et første viktig trinn er å åpne en konto hos en megler. Først må du sammenligne de forskjellige meglerne, slik at du kan være sikker på at du velger riktig nettmegler.

Etter at du har åpnet en konto og satt inn penger, kan du finne aksjen på kontoen din. Du kan gjøre dette ved å søke etter navnet på selskapet eller ved å skrive inn BRKB-ticker -symbolet.

Du kan velge å kjøpe aksjen direkte, eller du kan åpne en posisjon på et senere tidspunkt ved å bruke en begrensning ordre.

Etter at du har åpnet en investering, er det viktig å regelmessig vurdere om investeringen fortsatt passer deg. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du selge posisjonen. Ikke gjør dette uten en omfattende analyse først. Det skjer regelmessig at investorer får panikk og derfor angrer seg eller skapet et unødvendig tap.

Ønsker du investere som Warren Buffett selv?

Ønsker du lære å investere som Warren Buffett? Kanskje du kan investere bedre enn denne ikoniske investerings helten. Med tips fra artikkelen vår om Warren Buffett, Kommer du lære hvordan han velger aksjer. Bruk knappen nedenfor for å lese artikkelen og oppdag hans hemmelige tips for å kjøpe de mest attraktive aksjene:

Om selskapet Berkshire Hathaway

Det amerikanske konglomeratet Berkshire Hathaway ligger på fjerdeplass i verden. Dette konglomeratet eier mange ulike selskaper innen finans-, energi- og transportsektoren. I tillegg har Berkshire Hathaway en minoritetsandel i forskjellige virksomheter. For eksempel har dette amerikanske konglomeratet en minoritetsandel i blant annet Coca-Cola Company og Wells Fargo. Berkshire Hathaway har hovedkontor i Omaha, Nebraska.

Historien til Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway har en rik historie. Oliver Chase grunnla Valley Falls Company i 1839. Dette selskapet produserte tekstiler. I 1927 skjedde det en fusjon med Berkshire Cotton manufacturing Company. Etter sammenslåingen fortsatte selskapet som Berkshire Fine Spinning Associates. Etter å ha integrert det taps givende Hathaway Manufacturing Company i 1955, fikk selskapet sitt nåværende navn Berkshire Hathaway. I 1955 besto selskapet av 15 fabrikker som sysselsatte mer enn 12 000 mennesker.

Den kjente amerikanske investeringsbanken mannen Warren Buffett kjøpte aksjer i dette selskapet i 1962. To år senere ble det tydelig at tekstilindustrien stagnerte. Hathaways tidligere eier tilbød Buffet å kjøpe tilbake aksjene sine. Buffet bestemte seg for ikke å selge aksjene sine. I stedet bestemte han seg for å kjøpe opp de fleste aksjene i Berkshire Hathaway. Deretter sa han opp ledelsen og ble eier av selskapet selv. Buffet startet med å investere i forsikringsselskaper.

Selskapets aktiviteter

Hva er Berkshire Hathaways nåværende virksomhet? Det er et konglomerat med forskjellige investeringer i andre selskaper.

Berkshire Hathaway har flere forretningsenheter. De viktigste forretningsenhetene er forsikrings-og gjenforsikringsvirksomheter. Selskapet er imidlertid også aktivt i flere andre sektorer.

For eksempel har selskapet en viktig posisjon på det amerikanske jernbanenettet med det store togselskapet BNSF Railway. De er også aktive i selskaper som driver med produksjon og distribusjon av elektrisitet. Berkshire Hathaway er også aktiv i natur gassektoren.

Selskapet har på samme måte investert i kjente amerikanske selskaper som f.eks Apple og Bank of America. Spesielt har investeringen i Apple ført til god avkastning. Med dette ser det ut til at Warren Buffett slipper rådene sine litt mer. Tidligere indikerte han at han bare ønsket å investere i selskaper som han fullt ut forsto.

Under Corona-krisen solgte han hele sine investeringer i flyselskaper. Dette salget kan ha kommet litt for tidlig, ettersom aksjene kom seg noe etter den første krasjen. Buffett investerte deretter i gull, noe som har gitt ham en god avkastning.

Kontantreservene stiger til rekordnivå

I 2019 stiger Berkshire Hathaways kontantreserver til rekordhøyde. Warren Buffets investeringsselskap har 122 milliarder dollar i kontanter i slutten av juni 2019. Det er mer enn rekorden som ble satt i 2017. Han blir jevnlig kritisert for å ha ekstreme mengder med kontanter. Dette fordi avkastningen på kontanter er lav eller noen ganger til og med negativ. Dette kan imidlertid være bedre enn å investere i selskap som ikke gir gode resultater.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar