Hvordan kan du kjøpe Carnival-aksjer?

Carnival er et velkjent cruiseselskap med kjente merker som Princess cruises og AIDA cruises. Tenker du på å kjøpe Carnival-aksjer? I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du investerer i Carnival. Du kan også finne den siste Carnival-aksjekursen på denne siden.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Carnival aksjer?

En grunn til å kjøpe Carnival-aksjer er at den globale velstanden øker: Dette gjør at flere og flere mennesker kan betale for et luksuscruise.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Carnival aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Carnival aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Carnival-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Carnival akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Carnival? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Carnival har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Carnival:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Carnival.

Analyse av Carnival:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Carnival-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Carnival-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Carnival for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til Carnival gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Carnival vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Carnival, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Om selskapet Carnival

Det internasjonale cruiseselskapet Carnival Corporation & plc driver cruiseskip. Med en markedsandel på 45 % er de ett av de største rederiene i verden. Selskapet hadde 13 millioner passasjerer i 2019, mer enn halvparten av disse kom fra USA og Canada.

Ikke alle skip eies av cruiserederiet. Fartøyer styres også over lengre tid gjennom en leieavtale. Hovedkvarteret til dette selskapet, som hadde 104 fartøy i drift i 2019, er i Miami (USA) og London (Storbritannia).

Cruiseselskapet, som satser på underholdning, er også aktive i transportsektoren. I første halvdel av 1900-tallet drev mange cruise selskaper med passasjertransport over Atlanterhavet. Behovet for denne persontransporten forsvant i andre halvdel av 1900-tallet, hvoretter mange selskaper bestemte seg for å satse på cruisefart.

Buying Carnival shares

Selskapets historie

Ted Arison grunnla selskapet i 1972 under navnet Carnival Cruise Lines. Snart ble dette cruiseselskapet et av de mest populære cruiseselskapene i verden. På grunn av kapitaløkning ble det mulig å overta andre cruise selskaper.

I 1989 ble Holland America Line kjøpt. I 1992 ble det kjøpt en andel i Seabourn Cruise Lines på 25 % som ble økt til 50 % i 1996 og til 100 % i 1999. I 1993 ble navnet på cruiseselskapet endret til Carnival Corporation. Så ble Carnival Cruise Line, som fortsatte å eksistere, et datterselskap. Carnival Corporation er holdingselskapet som administrerer disse merkenavnene.

Det italienske cruiseselskapet ble kjøpt opp for 50 % i 1997 og 100 % i 2000. Holdingselskapet kjøpte 68 % av aksjene i Cunard Line i 1998. Ett år senere ble også de resterende aksjene kjøpt. Carnival Corporation & plc administrerer nå blant annet merkenavnene Princess Cruises, AIDA Cruises og P&O Cruises.

Før du kjøper Carnival-aksjer, er det lurt å sjekke hvilke merker selskapet kjøper. Undersøk hvordan de forskjellige merkene gjør det: På denne måten kan du finne ut om det er lurt å kjøpe Carnival-aksjer.

Selskapet ble børsnotert

I 1987 ble Carnival offentlig ved å utstede 20% av aksjene. Den kapitalen gjorde det mulig å finansiere oppkjøp.

Aksjene til selskapet, som har hovedkontor i London og Miami, er notert på London Stock Exchange og på New York Stock Exchange. Både på London Stock Exchange og New York Stock Exchange omsettes de ordinære aksjene under symbolet CLL. Carnival spesial aksjer handles på New York Stock Exchange under symbolet CUK.

2020: Salg av skip

Carnival Corporation & plc kunngjorde i oktober 2020 at de ville selge totalt 18 fartøyer. Dette er i hovedsak ineffektive fartøy som bidrar lite til selskapets omsetning. Med dette salget på 18 % av total kapasitet er Carnival foran forventningene om at antall cruise vil gå ned. Ifølge selskapet er antallet bestillinger for neste år oppmuntrende.

På lang sikt kan cruiseskip komme under ytterligere press: Cruiseskip forurenser miljøet, og det er grunnen til at regjeringer ikke er fornøyd med denne måten å feriere på. Det er viktig å være klar over dette når du vurderer å investere i Carnival-aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar